What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Alpha Protocol random crashes

pitsinius

Umber Hulk
Joined
Dec 12, 2012
Messages
792
Καλησπέρα παίδες. Εβαλα να παιξω το Alpha Protocol (μονο 7 χρονια μετα :D ), αλλά δυστυχώς μου κανει κατι random crashes ήδη απο το tutorial. Εψαξα λιγο στο νετ και εκανα τα εξης:

1) Update to version 1.1
2)Download and install latest PhysX drivers
3)BLOCK the game in Firewall
4) Run in Windows XP compatibility mode (αυτο δε το διαβασα καπου, σκεφτηκα να το κανω μιας και τρεχω το παιχνιδι σε Windows 7)

Ακομα τα ιδια. Εχει παιξει κανεις το εν λογω παιχνιδακι - εχει συναντησει τα ιδια προβληματα? Και γενικα τι προτεινετε να δοκιμασω μπας και το στρωσω?

YΓ: Αυτο το χαλι που οι gamers εχουμε καταντησει beta testers πότε θα σταματησει?
 

mits@kos

Death Knight
Joined
Dec 8, 2012
Messages
2,942
Πιτσίνιε δυστυχώς το παιχνίδι είναι notoriously bugged. Ίσως να έχει νόημα να το δοκιμάσεις μέσα από Virtual Machine, αλλά το βασικό πράγμα που χρειάζεσαι μαζί του είναι υπομονή.
 

pitsinius

Umber Hulk
Joined
Dec 12, 2012
Messages
792
Δε μου βγαζει καποιο event viewer. Απλα μαυριζει ξαφνικα η οθονη και χρειαζεται restart.

Virtual machine? Tι ακριβως ειναι αυτο?:)
 

mits@kos

Death Knight
Joined
Dec 8, 2012
Messages
2,942



Δεδομένης της ηλικίας του τίτλου, αν το PC την παλεύει επαρκώς για τα σημερινά standards, τότε με ένα VM που τρέχει XP natively (όχι σε compatibility mode) θα μπορείς να το τρέξεις.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,666
Επειδή με μπρίζωσες και μου ξύπνησες αναμνήσεις από την παιχνιδάρα, και μιας και έχω να το παίξω από τότε που είχα Windows XP ακόμα, θα επιχειρήσω αμέσως να το κάνω Install από τα original DVD του για να δω αν θα συναντήσω παρόμοια προβλήματα στα Windows 10.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,666
Παίζω εδώ και ένα μισάωρο από την DVD έκδοση και δεν είχα το παραμικρό crash ή λοιπό πρόβλημα ως τώρα. Ούτε καν χρειάστηκε να δοκιμάσω κόλπα με συμβατότητες κτλ - απλώς πέρασα το patch 1.1 που απενεργοποιεί το online activation της Sega, έτρεξα το γκεημ και όλα κομπλέ ως τώρα.
 

f2bnp

Mind-flayer
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,737
Και γω το ξαναέπαιξα πριν κανά δίμηνο και δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα μέσω Steam. Έχει πολύ κακό FoV και stuttering, τα οποία λύθηκαν άμεσα μόλις πείραξα 2-3 αρχεία ini, ακολουθώντας τις οδηγίες από το PCGaming Wiki.
Δεν μου κράσαρε ούτε μία φορά, σε Windows 10.
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,431
Το topic με έκανε να σκεφτώ πως ίσως ήρθε η ώρα να παίξω κι εγώ αυτό το υποτιθέμενο αριστούργημα.

Έπαιξα τη steam version χωρίς κανένα τεχνικό πρόβλημα.

Έφτασα μέχρι το hacking. Δεν κατάλαβα τίποτα από το πώς γίνεται, και ο χειρισμός με mouse και keyboard είναι τραγικά πανάθλιος. Το tutorial σαν να έλεγε πως υποτίθεται ότι κάπου πρέπει να φαίνεται ο συνδυασμός που προσπαθείς να κάνεις match. Δεν φαίνεται πουθενά.

Θα του δώσω άλλη μια ευκαιρία ξαναβλέποντας το tutorial, αλλά είμαστε ένα βήμα πριν το πανηγυρικό uninstall, και η Obsidian μπορεί να χώσει τα mini-games στην ευρύχωρη ανήλιαγη οπή της.
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
ναι ρε φιλε, δωσε
δε θα μιλαγα καν, αλλά τωρα που εκδηλωθηκε ο εν κουζινα αδελφος γκου, πρεπει να πω οτι κι εγω σ εκεινο ακριβως το σημειο καποτε εκαμα το πανηγυρικο ρεηανινστώ.

επισης καπου εδω να πω οτι μαλλον μου χρωστας ενα πληκτρολογιο γκου. εφυγε ολο το αναψυκτικο τυπου κόλα που απολαμβανα, εκει που διαβασα για την ανατομια της ομπσιδιαν.
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,431
Brother, θα σου το έπαιρνα το πληκτρολόγιο και μάλιστα αδιάβροχο, αλλά εκεί με το αναψυκτικό με απογοήτευσες. Ο σωστός γκουρμεδιάρης πίνει ή νερό, ή αποσταγμένο ζουμί χταποδιού με εσάνς από αχινό Σκανδιναβίας

Το ξαναδοκίμασα το hacking. Τζίφος, αν και το κέρδος είναι πως κατάλαβα τι υποτίθεται πρέπει να κάνεις. Γκούγκλαρα και λίγο, κάμποσοι είχαν πρόβλημα να ξεχωρίσουν τους αριθμούς που αλλάζουν/δεν αλλάζουν, ενώ και η στόχευση του δεξιού κωδικού με το mouse είναι σκέτο ανέκδοτο.

Επίσης διάβασα πως αν βάλεις δύο πόντους στο hacking, μπορείς να αποφύγεις το mini-game στο μέλλον. Γι'αυτό και μόνο το λόγο, δεν κάνω ακόμα ρεηανινστώ, αλλά θα το παλέψω λίγο ακόμα.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,666
Το παιχνίδι έχει 4 βασικά θέματα: αρκετά μέτρια animations και μοντέλα γενικότερα (ακόμα και για το 2007 που βγήκε άκυρο, του 2010 είναι, memory glitch), μερικές ατυχείς επιλογές στον χειρισμό (όπως πχ το χάκινγκ, που ακόμα κι αν εντοπίσεις τον κωδικό τότε πρέπει να πατάς wasd σα βλαξ συνέχεια μέχρι να πάει ο κωδικός στο σημείο που πρέπει αργάαααα-αργά ενώ ο χρόνος περνάει), το ότι η φωνή του πρωταγωνιστή είναι ότι πιο ντεκαβλέ υπάρχει δυτικά του Γιάνγκ Τσέ, και το ότι η Sega παράτησε την τεχνική υποστήριξη του τίτλου ριζικά νωρίς, με αποτέλεσμα να μην διορθωθεί σχεδόν κανένα από τα κακώς κείμενα.

Πέραν τούτου, παραμένει μέχρι και σήμερα πραγματικά μοναδική εμπειρία. Πέραν του ότι αποτελεί τον εμπνευστή ουσιαστικά του dialogue wheel που βλέπουμε στα walking simulators, o τρόπος που υλοποιεί τις επιλογές και τις επιπτώσεις δεν νομίζω να έχει εμφανιστεί σε άλλο game ως τώρα.

Το έριξα το χιντ στον Sawyer να φτιάξουν sequel, δεν το έχει αποκλείσει αν θυμάμαι καλά. Αν και νομίζω πως τα δικαιώματα του ΙΡ τα έχει ακόμα η Sega.
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,431
Το πέρασα το hacking στο tutorial. Περίπου μια ώρα από τη ζωή μου που δεν θα πάρω ποτέ πίσω, αλλά ήθελα πρώτα να το περάσω, και μετά να επέλθει το πανάξιο ρεηανινστωλ. Όπως και έγινε. <br><br>Και ένιωθα τόσο περήφανος για τον εαυτό μου που ξεπέρασα έστω παροδικά τον ψυχαναγκασμό του ach hunting και έκατσα να ασχοληθώ σοβαρά με παιχνίδι χωρίς achievements  <img src="/irritated.gif" width="" height="" alt=":/" title=":/" class="bbcode_smiley" />...
 

pitsinius

Umber Hulk
Joined
Dec 12, 2012
Messages
792
Θα επανελθω το βραδυ που θα εχω δοκιμασει τα legacy phsyx. Αν εχετε καμια αλλη ιδεα εν τω μεταξυ, ριχτε τη.<br><br>Και παλι ευχαριστώ για τις απαντησεις σας <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" /><br><br>Αν παντως δε το στρωσω συντομα, δε με βλεπω να πολυασχολουμαι. Δεν εχω πια την υπομονη και το χρονο να το παιζω beta tester. Δεν παιζει? - το στελνεις απο κει που ρθε και κρατας την αξιοπρεπεια σου ως καταναλωτης. Δε μπορω να καθομαι να κανω τη δουλεια των devs <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" />
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,666
Βρήκες κι εσύ τώρα το κατάλληλο γκεημ για να δηλώσεις το μανιφέστο του καταναλωτή, παιχνίδι 7ετίας που παρατήθηκε στη μοίρα του ημιτελές από τους πάντες και τα πάντα εδώ και χρόνια <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 

pitsinius

Umber Hulk
Joined
Dec 12, 2012
Messages
792
Έχεις δικιο βρε Κωστα, αλλα οσες φορες παω να κανω Install καποιο παιχνιδακι , παντα μου βγαινει ξινο γτ ολο και καποια μαλακια θα προκυψει. Οι εγκαταστασεις παιχνιδιων συνοδευονται πλεον απο τις απαραιτητες δεησεις και προσευχες <img src="/bigsmile.gif" width="" height="" alt=":D" title=":D" class="bbcode_smiley" /> . Τι να πω, ισως ειμαι απλα γκαντεμης <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /><br><br>Δοκιμασα και τα legacy physx, και πηρα τα κάκκαλά μου. Any more bright ideas? :blush2:<br><br>Εν τω μεταξυ θα ψαξω και "αλλου" κόπια, μπας και μου λαχε ελαττωματικο DVDακι <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" /><br><br>Παντως οκ μικρο το κακο, 7 ευρω το χα παρει απο τον πάλαι ποτέ κραταιό Παπασωτηρίου <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" /><br><br>EDIT: θελω καποια στιγμη να δοκιμασω και το virtual machine που προτεινε νωριτερα ο φιλος Μητσάκος αλλα ακομα δε βρηκα χρονο να ασχοληθω ενδελεχως.
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
μεταξυ μας, νομιζω η "αλλού" κοπια θα παιζει μια χαρα. δοκιμασε αυτην και χωρις ηθικους φραγμους, εξαλλου το καθηκον σου το εχεις καμει με την αγορα του τιτλου.
 

tommy

Hobgoblin Captain
Joined
Nov 13, 2015
Messages
396
Μήπως με κανα παλαιότερο driver στην κάρτα γραφικών έλυνε το θέμα λόγο παλαιότητας του game ??
 

cercaphus

Mind-flayer
Joined
Feb 26, 2015
Messages
1,804
<blockquote><br>μεταξυ μας, νομιζω η "αλλού" κοπια θα παιζει μια χαρα. δοκιμασε αυτην και χωρις ηθικους φραγμους, εξαλλου το καθηκον σου το εχεις καμει με την αγορα του τιτλου.<br></blockquote><br><br><br>Συμφωνώ με αυτό! Μάλλον θα σου δουλέψει έτσι. Βέβαια μιας και πιάσαμε το Alpha Protocol δεν μπορώ να μην αφιερώσω μερικές, έστω, λέξεις για το πόσο καλό ήταν. Ήταν εξαιρετικό και πολύ παραμελημένο, ανάλογα και με τις ανοχές του καθενός βέβαια. Δυστυχώς δεν διαφαίνεται διάδοχος ή έστω παραπλήσιο στον ορίζοντα...
 
Top Bottom