Αφήνετε μονίμως ανοικτό το wi fi του router;

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

vlad

Umber Hulk
Approval of the Admiral
Έχω κατοστάρα γραμμή στο σπίτι και το router εκπέμπει σε 2,4 και 5 ghz ταυτόχρονα, οι συσκευές που είναι συνδεδεμένες είναι πολλές, κινητά, ταμπλετ, λαπτοπ, κονσολες και πισι και το router είναι μονίμως ανοικτό επί 24ώρου βάσεως. Αν λάβουμε υπόψη και το 8ωρο στο γραφείο όπου το ασύρματο δίκτυο είναι επίσης ανοικτό, τότε ο έρμος βλαδ τρώει πολύ γουαιφαι στο κεφάλι. Και άντε πες εγώ και η βλάνταινα οκ, διαβάζαμε και καμια έρευνα που ελεγε οτι είναι παντελώς ακίνδυνο και επαναπαυόμασταν. Έλα όμως που είναι και ο Διάδοχος στο σπίτι, οπότε με ζώνουν ξανά τα φίδια. Οπότε για πέτε και εσείς αγαπητοί συμφορουμήτες τι κάνετε με το ασύρματο δίκτυο στο σπίτι σας; Το αφήνετε ανοικτό να σας ψήνει τον εγκέφαλο ή το ανοιγοκλείνετε σαν τους χαζούς κάθε φορά που το χρειάζεστε;
Παρακαλώ το θέμα να αντιμετωπιστεί με τη δέουσα σοβαρότητα που αρμόζει, όπως κάθε άλλο εδώ μέσα άλλωστε!!!! Μερσί.

το ασύρματο δίκτυο είναι επίσης ανοικτό, τότε ο έρμος βλαδ τρώει πολύ γουαιφαι στο κεφάλι. Και άντε πες εγώ και η βλάνταινα οκ, διαβάζαμε και καμια έρευνα που ελεγε οτι είναι παντελώς ακίνδυνο και επαναπαυόμασταν. Έλα όμως που είναι και ο Διάδοχος στο σπίτι,
Η ένταση πέφτει πολύ γρήγορα με την απόσταση. Δεν έχει πρακτικά σημασία πόσες συσκευές έχεις στο σπίτι, απλά φρόντισε να μην έχεις κάποια υπερβολικά κοντά εκεί που κοιμάται.2 μέτρα απόσταση έχει πέσει στο 1% σε σχέση με 20 εκατοστά.

Επίσης δεν είναι επικίνδυνη για την υγεία με τον τρόπο που φοβούνται κάποιοι αλλά δεν είναι και εντελώς άκακη, μπορεί να προκαλεί διαταραχή στον ύπνο.

Θενκς Λουσινε, η απάντηση είναι ευτυχώς καθησυχαστική. Το κρεβάτι του μικρού είναι αρκετά μακριά, σχεδόν 6 μέτρα από το ρούτερ οπότε είναι μια χαρά. Την υπόλοιπη μέρα που είμαστε στο σπίτι σίγουρα καθόμαστε αρκετή ώρα κοντά στο ρούτερ μιας και είναι στην τραπεζαρία αλλά αν κρίνω από το πως κοιμάμαι τότε ευτυχώς δεν μας έχει επηρεάσει ακόμα.

Γουί φι; Τι είναι αυτό; :Ρ

Πάντα κλειστό το έχω (το ρούτερ είναι στο μισό μέτρο από κει που κάθομαι και δουλεύω). Το ανοίγω μόνο όταν η μπόταινα θέλει να δει κάτι στο τάμπλετ. Όταν θέλω να τσεκάρω κάτι στο κινητό, απλώς ανοίγω τα data (δεν ξέρω τι να τα κάνω κιόλας τόσα που μαζεύονται με το Whatsup). Κατά τα άλλα, ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΛΩΔΙΑ ΡΕ ΦΙΛΕ, ΝΑ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ!

Last edited:
Γουί φι; Τι είναι αυτό; :Ρ

Πάντα κλειστό το έχω (το ρούτερ είναι στο μισό μέτρο από κει που κάθομαι και δουλεύω). Το ανοίγω μόνο όταν η μπόταινα θέλει να δει κάτι στο τάμπλετ. Όταν θέλω να τσεκάρω κάτι στο κινητό, απλώς ανοίγω τα data (δεν ξέρω τι να τα κάνω κιόλας τόσα που μαζεύονται με το Whatsup). Κατά τα άλλα, ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΛΩΔΙΑ ΡΕ ΦΙΛΕ, ΝΑ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ!
Αυτό σκεφτόμουν να κάνω κ εγώ για να πω την αλήθεια. Να έχω τα ντατουμ απο το κινητό για τσεκάρισμα και αν χρειαστώ κάτι να αναβω του φαιφαι. Η λύση με τα καλώδια είχε δοκιμαστεί όταν είχα το στιμ λινκ στο σαλονι. Στο ασύρματο δίκτυο σέρνονταν ενώ με γιουτιπι καλωδιο πήγαινε μια χαρά. οπότε πήγα και αγόρασα μια κουλούρα 20μ καλώδιο για να πάιζω μεσω εθερνετ. Αφού τη γλύτωσα τότε και δε βρέθηκα κρεμασμένος με το καλώδιο, όλα καλα.

24/7 ανοιχτό το αφήνω εγώ σε όλα τα σπίτια μου, βαριέμαι να μπαίνω στη διαδικασία να το κλείνω κάθε φορά, ain't nobody got time for that.Το ρούτερ βέβαια είναι στου διαόλου τη μάνα σε σχέση με τα υπνοδωμάτια.

τι εννοείς; Ακόμα ρούτερ έχεις; δεν έκανες το εμβόλιο με δωρεάν τσιπάκι 5G? :ROFLMAO:

Το ρούτερ βέβαια είναι στου διαόλου τη μάνα σε σχέση με τα υπνοδωμάτια.
Αυτό είναι το σημείο κλειδί από οτι φαίνεται. Να μην είναι κοντά μας την ώρα που κοιμόμαστε. Μάλλον θα καταλήξω στο να το κλείνω το βράδυ μέχρι να βαρεθώ και να αποδεχθώ οτι όλα είναι μάταια ή μέχρι να μου περάσει το ψυχολογικό.

τι εννοείς; Ακόμα ρούτερ έχεις; δεν έκανες το εμβόλιο με δωρεάν τσιπάκι 5G? :ROFLMAO:
Ναι ρε το έκανα αλλά δεν έχω πάρει το update για να διαμοιράζω το σήμα στις συσκευές. :p

Λολ, 1 ρούτερ και 2 AP 24/7/365 σε 2.4/5GHz. Το ένα μια μεσοτοιχία απόσταση από το προσκέφαλό μου. Βέβαια, κοιμάμαι απαίσια, αλλά το WiFi είναι το τελευταίο πιθανό αίτιο για αυτό.

Ανοιχτό 24/7, πέρα από το κινητό/PC/Deck που το χρειάζονται, είναι απαραίτητο και για την τηλεόραση που stream-άρει σχεδόν αδιάκοπα όσο είμαστε σπίτι. Το router δεν βρίσκεται πολύ μακριά από εκεί που κοιμόμαστε εμείς και ο διάδοχος, ας ελπίσουμε ότι δεν οφείλονται εκεί τα περιστασιακά ΝΕΥΡΑΚΙΑ και των τριών μας 🫤

Στο πρωτο παιδι το ειχα μονιμα κλειστο. Στο 2ο μονιμα ανοιχτο. Θα σου πω σε 20 χρονια :)

Απλα το εχω ρυθμισει στο 60-70% της εντασης μεσα απο το modem του παροχου. Απο την αλλη, ενα wifi analyser αν βαλεις στο κινητο, θα δεις οτι σε ψηνουν καμια 20-30αρα απο τους γειτονες.

Ανοικτό πάντα. Το router βρίσκεται σε χώρο μακριά από κόσμο (στο χωλ του σπιτιού βασικά, όπου δεν πατάει κανείς) και μέσω αυτού, εργάζομαι (από το σπίτι since 2020), χρησιμοποιώ το desktop PC, κινητά, streaming TV κλπ.

Το έκλεινα μόνο ότι ήθελα να πειράξω κάποιον μέσα στο σπίτι. Όπως λέει και ο Λούσινος, αν δεν το έχεις κολλημένο στο αυτί σου, δεν έχει να φοβάσαι κάτι. Η ένταση της ακτινοβολίας περιγράφεται από τον νόμο των αντίστροφων τετραγωνων. Πρακτικά, η ισχύς της μειώνεται αντιστρόφως ανάλογα με το τετράγωνο της απόστασης από το Router.

Ως φοιτητής σε δωμάτιο 17 το, με το μπάνιο, δεν ειχα κάποιο θέμα με τον ύπνο και το φούτερ ήταν πάνω στην κεντρική μονάδα. Πλέον είναι στον τοίχο πίσω απο το προσκέφαλο του κρεββατιού. Αν φυτρώσει κάνα πλοκάμια θα ενημερώσω.

Πάντα το κλείνω. Τα λαμπάκια που έχει δεν με αφήνουν να κοιμηθώ το βράδυ.:LOL:
Συν ότι το έχω πολύ κοντά στο κρεβάτι μου. Παλιότερα απλά έκλεινα το wifi, τώρα έβαλα καλώδιο με διακοπτάκι από πορτατίφ και το κλείνω τελείως από το ρεύμα.

Όσο είμασταν κρήτη, το έκλεινα όταν δεν το χρησιμοποιούσαμε, αλλά ήταν εύκολο. Είχε κουμπί το router, οπότε δεν μου ήταν κόπος. Επίσης είχα τραβήξει καλώδια και για τους δύο υπολογιστές. Τώρα Βουλγαρία είναι μόνιμα ανοιχτό. Καταρχάς το σπίτι είναι κάπως περίεργο όσον αφορά το router. Βρίσκεται σε ένα κλειστό κουτί πάνω από την εξώπορτα. Οπότε είναι δύσκολο να έχεις πρόσβαση. Θες καρέκλα να το φτάσεις. Άσε που εκεί που είναι δεν παίζει να τραβήξεις καλώδιο....

Α ναι. Το άλλο πράμα που είναι δίπλα από το κουτί του router , χρειάζεται καρέκλα για πρόσβαση και είναι σε κουτί επίσης είναι ο γενικός.... Αν χρειαστεί να κατεβάσεις κάτι γρήγορα την έκατσες....

Πάντως εσείς που το ανοιγοκλείνεται είστε ήρωες λιγουλάκι, δηλαδή σκέφτομαι πόση ώρα θέλει να ξανά συνδεθεί μετά από restart ή διακοπή ρεύματος και τραβάω τα βυζιά μου ξέρω εγώ.

Πάντως εσείς που το ανοιγοκλείνεται είστε ήρωες λιγουλάκι, δηλαδή σκέφτομαι πόση ώρα θέλει να ξανά συνδεθεί μετά από restart ή διακοπή ρεύματος και τραβάω τα βυζιά μου ξέρω εγώ.

Όλοι κρύβουμε έναν ήρωα μέσα μας...

Back