Αγορά RAM για desktop και ερώτηση για λάπτοπ

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

giannis1345

Gelatinous Cube
Καλησπερίζω ξανά την αγαπητή ομάδα RageQuit μετά από πολύ καιρό...

...ήρθε που λέτε πάλι εκείνη η στιγμή να ξεκινήσει η τεράστια,βαρετή και ατελείωτη στιγμή του φορμάτ, ευτυχώς όμως αυτή τη φορά θα γίνει με την καινούρια καρτούλα και τροφοδοτικό (όταν με το καλό τα παραγγείλω) κάτι που απαλύνει λίγο τον πόνο μου...

και μιας και τα 4gb ραμ δεν με καλύπτουν καθόλου πλέον θα ήθελα τη γνώμη σας για το τι να επιλέξω,
το ένα στικάκι που έχω τρέχει στα 1600mhz με timings 9-9-9-24 και έλεγα ή να βάλω άλλο ένα ίδιο με 25-30 ευρώ (κάπου τόσο το είχα πάρει) ή να πάρω 2 άλλα dimm με υψηλότερη συχνότητα?

είναι απλή σπατάλη οι υψηλότερες συχνότητες ή αξίζουν?

τώρα για το λάπτοπ το μοντέλο είναι το g6-2290sv και έκανα και σε αυτό φορμάτ...
έχει μια APU A4-4300M και ξεχωριστή κάρτα την 7670M και αν δε κάνω λάθος μπορούν να τρέξουν σε crossfire (αν λέγεται crossfire και εδώ δεν ξέρω είμαι άσχετος από APU) πρέπει να κατεβάσω κάτι για να τις κάνω να τρέχουν μαζί?

Είσαι σίγουρος πως μπορούν να τρ'εξουν σε crossfire αυτες οι δυο? Εχω την εντυπωση πως δεν μπορούν αλλά από την άλλη δεν εχω πολυασχοληθεί με τα φορητα και δεν ξερω τι πυρηνες εχουν κλπ.

Για το άλλο θέμα, αναλόγως. Π.χ. τι επεξεργαστη εχεις και ποσο παραπανω συχνοτητα μπορεις να πας τις μνημες?

Εννοεί Hybrid Crossfire. Σου έχουν καμιά επιλογή οι Catalyst; Αν όχι, τότε δεν μπορούν. Τσέκαρε αν τουλάχιστον σου παρέχουν την επιλογή για το Enduro, με το οποίο ορίζεις σε ποιες εφαρμογές θα δουλεύει η κάθε GPU.

Ivy brige είναι ο επεξεργαστής και η μητρική σηκώνει μέχρι 2200mhz δεν είναι εκεί το θέμα...
εμένα με νοιάζει το αν είναι σπατάλη οι υψηλότερες συχνότητες στις ραμ (μη φανταστείς τίποτα εξωφρενικό)...

τι εννοείς πόσο παραπάνω μπορώ να τις πάω? αυτές που έχω?
OC στις ραμ δε κάνω με την καμία...

Back