Ξενιτοΐστορίες (Ταξιδιωτικός Οδηγός unofficial Vol. 2)

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
μωρό που δείχνει μόνο μαμά με παιδί/καρότσι
Κυριολεκτικά τα απέναντι bays με αυτήν τη σήμανση. Θεωρώ ότι μάλλον το παραπάνω είναι για τους εγκύους, δεν υπάρχει άλλη normal εξήγηση.

Women only parking είναι και καλά, αλλά χτυπάει κάπως.

Btw, o σαρκασμός αποδίδει καλύτερα με κατανόηση.
Χωρίς αυτήν, απλώς μοιάζει με σχόλιο ανθρώπου που μιλάει με σιγουριά για πράγματα που δεν γνωρίζει.

Είναι λόγω ασφάλειας, συνήθως θέσεις κοντά σε είσοδο ή έξοδο και καλά φωτισμένες, Ανέκαθεν υπήρχαν επιθέσεις σε γυναίκες σε κλειστά ή υπόγεια γκαράζ

Οκ, είναι για ασφάλεια προς γυναίκες για να μην δεχτούν κάποια επίθεση. Κάπως καλύτερο context από το unconscious bias.

Δεν σάρκασα, προσπάθησα να καταλάβω τι τρέχει πέραν ενός επιφανειακού σεξισμού που αρχικά εξέλαβα.

Δεν σάρκασα, προσπάθησα να καταλάβω τι τρέχει πέραν ενός επιφανειακού σεξισμού που αρχικά εξέλαβα.
Ο "σαρκασμός" πήγαινε προς το άκυρο σχόλιο με τις φούστες.

Οκ, λάθος μου. Πάντως έχει ενδιαφέρον η ιδιοσυγκρασία των Γερμανών, πόσο δε μάλλον όταν τη βιώνεις.

Εεε, ευκαιρία είναι να μιλήσουν τα παιδιά της Γερμανίας και να πουν για τη ζωή εκεί 😅

Μετά από αρκετά χρόνια στο τιμόνι και encounters με διάφορες "ομάδες" οδηγών, μπορώ να πω ότι το bias μπορεί και να δημιουργήθηκε με βάση ότι εμείς οι άντρες μεγαλώσαμε με τουτού παιχνίδια, οπότε εκείνες το βλέπουν πιο αποστασι0ποιημένα και λιγότερο "παθιασμένα".
Ήτοι οδηγούν αρκετά πιο συγκρατημένα-επιφυλακτικά από εμάς (exclusions apply φυσικά).
Αλλά αναπόφευκτα σε περιπτώσεις που χρειάζονται γρήγορες μανούβρες πχ στο παρκάρισμα, μπορεί να δημιουργηθεί κάποιος εκνευρισμός αν θες να περάσεις. Περιπτώσεις τύπου σωφερίνα, γυναίκα στο τιμόνι 0 χάρος ξεσαλώνει κλπ είναι shits & giggles φάση και απέχουν από την πραγματικότητα.

Από την άλλη, η ομάδα που είναι όντως επικίνδυνη είναι οι γέροι. Αναμενόνα συνήθως λόγω αργών αντιδράσεων, προβλήματα όρασης κ.α.

Εντωμεταξύ μαθαίνεις οτι ο βασικός μισθός είναι 4000 Φράγκα και λες πςςςς ζωάρα θα κάνουν και μετά καταλαβαίνεις οτι δεν φτάνουν για να ζήσει κάποιος.

Φτάνουν, για ένα άτομο και να μένεις εκτός μεγάλων αστικών κέντρων. Αυτό που παρατηρώ στα διάφορα groups στα social media όπου Ελληνες θέλουν να μεταναστεύσουν ή έχουν ήδη μεταναστεύσει είναι πως 9/10 πάνε σε μεγάλες πόλεις όπου τα ενοίκια είναι φωτιά. Ετυχε να εργαστώ για πολύ σύντομο χρονικό διάστημα στην Ελβετία φέτος και έμενα σε μικρή πόλη 22Κ κατοίκων. Το ενοίκιο ήταν 10-20% πάνω από το αντίστοιχο στην Γερμανία εντός μεγάλης πόλης και με διπλάσιο καθαρό μισθό στο ίδιο επάγγελμα.

εμείς οι άντρες μεγαλώσαμε με τουτού παιχνίδια, οπότε εκείνες το βλέπουν πιο αποστασι0ποιημένα και λιγότερο "παθιασμένα".
Ήτοι οδηγούν αρκετά πιο συγκρατημένα-επιφυλακτικά από εμάς (exclusions apply φυσικά).
Αλλά αναπόφευκτα σε περιπτώσεις που χρειάζονται γρήγορες μανούβρες πχ στο παρκάρισμα, μπορεί να δημιουργηθεί κάποιος εκνευρισμός αν θες να περάσεις. Περιπτώσεις τύπου σωφερίνα, γυναίκα στο τιμόνι 0 χάρος ξεσαλώνει κλπ είναι shits & giggles φάση και απέχουν από την πραγματικότητα.
Από την άλλη, η ομάδα που είναι όντως επικίνδυνη είναι οι γέροι. Αναμενόνα συνήθως λόγω αργών αντιδράσεων, προβλήματα όρασης κ.α.

θα έλεγα πως έχει να κάνει με την βιολογία μας, οι άντρες και ειδικά στα 18-25 δεν υπολογίζουμε επικινδυνότητα-ρίσκο. Ολα για την κατάκτηση και την δόση αδρεναλίνης/ντοπαμίνης.

Μετά από αρκετά χρόνια στο τιμόνι και encounters με διάφορες "ομάδες" οδηγών, μπορώ να πω ότι το bias μπορεί και να δημιουργήθηκε με βάση ότι εμείς οι άντρες μεγαλώσαμε με τουτού παιχνίδια, οπότε εκείνες το βλέπουν πιο αποστασι0ποιημένα και λιγότερο "παθιασμένα".

Εμείς φταίμε γιατί τις πείσαμε ότι τα 5εκ γαριδάκια μας είναι 20 πόντοι...

Γενικά υπάρχουν διαφορές στον τρόπο αντίληψης, αλλά δεν είναι έτσι όπως τα λέει η λαική σοφία.

Φτάνουν, για ένα άτομο και να μένεις εκτός μεγάλων αστικών κέντρων.
Ναι αν κι είναι μεγαλη κουβέντα. Η ζωή εκεί είναι γενικά πανάκριβη. Και ναι πολλοί επιλέγουν να μένουν εκτός αστικών κέντρων που είναι πιο φτηνά τα ενοίκια. Στο Λουγκάνο ξέρω οτι δουλεύουν αρκετοί ας πούμε που μένουν μόνιμα στην Ιταλία και πηγαινοέρχονται καθε μέρα. Πιο πολύ ήθελα να θίξω το γεγονός οτι όταν ακούει κάποιος 4κ βασικό μισθό θα πιστεύει οτι θα κάνεις ζωάρα και θα ανοίγεις σαμπάνιες κάθε μερα. Ενώ δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα.

Εμείς φταίμε γιατί τις πείσαμε ότι τα 5εκ γαριδάκια μας είναι 20 πόντοι...

Γενικά υπάρχουν διαφορές στον τρόπο αντίληψης, αλλά δεν είναι έτσι όπως τα λέει η λαική σοφία.
Φίλος, εσύ την έχεις μεγάλη. Εμείς ούτε φουντούνι.

Ναι αν κι είναι μεγαλη κουβέντα. Η ζωή εκεί είναι γενικά πανάκριβη. Και ναι πολλοί επιλέγουν να μένουν εκτός αστικών κέντρων που είναι πιο φτηνά τα ενοίκια. Στο Λουγκάνο ξέρω οτι δουλεύουν αρκετοί ας πούμε που μένουν μόνιμα στην Ιταλία και πηγαινοέρχονται καθε μέρα. Πιο πολύ ήθελα να θίξω το γεγονός οτι όταν ακούει κάποιος 4κ βασικό μισθό θα πιστεύει οτι θα κάνεις ζωάρα και θα ανοίγεις σαμπάνιες κάθε μερα. Ενώ δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα.
Καλά αυτό είναι μεγάλη παγίδα γενικά, και εγώ πίστευα ότι οι φίλοι μου που μένουν (έμεναν μάλλον, λίγοι έμειναν) UK θα την είχαν καλύτερα από εμένα αφού έχουν και μεγαλύτερους μισθούς (κοίταζα και εγώ τι βγάζει κάποιος στο επαγγελμά μου εκεί και λιγουρευόμουν) μέχρι που άρχισαν να μου λένε τι πληρώνουν...

Ξαφνικά δεν ήταν και τόσο δελεαστικό το UK.

Σημασία σε όλα αυτά τα περί εξόδων δεν έχει το ποσό σου κοστίζει κάτι αλλά σε τι ποσοστό του μισθού σου αναλογεί.
Σωστα, καθως κανεις δεν εγινε πλουσιος δουλευοντας οποτε ολα κρινονται στο τι και ποσα μπορεις να ανταλλασεις για τα λεφτα που βγαζεις.

Αυτο που περιγραφει και ο @nitro912gr το βιωνουν και οι δικοι μου ξενιτεμενοι που εκαναν οικογενεια στα ξενα. Οσο εισαι σολο, ναι τα λεφτα ειναι "καλα" και μπορεις να μαζεψεις αλλα μολις κανεις οικογενεια αρχιζει το ιδιο κυνηγι ουρας και μισθου οπως και εδω.

Ξηλωσαμε τα πίσω καθίσματα του αυτοκινήτου, το φορτώσαμε με το νοικοκυριό και πήραμε τον ανήφορο, στον χάρτη, για την Γερμανία.
Ανάμικτα τα συναισθήματα. Οδύνη για ό,τι αφήνεις πίσω και προσμονή για την καινούργια ζωή που ξεκινά από εβδομάδα.
Σίγουρα, τα πράγματα δεν είναι όπως παλιά, που έφευγες και ξέχναγες την επιστροφή, αλλά όπως και να χεις βλέπεις άλλον Ήλιο

Ξηλωσαμε τα πίσω καθίσματα του αυτοκινήτου, το φορτώσαμε με το νοικοκυριό και πήραμε τον ανήφορο, στον χάρτη, για την Γερμανία.
Ανάμικτα τα συναισθήματα. Οδύνη για ό,τι αφήνεις πίσω και προσμονή για την καινούργια ζωή που ξεκινά από εβδομάδα.
Σίγουρα, τα πράγματα δεν είναι όπως παλιά, που έφευγες και ξέχναγες την επιστροφή, αλλά όπως και να χεις βλέπεις άλλον Ήλιο
Καλή αρχή εκεί που πάτε, να πάει να γαμηθεί το ελλαδιστάν, όπως δείχνει πάλι Κούλη θα έχουμε όποτε και να γίνουν εκλογές.

Η αλήθεια είναι ότι πάμε ολοταχώς για τον πάτο. Φαβέλλα, γκέτο και περιφραγμένα θέρετρα.

Back