What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

ADnD

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,664


Blizzard wrote:
Soon</blockquote>

 

nihilus

Hobgoblin Captain
Joined
Dec 2, 2012
Messages
316
<blockquote>Προτείνω αν έχετε όρεξη να γράψουμε και κάνα επικό - αστείο ή οτιδήποτε καλό σκηνικό έχουμε ζήσει στο dnd.</blockquote>

Λοιπον εχω πολλες ιστοριες και μιας και βαριεμαι υπερ του δεοντος τωρα θα αναπτυξω μια σχετικα προσφατη.

Ο Μοναχος Gudokan αποφασισε να τρεξει μονος προς την πολη που μολις αφησαμε πισω μας οταν μαθαμε μολις λιγα χιλιομετρα μακρια οτι η πολη πολιορκειται (νομιζω ηταν το Citadel Adbar).

Σαφως και ακολουθουμε ολοι αλλα ο μοναχος επειδη ειχε και τους λογους του ετρεξε σαν δαιμονισμενος και εφτασε πριν απο μας. Εκει μπλεκει σε μια επικη μαχη με 2 (ΔΥΟ!) fire giants οπου καταφερνει να τους καθαρισει με τις νιντζιες του. Εχοντας στο πλαι του εναν αρκετα δυνατο κληρικο του Μοραντιν αρχιζουν να σφαγιαζουν τα ντραου που πολιορκουσαν το Citadel σαν να μην υπαρχει αυριο.

Εκεινη την ωρα σιγα σιγα φτανουμε και εμεις στην σκηνη και τον βλεπουμε απο μακρια να μαχεται με 2 ντραου πολεμιστες και μια κληρικο της Λολθ, ο κληρικος του Μοραντιν διπλα του πεσμενος κατω, νεκρος. Καθως τρεχουμε σαν μανιασμενοι να εμπλακουμε και εμεις ο Gudokan ξεπαστρεφει και τους 2 πολεμιστες καθως η κληρικος ετοιμαζει ενα ανιερο ξορκι στο χερι της, ο Athos Starmantle (ο παπας της Μυστρα μου) αναγνωριζει απο μακρια οτι προκειται για το ξορκι "Harm" και αρχιζει να ουρλιαζει απο μακρια στον μοναχο να οπισθοχωρισει.

Η ιερεια chargeαρει με το χερι της να λαμπει απο negative energy, ρολλαρει για touch attack, τα τελευταια λογια του Gudokan ηταν "Ε σιγα ρε, γυναικα ειναι, ποσο Strength να εχει...?". RIP Gudokan, slayer of giants and drows, protector of citadel Adbar.
 

j_lynx

Death Knight
Joined
May 27, 2014
Messages
3,287
Θα αρχίσω με τις κοτσάνες που έχουν ακουστεί κατά καιρούς στα sessions. Επικίλες και τα σχετικά αργότερα γιατί παίρνουν χρόνο <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />

Dm : Στην είσοδο του χωριού βλέπετε έναν κρεμασμένο από ένα δέντρο,.
Ranger : Πάω να δω από τί πέθανε.
<hr class="bbcode_rule" />
Dm: Μπαίνετε στο πανδοχείο. Υπάρχουν πολλοί θαμώνες. Κάποιοι πίνουν μπύρα , οι περισσότεροι κουβεντιάζουν δυνατά και σε ένα τραπέζι είναι μια παρέα που παίζουν στοιχήματα
Orcas : Ναι ρε έξυπνε. Και τα δελτία που τα ρίχνουν;
<hr class="bbcode_rule" />
Dm: Στο δωμάτιο υπάρχουν μόνο 7 σάκοι με χρυσά νομίσματα και μία ζυγαριά.,
Orcas ( ο ίδιος με πριν ) : Ακολουθάω το καλώδιο να βρω την πρίζα.
Dm : Δεν έχει πρίζα η ζυγαριά ρε στόκε
Orcas: Ναι ρε . Και από που παίρνει ρεύμα για να δουλέψει;
Η επόμενη μισή ώρα πέρασε προσπαθώντας να του εξηγήσουμε τι είναι η ζυγαριά με έλασμα...
<hr class="bbcode_rule" />
Ένα πλοίο έχει πάει στον πάτο από επίθεση γιγαντιαίου καρχαρία. Gargantuan μεγεθος ο οποίος δεν ξέρουν που βρίσκεται γιατί έχει καταδυθεί. Οπότε μέσα στον πανικό ακούγεται η ερώτηση: Πατώνω;
<hr class="bbcode_rule" />
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,664
Το παρακάτω σκηνικό έγινε μερικά sessions νωρίτερα (παίζοντας την ιδιαίτερα φρεσκαρισμένη 5η έκδοση) με ένα party που αποτελείται από 3 rl φίλους (υπάρχουν και τέτοιοι) και τον MaverickStrange (υπάρχει και τέτοιος). Το party απαρτίζεται από:

1 dwarf noble barbarian ονόματι Βύρων, ο οποίος θέλει να βοηθάει τους φτωχούς (more on the later),
1 dward apprentice cleric ο οποίος κάνει τα πάντα για τη γνώση και τείνει προς αγνωστικισμό/αθεϊσμό (όπως θέλει να τον παίξει εν πάσει περιπτώσει, more on him later),
1 human bard με το όνομα Ηλιούπολη, την οποία βίασαν όταν ήταν μικρή και τώρα ψάχνει να βρει την παρθενιά της. Κωλοτρίβεται στον Βύρωνα (όποιος πιάσει το inside joke έχει thank you), ενώ είναι νυμφομανής. Μέχρι στιγμής όποιος πάει να της καθίσει είτε πεθαίνει, είτε τον παίρνει ο ύπνος (το ξέρω είμαι πολύ καλός DM :trollface: )
1 human warlock που προσκυνεί μία άγνωστη θεότητα. Ειδικότητά του το rules lawyering.

<u>Minor/medium/major spoilers για όσους παίζουν το Hoard of the Dragon Queen. </u>

Το party έχει αναλάβει την αποστολή να διερευνήσει τα αίτια πίσω από την επίθεση σε μία πόλη. Για αυτόν το λόγο πηγαίνει σε ένα σπήλαιο όπου είναι θεωρητικώς το hideout/αρχηγείο της ομάδος που επιτέθηκε. Μετά από διάφορα κωμικοτραγικά σκηνικά και αφού προσπάθησαν να επικοινωνήσουν (εν μέρη επιτυχώς) με κάτι half-drakes τα οποία βρίσκονταν σε... κλουβιά, μπαίνουν σε ένα διάδρομο. Φυσικά όλοι ως master της κατασκοπίας είναι αλαφροπάτητοι και τόσο bosses που θεωρούν ότι δεν πρέπει να ψάξουν για παγίδες. Το αποτέλεσμα είναι να πέσει μέρος του σπηλαίου σχεδόν πάνω στα κεφάλια τους και να τους πλακώσεις. Κάποια καλά reflex saves τους ωθούν να πέσουν με τα μούτρα στο επόμενο "δωμάτιο" το οποίο περιέχει τον BBEG μαζί με την τρομοκρατημένη αρχηγό του (από spell του Warlock σε προηγούμενο encounter) και άλλα δύο μεγάλα κρέατα. Ο BBEG είναι ένας blue half-dragon ο οποίος θεωρητικά μπορεί να βγάλει knock-out όλο το party έτσι και το θελήσει ο DM. Όλοι μαζί φαίνεται να προσκυνούν ένα altar το οποίο είναι τοποθετημένο στην άλλη μεριά του δωματίου από αυτήν που "εισήλθαν" οι ήρωές μας. Οι ήρωές μας νιώθουν το πετσί τους να κολάει κάτω από τα ρούχα τους, λόγω των πολύ υψηλών επιπέδων υγρασίας που υπάρχει στο δωμάτιο (σε αντίθεση με όλο το υπόλοιπο σπήλαιο).

Το encounter θα ήταν ένα απλό encounter αν δεν είχα κάνει μία μικρή προσθήκη. Δίπλα από το altar (το οποίο είναι αφιερωμένο στην Tiamat, θεότητα όλων των chromatic dragons), υπάρχουν ένα καλοδιατηρημένο σεντούκι με καλή διακόσμηση και μία σφαίρα ενέργειας από την οποία φαίνεται να προεκβάλουν πλοκάμια. Το χρώμα της είναι μαύρο προς μωβ με μέγεθος περίπου όσο μία μπάλα του μπάσκετ. Δεν έχει σταθερή μορφή αλλά φαίνεται να κινείται συνέχεια.

1920px-Tesla_coil_in_terrarium_%28I%29.JPG


Η μάχη ξεκινάει και κάθε φορά που κάποιος τρώει ζημιά, οφείλει να ρίξει και άλλο ζάρι. Ετσι και χάσει το constitution check του, τρώει και άλλη ζημιά και η σφαίρα φαίνεται να φουσκώνει. Η μάχη τελειώνει επιτυχώς για το party (με λίγο tampering από τον DM σε κρίσιμη ζαριά - breath weapon- για να γλιτώσουν το ΤΡΚ), αλλά γλύφουν τις πληγές τους. Μόλις τελειώνει το encounter, ο υπογράφων περιγράφει ότι η σφαίρα έχει αρχίσει να πάλεται έντονα και φαίνεται ότι είναι ιδιαίτερα ασταθής με μη περιοδικές συστολές-διαστολές. Το party έχει δύο γύρους περιθώριο να περιγράψει τι θέλει να κάνει (έπρεπε να ψιλιαστούν).

Η Ηλιούπολη (παίζοντας RP με χαμηλό wisdom) αποφασίζει να εξερευνήσει το χώρο αλλά να είναι όσο μακρυά από τη σφαίρα γίνεται. Στο τέλος καταφέρνει να κρυφτεί πίσω από μία κολώνα.

Ο Βύρων προσπαθεί να φύγει από το δωμάτιο προς τα πίσω αλλά είναι σε 2ο στάδιο fatigue λόγου του rage που έκανε κατά τη διάρκεια του encounter, και τα καταφέρνει στο τσακ.

Ο λιγομίλητος cleric (more on him later) αποφασίζει να προχωρήσει ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ, το οποίο (έπειτα από λίγο DM tinkering) είναι γεμάτο από αναθυμιάσεις οξέος καθότι είναι black dragon hatchery. Ήδη έχει αναπνεύσει μερικά πράγματα.

Και ερχόμαστε στον Warlock. Σε ένα ρεσιτάλ πρωτοβουλίας ο Warlock πιστεύει ότι μία μπάλα (που είχε ρυθμικούς παλμούς και ενεργοποιούταν κάθε φορά που κάποιος έτρωγε ζημιά) που είναι σε ανώμαλη φάση διαστολής-συστολής είναι ότι πιο φυσικό μπορεί να συναντήσει κανείς. Επομένως τ<u>ρέχει να προλάβει να πάρει το σεντούκι από δίπλα</u>. Στο τέλος του πρώτου γύρου φτάνει μπροστά από το σεντούκι και μπορεί να το σηκώσει. Το σηκώνει. Καταφέρνει να ενεργοποιήσει παγίδα η οποία ενεργοποιείται <u>μόνο αν κάποιος προσπαθησει να σηκώσει το chest</u>, καθότι βρίσκεται πάνω σε trigger plate. Αμέσως ανοίγουν οπές από τους τοίχους της αίθουσας και οξύ σε αέρια μορφή απελευθερώνεται. Φυσικά αναμειγνύεται με την υγρασία του δωματίου για να παραχθεί όξινη βροχή η οποία έχει αρχίσει να διαβρώνει τα πάντα (και αυτούς που είναι μέσα στο δωμάτιο βεβαίως-βεβαίως).

Ο Warlock μας είναι απτόητος. Με το σεντούκι αγκαλιά προσπαθεί να τρέξει στο ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΑΝΑΘΥΜΙΑΣΕΙΣ για να σωθεί. Φευ. Η μπάλα έχει φτάσει στο μέγιστο της διαστολής και σκάει. Ένα κύμα νεκροτικής ενέργειας (duh) σαρώνει τα πάντα μέσα στο δωμάτιο.

Το γιατί μετά από όλο αυτό το σκηνικό δεν πέθανε το μισό party, μάλλον δηλώνει πόσο επιεικής είμαι ως DM. <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,797
Μια μετάφραση στα:

BBEG
TPK

Ευχαριστώ.
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,664
BBEG = Big Bad Evil Guy
TPK = Total Party Kill
 

MaverickStrange

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,682


Northlander wrote:
...</blockquote>
Ξέχασες ότι είχα για δύο γύρους το οξύ πάνω μου κι έκανα CON checks, μέχρι να μου κόψει να πω πως κρατάω την ανάσα μου από τις αναθυμιάσεις και να σκουπίσω το οξύ. <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />


(Τι θέλετε τώρα, δεν θα ήμουν warlock αν είχα common sense <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> )

 

j_lynx

Death Knight
Joined
May 27, 2014
Messages
3,287
<img src="https://c1.staticflickr.com/1/1/2197685_bf239c6c70.jpg" alt="2197685_bf239c6c70.jpg" class="bbcode_img" />

Αυτό μου θύμισε σκηνικό με μια παίκτρια μου.
Ήθελε να γίνει ιέρεια του Palor, οπότε αποφάσισε να πάει σε κάποια μεγάλη πόλη με την φίλη της για να βρει ναό και να την δεχτούν. 'Άντε λέω, επειδή όλοι ξεκινάν ήδη ιερείς, να μην την πιέσω ιδιαίτερα και να την δεχτούν εύκολα. Ήταν και καινούρια παίκτρια.... Ούτε καλά καλά τι αντιπροσωπεύει ο Palor δεν ήξερε. Με συνοπτικές διαδικασίες λοιπόν την δέχονται και ένας ιερέας αναλαμβάνει να την ξεναγήσει στον ναό και να τις πει τα βασικά για τον θεό που πρόκειται να λατρέψει. ( Ολόκληρο μάθημα είχα ετοιμάσει από την προηγούμενη μέρα το οποίο περιλάμβανε από το σήμα του θεού μέχρι ποια ώρα της ημέρας ο σωστός κληρικός προσεύχεται στον θεό ήλιο ). Από την αρχή της "ξενάγησης" καταλαβαίνω ότι η φίλη μου δεν με προσέχει ιδιαίτερα. Αντιθέτως φαίνεται να προσέχει πολύ παραπάνω την φίλη της η οποία της διηγούνταν τον σερβιτόρο που γνώρισε στην καφετέρια την προηγούμενη μέρα . Εδώ είμαστε λέω. Σιγά σιγά , κάνοντας ότι σκέφτομαι τι άλλο περιλαμβάνει το μάθημα , ασχέτως ότι το είχα όλο σε σημειώσεις, αραιώνω την ομιλία μου και κάθε τόσο την ρωτάω αν κατάλαβε. Ναι απαντάει βαριεστημένα και συνεχίζει να προσέχει τις λεπτομέρειες του σερβιτόρου, δίνοντάς μου περισσότερο χρόνο να φέρω εις πέρας το σατανικό μου σχέδιο. Καθώς τελειώνει το μάθημα την ρωτάω αν κατάλαβε για άλλη μια τελευταία φορά. Φυσικά λέει ενοχλημένη. Πολύ ωραία της απαντώ. Συμπληρώνοντας αυτό το απλούστατο τεστ πολλαπλής επιλογής , θα πάρεις και τα πρώτα σου quest σαν ιέρεια του Palor, ανάλογα του σκορ. Αφού με πρόσεχες όταν μιλούσα θα σου είναι πολύ απλό. Έχεις ακριβώς 10 λεπτά. Όποιος μιλήσει έφυγε για level down. Κόκκαλο η φίλη μου....

Ύστερα από τα αποτελέσματα του τεστ ήρθαν και τα πρώτα της Quest

Quest 1

- Βλέπεις παιδί μου αυτό το θεσπέσιο μέρος;
- Το βλέπω πάτερ.
- Μην με λες πάτερ. Εδώ παιδί μου έρχονται οι πιστοί να προσευχηθούν. Είναι πολύ σημαντικό μέρος !!!
- Μάλιστα..
- Ωραία παιδί μου. Πάρε την σκούπα και την σφουγγαρίστρα. Θέλω να γυαλίζει μέχρι το απόγευμα

Quest 2
- Ήρθε η ώρα παιδί μου να βγεις από την πόλη και να κάνεις κάτι επικίνδυνο.
- Επιτέλους!!! Quest!!!
- Ναι παιδί μου.... Quest. Θα πας στην φάρμα του μπάρμπα Γιάννη και θα μαζέψεις τα μήλα από τα δέντρα. Αν μείνουν παραπάνω θα σαπίσουν και τα χρειαζόμαστε. Ο μπαρμπα Γιάννης δυστυχώς δεν είναι σε θέση να τα μαζέψει.
- Μα... Αυτό δεν είναι επικίνδυνο.
- Το ίδιο είπε ο μπαρμπα Γιάννης στην ηλικία του και έπαθε λουμπάγκο...

Quest 3
- Πάρε τα μήλα που έφερες και πήγαινε να τα μοιράσεις στους φτωχούς.

όσο η ιέρεια (<img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" /> έκανε τα καταπληκτικά πράγματα , οι υπόλοιποι κανονικότατα έκαναν quests και μετά τρωγόπιναν στο πανδοχείο.
 

grmadness

Death Knight
Approval of the Admiral
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,952
Mήπως εννοείς τον Pelor; (Greyhawk, έ; ) Θα μου πείς τώρα, λεπτομέρειες, και θα έχεις και δίκιο. <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />

Mα, μήλα; Βάλε και δίλημμα... Πάει για τα μήλα και βλέπει μπροστά της τον σερβιτόρο να λιάζεται (see what I did)... Εδώ σε θέλω κάβουρα...
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,489
J.Lynx εισαι πολυ μπροστα. ετσι αντιδρουν οι σωστοι ανθρωποι. :thumbsup:
 

j_lynx

Death Knight
Joined
May 27, 2014
Messages
3,287


Grmadness wrote:
Mήπως εννοείς τον Pelor; (Greyhawk, έ; ) Θα μου πείς τώρα, λεπτομέρειες, και θα έχεις και δίκιο. <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />

Mα, μήλα; Βάλε και δίλημμα... Πάει για τα μήλα και βλέπει μπροστά της τον σερβιτόρο να λιάζεται (see what I did)... Εδώ σε θέλω κάβουρα...</blockquote>

Ναι αυτόν ακριβώς . Για δες. 10 χρόνια τον γράφω λάθος :lol:
Και όμως..... Faerun... Ένας φίλος μου έχει μεγάλη λόξα με τον Pelor ( πάλι Palor πήγα να γράψω και το έσβησα) και τον έβαλα στο πάνθεον. Τόσες θεότητες εκεί , ένας λιγότερος ένας περισσότερος δεν κάνει την τρελή διαφορά. Κάπως είχα καταφέρει να το καλύψω για να μην αλληλοσφαχτούν οι θεότητες. (Στην συγκεκριμένη περίπτωση, γιατί αλλιώς εμένα περίμεναν για να σφαχτούν)

Όσο για τον σερβιτόρο.... Δίλημμα για μένα θα ήταν, όχι για εκείνη... Να χάσει επιτόπου τις δυνάμεις της ή σιγά σιγά.... Το προηγούμενο session θα μπορούσε να είχε τίτλο το ποτάμι της ηδονής. Starring η wanabe ιέρεια του Pelor και ο βάρβαρος του πάρτι. Έχει χάρη που ήταν τα πρώτα της παιχνίδια στο dnd και είχα πει να μην βάζω πειρασμούς <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> Αλλιώς τους λατρεύω :whistle:

 
Top Bottom