Αγορά Gaming PC

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Oυσιαστική διαφορά μεταξυ 8370 - 8350 το energy consumption
http://cpuboss.com/cpus/AMD-FX-8370-vs-AMD-FX-8350
Συμφωνα με αυτό, σε ένα χρόνο θα έχω βγάλει το εξτρα κόστος των 40εουρο :cheer:

Βασίλη γουέλκομ στο θρεντ!
Κι εγώ είμαι Asus fan απο εμπειρία και μόνο!
Απλά είπα να το ΄δω λίγο οπτικά το θέμα να δενει με την GPU, δεν έχετε καταλάβει μετα απο τοσα ποστς οτι είμαι και άσχετος ΚΑΙ κάγκουρας??? :silly:
Βασικά δέχομαι προτάσεις παιδιά.
Μπορω να πάω στην xfx r9 http://www.skroutz.gr/s/7084395/XFX-Radeon-R9-390-8GB-Dual-Dissipation-R9-390P-8DF6.html (που έχει ουδέτερο χρώμα)και να επιλέξω καλυτερη Μ/Β.
Επιλέγω όπως επέλεξε η γυναίκα μου λαπτοπ. Με βάση το χρώμα :whistle:
 
Kuivamaa, βάζεις πάλι μια φωτογραφία του λογαριασμού σου;

Π@π@ριές καμαρώτες λέει το cpuboss, αν το κάνεις για το ρεύμα, την απόσβεση θα την κάνεις όταν θα είναι για το μουσείο ο επεξεργαστής.
 
Μην το γελάς καθόλου. Επδ πήρα άσπρο κουτί, δε θα με χαλούσε καθόλου να πάω σε ασπρόμαυρη mobo, γι αυτό και κοιτάω και την msi krait.
 
Το μαύρο δεν είναι χρώμα. :trollface:

Από προσωπική εμπειρία, δεν ξαναπαίρνω MSI μητρική για AMD. Τρελά VRM failures. Kαι ΟΧΙ επειδή μου ήρθε να μπουκώσω με ρεύμα τον επεξεργαστή για να μείνει σταθερός στα 6.2 GHz.

Και ίσως να το έχει διορθώσει η MSI το πρόβλημα, αλλά δεν προτίθεμαι να πειραματιστώ. <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
 
Καλά, λευκές RAM σε μαυροκόκκινη Motherboard? Τρε μπανάλ, και σε μάρανε να δένει με την GPU, μαντάμ Σουσού <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />.
 
Άσε που αν μπει και καμία Noctua πάνω, με το πορτοκαλί θα γίνει σαν λατέρνα. Θα κρύβονται οι κουρτίνες σου λέω. Άσε που μετά θα σε κράζει και η σύζυγος.
 
Noctua δε βάζεις με τιποτα. Κακασχημες. Τι εννοείς είναι καλές? Είναι άσχημες όμως.
 


Great0ldOne wrote:
Καλά, λευκές RAM σε μαυροκόκκινη Motherboard? Τρε μπανάλ, και σε μάρανε να δένει με την GPU, μαντάμ Σουσού <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />.</blockquote>
Μα θα μπει λευκο κουτι ρε συ! Μια χαρα θα ειναι.
Αν μπουν κοκκινες θα παραειναι επιθετικο το στυλ. Οι μαυρες δεν θα δωσουν τιποτα παραπανω <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />

 
Σε AMD AM3+ μονο Asus εγώ προσωπικά. Η Asrock και η MSI βάζουν φτηνά υλικά στα χαμηλά μοντέλα τους ενώ η Gigabyte που έχει εξισου ποιοτικές μητρικές με την Asus κάνει μαλακίες στο BIOS. Oσο για τα ρεύματα ,μην με βάλετε να ανεβάσω και το λογαριασμό τρίτου τριμήνου ρε σεις <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 
Mετά απο κόπο κατάφερα να ετοιμάσω δυο ιδανικά συστήματα (AMD & INTEL) χωρις ουσιαστικούς συμβιβασμούς σε κάποιο item.
Ισα ισα που με παίρνει να κόψω απο κάπου (πχ φθηνότερος SSD)
Θεωρώ οτι αυτά που δύσκολα αλλάζουν είναι M/B-PSU-CPU και νομίζω οτι οι επιλογές που βγήκαν για αυτά είναι ιδανικές.
Αν ήταν τρόπος θα σκεφτόμουν να βάλω μεγαλύτερο PSU αλλά πάλι ξεφεύγουμε και παρασυρόμαστε.
Και τα δυο συστήματα βγηκαν με 8GB Ram στο μέλλον βλέπουμε.
Οι τιμές είναι υπολογισμένες στην καλύτερη λύση με υπολογισμένα τα οποια μεταφορικά.
Δυστυχώς και στις δυο περιπτωσεις θα πρεπει να αγοραστουν απο 3-4 διαφορετικα καταστηματα.
Εχω προσθεσει και ενα ενδεικτικο κοστος για external dvd & mouse/keyboard.
Mεχρι τελος του μήνα(μπαινει και ο μισθος τοτε) θα το σκεφτω και παραλληλα θα ψαχνω για καμμια προσφορα ή ευκαιρια.

Τι λέτε για αυτά?
http://s1375.photobucket.com/user/chrys0bal/media/SC28015101519490_zpsmnzps6qe.jpg.html" class="bbcode_url"><img src="http://i1375.photobucket.com/albums/ag465/chrys0bal/SC28015101519490_zpsmnzps6qe.jpg" alt="SC28015101519490_zpsmnzps6qe.jpg" class="bbcode_img" />
*Samsung SSD - 108 euro
 
Τσεκαρε οτι ο ιντελ οντως ερχεται με ανεμιστήρα. Επίσης καλό θα ήταν να υπολογίσεις aftermarket cooler και για εκει γιατι οι ανεμιστηρες της ιντελ ειναι τρισάθλιοι.
 
skylake είμαι σχεδόν σίγουρος ότι δεν έχουν μαμά ψύκτρα
 
extra 35 euro τοτε στο ιντελ μπηλντ.
Αν παώ σε αγορά HDD Western Digital Blue γλιτώνω 30ευρώ. Είναι λάθος κίνηση όμως?
 
Η γνώμη μου και για τα δύο συστήματα:

<u>AMD</u>
- Αντί για τον 8370 πάρε τον 8350. Είναι και οι δύο στα 4GHz, απλά ο 8370 εν δυνάμει ανεβαίνει στα 4.3GHz αντί για 4.2GHz. Σφύρα μου και γλίστρησα.

- Η M5A97 EVO είναι πλεονασμός εφόσον δεν σε αφορά καθόλου το overclocking. Πήγαινε στην απλή M5A97 R2.0, είναι κάτι παραπάνω από αρκετή.

<u>Intel</u>

- Νομίζω ο 6700 έρχεται με ψύκτρα (ο K δεν έρχεται σίγουρα). Αν όντως έρχεται, μπορείς απλά να το στήσεις ως έχει και να αποφασίσεις αν σε ενοχλεί και να την αλλάξεις μετέπειτα. Σίγουρα είναι καλύτερη από stock AMD, αν και αυτό δεν λέει πολλά :lol: .

<u>Και για τα δύο συστήματα</u>:

-Βγάλε τον WD Black και πάρε έναν Toshiba 1TB. Θα γλυτώσεις περίπου 40 ευρώ και είναι καλύτερος από WD Blue, αν και οι διαφορές είναι απειροελάχιστες. Από την στιγμή που έχεις SSD ο δίσκος δεν παίζει σοβαρό ρόλο, αρκεί να μην είναι κανένας Green που κάνουν κλείνουν τελείως πρακτικά και αργούν να κάνουν speed up (παθών <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> ).
http://www.skroutz.gr/s/2230191/Toshiba-DT01ACA100-1TB.html

-Τροφοδοτικό, καθαρά προσωπική επιλογή, θα κοίταζα το EVGA SuperNova G2 650W που είναι Full Modular και βασίζεται πάνω σε Super Flower. 100 Watt λιγότερα, αλλά τα σπάει και πάλι. Πιθανώς και να είναι στην ίδια πλατφόρμα και να κάνω εγώ λάθος βέβαια, ας πει και κανένας άλλος.

http://www.skroutz.gr/s/7641621/EVGA-SuperNOVA-650-G2.html
 
Thanx Νίκο!
Καταρχάς τσέκαρα τον HDD, είναι σε προσφορα απο Eshop και θα τον τσιμπήσω αύριο.
Κοιτούσα προηγούμενο ποστ σου στο θρεντ του Μπρους που έλεγες για αγορα FX8320 και O/c που φτάνει στα επίπεδα των 8350/70 και πέφτει αρκετά η συνολική τιμή! Σε περιπτωση επιλογης AMD συστήματος δεν θέλω να απολείσω κάποιο οβερκλοκ οπότε ασε τη Μ/Β να είναι κάπως "ποιοτική".

Εσυ τι θα επέλεγες απο τα δυο συστήματα αν ήξερες οτι θα σου μείνει για τα επομενα 5 χρονια? :spiteful:
<span style="font-size:2">ερώτηση παγίδα</span>
 


AGAN wrote:
Κοιτούσα προηγούμενο ποστ σου στο θρεντ του Μπρους που έλεγες για αγορα FX8320 και O/c που φτάνει στα επίπεδα των 8350/70 και πέφτει αρκετά η συνολική τιμή! </blockquote>

Aκριβώς αυτό ήθελα να σου πω, κανένας λόγος να δώσεις αυτά τα επιπλέον €65-70, τη στιγμή που μπορείς να επιτύχεις την ίδια απόδοση με ελαφρύ και εύκολο OC. <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />

 


AGAN wrote:
Thanx Νίκο!
Καταρχάς τσέκαρα τον HDD, είναι σε προσφορα απο Eshop και θα τον τσιμπήσω αύριο.
Κοιτούσα προηγούμενο ποστ σου στο θρεντ του Μπρους που έλεγες για αγορα FX8320 και O/c που φτάνει στα επίπεδα των 8350/70 και πέφτει αρκετά η συνολική τιμή! Σε περιπτωση επιλογης AMD συστήματος δεν θέλω να απολείσω κάποιο οβερκλοκ οπότε ασε τη Μ/Β να είναι κάπως "ποιοτική".

Εσυ τι θα επέλεγες απο τα δυο συστήματα αν ήξερες οτι θα σου μείνει για τα επομενα 5 χρονια? :spiteful:
<span style="font-size:2">ερώτηση παγίδα</span></blockquote>

Κοίτα, εγώ έχω τον 8320 (τον απλό) με μία M5A97 R2.0 και έτρεξε από την πρώτη μέρα στα 4GHz αβίαστα και χωρίς έξτρα ρεύμα. Μάλιστα, έχω ρίξει και αρκετά το ρεύμα και καίει ακόμα λιγότερο. Κατ' εμέ δεν αξίζει να πας σε κάτι καλύτερο αν δεν θες να ανεβάσεις ρολόγια πάνω από 4-4.2GHz. Για αυτό και λέω για την μητρική, είναι κομπλέ η σκέτη M5A97 R2.0 και δεν έχουν θέμα τα VRM, τσεκαρισμένα πράγματα.

Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος της ερώτησης, θα έπαιρνα τον i7 6700 αν είχα τα λεφτά. Σε 5 χρόνια ακόμα άψογος θα είναι απ' ότι φαίνεται (ο 2600/2600K κλείνει τα 5 όπου να 'ναι), ενώ δεν νομίζω ο FX να τα πηγαίνει και τόσο καλά. Δύσκολο να προβλέψεις το μέλλον πάντως! <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />

 
Για τεχνολογία είναι δύσκολο να πεις για το μέλλον, αλλά όπως είπαν και τα παιδιά, καλύτερα να γλιτώσεις χρήματα και να πας στον 8350 ή ακόμα καλύτερα στον 8320. Σε 5 χρόνια πολλά μπορούν...
WB Black με Blue έχουν διαφορές, αλλά και χρήματα. Ή Toshiba ή Blue για μένα. 50 ευρώ 1 tera και όλα τα games μέσα. Κανένα πρόβλημα σε κανένα παιχνίδι.
 
Το κουτί μου αναφέρει <span style="font-size:4">μέγιστο επιτρεπτό υψος CPU Cooler 161mm</span>
Αρχική επιλογή ήταν η https://www.skroutz.gr/s/418744/CoolerMaster-Hyper-212-EVO.html?keyphrase=CoolerMaster+Hyper+212+EVO" class="bbcode_url">CoolerMaster Hyper 212 EVO <span style="font-size:4">με ύψος 160mm</span>

Αλλη επιλογή (για AMD cpu μόνο & λόγω white fan που δένει με αυτούς του κουτιού) η http://www.skroutz.gr/s/449199/Arctic-Cooling-Freezer-A30.html" class="bbcode_url">Arctic Cooling Freezer A30 <span style="font-size:4">με οριακό υψος 161mm</span>.

Θα έχω πρόβλημα?
 


AGAN wrote:
Το κουτί μου αναφέρει <span style="font-size:4">μέγιστο επιτρεπτό υψος CPU Cooler 161mm</span>
Αρχική επιλογή ήταν η https://www.skroutz.gr/s/418744/CoolerMaster-Hyper-212-EVO.html?keyphrase=CoolerMaster+Hyper+212+EVO" class="bbcode_url">CoolerMaster Hyper 212 EVO <span style="font-size:4">με ύψος 160mm</span>

Αλλη επιλογή (για AMD cpu μόνο & λόγω white fan που δένει με αυτούς του κουτιού) η http://www.skroutz.gr/s/449199/Arctic-Cooling-Freezer-A30.html" class="bbcode_url">Arctic Cooling Freezer A30 <span style="font-size:4">με οριακό υψος 161mm</span>.

Θα έχω πρόβλημα?</blockquote>

Αν έχεις ένα ΠΡΙΓΙΟΝΙ, όχι. Αν δεν, υπολόγισε και ~10 ευρώ επιπλέον κόστος στο build.

 
Back
Top