Ωραία, οι τιμές πέφτουν δειλά-δειλά, αλλά ποια είναι η καλύτερη επιλογή όταν η κάρτα προορίζεται για PC 5ετίας (και βάλε); Στο bottleneck αναφέρομαι.
By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.
SignUp Now!μη λες 5ετίας, δεν βοηθάει, πες επεξεργαστή.για PC 5ετίας
μη λες 5ετίας, δεν βοηθάει, πες επεξεργαστή.
δεν κοιτάς σιγά σιγά να το αλλάξεις όλο; Για τέτοιο σύστημα καμιά 6500 θα έλεγα, αλλά είναι για να πεθάνει μαζί με το παρόν σύστημα και όχι για το μέλλον.Έχασα το μέτρημα... Παραπάνω είναι. :Ρ
Intel Core i7 6700K.
χειρότερα από ότι περίμενα, ήλπιζα όγδοη γενιά. Δυστυχώς δεν θα έλεγα ότι υπάρχει κάτι καλό από τα σημερινά να αξίζει. Μπορείς πάντως να βάλεις μια RX 6600 σκέτο. Η 6500ΧΤ δεν είναι πολύ καλή ιδέα γιατί θα υποφέρει ακόμα περισσότερο από το μικρό bus. Ανάλογα με το τι έχεις μπορείς να εξετάσεις και την 6400 αν την βρεις σε πολύ χαμηλή τιμή.Έχασα το μέτρημα... Παραπάνω είναι. :Ρ
Intel Core i7 6700K.
δεν κοιτάς σιγά σιγά να το αλλάξεις όλο; Για τέτοιο σύστημα καμιά 6500 θα έλεγα, αλλά είναι για να πεθάνει μαζί με το παρόν σύστημα και όχι για το μέλλον.
χειρότερα από ότι περίμενα, ήλπιζα όγδοη γενιά. Δυστυχώς δεν θα έλεγα ότι υπάρχει κάτι καλό από τα σημερινά να αξίζει. Μπορείς πάντως να βάλεις μια RX 6600 σκέτο. Η 6500ΧΤ δεν είναι πολύ καλή ιδέα γιατί θα υποφέρει ακόμα περισσότερο από το μικρό bus. Ανάλογα με το τι έχεις μπορείς να εξετάσεις και την 6400 αν την βρεις σε πολύ χαμηλή τιμή.
όχι δεν αξίζει καθόλου τον κόπο να αναβαθμίσεις από 1070.1070
όχι δεν αξίζει καθόλου τον κόπο να αναβαθμίσεις από 1070.
Ναι και το ελάχιστο που κοιτάς είναι i3 13100F. (αν και θες να πας για 6 ή 8 πύρηνες αν γίνεται)Άρα (ξανα)κάθομαι στα αυγά μου και περιμένω μέχρι να έχω τη δυνατότητα για αγορά εντελώς νέου συστήματος;
Έχεις ένα μικρό δίκιο. Πάντως αν πάρει 6600 για να παίξει τα συγκεκριμένα παιχνίδια καλύτερα, με τα χίλια συμφέρει να βάλει λίνουξ. Για τον i7-6700K με RX 6600, το λίνουξ έχει τεράστιο πλεονέκτημα για τα συγκεκριμένα παιχνίδια.και κυκλοφόρησαν Hogwarts Legacy, Warhammer 40K Darktide, The Last of Us, Jedi Survivor και ακόμα δεν είδαμε Unreal Engine 5 games.
Στα 1080p παίζω άλλωστε και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει σύντομα.
Μπορεις να πας εδω και να δοκιμασεις λιγο με τα παιχνιδια που θες να παιξεις, με διαφορα μοντελα καρτων πανω στο cpu σου και να βγαλεις καποια συμπερασματα. Δεν ειναι και πολυ ακριβες, αλλα μπορει να σου δωσει μια γενικη ματια και να πειραματιστεις με διαφορα combo, παιχνιδιων-gpus-cpus-fps-bottlenecks κλπ
Frames per second (FPS) Calculator | PC Builds
Unique calculator that will answer any questions about launching video games. It will calculate how much Frames Per Second (FPS) you can expect while playing selected video game. It will tell you can you run specific game and will it be playable.pc-builds.com
καλά ανάλογα και με το παιχνίδι έτσι; εμένα μου βγάζει NMS πχ ότι ο R5 2600 είναι bottleneck στην 5500ΧΤ, ενώ στο battlefield V το αντρίστροφο.
εγώ πάντως δεν τα πιστεύω αυτά και το δεδομένο που έχω είναι ένα λαπτοπάκι με τον ryzen 3 5300U επεξεργαστή ο οποίος είναι κάπως καλύτερος επεξεργαστής από τον i7-6700.Υπάρχει και bottleneck calculator με βάση τα tasks πάντως (Bottleneck Calculator | PC Builds). Αν είναι ακριβές, βγάζεις χρήσιμα συμπεράσματα. Προς το παρόν η 6600ΧΤ δείχνει να ταιριάζει γάντι. Το ψάξιμο συνεχίζεται...
εγώ πάντως δεν τα πιστεύω αυτά και το δεδομένο που έχω είναι ένα λαπτοπάκι με τον ryzen 3 5300U επεξεργαστή ο οποίος είναι κάπως καλύτερος επεξεργαστής από τον i7-6700.
Λάβε επιπλέον υπόψιν σου ότι η gtx 1070 έχει PCIe 3.0×16 ενώ η rx 6600xt έχει PCIe 4.0×8 (για αυτό θα επιμείνω στις χαμηλότερες κάρτες για κάθε διεπαφή που σημαίνει 6400 (αυτή δεν έχει νόημα αφού είναι λιγότερο ισχυρή από την 1070), 6600 σκέτο, ίσως και 6700 σκέτο.
Λάβε επιπλέον υπόψιν τα μπαλώματα που έχουν μπει για τα προβλήματα ασφαλείας.
Επίσης δεν το λέω εντελώς αστεία, ένας τέτοιος επεξεργαστής με σύγχρονη amd κάρτα γραφικών είναι καλή φάση για linux gaming.
H 1070 είναι καλή φάση γιατί εξακολουθεί να έχει πολύ καλή υποστήριξη. Κάθε βήμα πίσω τα πράγματα χειροτερεύουν πολύ. Οι 9ΧΧ έχουν μείνει πίσω σε υποστήριξη, οι 7ΧΧ/6ΧΧ ακόμα χειρότερα, 5ΧΧ και πίσω είναι πια άχρηστες.Λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά, μάλλον δεν έχει νόημα να κάνω τίποτα τελικά... Άτιμη ζωή... :Ρ
Υπάρχει και κάτι που λέγεται dual boot. Εξαιρετικά εύκολο, ακόμα πιο άνετο να το κάνεις σε desktop.που ήδη έχω δεν υποστηρίζουν Linux, οπότε δεν "παίζει" ούτως ή άλλως...
Υπάρχει και κάτι που λέγεται dual boot. Εξαιρετικά εύκολο, ακόμα πιο άνετο να το κάνεις σε desktop.