VAMPIRE: THE MASQUERADE – BLOODLINES 2

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Άψογος Κώστα, περίμενα εναγωνίως το κείμενό σου, γιατί οι απόψεις μας στα RPG ταυτίζονται εν πολλοίς.

Σε σχέση με το Swansong, πώς είναι; Ως AA jank VtM παιχνίδι στα 20ε για τον εσωτερικό γέρο γκοθόφλωρο στέκεται ή είναι, σεναριακά, σκαλί κάτω από το τιμιότατο Swansong;

Το σενάριο αυτό καθ'αυτό είναι αρκετά καλό, ίσως και καλύτερο του Swansong, το ίδιο και οι περισσότεροι από τους χαρακτήρες που εμφανίζονται. Απλά το γύρω-γύρω είναι έως και βαρετό σε σημεία, ειδικά στο πρώτο μισό του game. Δηλαδή, έχει ο Fabien την αποστολή να ερευνήσει το μυστήριο που τον απασχολεί, και από τα 10 λεπτά που απαιτεί το quest τα 8 τα ξοδεύεις περπατώντας στους δρόμους από το σημείο Α στο σημείο Β κι από εκεί στο σημείο Γ κι από εκεί πίσω στο Α και μετά στο σημείο Δ. Αν μπορείς να το ανεχτείς αυτό τότε όρμα μόλις δεις προσφορά.

Αν στο BL2 είχαμε το ίδιο ακριβώς σενάριο στην ίδια πόλη, και απλά ενισχύαμε τον παράγοντα RPG με stat checks στους διαλόγους, περισσότερα προαιρετικά quests με επιλογές κτλ διάσπαρτα μες στο Σηάτλ, θα μιλούσαμε για game του 85% και παραπάνω. Αλλά ως έχει μιλάμε για ένα ωραίο σενάριο το οποίο προσπαθούν σχεδόν με το ζόρι να τραβήξουν από τις άκρες και να το ξεχειλώσουν ώστε να εφαρμοστεί πάνω στον κενό καμβά που είναι το Seattle, για να το κάνουν να μοιάζει με open-world RPG. Αποτέλεσμα του τραγικού development cycle προφανώς.

Το Swansong είναι σαφώς πιο συμμαζεμένο ως προς τις επιδιώξεις του, και για αυτό φαντάζει πιο στρωμένο ως game. Σε πετάει στην πεπερασμένη πίστα, έχει εκεί μέσα την ιστορία του, τα μυστικά του, τα προαιρετικά objectives, τις scripted επιλογές, τα stat checks... Και μόνο με τα stat checks δλδ ο παράγοντας RPG είναι σαφώς πιο αυξημένος εκεί.

Να παίζεις VtM παιχνίδι και να μην εκμεταλλεύεσαι πλήρως και σωστά τα skills της clan, είναι μεγάλο αρνητικό. Από must play υποβαθμίζεται σε "όταν βρεθεί σε χώμα τιμή το συζητάμε" ή μπορεί και να μας φτιάξει συντομότερα από ότι περιμένουμε ο θείος Τιμ. Κρίμα, αλλά έτσι κι αλλιώς κρατούσαμε μικρό καλάθι.

Απο αυτά που διαβάζω για το παιχνίδι, μου θυμίζει αρκετά την φάση με το Hitman Absolution. Ένα παιχνίδι που εαν το δεις μεμονωμένα είναι καλό, αλλά είναι ρίζικα διαφορετικό σε σχέση με τον προκάτοχό του, σε σημείο που θα απογοητεύσει όποιον περιμένει κάτι παρόμοιο.

Έχω παίξει μόνο το Bloodlines 1, το βρήκα εξαιρετικό παρά το γεγονός ότι ουσιαστικά απαιτεί patch για να είναι ολοκληρωμένο σαν παιχνίδι. Ωραία ατμόσφαιρα, δυνατό role-playing, καλά quests.

Βάσει του κάτωθι κειμένου που έγραψε ο Κώστας εγώ προσωπικά δεν ψήνομαι να παίξω το 2 πάντως. Είναι απλά κάτι διαφορετικό και όχι για μένα.

Καταρχάς δεν διαθέτει παραδοσιακό stat/skill system όπως το μάθαμε στο 1 (βέβαια, εδώ δεν υπάρχει καν inventory, stats θα υπήρχαν;). Πέραν του φύλου και της εξωτερικής εμφάνισης του Phyre, επιλέγουμε την Clan στην οποία ανήκει και αυτή η επιλογή καθορίζει αποκλειστικά τα αρχικά combat skills του, τα οποία ξεκλειδώνονται προοδευτικά όσο συγκεντρώνουμε XP. Στην πορεία του game όμως αποκτούμε τη δυνατότητα να επισκεφθούμε κατάλληλους trainers προκειμένου να ξεκλειδώσουμε κυριολεκτικά οποιοδήποτε άλλο skill από το ρεπερτόριο των υπόλοπων clans.

Εαν το καταλαβαίνω σωστά, ουσιαστικά δεν έχεις clans που καθορίζουν το gameplay σου, αλλά ένα ενιαίο πράγμα που σου επιτρέπει να έχεις κάτι απο όλα τα clans. Μου φαίνεται μεγάλη υποβάθμιση αυτό. Στο πρώτο Bloodlines μπορούσες να πάρεις Ventrue για πρώτο run και μετά Nosferatu στο δεύτερο και να έχεις μια εντελώς διαφορετική εμπειρία.

Κυκλοφόρησε ένα winter update για τον τίτλο, το οποίο, μεταξύ άλλων επιτρέπει σε όσους το τελείωσαν μια φορά, να ξεκινήσουν νέο run αλλά προσπερνώντας τα quests είτε του Phyre είτε του Fabien.

Από τη μια είναι θετικό το ότι θα μπορεί κάποιος να τσεκάρει ξανά τον κόσμο του game χωρίς τα quests που τον εκνευρίζουν, από την άλλη, όταν φαντάζει ως καλή ιδέα το patch που ουσιαστικά φιλτράρει το μισό game, ξέρεις πως κάτι πάει στραβά.

Είναι πολύ κρίμα για το VtM:B2 γαμώτο.

Τρώγομαι ως παλιογκοθάς να χωθώ, έχω εμπιστοσύνη στη γραφή της Chinese Room αλλά θαρρώ θα περιμένω να πέσει στα 20-25Ε, 40άρι-50άρι θα το κλαίω μου φαίνεται.

Συμφωνω με τον Boracho. Ολοι λενε οτι δεν ειναι καλο και οτι εχει μικρη διαρκεια ενω την ημερα κυκλοφοριας ειχε πολα τεχνικα προβληματα και για αυτο δεν αξιζει 50 αλλα 25 η 20. Αυτος ειναι και ο λογος που δεν εχω παιξει ακομα το Mafia the old country γιατι 50 για 10 ωρες διαρκεια δεν αξιζει. Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2 crashes and bugs are being worked on, and in the meantime here are some official workarounds

Φοβερό νέο Update που εισάγει loot στους εχθρούς στις ταράτσες, συν τη δυνατότητα για έξτρα καπέλα και γενειάδες στο character creation. Αυτό αλλάζει τα πάντα.

Ρε συ Γκουνελιόν, τώρα γίνεσαι αναίτια κακός και δυσσαδερός. Τί μου θες εδώ, comeback expansion φασάρα Phantom Liberty; Ούτε τα έξοδά του δεν έβγαλε το έρμο, δεν παίζουν τέτοια μεγαλεία.

Μποράτσος 2026 + Cyberpunk 2077 = καλύτερη κωλοτού-- ιστορία αγάπης κι από το Twilight. Υπερβαίνει το χρόνο, το χώρο, και τους εμμονικούς boomers που δεν πιστεύουν στις δεύτερες ευκαιρίες.

Σε άλλα νέα, περιμένω να βγουν όλα τα expansions και τα γύρω-γύρω του VtM για να κάνω τον κόπο. Περισσότερο ελπίζω σε κανένα soft overhaul που θα περιορίσει κάπως τους νεκρούς χρόνους και τα ανούσια πήγαινε-ελα για τα οποία διαβάζω παντού. Όπως και να'χει κάποια στιγμή θα εγκατασταθεί για την τιμή των όπλων, τώρα πόσο θα κάτσει στον σκληρό προτού φύγει σηκωτό είναι άλλο θέμα.

...παίζει να μας το κεράσει ο Τίμαρος προτού πέσει στα αξιοπρεπή 20Ε που και του αρμόζουν αυτή τη στιγμή.

Όλσο, παραδεχτείτε πως με αγαπάτε γιατί παρά την γεροντική μου ξεροκεφαλιά και τις αντίξοες συνθήκες που έχουν προ πολλού βίαια εξαφανίσει κάθε έννοια 'ελεύθερου χρόνου' και 'ε, ας δώσουμε μια ευκαιρίιιια, χρόνοοοος για χάσσσσιμο υπάαααααρχει', όταν κάτι είναι ΟΝΤΩΣ δίκαιο και σωστό, θα το αναγνωρίσω και θα ανοίξω γουισκάρα 25ετίας στους ντηβέλοπερς και δεν θα έχω πρόβλημα να το διαμηνύσω από τις στέγες και τις τσιμινιέρες. Κι ας έλθει η επιφοίτηση και τρία χρόνια αργότερα ασούμ.

Back