Θα συμφωνήσω με τον nitro. Έχοντας 2000+ ώρες σε BG Trilogy (καμία σχέση με BG3 για αυτους που δεν γνωρίζουν), μπορώ να πω ότι η μηχανή και το gameplay δεν είναι κατάλληλα για το σύστημα. Ποτέ δεν ήταν αλλά άλλες εποχές και τα πλεονεκτήματα των τίτλων τότε ήταν τόσο μεγάλα που τα παραβλέπαμε . Στο BG1 που είναι ακόμα απλά τα πράγματα, παλεύεται το πράγμα. Αλλά στο BG2 και περισσότερο στο TOB που ανεβαίνουν τα abilities, ειδικά των εχθρών, δεν υπάρχει καμία δυνατότητα tactical σχεδιασμού των μαχών. Βάλε στο μείγμα spell mods, difficulty and AI improvements και οι μάχες είναι απλά ένα χάος! Τα script, RTwP κτλ δεν βοηθάνε καθόλου. Προσπάθησα πριν κανένα χρόνο να κάνω ένα νέο playthough και τα παράτησα απλά. Δεν αντέχω πια να κάνω pause κάθε δευτερόλεπτο, να διαβαζω 30 γραμμές log για το τι ability και spell έγιναν μέσα σε αυτό τον χρόνο, να κοιτάω ποιοι χαρακτήρες μου δεν είναι στην μέση του γύρου τους προκειμένου να εκτελέσω τα δικά μου actions και να παρακαλαώ μέχρι να τα ολοκληρώσουν, να μην έχει προλάβει ο απέναντι να κάνει κάποιο defensive ή contingency ή time stop ή ή ή στο ενδιάμεσο. Πρακτικά εαν δεν καθάριζες σε 2 γυρους την μαχη καλυτερα να εκανες load, οχι γιατι θα εχανες, αλλα θα χρειαζοσουν μια ώρα μεχρι να την τελειώσεις!
Δεν έχω θέμα με την 2η έκδοση, αλλά το gameplay των IE δεν το ακουμπάω άλλο!