Solaufein ανοίγεις μεγάλη κουβέντα.<br><br>Για αρχή, είναι κάτι που σκεφτόμουν καιρό, βλέποντας PC Performance reports στο Youtube, τα οποία επί το πλείστον γίνονται σε godboxes. Και εντάξει, όταν πχ ο μπισκότος λέει πως το Arkham Knight σέρνεται στον 5930K με τις Titan X σε SLI, αυτό είναι σημαντική πληροφορία για όλους, επειδή προφανώς σημαίνει πως σέρνεται και σε υποδεέστερα συστήματα. Όταν όμως μου λέει πως (τυχαίο παράδειγμα από το μυαλό μου, δεν έχει ασχοληθεί με το Witcher 3) το Witcher 3 τρέχει με 94.61fps, είναι αυτό πληροφορία που χρησιμεύει σε "εμένα" με τον i5-760 και την Radeon 6850? Όχι, η διαφορά στην δυναμική είναι υπερβολική, δεν μπορώ να πω πως αφού σε εκείνον τρέχει με 94,61fps, άρα σε εμένα θα τρέχει με 32fps...<br> <br> Τελικά το "πρόβλημα" είναι κατά πόσο έχει νόημα, αλλά και αν είναι εφικτό να προσπαθεί ο reviewer να "προσομοιώσει" ένα "μέσο σύστημα" που να αντανακλά αυτό που έχει η μεγαλύτερη μερίδα του κοινού. Μόνο που στα PC "μέσο σύστημα" δεν υπάρχει, και δεν αναφέρομαι μόνο στο επιλεχθέν hardware, ούτε και στο κόστος του, το οποίο ίσως θα μπορούσε να προσδιοριστεί, αλλά ένα σωρό άλλες παραμέτρους. Τι να κάνει ο reviewer για να είναι relevant και να φέρει τα αποτελέσματα κοντά στην "πραγματικότητα", να κάνει benchmark όχι απλά με κλειστό case, αλλά αφού πρώτα φτιάξει και μια περιποιημένη "μακαρονάδα" με τα καλώδια, στρατηγικά τοποθετημένη για το μέγιστο δυνατό airflow blocking? Να επισκεφθεί και μερακλίδικα τσοντοτζογοsite εκ Νιγηρίας, για να αντανακλά το bench το μέσο PC που είναι τίγκα στο malware? Να βάλει και τροφοδοτικό 1666W Mekapses Platiboom? <br><br>Δεν νομίζω πως το πρόβλημα λύνεται κυνηγώντας την προσομοίωση του ανύπαρκτου "μέσου PC". Πρώτο και ελάχιστο βήμα νομίζω πως είναι αυτό που κάνουν όλοι οι reviewers, να δημιουργήσουν ένα δικό τους "σύστημα αναφοράς" - το οποίο αν μπορεί να το αντέξει οικονομικά, πρέπει να έχει i7-6950X, γιατί μπορεί να μην έχει σημασία για την RX480, αλλά (ίσως) έχει για τις 1080 SLI που θα τεσταριστούν στο ίδιο σύστημα, και οι συνθήκες πρέπει να είναι ίδιες αλλιώς δεν μπορεί να είναι "σύστημα αναφοράς". Κάπου εδώ εξαντλείται πιστεύω η ρεαλιστική αντιμετώπιση του πως κάνω review σε βάθος χρόνου σε διαφορετικές κάρτες γραφικών, ώστε να υπάρχει και σύγκριση μεταξύ τους.<br><br>Δεύτερο και πολύ πιο χρονοβόρο βήμα μπορεί να είναι η ανά τίτλο performance analysis χρησιμοποιώντας τον i7-6950X για να "προσομοιώσει" πιο αδύναμες CPUs, όπως κάνει το dsogaming. Αυτό έχει νόημα ανά τίτλο και με σταθερή GPU, αλλά αν πας να το εφαρμόσεις στην παρουσίαση μιας GPU, ανεβάζεις δυσθεώρητα τον απαιτούμενο χρόνο.<br><br>Και τέλος, αν σε ενδιαφέρει να ενημερώσεις τον κόσμο για το πως τρέχει ένα παιχνίδι σε κάτι πιο προσγειωμένο από ένα godbox, νομίζω πως ο μόνος τρόπος είναι να στήσεις ένα τέτοιο σύστημα και να αναφέρεις πάλι ανά τίτλο, πχ στο youtube ο CultofMush συχνά κάνει performance reports σε φρέσκους τίτλους με μια Radeon 370, ακριβώς για να ξέρει και ο κόσμος που δεν έχει 1080/Fury X τι να περιμένει χωρίς να χρειάζεται να μαντεύει...<br><br>Πωωωωωωωωω, σεντόνι μου βγήκε...