-Ο Μίκ πυροβολεί για να σκοτώσει το Σάνι και τρέχει και μπαίνει ο Μάρτι μπροστά. Αυτό προκύπτει κι απ'το διάλογο του Σάνι στη Μόνικα μετά που της λέει 'I wasn't fast enough' ή κάτι που τονίζει ότι ο Μάρτι μπήκε μπροστά. Στο τέλος της σινεμάτικ ΝΟΜΙΖΩ ακούγονται σειρήνες οι οποίες τρέπουν τον Μικ σε φυγή. Εναλλακτικό σενάριο να 'χει εντολές από την Κέηλα να σκοτώσει το Μάρτι μόνο, για να απομονώσει ακόμη περισσότερο το Σάνι και να τον οδηγήσει σε αυτοκτονία. Είναι κεντρικός θεματικός άξονας η μοναξιά και η απόγωνση του Σάνι.
-Γιατί η υπόθεση δεν αναγνωρίζεται επίσημα λόγω της επιρροής της Κέηλα. Δεν έχουν ένταλμα για να πάνε στο εργοστάσιο, οπότε στα χαρτιά, δεν υπάρχει η επιχείρηση. Δεν ζητάς μπακάπ για ανύπαρκτη επιχείρηση. Πάνε με κοχόνες μεγέθους Νομού Ηλείας, με την ακράδαντη πεποίθηση 'ΘΑ ΤΑ ΒΡΟΥΜΕ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΝΤΖΙΚΕΝ ΜΠΟΛΙΖ'
-Πολλές φορές, όταν κάποιος είναι να πεθάνει κι έχει ζήσει λεβέντικα, δαπανά τις τελευταίες του δυνάμεις για να πει παλλικαρίσιο αντίο. Είναι φορές που θες να δεις τους φίλους σου μια τελευταία φορά και να μη σε κλαίνε. Όταν ο Bloodboyle σου λέει να πας να δεις το Μάρτι, είναι γραμμένο λίγο περίεργα και ίσως το μετέφρασαν λάθος από τα Ουγγαρέζικα. Η μισή σκηνή όντως είναι ελαφριά στο νοσοκομείο και μετά βαραίνει απότομα. Είναι παροξύτονο, αλλά για μένα ήταν η μοναδική φορά που ήμουν σε φάση 'Όπα κάτσε, αφού τώρα μίλαγαν σαν να ήταν ΟΚ, γιατί πέθανε;' αλλά το ερμήνευσα ως κακή μετάφραση και κακό μοντάζ. Δυο-τρεις ατάκες να ΄ταν διαφορετικές, θα ήταν ΟΚ. Προσωπικά θεωρούσα πως ο Μάρτι είχε πεθάνει ήδη από τον πυροβολισμό του Μικ.
-Το φινάλε μου άρεσε. Και στο πρώτο παιχνίδι, δεν έκανες τίποτε φοβερό για φινάλε, απ' όσο θυμάμαι. Ο Σάνι είναι αισθηματίας και δείχνει πως διστάζει μια στιγμή να πυροβολήσει την Κέηλα. Την σκοτώνει η γρήγορη Μόνικα και βλέπεις πως η Κέηλα είχε τραβήξει το Walther της για να σκοτώσει το Σάνι. Ουσιαστικά η Μόνικα του σώζει τη ζωή γιατί δρα ψυχρά και δεν κάθεται να το σκεφτεί.
Συμφωνώ πως δεν νομίζω να αναρωτήθηκε κανένας από τους 100 που το παίξαμε -'Χουκο γρήγορα, quote για την έτερη θρεντάρα- τί ήταν πραγματικά το MEAT, αλλά το συγχωρώ στα πλαίσια της ευρύτερης νουάρ παράδοσης, όπου το 'τί' δεν είναι ποτέ τόσο σημαντικό όσο το 'πώς'.