AMD A10 7850K και Asus 88XM-A δε θέλουν να συνεργαστούν;

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

manos426f

Lich
Staff member
Πρόκειται για θέμα που έχει φιλαράκι με το PC του.

Μέχρι πρότινος είχε τον Χ4 740, πάνω στην Asus 88XM-A και όλα πηγαίνανε ρολόι. Βρήκε σε καλή τιμή έναν μεταχειρισμένο Α10-7850K και τον τσίμπησε. Με το που τον έβαλε όμως στη μητρική αρχίσανε τα προβλήματα. Αν συνδέσει το monitor μέσω HDMI παίρνει BSODs. Μέσω DVI δουλεύει σε πολύ χαμηλή ανάλυση και μόνο, ενώ με VGA σύνδεση εμφανίζονται οριζόντιες γραμμές στην οθόνη.

Εννοείται ότι δεν έχει άλλη, ξεχωριστή, GPU εγκατεστημένη, ενώ δοκίμασε να βγάλει τις http://www.skroutz.gr/s/2516247/Patriot-8GB-PC3-17000-2133MHz-Intel-Extreme-Masters-Memory-Limited-Edition.html" class="bbcode_url">Patriot 2133ΜΗz RAM που έχει και να παίξει με Corsair Vengeance 1600MHz, είτε με ένα, είτε με δύο dimms. Έσπευσε να προβεί και σε bios update της Asus, αλλά το πρόβλημα δε διορθώθηκε.

Λέτε να έχει θέμα η APU ή να φταίει κάτι άλλο;

Αν μπορεί, ας δοκιμάσει με μια GPU επάνω.

Δεν έχω να προσφέρω κάτι από τεχνικής άποψης, απλά να πω ότι εγώ ήδη την πάτησα με τη μητρική που είχα. Μήπως παίζει κάποιου τύπου ασυμβατότητα; Να στείλει email στην Asus και να ρωτήσει. Μου απάντησαν, έστω και καθυστερημένα...

Επειδή είναι μεταχειρισμένος ο A10, ας κάνει μια δοκιμή με μια δανεικιά GPU. Μπορεί να χάλασε η ενσωματωμένη GPU μόνο.

Kuivamaa wrote:
Ti drivers δουλευει;</blockquote>

Δεν το ξέρω αυτό, ποιους θα έπρεπε να δουλεύει;

Κατά προτίμηση τους Omega (υπάρχει και νεότερη beta αλλα δοκιμάστε τους βασικούς πρώτα). Τα ενσωματωμένα του 7850Κ χρησιμοποιούν την ιδια τεχνολογία με τις τωρινές AMD κάρτες και θέλουν τους ίδιους drivers.

Επειδή τον ίδιο επεξεργαστή αλλά σε διαφορετικό μοντέλο της Άσους έβαλα χθες άμα μπεις στο site της AMD σου κάνει update με καθάρισμα παλιών κατακαθιών τόσο στο chipset όσο και στα της APU

Back