Global GPU clusterfuck και άλλα νέα

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Μια ωραία ανάλυση (με ολίγη από meme) για την κατάσταση των πραγμάτων.

Καλά αυτό είναι μούφα, κυκλοφορεί καιρό τώρα η samsung το διέψευσε, αυτό που έγινε είναι ότι ανάγκασαν το τμήμα για τα κινητά να έχουν συμβόλαιο για μνήμες με μικρότερες χρονικές διάρκειες όπως όλοι οι υπόλοιποι πελάτες.

Κάτι που πιστεύω είναι τίμιο εκ μέρους τους.

Δεν πρόλαβα να δω πολλά, αλλά το πιο ενδιαφέρον που κρατάω από CES είναι το ότι η DELL ήταν η μόνη εταιρία που δεν είπε τίποτα για ΑΙ PC και κουραφέξαλα, και το αντίθετο, είπε ότι διαπίστωσαν ότι όχι μόνο δεν ενδιαφέρει τους πελάτες τους, αλλά μπερδεύει και τους λιγότερο tech savvy στο να επιλέξουν το σύστημα που χρειάζονται.
  • Πρώτον, μπράβο ρε DELL, κάποιος έπρεπε να το πει.
  • Δεύτερον, ελπίζω ότι είναι το πρώτο σημάδι ότι το ΑΙ ξεκινάει να πάει κουβά και παρά την πίεση της Microslop οι ΟΕΜ αρχίζουν να καταλαβαίνουν ότι τους τραβάει σε ένα αρνητικό κλίμα μόνο και μόνο γιατί η Microslop έχει ρίξει όλο το βάρος στο ΑΙ.
  • Τρίτον, έχουμε βέβαια και αυτούς τους ΟΕΜ...
    1767858684075.png

Φοβάμαι ότι οι εταιρίες ήδη ξέρουν πως το κοινό έχει αρχίσει και εκνευρίζεται από το συνεχές πουσάρισμα του ΑΙ αλλά δεν θα κάνουν πίσω γιατί έχουν ποντάρει τα πάντα σε αυτό και δεν έχουν καμία άλλη εναλλακτική. Π.χ. η Microsoft που έχει βάλει φωτιά δεκάδες δισεκατομμύρια στο ΑΙ, πώς να βγει και να πει ότι "κανένας δεν θέλει τις παπαριές του copilot"; Σαν την μπάντα του Τιτανικού, θα συνεχίζουν να βαράνε το βιολί τους μέχρι να φτάσουν στον πάτο.

Ήμουν στο χωριό μου τις ημέρες της πρωτοχρονιάς πριν επιστρέψω στην Αγγλία και κάνει πολύ λέτε ένα βύθισμα το δίκτυο. Εντάξει, λέω, μπήκαμε στα windows, no problem.
Έλα όμως που μέχρι να βάλω ένα ποτηράκι νερό έσβησε η οθόνη. Βρε καλό μου, βρε χρυσό μου… τίποτα. Μου έκοψε μετά και θυμήθηκα ότι η μητρική έχει οθόνη που δείχνει τους κωδικούς σφαλμάτων. Κοιτάζω, ραμ…. Ωραία λέω, τον ήπιαμε.
Μετά κόπων, βασάνων και δακρύων, κατάφερα να βρω την αιτία του προβλήματος, η οποία ήταν ένα καμμένο κανάλι στην μητρική.
Οριακά πήγα κι ήρθα μέχρι να τελειώσει το ram training κι από τότε άφησα τον υπολογιστή με ένα στικ, 8αρι, ίσα ίσα για browsing. Εξάλλου η Χρονομανταινα που τον γλεντάει στην καλύτερη περίπτωση να βάλει ταυτόχρονα spotify, YouTube και Disney.

Ήμουν στο χωριό μου τις ημέρες της πρωτοχρονιάς πριν επιστρέψω στην Αγγλία και κάνει πολύ λέτε ένα βύθισμα το δίκτυο. Εντάξει, λέω, μπήκαμε στα windows, no problem.
Έλα όμως που μέχρι να βάλω ένα ποτηράκι νερό έσβησε η οθόνη. Βρε καλό μου, βρε χρυσό μου… τίποτα. Μου έκοψε μετά και θυμήθηκα ότι η μητρική έχει οθόνη που δείχνει τους κωδικούς σφαλμάτων. Κοιτάζω, ραμ…. Ωραία λέω, τον ήπιαμε.
Μετά κόπων, βασάνων και δακρύων, κατάφερα να βρω την αιτία του προβλήματος, η οποία ήταν ένα καμμένο κανάλι στην μητρική.
Οριακά πήγα κι ήρθα μέχρι να τελειώσει το ram training κι από τότε άφησα τον υπολογιστή με ένα στικ, 8αρι, ίσα ίσα για browsing. Εξάλλου η Χρονομανταινα που τον γλεντάει στην καλύτερη περίπτωση να βάλει ταυτόχρονα spotify, YouTube και Disney.
Δεν παίζουμε με αυτά, έβαλα παραγγελία νέο τροφοδοτικό να αντικαταστήσει το VS450 στο σπίτι μην γίνει καμιά μλκ τώρα που έγινε 10 χρονών και κάψει καμιά RAM/GPU :p

Πρέπει και στο γραφείο να αλλάξω αλλά είμαι πιο χαλαρός εκεί με το XFX γιατί είναι πιο high end και αν πεθάνει, πάει μόνο του. Εκείνο είναι από το 2014 :p

UPS δεν έχετε ρε παλικάρια;
Στο μηχάνημα που παρόπλισα τον Οκτώβριο είχα ένα CoolerMaster 700W απο το 2010 ή 2012, δεν θυμάμαι καλά. Άντεξε μπόλικες αναβαθμίσεις.
Έζησε όμως τόσο λόγω του ups όσο και το ότι το είχα πάρει αρκετά μεγαλύτερο απο εκείνο που χρειαζόταν.
Θα το δώσω όπως είναι στον αδερφό μου όταν το ζητήσει.

Last edited:
Τα έφτυσε το παλιό και λόγω απουσίας από το σπίτι τον περισσότερο καιρό δεν το αντικατέστησα ποτέ.

UPS δεν έχετε ρε παλικάρια;
Στο μηχάνημα που παρόπλισα τον Οκτώβριο είχα ένα CoolerMaster 700W απο το 2010 ή 2012, δεν θυμάμαι καλά. Άντεξε μπόλικες αναβαθμίσεις.
Έζησε όμως τόσο λόγω του ups όσο και το ότι το είχα πάρει αρκετά μεγαλύτερο απο εκείνο που χρειαζόταν.
Θα το δώσω όπως είναι στον αδερφό μου όταν το ζητήσει.
Αν κάψει το PSU γιατί πέθανε το ίδιο δεν βοηθάει τίποτα εξωτερικό, εκεί παίζει ρόλο τα εσωτερικά συστήματα ασφαλείας που και πάλι, λόγο παλαιότητας μπορεί να failάρουν και αυτά. Όχι UPS δεν έχω, έχω καλό πολύπριζο με προστασία τάσης όμως.

O Λάινους τόσο καιρό πιπίλιζε τα φρύδια της Nvidia όταν όλος ο κόσμος διαμαρτυρόταν για τις τιμές και τώρα βγήκε να μας πει ότι "μην είστε αχάριστοι, το gaming είναι φθηνό".

Τελευταία φορά που ο Λάινους μας έδωσε λόγο να δούμε βίντεο του ήταν όταν έφερε τον άλλον Λάινους, τον καλό.

O Λάινους τόσο καιρό πιπίλιζε τα φρύδια της Nvidia όταν όλος ο κόσμος διαμαρτυρόταν για τις τιμές και τώρα βγήκε να μας πει ότι "μην είστε αχάριστοι, το gaming είναι φθηνό".

Δεδομένου, ότι τα οικονομικά τα διαχειρίζεται η γυναίκα του, μάλλον κάνει ότι μπορεί, για να μην έχει άλλα μπλέξίματα (παντόφλες, κραβατομουρμούρες κ.ο.κ.)

Έτσι που τα λέτε παιδιά, τύπος που έχει δώσει το όνομα στην εταιρία του πρέπει να είναι μεγάλη ψωνάρα.
Προτιμώ Λάι
Anyway

Ναι είναι για την πράσινη, αλλά όλο αυτό το AI slopification μόνο στο κλαστερφακ μου καθόταν σωστά.

edit: δεν έπαιρνα notifications για το ΑΙ θέμα, τώρα είδα το έχετε και εκεί, τεσπά, έπαιξα και έχασα :p

Last edited:
Back