Ποιο είναι το καλύτερο Resident Evil;

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Ποιο είναι το καλύτερο RE;

• Resident Evil

• Resident Evil 2

• Resident Evil 3

• Resident Evil - Cove: Veronica + Code: Veronica X

• Resident Evil (2001) + HD Remaster (2015)

• Resident Evil 0 + HD Remaster

• Resident Evil 4

• Resident Evil 5

• Resident Evil 6

• Resident Evil: Revelations

• Resident Evil: Revelations 2

• Resident Evil 7

• Resident Evil 2 (2019)

• Εκείνα του Paul Anderson...

• Residen Evil 3 (2020)

• Resident Evil: Village

• Resident Evil 4 (2023)

• Resident Evil: Requiem

Results are only viewable after voting.
Θα πρότεινα να το προμηθευτείς από το θείο του Σρε
Όχι. ΑΝ αποφασίσω κάποτε να τα ξεκινήσω θα τα αγοράσω και θα δω με ποιό θα τα ξεκινήσω. Αλλά δεν νομίζω να τα παίξω σύντομα.

Προσωπικά ξεκίνησα με το RE2 Remake, no regrets. Έως τώρα έπαιξα επίσης: το 3, το 4 (remakes προφανώς), το 7 και το 8. Όλα από πολύ καλά έως εξαιρετικά. Σεναριακά προφανώς υπάρχουν στοιχεία που χάνω αλλά ειλικρινά είναι τόσο guilty pleasure η σειρά και τόσο γιούχου η πλοκή που ποσώς με ενδιαφέρει να μάθω το "βαθύ" lore.

Προσπάθησα σε κάποια φάση να βάλω το remaster του 1 αλλά δεν μου έκανε κλικ στο πρώτο μισάωρο κι επέστρεψε ντροπιασμένο στο backlog. Ίσως του δώσω άλλη μια ευκαιρία μέχρι να πέσει η τιμή του Requiem, θα δούμε.

Έκανα την ερώτηση γιατί κι εγώ είμαι ίδια περίπτωση με τον Robin. Δεν έχω παίξει ποτέ κανένα Resident Evil. Η μόνη μου επαφή με το franchise είναι η ταινίες του Αντερσον με την Milla Jovovich.

Προσπάθησα σε κάποια φάση να βάλω το remaster του 1 αλλά δεν μου έκανε κλικ στο πρώτο μισάωρο κι επέστρεψε ντροπιασμένο στο backlog. Ίσως του δώσω άλλη μια ευκαιρία μέχρι να πέσει η τιμή του Requiem, θα δούμε.

Πάνε πολλά χρόνια που είχα παίξει το αρχικό, αλλά νομίζω πρέπει να είναι και το πιο ρηχό σαν παιχνίδι, σε αντίθεση με το 2 και 3 που τα θυμάμαι καλύτερα, από το 1 θυμάμαι μόνο ότι είχε κάτι jump scares και σε πήγαινε και λίγο εκτός πόλης σε κάτι βάλτους. Μάλιστα το είχα παίξει μετά το 2 αρκετά κοντά.

Τα 2 και 3 μου άφησαν αναμνήσεις.

Γαμουσε το ενα όταν ήμασταν πιτσιρικαδες
Epstein vibes

Μέχρι το Nemesis ειχα φτάσει οταν ήμουν νεανίας.

Έχω δει όλες τις ταινίες, όλες είναι μάπα αλλά μια ηθοποιός με είχε στιγματίσει
1000036396.jpg

Έχω δει για κάποιον λόγο και όλα τα anime, κάποια ήταν συμπαθητικά.

Έχω αυτή τη στιγμή μόνο το 0 που το προχωράω λίγο λίγο οπότε το θυμάμαι

Έκανα την ερώτηση γιατί κι εγώ είμαι ίδια περίπτωση με τον Robin. Δεν έχω παίξει ποτέ κανένα Resident Evil. Η μόνη μου επαφή με το franchise είναι η ταινίες του Αντερσον με την Milla Jovovich.
Remake 2 παίξε πρώτα που είναι αριστούργημα. Αν σου κάνει κλικ συνεχίζεις με Remake 3 (και ας είναι υποδεέστερο του Original αλλά εσένα είναι υπέρ σου πως δεν μπορείς να συγκρίνεις), remake 4, 7, village.
Εναλλακτικά μπορείς να παίξεις το καλύτερο remake που έχει βγει ποτέ για παιχνίδι το Remake του 1 σαν πρώτο και να παίξεις όλο το franchise με τη σειρά.
Αξίζει φουλ να παιχτούν όλα τα Resident Evil & Silent Hill πάντως. Οσοι δεν το έχετε κάνει χάνετε σπουδαίες εμπειρίες. Στο top 5 των αγαπημένων μου franchise προσωπικά μαζί με Final Fantasy, Metal Gear & Dark Souls.

Capture-d-cran-2026-02-28-053007.png

Φοβερή εκκίνηση του Requiem στο Steam, σχεδόν διπλασίασε το ρεκόρ του προηγοϋμενου πιο επιτυχημένου RE!

Η RE engine είναι next gen και αρκετά καλή στο να την κάνεις optimize (αν κρίνω από το port του σουητς). Γιατί δε πουλάνε την engine σε τρίτους?

Eίναι σα την μυστική συνταγή της κοκακόλα, την κρατάνε δικιά τους για να χτυπάνε τον ανταγωνισμό που και γτπ τρέχουν τα παιχνίδια τους και γαμησιάτικα πληρώνουν στον σουίναρο.

Η RE engine είναι next gen και αρκετά καλή στο να την κάνεις optimize (αν κρίνω από το port του σουητς). Γιατί δε πουλάνε την engine σε τρίτους?
Πολύ καλή engine, αλλά έχει αρκετά θέματα σε open-world τίτλους (βλέπε Dragon's Dogma 2 και Monster Hunter).

Ωστόσο, είναι ένα καλό ερώτημα...

Το είχα ρωτήσει αυτό κάποια στιγμή σε developer μιας άλλης custom engine. Μου είχε πει ότι για να διαθέσεις μια μηχανή για licensing θα πρέπει να έχεις πολύ αναλυτικό documentation και ολοκληρωμένο τμήμα support, κάτι που τα περισσότερα studios δεν έχουν.

Έχω παίξει κάπου στις 5 ώρες στο Requiem. Εκπληκτικά production values, ειδικά στα animations, καλή ισορροπία μεταξύ τρόμου και δράσης (ευτυχώς γέρνει προς το πρώτο), σάπια urban ατμόσφαιρα, λιγοστά resources (τουλάχιστον στη μεριά της Grace). Αν και το υπόλοιπο είναι σε αυτό το στυλ, μιλάμε για αδιανόητη παιχνιδάρα.

Όλα θα κριθούν στο τι τραγούδι θα παίξει στα credits.

Λοιπόν, είμαι στις 10 ώρες.

Γιεπ, έπος. Ίσως ό,τι καλύτερο από την εποχή του 4 (του πρωτότυπου -εντάξει τα remake, τουλάχιστον τα 2 και 4 είναι γαμάτα, αλλά εννοώ για νέο entry).
Το ότι δε βλέπω την ώρα να σχολάσω κάθε φορά για να χαθώ μαζί του, είναι σημάδι game που βγαίνει μία φορά στο τόσο (σόρυ σουξσονγκ, δεν είσαι εδώ).

Περισσότερο megusta για το diss στο Silksong, αλλά κι επειδή επιβεβαιώνεις το hype μου για το Requiem που είναι ήδη στο θεό, ειδικά μετά το συγκλό RE4 remake.

Με την εξαίρεση του RE3 remake, όπου λίιιιγο τεμπέλιασε/επαναπαύτηκε/βιάστηκε για να μη χαθεί το momentum, η Capcom κάνει εξαιρετική δουλειά με τα Resi, από την κυκλοφορία του 7 κι έπειτα. Η μηχανή της είναι θαυματουργή, ο ρυθμός παραγωγής άψογος (έξι games σε εννέα χρόνια, χώρια τα DLC), η ποιότητα σταθερά υψηλή, γενικώς τρέχουν τρομερό σερί και στηρίζω με τρέλα.

Οπότε εμπιστεύομαι τυφλά και του μεταφέρω την ψήφο μου από εκείνα του Πωλ Άντερσον χωρίς να το έχω παίξει.

Back