Aγορά Custom Υπολογιστή - Οθόνης με Budget 1500-1600 Ευρώ.

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Devilride Δεν ξερεις γιατι προτεινουμε ryzen? Επειδη ειναι πολυ πιο φθηνοι απο τους intel. Ο καλυτερος οκταπυρηνος ryzen 2700x κανει μονο 360 ευρω οταν η intel πουλαει 400 ευρω εξαπυρηνους σαν τον core i7 8700k. Οι μητρικες της amd x470 ειναι πολυ πιο φθηνες τις 1151 της intel. Αυτος ειναι και ο λογος που απο περσι οσοι κανανε αναβαθμιση (οπως και φετος οσοι αναβαθμιζουν τωρα η σκοπευουν να ααβαθμισουν συντομα) παιρνουν ryzen επεξεργαστη και χ470 μητρικη. Περσι για τον Μαρτιο για παραδειγμα οταν βγηκαν οι πρωτοι ryzen η intel πουλαγε 400 ευρω  τον τετραπυρηνο core i7 7700k οταν ο ryzen 1700 κοστιζε επισης 400 ευρω(γι αυτο και πηρα αυτον αντι για οποιοδηποτε intel). Δεν υπαρχει κανενας λογος καποιος να παρει intel τωρα πια. Και οχι δεν θα ειναι πιο γρηγορο απο το δικο μου αν παρει core i7 8700k. Μονο η καρτα γραφικων θα ειναι καλυτερη γιατι δεν την εχω αλλαξει απο το 2014 επειδη δεν χρειαζεται ακομα.

[quote quote=501106]
Δισκοι

για λειτουργικο

https://www.skroutz.gr/s/10160630/Samsung-960-Evo-NVMe-M-2-250GB.html" rel="nofollow">https://www.skroutz.gr/s/10160630/Samsung-960-Evo-NVMe-M-2-250GB.html στα 100

για παιχνιδια

https://www.skroutz.gr/s/13867020/Samsung-860-Evo-500GB.html" rel="nofollow">https://www.skroutz.gr/s/13867020/Samsung-860-Evo-500GB.html στα 113
[/quote]

Ένας SSD σε PCI είναι πολύ πιο γρήγορος από έναν κοινό SSD και σίγουρα αυτό κάπου θα βρίσκει εφαρμογή αλλά εγώ βλέπω ότι με το λειτουργικό σε κοινό SSD τα πάντα είναι απολύτως ακαριαία οπότε η αλήθεια είναι ότι δεν καταλαβαίνω γιατί να πάρει κάποιος έναν τέτοιο ιδιαίτερο SSD απλά και μόνο για να βάλει το λειτουργικό.

Αν ήθελε να κάνει και κάποια εργασία (δηλαδή το PC ήταν και workstation μαζί), θα συμφωνούσα για τον NVMe, αλλά για καθαρά gaming μηχάνημα, ειδικά αφού ξεπερνάμε τον προϋπολογισμό, δεν βλέπω τον λόγο για να τον αγοράσει.

Επίσης, δεν υπολόγισες το κόστος μιας ψύκτρας, οπότε θα πρέπει να βάλεις άλλα 30€ τουλάχιστον στο λογαριασμό.

Τέλος, αν και IPS η οθόνη, είναι 1440p στις 24", όχι στις 27". Αν τα παιχνίδια που θέλει να παίξει υποστηρίζουν UI scaling ή/και δεν είναι βαριά σε κείμενο, ίσως δεν παίζει τόσο ρόλο, αλλά χάνει το όφελος του χώρου που του παρέχει η υψηλή ανάλυση, σε καθημερινή χρήση ( browsing πχ), λόγω του υψηλού ppi. Εδώ χρειάζεται scaling μια 25" QHD, πόσο μάλλον η 24". Θα ήταν καλύτερα να πάει σε 27", για να είναι πιο ξεκούραστη η οθόνη.

[quote quote=501138]
Τέλος, αν και IPS η οθόνη, είναι 1440p στις 24″, όχι στις 27″. Αν τα παιχνίδια που θέλει να παίξει υποστηρίζουν UI scaling ή/και δεν είναι βαριά σε κείμενο, ίσως δεν παίζει τόσο ρόλο, αλλά χάνει το όφελος του χώρου που του παρέχει η υψηλή ανάλυση, σε καθημερινή χρήση ( browsing πχ), λόγω του υψηλού ppi. Εδώ χρειάζεται scaling μια 25″ QHD, πόσο μάλλον η 24″. Θα ήταν καλύτερα να πάει σε 27″, για να είναι πιο ξεκούραστη η οθόνη.[/quote]
κάτι τέτοιο σκεφτόμουν και εγώ αλλά δεν το είπα. Δηλάδή ότι 24'' τις θεωρώ μια χαρά μέγεθος αλλά δεν είναι και κανένα τιτανοτεράστιο μέγεθος.

Αν κάποιος δεν έχει καθόλου οθόνη δεν καταλαβαίνω το αξίωμα «δεν αναβαθμίζουμε οθόνη». Μού φαίνεται λογικό να πάρει μια φτηνή 24'' με FHD και έχει κρατήσει τα λεφτά του για να πάρει μια καλύτερη όποτε θέλει. Ούτως ή άλλως είναι χρήσιμο να έχει κάποιος μια οθόνη καβάτζα. Το ίδιο και και ακόμα περισσότερο θα για τα πληκτρολόγια, είναι χρήσιμο να έχεις ένα φτηνό καβάτζα πληκτρολόγιο. Ένα πολύ φτηνό πληκτρολόγιο έχει και το σημαντικό πλεονέκτημα ότι δεν κάνει τόσο δυνατούς ήχους, αν μιλάς με άλλον είναι πολύ σημαντικό.

Δεν είναι όλα τα μηχανικά με Cherry MX Blue Lucinos. Μπορείς να πάρεις μηχανικό πληκτρολόγιο, με "ήσυχους" διακόπτες. Και από προσωπική εμπειρία, αν κάποιος γράφει αρκετά, ένα μηχανικό πληκτρολόγιο μπορεί να του φανεί χρήσιμο. Παρ' ότι δεν γράφω με τυφλό σύστημα στο πληκτρολόγιο μεμβράνης μου, δεν ήταν λίγες οι φορές που δεν έπιασε το πληκτρολόγιο πάτημα πλήκτρου.

Οθόνη δεν αναβαθμίζουμε, γιατί δεν επηρεάζει άμεσα τις επιδόσεις του PC. Και γι' αυτό δεν απαξιώνεται γρήγορα. Επηρεάζει όμως τα μάτια μας, οπότε καλό είναι να μην κάνουμε τσιγκουνιές στην οθόνη. Είναι εξάρτημα, που πολλές φορές, ή δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί πλέον λόγω πολύ χαμηλής ανάλυσης σε νέο μηχάνημα, ή απλά χάλασε και δεν συμφέρει η επισκευή του, για να το δουλέψουμε.

Πάντως, αν δεν θέλει να ξεφύγει ο Sandwraith από τα λεφτά που είπε ότι θέλει να δώσει, θα πρέπει ή να αρκεστεί σε 60FPS σε QHD, ή, αν πιστεύει ότι τα πολλά FPS (>60) θα του χρησιμεύσουν, να πάει σε 1080p monitor. Και δεν ξέρω αν μπορεί να βρει IPS ή VA, έστω, monitor σε 1080p με μεγάλο ρυθμό ανανέωσης.

Για την οθονη εχω να πω επειδη και εγω εχω 24'' 1440p πως δεν εχει κανενα προβλημα ουτε στο κειμενο ουτε σε παιχνιδια η σε κανενα προγραμμα.

Επειδη ομως η καρτα γραφικων που θελει να παρει μπορει να τρεχει 4κ σε ultra με 30+ fps και τωρα πια εχουν πεσει πολυ οι τιμες στις 4κ οθονες οπως αυτη για παραδειγμα https://www.skroutz.gr/s/9332669/AOC-U2879VF.html  θα προτεινα να παρει μια τετοια. Δεν θα πιανει 60 fps στο ultra σε ολα τα παιχνιδια αλλα ουτε θα πεφτει κατω απο 30 fps και αυτο ειναι που εχει σημασια. Αρα με μια τεοια οθονη θα εχει τα καλυτερα γραφικα που υπαρχουν αυη τη στιγμη σε ολα τα παιχνιδια αλλα επισης σε ταινιες και προγραμματα . Και εγω τοτε αρχικα ημουν ετοιμος για 27'' 4κ αλλα αλλαξα γνωμη γιατι θα επρεπε καποια παιχνιδια να τα βαζω στο high αντι για ultra(οσα δεν μπορει η 970 να παιξει σε 4k ultra 30 fps) η να επαιρνα 4κ μαζι με gtx 1080. Αλλα αφου θα παρει  GTX 1070 η καλυτερη τοτε ας παρει και μια 27 η 28΄΄ 4κ οθονη στα 310 ευρω που ξεκινανε οι πιο φθηνες,

Ήμαρτον, να την κάνει τι την <strong>27" 4K</strong>; Να ζορίζει την κάρτα του με το καλημέρα, και να μεγεθύνει το UI για να μην χρειάζεται μεγεθυντικό φακό; Ξαναλέω, ακόμα και οι 25" σε QHD, θέλουν scaling για εμένα, οι βέλτιστες διαστάσεις είναι 24" για 1080p, 27" για QHD . 4K από 32" και άνω.

[quote quote=501227]Ήμαρτον, να την κάνει τι την <strong>27″ 4K</strong>; Να ζορίζει την κάρτα του με το καλημέρα, και να μεγεθύνει το UI για να μην χρειάζεται μεγεθυντικό φακό; Ξαναλέω, ακόμα και οι 25″ σε QHD, θέλουν scaling για εμένα, οι βέλτιστες διαστάσεις είναι 24″ για 1080p, 27″ για QHD . 4K από 32″ και άνω.

[/quote]
συμφωνώ. Να πω ότι σε μελέτη που είχα δει, για κανονικές συνθήκες/αποστάσεις  θέασης (δεν μιλάμε αν κολλάμε την μούρη μας στην οθόνη που χρησιμοποιείται ως κράχτης για να τις θέλει ο κόσμος) το 4K θυμάμαι είχε φανεί ότι θέλει πάνω από 40'' για να φανεί η διαφορά στο ανθρώπινο μάτι.

Eγω παντως επαναλαμβανω δεν εχω κανενα προβλημα με την 24 1440p.  Επειδη εχουν μικρη διαφορα τα γραφικα 1440p σε συγκριση με 4κ σε ultra settings αν θελει καλυτερη αποδοση και δεν τον ενδιαφερει να εχει τα καλυτερα γραφικα τοτε ας παρει μια 24 1440p.

[quote quote=501228]
<blockquote>
<div class="gdbbx-quote-title">https://ragequit.gr/forums/topic/a%ce%b3%ce%bf%cf%81%ce%ac-custom-%cf%85%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%ae-%ce%bf%ce%b8%cf%8c%ce%bd%ce%b7%cf%82-%ce%bc%ce%b5-budget-1500-1600-%ce%b5%cf%85%cf%81%cf%8e/page/4/#post-501227">vtheofilis wrote:
Ήμαρτον, να την κάνει τι την <strong>27″ 4K</strong>; Να ζορίζει την κάρτα του με το καλημέρα, και να μεγεθύνει το UI για να μην χρειάζεται μεγεθυντικό φακό; Ξαναλέω, ακόμα και οι 25″ σε QHD, θέλουν scaling για εμένα, οι βέλτιστες διαστάσεις είναι 24″ για 1080p, 27″ για QHD . 4K από 32″ και άνω.</blockquote>
συμφωνώ. Να πω ότι σε μελέτη που είχα δει, για κανονικές συνθήκες/αποστάσεις θέασης (δεν μιλάμε αν κολλάμε την μούρη μας στην οθόνη που χρησιμοποιείται ως κράχτης για να τις θέλει ο κόσμος) το 4K θυμάμαι είχε φανεί ότι θέλει πάνω από 40” για να φανεί η διαφορά στο ανθρώπινο μάτι.

[/quote]
αυτος νομιζω ειναι ο καλυτερος "μπουσουλας" για επιλογη μονιτορ συν την αποσταση που θα ειναι τα ματια του χρηστη απο αυτο.

τωρα οσον αφορα τη χρηση του nvme αντi του κλασσικου ssd - παρομοιες χωρητικοτητες εχουν διαφορα περιπου 30 με 40 ευρω αναλογα την εταιρεια (μιλαω για την επιλογη που εβαλα επανω) .

Οι ταχυτητες ομως του nvme ειναι απο αλλον πλανητη σε σχεση με τον ssd . Overkill??

πιθανο...αλλα διαολε το αξιζει και για 30 ευρω παραπανω...ουτε συζητηση...

Η δικη μου λογικη λεει να θυσιασεις την εξτρα χωρητικοτητα για την επιπλεον ταχυτητα.

Ενας μηχανικος δισκος μπορει να περιμενει...(ασε που οταν τον βαλεις θα σιχτηριζεις με τη "χελωνοφροσυνη" του ... :mrgreen:  )

Mετα την τελευταια δηλωση του υπουργου τεχνολογιας, θα συμφωνησω με την αντιπολιτευση και τα εδρανα του lucinos και devilride.

[quote quote=501250]Επειδη εχουν μικρη διαφορα τα γραφικα 1440p σε συγκριση με 4κ σε ultra settings αν θελει καλυτερη αποδοση και δεν τον ενδιαφερει να εχει τα καλυτερα γραφικα τοτε ας παρει μια 24 1440p.

[/quote]

Bookmarked for future reference.

Eγω ειμαι ο υπουργος τεχνολογιας.  Εγω στη θεση του θα επαιρνα 4κ οθονη και την καλυτερη καρτα γραφικων αν ηθελα  να αναβαθμισω ολο το pc. αν και τρεχουν 1440p ultra 60 fps σε ολα και 4κ ultra 50  η 60 fps επειδη βγηκαν Μαιο 2016 δεν αξιζει να τις αγορασεις τωρα πια.

Back