Ρε, συμφραζόμενα ρε, κόντεξτ. Μη γίνεστε τιτλογιαγάδες που κολλάνε στα κλικμπέητ και χάνουν την ουσία. Το DLSS5 *είναι* επαναστατική τεχνολογία όσον αφορά τον φωτορεαλισμό στα γκέημς. Τα νερντάκια τσινάνε γιατί βλέπουν ξεκούδουνα σκρίνσοτς με τα 'πριν και μετά' σε κάποιες φατσούλες και ξεκινάνε να βαράνε τις τροκάνες 'Αααα ΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΚΑΚΟ ΚΑΚΟ, ΜΟΝΟ ΠΙΞΕΛ ΑΡΤ!'
Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Δείτε τί γίνεται με τα άψυχα αντικείμενα. Πόσο απίστευτα όμορφα δείχνουν τα δάση στο Assassin's Creed Shadows ή πόσο αληθινά φαίνονται τα αντικείμενα στο ντέμο της Nvidia με την αγορά του Αλ Χαλίλη. Εκεί δεν γκρινιάζει κανένας. Έχουμε εξοικειωθεί με τα 'πάνω-κάτω' φωτορεαλιστικά μπαγκράουντ και αντικείμενα και δε μας κάνουν εντύπωση. Όταν τα βλέπουμε δε και σωστά φωτισμένα να αποκτάνε υπόσταση στο χώρο, λέμε 'Αχ τί όμορφα'.
Αντίστοιχα, έχουμε συνηθίσει τόσο πολύ τα πρόσωπα των χαρακτήρων στα games, που όχι μόνο μας φαίνονται εκφραστικά και γαμάτα, αλλά συχνά-πυκνά μας συγκινούν μέχρι δακρύων. Δεν ξέρω αν έχετε δείξει παιχνίδια σε νορμάλ ανθρώπους εκτός του χώρου, αλλά μια από τις κριτικές που άκουγα συχνότερα ήταν 'Την παλεύεις ρε; Πώς είναι έτσι τα μάτια; Σα νεκρή κούκλα είναι.' Και βλέποντάς το από την μεριά τους, το καταλαβαίνω. Όταν ο ίδιος λοιπόν φωτορεαλισμός έρχεται σε αυτά τα μοντέλα, το αποτέλεσμα αλλάζει δραματικά. Η συνήθειά μας αρνείται να το δεχτεί και ξεκινάνε οι γκρίνιες. 'Εγώ θέλω το παλιό το δικό μου.'
Είναι εντελώς ανούσια η συζήτηση αυτή, το DLSS5 θα έρθει και θα σαρώσει τα πάντα. Θα πέσουν σαγόνια με το GTA6 με DLSS5 στο PC (late '27,
@soad667 σημείωνε) και το σημαντικότερο, εκδημοκρατίζονται τα φωτορεαλιστικά γραφικά. Με τις τιμές εκεί που βρίσκονται, με το ζόρι θα μπορεί ο κόσμος να αγοράσει το PS6, ούτε λόγος για high end gaming PC. To ΑΙ upscaling φέρνει γραφικάρες στο λαό, δίχως να πλερώνουμε τρία νεφρά τη GPU. Ως εκ τούτου, είναι ΑΡΤΙΟΝ.