Bruce "The Boss" Springsteen

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

oκ, ειναι μπρους ρηλέιτηντ.
οσο κι αν κριντζαρισα την ζωη μου και τα φεισπαλμς ησαντε πολλαπλά, επρεπε να το ποσταρω...
ανιωθε πραιμ, ακου το νεμπρασκα λιγακι να δω κατι. το ιδιο λαθος με σενα το ειχε καμει κι ο ρηγκαν.

ναι, οκ, το ακουστικ εχει την intimacy, που λεν και στο χωριο, την εσωτερικοτητα, την ευαισθησια, τα σωψυχα του μπρους και μπλα μπλα μπλα, τι καλα που το κυκλοφορησε το δισκακι ετσι οπως το κυκλοφορησε απο μια κασετα σε τερακαναλο κλπ κλπ.
μας πρηξανε οι κουλτουρέ, κουκλεντέδες μπρουσικότεροι του μπρουσέως σοσιαλάδες και "δημοσιογραφοι" για το νεμπρασκα και το ποσο σπουδαιο ακουγοταν.

ωστοσο ΕΓΩ ΞΕΡΩ οτι η ελεκτρικ βερσιον του ατλαντικ σιτυ που εβαλε στο ραφι τοτε ο ψυχακιας μπρους (κι ακουμε μολις σημερα), κλωτσαει το κωλί (adhan copyrighted word) και μετα κατουραει την μουρη της ακουστικ.
ιν γιορ φεις, ρε:

(οχι και τοσο) ασχετο: @Borracho παγαινε να δεις το ταινιακι, θα σ αρεζει υποθετω/μαντευω. εμενα με κριντζαρε σε σημεια οπως περιμενα κι ο αρκουδος (ισως δειγμα της εποχης που εξυψωνει οτι σε άλλες εποχες θα ηταν μετριο η απλως καλο...) μου φανηκε λιγος.
ΩΣΤΟΣΟ ο γκραχαμ ως πατερας ειναι συγκλονιστικος στο δεκαλεπτο - τεταρτο που τον βλεπουμε κι ειδικα στην σκηνη στο τελος. αν υπαρχει θεουλης, εχει τα οσκαρ και τις χρυσόσφαιρες στην κωλοτσεπη.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ θα δω την ΕΡΓΑΡΑ μας κι ακριβώς επειδή έχω χαμηλές προσδοκίες και λατρεύω τον Τζερεμέ/Κάρμι/Αρκούδο της καρδίας, πιστεύω θα την χαρώ. Εδώ μου άρεσε το τέρμα ανώδυνο Α Complete Unknown και η Queenοταινία ρε, είμαι εύκολο κοινό σ'αυτά, δεν περιμένω τίποτε και συνήθως περνάω όμορφα.

Το Ατλάντικ Σίτι το ηλεκτρικό είναι σχεδόν ίδιο με το ακουστικό ρε 'συ, δεν αλλάζει κάτι ιδιαίτερο πουθενά, αποδίδεται απλώς όπως το παίζει και λάιβ, πιο 'σινεμασκόπ'. Ακούγοντας ολόκληρο το Electric Nebraska, κατάλαβα δηλαδή γιατί επέμεινε να κυκλοφορήσει το ακουστικό. Για να πω την αμαρτία μου βέβαια, αν και θεωρώ τα State Trooper και Atlantic City απόλυτους Σπρινγκστινικούς ύμνους και βρίσκονται στο Τοπ 5 λατρεμένων μου κομματιών του, το υπόλοιπο άλμπουμ ποτέ δε με συγκίνησε ιδιαίτερα. Είναι λες και υπάρχει σαν κορώνα γύρω από τα δυο αυτά πετράδια.

κουφαλα βοραχο (με την καλη εννοια παντα...) βλεπω εισαι καταρτισμενος. ναι, στα λαιβ καπως ετσι το παιζει. αρα, συμπεραινω, μια χαρα την εγκρινει αυτη την βερσιον. οχι, γιατι ελεγε κι ο ιδιος, οτι με την μπαντα τα κομματια δεν ακουγοντουσαν καλα και δεν ειχαν ψυχη...

συμφωνω για τα 2 που λες και θα προσθετα και το φοβερα υποτιμημενο used cars, που βρισκω τρομερα μελαγχολικο και σχεδον σπαραχτικο στον πυρηνα του.
γραψε την γνωμη σου για την ταινια, θελω πολυ να την διαβασω, αν και ξερω οτι θα ψιλοεκνευριστω, γιατι θα αποθεωσεις αρκουδο. (ρε κοιτα πως "λεει" το btr στην πρωτη, συναυλιακη, σκηνη της ταινιας ο τζερεμης και πες μου. μονο σαν παρωδια μπορω να το αντιμετωπισω...)

ο αληθινος φαν φαινεται απο χιλιομετρα μακριά.
τραγουδαει με πωρωση, δεν χαζολογαει και δεν κοιταει σε teleprompters στο πατωμα η καπου αλλού.
γιατι απλα ξερει τον καθε στιχο απεξω, καθως το εχει ακουσει χιλιαδες φορες κι εχει καταγραφει στο dna του...

μπραντον φλάουερς, εισαι ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΜΑΣ.

Μουσικα δεν μου λεει πολλά, κι η φωνη μοιαζει περισοτερο με νυσταγμενο ντυλαν, αλλά το Μηνυμα ειναι πανω απ ολα αυτα.
κι ειναι σημαντικο στην εποχη που ζουμε να πηγαινεις σε μετωπικη κοντρα με το Παρανοικό, τον παραλογισμο και την βλαχοκαγκουρια του πορτοκαλομάλλη ψυχακια που λεει: "θα σας γαμησουμε" κι οι ευρωπαιοι "συμμαχοι" τον κοιτανε ΣΙΩΠΗΛΟΙ.

ΚΑΙ γι αυτο σ αγαπαω ρε μπρουσαρα μου.

I wrote this song on Saturday, recorded it yesterday and released it to you today in response to the state terror being visited on the city of Minneapolis. It’s dedicated to the people of Minneapolis, our innocent immigrant neighbors and in memory of Alex Pretti and Renee Good.

Stay free, Bruce Springsteen

Ισχύει, σαν κομμάτι δεν έλεγε κάτι αλλά ήταν μήνυμα και ΗΘΟΣ. Πολύ μου άρεσε.

@Χειρομαλάχτης Ιν άδερ νιούζ, υπέροχο Σπρινγκστινικό τάγκ από Λέξαρο - κλείσε αυτιά στο φρικτό autotuned ρεφραίν του Sidarta- :

Last edited:
για καποιο λογο, τωρα το ειδα, μπορ.
ειναι γνωστο το ρηθέν απο αρχαιοτατων χρονων:

the_boss_sm_blk__95729.jpg

αλλά οκ, στηριζω λεξ ιδεολογικα, αν και δε μου λεει γρί η μουσικη του.

σε άλλα νεα, ξεκινησε παλι τουρ χτες απο την μιννεαπολη, ομπβιουσλυ. δυστυχως μονο εκει λεει το περπλρέι.
λιγη επιεικεια μπρος, εχει παει 77 ο αθρωπος...
ΩΣΤΟΣΟ αλαλοθ με το σολο του νιλς και του θωμα. ειδικα εκει στο 4'25'' που παιζουν την ιδια φραση κι ακουγεται ενας ηχος.

εφυγε χτες η σουκι.

καλα, χωρια που κανεις δεν την εχει ακουστα (δεν ηταν καν "κανονικο" μελος της μπαντας) υπηρχε για κανα χρονο μονο, 74 με 75, εκει γυρω στον μπρους.
επαιζε υπεροχο βιολι, ειχε εξαιρετικη οπερατικη φωνη και, ωιμε, ηταν η συζυγος του μηχανικου ηχου του μπρους, του luis, που εκτος των αλλων ηταν και καλο παλικαρι κι αυτο εκανε ακομα πιο σπαραχτικο το ολο "θεμα".
ε, ναι, το θεμα ειναι οτι λενε οι κακες γλωσες (ποτέ δεν εχει αναφερθει κατι επισημα, απλως κυκλοφορει ως θεμα στις κουβεντες των νταιχαρντ φανς εδω και δεκαετιες) ο μπρους κι η σουκι ερωτευτηκαν παθιασμενα. οτι κι αν εγινε, δεν κρατησε πολυ, ο λουης εμαθε, καταλαβε, ποιος ξερει πως ακριβως, αρπαξε την σουκι και γυρισανε στο ισραηλ, απ οπου καταγονταν.
το μονο που χει μεινει ως ντοκουμεντο απ την εποχη, ειναι οταν η σουκι ανεβαινε στην σκηνη καθε βραδυ για τα 3-4 τραγουδια που απαιτουσαν βιολι, και αν νιωθεις λιγακι, Καταλαβαινεις....

659222594_10164565484822940_8969128426619502026_n.jpg

δεν μπορω να τα πω καλυτερα. αλλά δεν πειραζει, γιατι ακομα κι εσυ, μπουνταλα συφορουμιτη 😛, οταν ακουσεις τον διαλογο φωνης - βιολιου και τον μπρους να ψιθυριζει εκει προς το τελος με ολο του το Ειναι: I want you baby so bad...., θα συμφωνησεις οτι υπαρχουν πραματα που μενουν ανειπωτα, αλλά, δγιαολε, Φωναζουν αλλιως.
αντιο, σουκι.

ο μπρους, η μπαντα κι η σουκι στο I want you του ντυλαν:

κι αλλο ενα για την σουκι γιατι εχει σημασια...
καλα, το τυπικο πρωτα:

suki_2.png

μου θυμισε η ανακοινωση το ιντρο του Jungleland. ειναι η μοναδικη καταγεγραμμενη (credited) συμμετοχη της σουκι σε επισημο lp.
ηδη οπως υπαρχει ειναι συγκλονιστικη, αλλά θα μπορουσε να αγγιζε την Τελειοτητα.
δες εδω ενα κομματακι απ το Wings for wheels, του "ντοκιμαντέ" που συνοδευε το πακετο του Btr δηλαδη, που ακουνε μαζι με τον σαλιαρη τον παραγωγο του την εναλλακτικη ιντρο του κομματιου, οπου η σουκι πραγματικα Θεριζει το συμπαν (τα πρωτα 50''). κοιτα τα ματια του (ο πονηρος σκηνοθετης ζουμαρει επιτηδες, γιατι ολοι ξεραν το στορυ...) και θα δεις γιατι τον Λατρευω τον πουστρακο. γι Αυτα. για τις ρωγμες που κανει ο ιδιος στο brand name του, στο στατους του σουπερσταρ και σ αφηνει να κοιταξεις ενα κομματακι απ την ψυχη του.

:ROFLMAO::ROFLMAO:

τραγικο "χιουμορ" (??) πορτοκαλομαλλιά:

Screenshot.png

orig.png

προφανως τσουζουν οι κουβεντουλες που λεει καθε βραδυ απο σκηνης ο μπρουσαρας.
έμμονη ιδεα του εχει γινει του πορτοκαλοψυχάκια. υπομονη δόναλδ μου, σε κανενα εξαμηνο τελειωνει η τουρ.

Last edited:
Back