AMD GPU - Το επίσημο νήμα συζήτησης

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

ισως το επομενο gpu κορνερστών, αν εχουν οντως στοκαρει "νορμαλ" ποσοτητες. ειδικα σε 2 χρονακια, που θα εχει γυρω στα 350 με 400.
ωραιος ο φάμπιος, με μπεντσμαρκ και συγκρισεις σε συγκεκριμενα κειμς με τις αλλες ναυ-αρχίδες της εποχης.
στην εισαγωγη μιλαει και για τις τιμες στην εβρόπη (εβροπέος γαρ).

ισως το επομενο gpu κορνερστών, αν εχουν οντως στοκαρει "νορμαλ" ποσοτητες. ειδικα σε 2 χρονακια, που θα εχει γυρω στα 350 με 400.
ωραιος ο φάμπιος, με μπεντσμαρκ και συγκρισεις σε συγκεκριμενα κειμς με τις αλλες ναυ-αρχίδες της εποχης.
στην εισαγωγη μιλαει και για τις τιμες στην εβρόπη (εβροπέος γαρ).

Με διπλό καρμπυρατ... ανεμιστήρα έχει καμία?

950 πηρα την 6700χτ τον Νοεμβριο του 2021 απο το Πλαισιο. Τωρα στα ιδια λεφτα παιρνεις την 9070xt απο πλαισιο με διπλασιες επειδοσεις 3 χρονια και 3 μηνες μετα.

Κλέφτες ως συνήθως... δηλαδή ξέρω εγώ, τι να πουν οι σκάλπερς, είναι σκάλπερς τα μαγαζιά...

Τιμή AMD 600 ντάλαρς, που πάντα γιατί είμαστε μλκς στας Ευρώπας πάει 600€, οπότε πες +ΦΠΑ = 744€

Ε να μην βάλουν κι άλλα 20-30 150-200 ευρώπουλα καπέλο; Πως θα προσθέσει νέα λάμπο στη συλλογή ο πλαισιάρχης;

διαφοροι καταφεραν να παρουν κοντα σε τιμες msrp εξωτερικο. φιλανδια εμαθα καταστημα εκανε sold out και την επομενη ημερα ειχε ξανα stock 20% πανω σε τιμες.

εμεις εδω ειμαστε σε αυτα τα επιπεδα
Screenshot 2025-03-07 172651.png

τωρα παιζουμε το wait game. που θα παει θα τις βρουμε σε πιο νορμαλ τιμες.

Last edited:
Καλά, και προ covid, προ chip shortage και προ scalping, για 1-1,5 μήνα στις αρχές έτσι θυμάμαι γινόταν ειδικά σε αξιόλογες/πολυαναμενόμενες κάρτες.

Τουλάχιστον 100-150-200 ευρώ πάνω αλλά πέφταν αρκετά κοντά στο MSRP γιατί ξεμέναν.

Το θέμα είναι, θα είναι το stock αρκετό για να ξεμείνουν? :p

Τον επόμενο μήνα δεν έλεγαν ότι θα ανακοινωθούν οι κάρτες της πιο κάτω κατηγορίας; Άντε να δούμε πότε θα δούμε κάτι καινούριο της προκοπής στα 300€. Βλέπω την Nvidia να βγάζει καμιά 5040 με 4GB VRAM σε αυτή την τιμή.

5040 με 4GB VRAM σε αυτή την τιμή.
«σύγχρονη» dgpu με μόνο 4 γίγα δεν έχει φυσικά κανένα νόημα ανεξαρτήτως τιμής για τον απλό λόγο ότι μείνε στα ενσωματωμένα. Μόνο για κάποιον παλιότερο υπολογιστή έχει νόημα που χρειάζεται κάτι για να δουλεύει.

«σύγχρονη» dgpu με μόνο 4 γίγα δεν έχει φυσικά κανένα νόημα ανεξαρτήτως τιμής για τον απλό λόγο ότι μείνε στα ενσωματωμένα. Μόνο για κάποιον παλιότερο υπολογιστή έχει νόημα που χρειάζεται κάτι για να δουλεύει.
αυτό το ακούμε βερεσέ χρόνια τώρα αλλά οι καλές igpu είναι σε επεξεργαστές high end και ακυρώνει όλο το νόημα του "καλύπτουν την low end αγορά".

αυτό το ακούμε βερεσέ χρόνια τώρα αλλά οι καλές igpu είναι σε επεξεργαστές high end και ακυρώνει όλο το νόημα του "καλύπτουν την low end αγορά".

Όντως. Υπάρχει άραγε καμιά APU μέχρι 300€ που να έχει ισχυρή κάρτα γραφικών;

Έψαξα να απαντήσω μόνος μου την ερώτηση μου. Αν δεν μου ξέφυγε κάτι, οι καλύτερες APU για desktop αυτή την στιγμή είναι οι 8700G (γύρω στα 300€) και 8600G (γύρω στα 200€). Ίσως αν δούμε strix halo στο desktop ο χώρος να αποκτήσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον γιατί οι τρέχουσες APUs ζορίζονται πολύ ακόμα και σε 1080p.

Έψαξα να απαντήσω μόνος μου την ερώτηση μου. Αν δεν μου ξέφυγε κάτι, οι καλύτερες APU για desktop αυτή την στιγμή είναι οι 8700G (γύρω στα 300€) και 8600G (γύρω στα 200€). Ίσως αν δούμε strix halo στο desktop ο χώρος να αποκτήσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον γιατί οι τρέχουσες APUs ζορίζονται πολύ ακόμα και σε 1080p.
οπότε αυτόματα λέμε ότι όποιος είναι budget build και αγοράζει επεξεργαστή sub 100 έχει ανάγκη από μια κάρτα sub 100€ για να βγάλει ένα σύστημα που να παίζει τουλάχιστον 1080p.

Για καλη καρτα θελεις απο 400 ευρω και πανω για παιζουν ολα max 1440p 60 fps. Εγω παντα παιρνω καρτα των 400 η 500ευρω.. Εεπεξεργαστη ο πιο ακριβος που εχω παρει μεχρι τωρα ειναι ο ryzen 1700 που εκανε 400 οταν τον πηρα τον Μαρτιο του 2017. Δηλαδη δην 300 η 400 για επεξεργαστη και 400 η 500 για καρτα γραφικων.

περάστε έξω κύριε...

Back