What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Bruce "The Boss" Springsteen

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,517
...hands down το Nebraska. Το ακούω για μυστηριώδεις λόγους σε διαρκές ρηπήτ τελευταία. Εκτός του ότι περιλαμβάνει το επικό Atlantic City (από τις ομορφότερες blue collar crime ballads του Αφεντικού) έχει και το κολλητικό, drone-διαμάντι State Trooper.

Nτισκάς Μπρούς, απορώ πώς δεν είχαμε κάνει σχετικό θρέντ νωρίτερα :drummer:
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
δεν κανω τοσο εξειδικευμενα θρεντς, μπορατσε, θα με μισησει ο κοσμος.

παντως οχι, θεωρω οτι δεν ειναι..
ΩΣΤΟΣΟ, το ατλαντικ σιτυ παιζει σε αλλη κατηγορια. μυθικο. αλλη προσωπικη αδυναμια το στειτ τρουπερ και το used cars, μουλωχτο, μελαγχολικο, στεναχωρο, βαζει βαθια το μαχαιρι στο αμερικανικο ονειρο.
η μαγεια του αλμπουμ ειναι η λιτοτητα των μεσων, η γυμνοτητα τους και το γεγονος οτι ισως πρωτη φορα μας "αναγκαζει" ο ποιητης ν Ακουσουμε... καμμια φορα οταν η μουσικη σε ταξιδευει, την πληρωνει ο στιχος...

σιγουρα θα το ξερεις, αλλά στην ελαχιστη πιθανοτητα που δεν, ιδου ενα αρκετα γνωστο (εβαλε το στειτ τρουπερ στα ραδιοφωνα της πολης) ρημιξ... θα μου πεις οτι οτιδηποτε παραπανω ειναι περιττο, αλλά ο τυπος νιωθει και σεβεται:

State Trooper (Trentemøller Mix)

https://www.youtube.com/watch?v=ogwksftPfa8
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,224
Υπάρχει το καλύτερο μουσικά και το αγαπημένο.
Το πρώτο γιατί το γουστάρω λογω μουσικής, το δεύτερο γιατί ήταν αυτό που άκουγα στο χωριό αλλά εκτίμησα όταν έμενα μόνος μου μέσα στα 25τ.μ. με ελάχιστο φαί και μόνο τσιγάρα και πιοτί, καλά πολλά περίεργα άκουγα τότε αλλά είναι γι άλλο θρέντ.

To πρώτο είναι το prodigal son και το δεύτερο το born to run
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,517
Ω ναι. Έξτρα σπέσιαλ κλου όταν άκυρες κότες του Dirty FM κουνιούνται χαζοχαρούμενα όταν σκάσει από σπόντα σε κανένα ράδιο αυτοκινήτου. Το βρίσκουν "εξτρήμ" πολύ. Αλλά πρέπει να πεις δικό σου αγαπημένο άλμπουμ και γιατί, χωρίς μεγάλο σεντόνι. Είναι όλα μέρος της ύπουλης εκστρατείας μου για ποιοτικό ρεκτιφιέ του Οφτόπικ Φόρουμ <img src="/bigsmile.gif" width="" height="" alt=":D" title=":D" class="bbcode_smiley" />

ΥΓ Prodigal Son; Στα βαθιά νερά κατευθείαν Κρονόμασι. Το Born To Run είναι αριστούργημα όπως και να 'χει...όπως έχει γράψει και ο ίδιος ο Bruce : "It is a record of enormous longing." Είναι κάτι περισσότερο από μουσική αυτό που γίνεται μέσα στα οκτώ τραγούδια του.
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
το θρεντ δεν ηταν για το νεμπρασκα λοιπον, ηταν ανοιχτο πολ?? τσιμπώ.

θα με τρελλανεις τωρα ρε χρονό? τοσο μερακλης? η με τρολαρεις?
μιλαμε για το ιδιο πραγμα? το πρωτόλειο μπουτλεγκ με τραγουδια 72-73 που φανερωνει στους μυστες τι θα συμβει σε λιγα χρονια??
http://www.spirit-of-rock.com/album-groupe-Bruce_Springsteen-nom_album-Prodigal_Son-l-en.html
εισαι γιγας. αφιερωνω το jesse:

https://www.youtube.com/watch?v=3eIuZXI4rTc


το καλυτερο και συναμα το αγαπημενο για μενα ειναι το Born to run.
και βεβαια το γιατι, το πως και το επειδη χρειαζονται καμμια 15αρια σελιδες ή ούτε λεξη.
ευτυχως για τους φορουμιτες, διαλεγω το δευτερο.
οταν βρεθουμε και με ποτισετε, θ ακουσετε τις 15 σελιδες.
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,224
Συμφωνώ ότι ο Μπράδερ παέι να μας τη σκάσει. Κι αφού απάντησα στην ερώτη και ο Μποράτσος μου έδωσε πάσα και με έβγαλε τε α τετ με το μπουκάλι από το χωριάτικο κρασί μου θα γιομίσω το ποτήρι μου και θα πω τις 2 ιστορίες.

Born To Run
<span class="bbcode_spoiler">Είχα ξεχώσει το αρχείο του πατέρα μου και μετά πέρασα σε αυτό του μπάρμπα μου. Μιλάμε για κούτες από βινύλια και τελάρα με κασσέτες. Αν και τα γούστα μου ήταν πολύ TRUE τα πήρα με τη σειρά να δω τι θα κούσω. Το 90% το έβγαζα με 2-3 κομμάτια. Το 9% το άκουσα ολόκληρο αλλά ποτέ ξανά και το 1% που ήταν sabbath, led zep και λοιπά TRUE για τα δικά μου μυαλά τα έκανα φυλαχτά. Μου χε πει ο γέρος πατέρας μου για τον Bruce και τις σιτορίες γύρω από αυτόν αλλά από τη μια έμπαινα κι από την άλλη έβγαιναν. Με το Born To Run δεν μου τα πρηζε ότι το έλιωνε στο αμάξι παλιότερα, όταν άφηνε τις γκόμενες να περιμένουν και έκοβε βόλτες.
-Καλά ρε πατέρα τώρα τι μας λες; Οι γυναίκες είναι του σατανά εκτός από αυτές που φοράνε μπλουζάκι Triumph Of Steel
-Καλά θα μεγαλώσεις, θα αγαπήσεις, θα φας και τις καρπαζιές σου και θα έρθεις μετά να μου πεις που είναι η κασσέτα.
-Other bands play ManOwaR kill
Στο δεύτερο έτος τελικά όταν ανέβηκα να πάρω κάνα φαι πήρα μαζί και τις κασσέτες του Bruce. Τα άλλα είναι για άλλο θρεντ</span>

Prodigal son
<span class="bbcode_spoiler">
Παρότι δεν αποτελεί μέρος της ορίτζιναλ δισκογραφίας αν μπορώ να το θέσω έτσι εν τούτοις έτυχε να το ακούσω μετά από ολονυχτία με το Illwill των Lake of Tears και αν και όντως είναι βαθιά νερά μέσα σε όλη την θολούρα που είχε το κεφάλι μου ήταν λες και είχα λαιβ συνομιλία με τον Bruce. Ειδικά με το Growin' Up...
</span>

<span class="bbcode_spoiler">Ακόμα φοράω γούνινα και χορεύω στα τραπέζια με τις τσίζι παουριες μου αλλά πλέον δεν με αγγίζουν τόσο. Η πιο σωστά μέσα από 2-3 που χλεύαζα πριν κατάλαβα ότι ο δράκος δεν έχει λέπια αλλά είναι αύλος. Ή όπως δαιτείνεται κι ένας τρελός από την Κρήτη, έχει τη μορφή τίγρης.</span>


Μπρους, αμήν και πότε ρε φίλε! Άμα πάω γαι HammerFall αμέσως μετά το λαιβ θα μέτραγε τέτοια βραδιά!
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
γκουγκλαρα. 13/12.
παιζει. (με προυποθεση οτι θα περπατησω μεχρι τοτε, γαμω τον ρακιντζη μου μεσα.)
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,224
Αν δεν πάει ο Ρακιτζής στο μπουκάλι, πάει το μπουκάλι στον Ρακιτζή
 

kuivamaa

Death Knight
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
3,207
Κανένα.

Θα με μισήσει ο Μπράδα αλλά ο Springsteen μαζί με τους Radiohead είναι οι δύο καλλιτέχνες που προσπάθησα ΠΟΛΥ να γουστάρω ,πήρα δίσκους και τους άκουσα δεκάδες φορές, παρτιτούρες, συνεντεύξεις, στην περίπτωση των RH τους είδα και live στον λυκαβηττό πριν 15 χρόνια, αλλά αποτέλεσμα μηδέν. Σίγουρα για να είναι τόσο δημοφιλείς και ο ΒS και οι RH κάτι υπάρχει εκεί αλλά σε μένα πέρασε και δεν ακούμπησε.
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
ο μπραδα τους αγαπαει ολους.

ωστοσο γιατι να προσπαθησεις τοσο? ισως αυτο φταιει.
αφου δε σε τραβηξανε με την πρωτη, προχωρα παρακατω.
παντως, αν μπορεσεις, ακομα και τωρα στα 66 (οχι εσυ, αυτος), δες ενα λαιβ του.
 

kuivamaa

Death Knight
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
3,207


Brother Bruce wrote:
ο μπραδα τους αγαπαει ολους.

ωστοσο γιατι να προσπαθησεις τοσο? ισως αυτο φταιει.
αφου δε σε τραβηξανε με την πρωτη, προχωρα παρακατω.
παντως, αν μπορεσεις, ακομα και τωρα στα 66 (οχι εσυ, αυτος), δες ενα λαιβ του.</blockquote>

Γιατί; Γιατί υπάρχουν αρκετοί καλλιτέχνες που με κέρδισαν με τα χρόνια ή τα ακούσματα. Πχ. οι Rush, για να πιάσουμε ένα όνομα της εποχής του Bruce, ήρθα σε επαφή μαζί τους γύρω στα 13 μου, (όπως και με τον Bruce δηλαδή -πρώτος εξάδελφος μεγαλύτερος από μένα 5 χρόνια είναι τέρμα φανατικός του ) - τότε μου είχαν αρέσει μόνο μια χούφτα τραγούδια τους αλλά όσο πέρναγαν τα χρόνια τόσο περισσότερο έμπαινα στην 70s prog περίοδό τους.

Στα του Boss. Εχει τον ήχο αλλά και την χροιά της φωνής για να μου αρέσει και σίγουρα τις μελωδίες (φυσικά <img src="/bigsmile.gif" width="" height="" alt=":D" title=":D" class="bbcode_smiley" /> ) . Eκεί που με χάνει τελείως είναι στην οικονομία της σύνθεσης - για τα γούστα μου υπερτραγουδάει και πνίγει τη μουσική ΑΚΡΙΒΩΣ οπως ο Walkyier των Skyclad (φοβερός παραλληλισμός) προφανώς επειδή έχει πολλά να πει. Kαι μιας και έχω πολλά χρόνια να τον ακούσω μαλλον ηρθε η ώρα για ενα πέρασμα από Darkness και Nebraska ,μηπως στα μιντθέρτις μου με αγγίξει περισσότερο.

 

hellboy

Hobgoblin Captain
Joined
Apr 7, 2014
Messages
232
Να ναι καλΑ ο κuivamaa !!
Kαι γω το ιδιο ηθελα ν γραψω αλλα λεω θα το νομιζουν για τρολλια. :LP
Ρε γκαιζ πραγματικα, δεν εχει καταφερει να μου αρεσει ο σπρινγκστιν Ποτε.Ποτε ομως. Δε μου κανει ΚΛΙκ. Το ξερω πως περιορεξεΟς κολοκυθοπιτα, αλλα εινναι απο τους μουσικλους-συγκροτιματα που πραγματικα δε θα καταλαβω ποτε γιατι τοοοσος ντορος.
(Επισης ξερω οτι μπορει να ακουστει αστειο, αλλα με χαλαιε ρε πουστη μ να βλεπω λιβε και αντι γαι μια μπαντα(3-4-5 ατομα) να ειναι πανω ο ΣΤΑΡ με 45 ατομα μπαντα πισω. 7 κιθαρες 5 μπασα 8 τρομπονια και 6 δευτερες φωνες....Παραειναι υπερθεαμα για τα γουστα μου ας πουμε. Κι ο Κυριοπς σπριγκστιν τουλαχιστον απο οση επαφη ειχα μαζι του, νομιζω οτι σε αυτη τη κατηγορια ανηκει.)
Ενα πραγμα του αναγνωριζω παντως. Εγραψε το im on fire, το οποιο στη συνεχεια ετυχε εξαιρετικων εκτελεσεων. Απο αυτον το βαριεμαι παντως <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,517
Όπα, όπα, η E Street Band δεν είναι "45 άτομα με τρομπόνια" αλλά μια από τις πλέον κτηνωδώς ευέλικτες/βιρτουόζικες live μπάντες που έχουν περάσει ποτέ. O μακαρίτης Clarence "Big Man" Clemons για μερικούς-μερικούς ήταν μεγαλύτερος star απ'τον Springsteen (και όταν έπαιζε το τελευταίο, ο-κόσμος-τελειώνει-εδώ solo του Jungleland, όλοι καταλάβαιναν γιατί), οι Van Zandt, Bittan, Weinberg, Tallent και Lofgren παίζουν σε κατηγορία από μόνοι τους.

Είναι κάτι που θα εκτιμάς όλο και περισσότερο όσο πιο πολύ παίζεις μουσική και προχωράς σε αυτή. Είναι μαγική η τηλεπάθεια που έχουν επί σκηνής. Τώρα προφανώς τα ίδια τα τραγούδια λογικό είναι να μην μιλάνε σε κάποιους. Ούτε κακό είναι ούτε τίποτα. Για παράδειγμα μπορώ να εκτιμήσω εγκεφαλικά και συνθετικά τους Radiohead αλλά η μοναδική περίπτωση να τους αντέξω είναι σαν soundtrack σε ταινία. Απλά δεν με αγγίζει η ενέργειά τους.

Το σημείο επαφής μου με το Springsteen ήταν ακριβώς αυτή η ασύλληπτη λαχτάρα για ζωή, για εμπειρίες, για περιπέτεια που είχε ο πρωϊμος ήχος του (και ακόμη διατηρεί σε συγκεκριμένα κομμάτια). Μεγαλώνοντας στη γλυκιά και κοιμισμένη επαρχία μου, ένα μικρό νερντάκι γεμάτο όνειρα και δίχως την παραμικρή ιδέα για το πως να τα πραγματοποιήσει, είχα ξαφνικά μια κασέττα-οδικό χάρτη προς αυτά.

Α στα διάλα...συγκινήθηκα τώρα, πάω να βάλω το Born To Run, πάει καιρός απ' όταν το άκουσα τελευταία φορά <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />

ΥΓ Επίσης, τα περισσότερα από τα παλιότερα βιβλία του Stephen King έβριθαν Σπρινγκστηνικών αναφορών. Όλα έχουν κάνει τη ζημιά τους!
 

hellboy

Hobgoblin Captain
Joined
Apr 7, 2014
Messages
232
Μα δεν εννοουσα οτι δεν ειναι καλοι μουσικοι. Προς θεου. Απλα οπως και να το κανουμε νμζ καταλαβαινουμε τη διαφορα του να βλεπεις μια μπαντα απο το να βλεπεις εναν τυπο με τη μπαντα του. Ε απλα ειπα οτι προτιμω το πρωτο. Τωρα radiohead και λοιπες αλτερνατιβ σουπες δεν τις σχολιαζω καν.
Και εκει εγγυται κ η διαφορα. Τον μπρους τουλαχιστον τον παραδεχομαι σαν κατι που υπαρχει και ισως εει και κατι να πει .Τον σεβομα ισα μουσικο κ ας μη μαρεσει. ΑΚΡΙΒΩΣ το αντιθετο συμβαινει για κλουνς τυπου ραντιοχεντ.
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,224
Μπα και τους radiohead τους σεβόμαστε. Μπορεί σε μας να μην λένε τίποτα, αλλά τόσος κόσμος που τους ακούει κάτι τους βρίσκει, που πάει να πει ότι γι αυτούς κάτι σημαίνει.
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
το να προσπαθησεις να εξηγησεις τι σε κανει να νιωθεις ενα οποιοδηποτε κομματι τεχνης, απο μουσικη μεχρι ζωγραφικη, λογοτεχνια κλπ ειναι εξαιρετικα αχαρο και αναποτελεσματικο.
παντως δεν ειναι τυχαιο οτι δεν εχω συναντησει ανθρωπο να του αρεσει ο Μπρους "λιγο" η "αρκετα". ή θα τον εχει Εκει Πανω η θα αδιαφορει γι αυτον.
οσο το σκεφτομαι, νομιζω το πιο σημαντικο του χαρακτηριστικο, κι αυτο που με εχει κρατησει διπλα του, ειναι η Αληθεια του. περα απ τα μουσικο κομματι του εαυτου του, τους δισκους, τα λαιβ, τους στιχους, νιωθω οτι βαζει ολο του το ειναι στην "τεχνη" του και σου δινει ολο το εγω του σ ενα πακετο για να το αποδεχτεις η να το απορριψεις. επειδη οπως το γραφω, δυσκολο πολυ να το καταλαβει αλλος, (ισως ουτε κι εγω οταν το ξαναδιαβασω :lol: ) να μιλησω με παραδειγμα.
νιωθω π.χ. οτι ο μποουι ή ο ντυλαν, 2 τεραστιοι καλλιτεχνες, σου λενε: "αυτο εδω το κομματι ειναι η μουσικη μου εξελιξη/καριερα κι αυτο εδω το αλλο κομματι ειμαι εγω και καλα θα κανετε να μεινετε μακρια. θα τα βλεπετε χωριστα, γιατι ετσι θελω".
ο Μπρους στα δινει ολα. αν δεν σ αγγιξει αυτο που σου βγαζει, αν δεν τον αγαπησεις, καλυτερα να αδιαφορησεις τελειως.

χοντρο παραδειγμα: δεν εχω δει πιο αληθινο και σπαραχτικο πραγμα απ το παρακατω βιντεακι. εκει καταλαβα οτι ο Μπρους ειναι αδερφος. γιατι ανοιχτηκε οσο δεν παει αλλο κα αφησε οσους τον αγαπουν να κοιταξουν μεσα του (και μεσα τους βεβαια) και ν αντιμετωπισουν καταματα την αληθεια, εδω στο συγκεκριμενο θεμα: στις ανθρωπινες σχεσεις. λιγους μηνες μετα χωρισε. προφανως.
για μενα ειναι το καλυτερο βιντεοκλιπ τραγουδιου που εχει φτιαχτει.

https://www.youtube.com/watch?v=idnJnjV_8rg

http://www.azlyrics.com/lyrics/brucespringsteen/brilliantdisguise.html


Μπορατσο, εισαι Αδερφος.
 

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
4,488
LOL....

Το βγάλαμε το μαργαριτάρι και σήμερα.... "Radiohead και λοιπές αλτέρνατιβ σούπες..." :lol: :lol:

επειδή κάποτε βγάλανε τρια τραγούδια (Creep, Fade Out, Karma Police) που τα ξέρουν ΟΛΟΙ και ένα παίζει σε όλες τις σειρές (No Surprises) δεν σημαίνει ότι βγάζουν σούπες.
Alternative σούπα είναι οι Wolfmother, oi U2 (τώρα πια) οι Coldplay κ.α.

Ο Bruce Springsteen για μένα πέθανε μετά το δευτερο demo btw
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,517
Τίμια τρολοαπόπειρα 'Πιτάφγιο. 4/10 φορ οριτζινάλιτυ <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />

Οι U2 παραμένουν γκρουπάρα και live είναι πραγματικά απίστευτοι. Οι Coldplay πάντα για γέλια ήταν, είχαν και δυο καλές στιγμές όταν ο μπάμιας φλέρταρε την κρύα, αυτά. Οι Wolfmother ξόδεψαν τις καλές εμπνεύσεις νωρίς, πάλι καλά που ο Stockdale είναι φωνάρα και στηρίζει ακόμη και τις μέτριες πλέον συνθέσεις του γκρουπ.

Οι Radiohead αν και συνθετικά και εγκεφαλικά είναι πολύ ψηλά, προσωπικά, αν δεν μπαίνουν ως soundtrack, δεν έχω διάθεση να τους ακούσω. Απλά δεν μου βγαίνει.

Επίσης, ο Μπρούς χάλασε απ' όταν έμαθε να κουρδίζει την κιθάρα γατάκια.
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
δηλαδη απο τοτε:

<img src="http://freshindependence.com/wp-content/uploads/2014/03/a-bruce1.jpg" alt="a-bruce1.jpg" class="bbcode_img" />

κι αλλη μια ετσι για το ρόουκ:

<img src="https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/34/25/0f/34250fd7ad84092cb5490f4643ea6d4b.jpg" alt="34250fd7ad84092cb5490f4643ea6d4b.jpg" class="bbcode_img" />
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,517
Το ότι έχεις ΤΟΣΟ παλιές φωτό του Μπρούς, είναι ανατριχιαστικό πάντως <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
 
Top Bottom