Νέα για AI και παρεμφερείς τεχνολογίες και εφαρμογές τους

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Η πλήρης άρνηση ή απαξίωση μόνο θα σε φρενάρει επαγγελματικά.

Καλά όλα αυτά και κατανοώ αυτό που λες, αλλά ρε συ Borracho υπάρχει και ένα σημείο που απλά δεν θέλει κάποιος να συμμετέχει σε αυτό το συνεχές κυνήγι. Θέλω να πω, εγώ είμαι 50 χρονών. Φτάνει, δεν θέλω να κυνηγάω άλλο το κάθε τι που σου επιβάλλουν για να μείνω "ανταγωνιστικός" ή δεν ξέρω και γω τι στην αγορά εργασίας. Η εργασία/"καριέρα" δεν είναι ο σκοπός της ζωής μου.

Μαζί σου 1000%. Είναι ΑΠΑΙΣΙΟ. Αν πραγματικά είχα δυνατότητα να απέχω από αυτό το σιχαμερό πανηγύρι, θα το έπραττα. Αλλά στο εξωτερικό μόνος μου και με στόματα να θρέφω, απλά δεν υφίσταται η επιλογή για μένα. Οπότε κάνω την ανάγκη φιλότιμο ουσιαστικά και κοιτάζω να δω τί μπορώ να μεταχειριστώ προς όφελός μου, ώστε μια μέρα να μπορώ ν'αράζω στο χωριό, πανευτυχής στις απλές βεβαιότητες της παιδικής μου ηλικίας.

Από τα μεγαλύτερα εγκλήματα του καπιταλισμού είναι πως δεν σου επιτρέπει να μείνεις στο χωριό σου και να κάνεις μια τίμια δουλειά ως τα βαθιά γεράματα. 'Δια βίου εκπαίδευση' με το πιστόλι στον κρόταφο.

Πλέον ο άνθρωπος το μόνο που θέλω είναι να γυρίσω στην Πάτρα και να κάνω τον φιλόλογο σε κάποιο ήσυχο, κοιμισμένο Λύκειο. Αλλά πού. Πρώτα θα πιάσω το Eurojackpot και μετά αυτό. Βαστάτε γερά αδέρφια.

Πλέον ο άνθρωπος το μόνο που θέλω είναι να γυρίσω στην Πάτρα και να κάνω τον φιλόλογο σε κάποιο ήσυχο, κοιμισμένο Λύκειο.

Ε μα βιάστηκες να παντρευτείς. Ευκαιρία ήταν να βρεις κάποια ευκατάστατη μεγαλοκοπέλα και να βγάζεις τώρα το ψωμί σου τίμια ως επιβήτορας/μπόι τόι.

Last edited:
Α να κάμω, με φάγαν οι καλλιτεχνίες και τα μεγάλα αφηγήματα.

ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΤΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΝΕΟΙ.

Έλα λίγο πιο κάτω να βάζουμε γυψοσανίδες και πατώματα. Ούτε ΑΙ ούτε τίποτα. Άσε που κατά πάσα πιθανότητα θα παίζει και καλύτερο μεροκάματο.

Πλέον ο άνθρωπος το μόνο που θέλω είναι να γυρίσω στην Πάτρα και να κάνω τον φιλόλογο σε κάποιο ήσυχο, κοιμισμένο Λύκειο.

Καλά όλα αυτά και κατανοώ αυτό που λες, αλλά ρε συ Borracho υπάρχει και ένα σημείο που απλά δεν θέλει κάποιος να συμμετέχει σε αυτό το συνεχές κυνήγι. Θέλω να πω, εγώ είμαι 50 χρονών. Φτάνει, δεν θέλω να κυνηγάω άλλο το κάθε τι που σου επιβάλλουν για να μείνω "ανταγωνιστικός" ή δεν ξέρω και γω τι στην αγορά εργασίας. Η εργασία/"καριέρα" δεν είναι ο σκοπός της ζωής μου.
σε κάποια επαγγέλματα δεν έχεις επιλογή, ή δεν σταματάς ποτέ να ακολουθείς ή μένεις στην απέξω.

σε κάποια επαγγέλματα δεν έχεις επιλογή, ή δεν σταματάς ποτέ να ακολουθείς ή μένεις στην απέξω.
Εγώ σου είπα να το γυρίσεις σε ζιγκολό, θα χεστείς στο ζλοτι.

OpenAI, Anthropic, Google, and the rest are running an industry-wide loss-leader program at a scale that has no precedent. They are selling enterprises filet mignon at gas station hot dog prices and calling it a business model. The gap between what your company pays for AI subscriptions and what it actually costs to serve those seats is not a rounding error. It is a gulf. And every organization that has built workflows, products, or entire business units on top of these subsidized prices is standing right on the edge of it.

This should be front of mind for every CTO, CFO, and head of operations reading this. Because when the pricing corrects, and it will, the companies that treated AI as a permanently cheap utility are going to wake up to bills that make their current SaaS spend look quaint.

:gap:

Δεν ξέρω τι θα συμβεί αλλά η ομολογημένη στρατηγική τους είναι να εθιστεί ο κόσμος στο AI.
Δινεις κατι 'τσαμπα", αποκτας κοινο, στηνεις ενα καρτελακι και μετα βαρας στο ψαχνο με τος τιμες.

Δινεις κατι 'τσαμπα", αποκτας κοινο, στηνεις ενα καρτελακι και μετα βαρας στο ψαχνο με τος τιμες.
Η συνταγη αυτη δεν ισχυει στη παρουσα φαση, οχι οσο το Deepseek και αλλα κινεζικα τζαμπα μοντελα βαρανε στο ψαχνο. Εγιναν προσπαθειες να τα μπλοκαρουν βεβαια, αλλα στην Ευρωπη ειναι πολυ διαδεδομενα

PS, Αυτη ειναι κινεζικη στρατηγικη για να χτυπησουν τις ΗΠΑ, ειδικα στο συγκεκριμενο καρτελοεπιχειρημα, και να λαβουν δεδομενα χρυσαφι btw, δεν το κανουν για τη ψυχη της μανας τους

έχω εδώ τον gemini και μου λέει πως να τορεντάρω ταινίες και σειρές γιατί του είπα πόσο μου έσπασε τις μπάλες το netflix που μου λέει δε μπορώ να δω στο γραφείο αλλά μόνο στο σπίτι...

Τι διάολο με παγιδεύει ή με πήρε γραμμή για φτωχομπινέ;

Τί μου θυμίζει, τί μου θυμίζει...
giphy.gif

Uber blew through its AI “token” budget for the year in just a few months, and they don’t feel it is working out as well as they might have hoped.

As I wrote last night on X, if enough other companies report the same, the bubble pops. 🫧

Κάτι διάβαζα ακόμα και για MS ότι δεν βγαίνουν τα νούμερα συγκριτικά με το πόσα τόκεν καίνε εσωτερικά.

Σκάει όπου να 'ναι.
Θα πάρει καιρό να επανέλθουμε σε νορμάλ καταστάσεις, αλλά ας ξεκινήσει τουλάχιστον τώρα.

ήρθε ο λογαριασμός επιτέλους, ας σταματήσει το φαγοπότι.

Το πρωτο λινκ οκ ρε νιτρε, ηταν αναγκη να βαλεις κρυπτομπρο-καρκινο σαιτ στο δευτερο;

Back