Αγορα καινουργια GPU αλλα και PSU

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Καλημερα παιδια,μιας και στην αδεια εχω περισσοτερο χρονο για το παιξω κανα παιχνιδακι και η 7970 αρχιζει να δειχνει καποια σημαδια κοπωσης το συστημα πανω στο οποιο την εχω ειναι το το εξης:

CPU: AMD 8350
M/B: AS ROCK 970 EXTREME 3
PSU: THERMALTAKE 630W BERLIN
MEMORY: 16GB Corsair Vengeance
SSD: 120 GB
HDD: 2X1 TERA

Το budget για την καρτα γραφικων θα ειναι μεχρι 270 ευρω και για το τροφοδοτικο μεχρι 100 ευρω αλλα εαν ειναι δυνατον να ειναι modular γιατι στο κουτι που το εχω το συστημα ειναι ενα Elite 430 Black της Coolermaster kai γινεται λιγο ο κακος χαμος. Παιζω τα παιχνιδια σε 1080p .

http://www.skroutz.gr/s/5677045/EVGA-SuperNOVA-650-G1.html

Για κάρτα γραφικών έχεις να διαλέξεις ανάμεσα σε gtx 960 και r9 380.

JonIrenicus13 wrote:
http://www.skroutz.gr/s/5677045/EVGA-SuperNOVA-650-G1.html

Για κάρτα γραφικών έχεις να διαλέξεις ανάμεσα σε gtx 960 και r9 380.</blockquote>

Eσυ ποια θα μου προτεινες με σκοπο να με βγαλει μια 2ετια χαλαρα?

Θα σου τα πουν και πιο ειδικοί από εμένα αλλά το να δώσεις 200+ ευρώ για να πας από 7970 είναι πεταμένα λεφτά (αν δεν είναι και υποβάθμιση κιόλας).

Σ' αυτό που λέει ο rikimaru έχει δίκιο να ξέρεις. Αλλά αν οπωσδήποτε θες να αλλάξεις κάρτα η πιο συνετή επιλογή θα ήταν μια r9 380.

Με 270€ σε καινούργιο δεν παίρνεις κάτι καλύτερο από την 7970 που έχεις. Αν δεν κάνω λάθος, η R9 380 είναι πάνω-κάτω αντίστοιχη της 7950 και η Gtx 960 κινείται κάπου εκεί. Ίσως κάποια μεταχειρισμένη R9 290X / Gtx 970 / Gtx 980. Καλύτερα να περιμένεις την επόμενη γενιά.
BTW, με μερικά tie wraps και λίγο χρόνο μπορείς να κάνεις θαύματα στην διαχείρηση του κουτιού, δεν χρειάζεσαι modular.

Ναι, δεν υπάρχει κάρτα γραφικών σε αυτά τα λεφτά που να ξεπερνάει την 7970. Αν βρεις καμία aftermarket R9 290 μεταχειρισμένη στα 250 είναι καλή περίπτωση, ειδάλλως ανέβασε την 7970 όσο πάει (1150MHz Πυρήνας είναι ένας αρκετά καλός στόχος) για τα βαρβάτα παιχνίδια και κράτα τα λεφτά σου και πάρε μία καινούργια κάρτα του χρόνου.

Του χρόνου τέτοια εποχή οι κάρτες θα έχουν άρχισει να βγαίνουν στα 16nm και θα μπορείς να βρεις κάρτα σε αυτά τα λεφτά με σοβαρή διαφορά επιδόσεων.

Με μια γρήγορη ματιά στο σκρουτζ θα συμφωνήσω με τα παιδιά. Οι μόνες επιλογές 960 και 380 από καινούριες. Καλύτερα θα ήταν να περιμένεις την καινούρια φουρνιά αν υπάρξει αξιόλογη πρόταση σε αυτή την κατηγορία τιμής αλλιώς αγοράζεις φτηνότερα τότε κάποιο από τα τωρινά μοντέλα.

+1. Αν και η 380 με 4 GB έχει πιο καλή αρχιτεκτονική, και 1 GB vRAM παραπάνω, θα δίσταζα να βάλω το χέρι στην τσέπη για αυτήν αν είχα 7970. Κάνε οικονομία και περίμενε για Pascal και Arctic Islands το 2016.

BTW, την πήρες όταν πρωτοβγήκε την 7970;

Κονταροχτυπιέται η 380 4GB με την 7970. Εξαρτάται το παιχνίδι ποια βγαίνει μπροστά, αλλά οι κάρτες είναι εκπληκτικά κοντά σε επιδόσεις όπως και να 'χει.

vtheofilis wrote:
+1. Αν και η 380 με 4 GB έχει πιο καλή αρχιτεκτονική, και 1 GB vRAM παραπάνω, θα δίσταζα να βάλω το χέρι στην τσέπη για αυτήν αν είχα 7970. Κάνε οικονομία και περίμενε για Pascal και Arctic Islands το 2016.

BTW, την πήρες όταν πρωτοβγήκε την 7970;</blockquote>

Τον Δεκεμβριο του 2011 ειχε βγει αλλα εγω την πηρα το 2013 κοντα. Μεχρι τοτε με συνοδευε μια 6870 . Αρα προς το παρων μαλλον θα την κρατησω και θα προσθεσω και αλλα χρηματα στον κουμπαρα.
Για τροφοδοτικο ποια ειναι η γνωμη σας?

Μόνο αν δεν είσαι ευχαριστμένος. Μπορεί να μην είναι το καλύτερο αλλά είναι αρκετά ποιοτικό για να μην το αλλάξεις, εκτός αν υπάρχει λόγος.

Παιδια τι γνωμη εχετε για αυτην εδω την καρτουλα σε σχεση παντα με την r9 290. Την γλυκοκοιταζω παρα πολυ.

https://www.skroutz.gr/s/6440348/Gigabyte-GeForce-GTX960-4GB-Gaming-GV-N960G1-GAMING-4GD.html

Σε σχέση με την 290 να μην τη γλυκοκοιτάζεις. Είναι πολύ κατώτερη.

Καμία σχέση οι Nvidia 960 4GB με την R9-290 4Gb, η R9 είναι πολύ πιο γρήγορη, αλλά και 80-100 ευρώ πιο ακριβή, εκτός κι αν βρεις καμιά προσφορά ή καμιά μεταχειρισμένη με περίπου 240 ευρώ.

Δεν ξέρω ποια είναι αυτά τα σημάδια κόπωσης που λες πως έχεις με την 7970, αλλά γεγονός παραμένει πως ήταν κάρτα-θηρίο στην εποχή της, και ακόμα κρατιέται μια χαρά ειδικά στα 1080p - δεν πρόκειται να δεις καμία ουσιαστική βελτίωση με την Geforce 960GB 4GB, θα δώσεις 250 ευρώ για να έχεις ίδιες επιδόσεις, μη σου πω πως σε κάποιες υποπεριπτώσεις θα είναι και χειρότερες.

Η μόνη GPU που αξίζει να δεις αν θέλεις οπωσδήποτε αναβάθμιση, είναι η R9 390 8GB. Κοστίζει γύρω στα 360 ευρώ, αλλά τουλάχιστον θα έχεις μια πραγματικά πιο γρήγορη GPU.

Hannibal, ούτε καν. Η 290 είναι σταθερά 33-40% πιο γρήγορη και μπορεί να φτάσει πολύ ψηλότερα, 50-60%. Εγώ θα πρότεινα να μείνεις ως έχει και να χτυπήσεις είτε Nvidia Pascal ή AMD Arctic Islands όταν με το καλό βγουν.

Επειδη εχω βρει μια μεταχειρισμενη r9 290 γυρω στα 240 ευρω με υπολοιπο εγγυησης αλλα ελεγα να παρω κατι καινουργιο για τωρα. Αλλα θα μεινω με το θηριο 7970 θα πουλησω και την 6870 και θα περιμενω την 290Χ που εχω στειλει για εγγυηση.

Μην απορειτε καταφερα πριν την συναντηση μας την προηγουμενη εβδομαδα να μου καει το ενα pc και να βγαλω το τοτεμ του πολεμου.

για απλη 7970 ή την ghz εκδοση?
οποια κ να ναι , οποιαδηποτε αναβαθμιση περαν της 390Χ ειναι ασκοπη...οι διαφορες που θα δεις θα ειναι ανεπαισθητες κ μαλλον θα απογοητευτεις.
επενδυσε αλλου ή μαζεψε για fury
...ειναι σα να σου προτεινω να δωσεις μια 770 για μια 780ti...αν μεινεις στα 1080ρ απλα ειναι overkill

Back