AMD GPU - Το επίσημο νήμα συζήτησης

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
<blockquote>Τα γερμανικά sites που ειναι τα καλύτερα εδω που τα λέμε, εχουν την κάρτα να παίζει μεταξύ 970 και Fury αναλογα με το game . Στα 1487 παίζει να πιανει 1070, πράγμα που ειναι αναμενόμενο αφού τα τσιπάκια πρεπει να ειναι παρόμοιου μεγέθους (full P10 vs cut down GP104).</blockquote> <br><br>Μόνο που αυτή είναι μια πραγματικά τεράστια διακύμανση, πολύ μεγαλύτερη από όσο μπορώ να θυμηθώ από οποιαδήποτε άλλη GPU, και που δεν μπορώ να την αποδώσω μόνο στις ιδιαιτερότητες του κάθε game - πιο πολύ υποψιάζομαι πως το thermal throttling παίζει πολύ ανάλογα με τον τίτλο. Χρειαζόμαστε επειγόντως benches από μια καλή custom υλοποίηση.<br><br>Επίσης καλή η σύγκριση μια RX480 κλοκαρισμένης στο τέρμα με μια stock 1070, η δεύτερη όμως με τη σειρά της έχει τα 2Ghz core για πρωινό, ακόμα και με το FE cooler...

Τιμη απο το Πλαισιο στα 369 ευρω και αντιο ζωη. <br>Επιπλον αυτη που δινει το Πλαισιο εχει Engine Clock:1120 MHz MSI και αυτη του eshop εχει Engine Clock: 1266 MHz ASUS. Παντως οι τιμες ειναι τσιμπημενες κατα πολυ.

ε ναι ξεφτίλα οι τιμές. Νιώθω σάπιος και μόνο που τις βλέπω  :vomit:

Εντάξει, είναι γελοίοι. Όπως έγραψα στο Skroutz, μετά κλαίγονται ότι δεν τους προτιμούμε και αγοράζουμε απ&#039; έξω.

Νορ8 Προντάκτιονς. Τώρα και export σε κάρτες γραφικών.  :pcmr:

Γενικά είναι ψηλά οι τιμές πάντως, κοιτούσα το γερμανικό Amazon και δεν την έβρισκες ετοιμοπαράδοτη κάτω από 300€.

https://www.amazon.co.uk/dp/B01H01E4CQ?ref=spks_0_0_989778247&qid=1467284186&pf_rd_p=989778247&pf_rd_m=A1F83G8C2ARO7P&pf_rd_t=301&pf_rd_s=desktop-auto-sparkle&pf_rd_r=NXNM7W66HDT2AEBERQMF&pf_rd_i=amd+rx+480" class="bbcode_url">Sapphire 21260-00-20g AMD RX 480 GB PCI Expess 128bit Graphics card από το Αγγλικό Amazon μαζί με μεταφορικά στο σπίτι μου έρχεται 297€. Αγαπάμε Στερλίνα αυτή την περίοδο. Πάντως 50€ στο Πλαίσιο δεν κάνω δώρο.

Μα γιατί δεν στηρίζετε τα ελληνικά μαγαζιά?

Είμαστε καπιτάλες που πατρίδα έχουν το χρήμα τους  :pcmr:.

<blockquote><br>Μα γιατί δεν στηρίζετε τα ελληνικά μαγαζιά?<br></blockquote><br><br>Είμαι Wanted σε μερικά δε με αφήνουν να μπω μέσα :blush2: Πάντως έχω βάλει όριο τα 310€ πολύ βαριά 350€ αλλιώς θα μείνω εκεί που κάθομαι.  <br>

Στο Visionstudio έχει την Powercolor με 308 ευρώ και την Gigabyte με 330... πιο πάνω από ότι περίμενα τις reference, πίστευα πώς εκεί θα παίξουν οι custom... πάντως αν ανέβασες το budget στα 350, δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρεις μια custom RX480 της προκοπής κάπου με αυτά τα λεφτά.

Υπομονή παίδες, οι τιμές θα πέσουν.<br><br>Επιπλέον, μην κάνει κανένας το λάθος και πάρει reference, προς θεού δηλαδή. Περιμέντε να βγουν οι custom, πιστεύω από βδομάδα θα δούμε να βγαίνουν οι πρώτες.

http://www.mindfactory.de/search_result.php?search_query=RX+480&x=0&y=0<br><br>Στα 269 η 8αρα.

<blockquote><br>https://www.amazon.co.uk/dp/B01H01E4CQ?ref=spks_0_0_989778247&qid=1467284186&pf_rd_p=989778247&pf_rd_m=A1F83G8C2ARO7P&pf_rd_t=301&pf_rd_s=desktop-auto-sparkle&pf_rd_r=NXNM7W66HDT2AEBERQMF&pf_rd_i=amd+rx+480" class="bbcode_url">Sapphire 21260-00-20g AMD RX 480 GB PCI Expess 128bit Graphics card από το Αγγλικό Amazon μαζί με μεταφορικά στο σπίτι μου έρχεται 297€. Αγαπάμε Στερλίνα αυτή την περίοδο. Πάντως 50€ στο Πλαίσιο δεν κάνω δώρο.<br></blockquote><br>Αυτό είναι. Εϊναι και ψυχολογικό το θέμα, κάτω από 300 ρε παιδί μου.<br>Εγώ θα την παραγγείλω και θα κάνω in-house review, γιατί το μεγαλύτερο ποσοστό που διάβασα είναι ότι να&#039; ναι.<br>Ναι υπάρχει μια λογική στο "τα βάζω όλα τέρμα" αλλά όταν το τέρμα μπορεί να περιλαμβάνει hairworks, το ΑΑ να είναι HBAO+ τότε το τεστ δεν αντικατοπτρίζει και πολλά. Η κάρτα είναι για 1080 μαξαρισμενα και 1440 με παραχωρήσεις για αυτούς που η απόδοση προς τιμή είναι στόχος (και μαγκιά τους, θα το λέω πως εμείς οι ενθουσιώδεις χαλάσαμε την αγορά, οι gamers είναι πολύ ποιό σοβαροί στο χόμπυ τους) όχι για να σπάσεις ρεκορ στο 3DMark.<br><br>ΥΓ: συμφωνα με τις ισοτιμίες η κάρτα βγαίνει 287€ (238GBP) με μεταφορικά από το amazon.co.uk

<br><br><blockquote><br>ΥΓ: συμφωνα με τις ισοτιμίες η κάρτα βγαίνει 287€ (238GBP) με μεταφορικά από το amazon.co.uk<br></blockquote><br><br>Πέφτει και άλλο η στερλίνα;;;!  [emoji23] <br>

<blockquote><br>Στο Visionstudio έχει την Powercolor με 308 ευρώ και την Gigabyte με 330... πιο πάνω από ότι περίμενα τις reference, πίστευα πώς εκεί θα παίξουν οι custom... πάντως αν ανέβασες το budget στα 350, δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρεις μια custom RX480 της προκοπής κάπου με αυτά τα λεφτά.<br></blockquote><br><br>Πάντως, αν το σκεφτούμε πιο σφαιρικά το πράγμα, τα ελληνικά καταστήματα απλώς <b>δεν μπορούν</b> να γίνουν ανταγωνιστικά. Τι να σου κάνει και το κατάστημα; Να στο δώσει με 0 κέρδος;<br><br>Παράδειγμα: Η πάουακολορ στη Γερμανία κάνει 269 ευρώ (με 19% ΦΠΑ Γερμανίας). Λογικά, ο Έλληνας θα την πάρει στα 226 ευρώ (μείον το 19%), θα προσθέσει ΦΠΑ 24%, εκτοξεύοντας την τιμή στα 280 ευρώ. Το Βιζοστούδιο τη δίνει 308, δηλαδή από την πώληση έχει 28 ευρώ κέρδος (μείον τα μεταφορικά που δεν ξέρω πόσα είναι).<br><br>Κάνω κάπου λάθος;...  :hmm:

Ο Έλληνας λιανέμπορος δεν μπορεί να πάρει χοντρική δηλαδή; Ακόμα και οι αλυσίδες; Έλεος.

Αλλο το χονδρεμποριο, αλλο το λιανεμπόριο. Φαντάζομαι και σε αυτον τον τομέα να λειτουργουν παρομοια τα πραματα. Ισως να κανω λαθος, αλλά δε νομιζω ενα καταστημα που θα φερει πληθωρα καρτων να εχει το ιδιο τιμολογιακο καθεστως με ενα πελατη που θα αγορασει μια, αντε δυο καρτες.

Δεν ξέρω παιδιά, μια απορία εξέφρασα...<br>Πολύ θα ήθελα να μάθω πάντως πώς παίζει το πράγμα...<br>

Το διαβασατε αυτο?<br><br>https://www.reddit.com/r/Amd/comments/4qfwd4/rx480_fails_pcie_specification/

Back