Χρονομάντη, έχω το http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_y_s5360-4117.php" class="bbcode_url">Samsung Galaxy Y S5360. Τελευταία φορά που κοίταξα στο skroutz, είχε ένα 70άρι περίπου. Καλύπτει άνετα τις "τηλεφωνικές" ανάγκες, παίρνει Tapatalk, αλλά μέχρι εκεί. Εμένα μου το χάρισε ένας ξάδερφος μου επειδή του έχω κάνει κάμποσες φορές format, και δεν θα το αγόραζα καινούριο.
Τι θα έκανα εγώ στην θέση σου; Κάτι με καλή υποστήριξη από τους developers με custom roms. Μπορεί το τηλεφωνάκι μου να είναι φτηνιάρικη συσκευή, αλλά έχει μεγαλύτερη υποστήριξη απ' ότι περίμενα. Κοίτα στο xda να δεις τι παίζει, για όποιο κινητό θες να αγοράσεις. Επίσης, ψάξε να δεις πόσο εύκολα μπορείς να κάνεις root, να φλασάρεις, και γενικά να σκαλίσεις το κινητό σου. Ακόμα και "ναυαρχίδα" να έπαιρνες, κάποια στιγμή, μόνο με custom ROM θα κάνεις δουλειά, καθώς οι κατασκευαστές αργά ή γρήγορα, σταματάνε την υποστήριξη.
Θα αγόραζα κάτι που φοράει Android 5.0 ( Lollipop ) και άνω, και θα πάρει αναβάθμιση σε Marshmellow ( 6.0 ), αν έβρισκα κάτι σε αυτά τα λεφτά. Τα Nexus παίρνουν αρκετές αναβαθμίσεις, και έχουν stock Andoid ( χωρίς έξτρα μαλακιούλες που τρώνε χώρο και πόρους ), αλλά νομίζω ότι θες τουλάχιστον 200€ για να βρεις τέτοιο καινούριο. Μετά τα Nexus, αναβαθμίσεις παίρνουν τα Samsung συνήθως, αλλά νομίζω όχι τα πιο φτηνά, τα μέσου κόστους και άνω.