Amerzone: The Explorer's Legacy

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Borracho

Ancient Red Dragon
Απερίγραπτο ταξίδι στην καρδιά μιας ανύπαρκτης χώρας.

Όταν είχε πρωτοκυκλοφορήσει ήμουν υπερβολικά μικρός προκειμένου ν'αντιληφθώ το τραγικό του μεγαλείο. Ο Σοκάλ είχε μοναδικό χάρισμα στο να δημιουργεί κόσμους παράλληλους, έξω, δίπλα και μέσα στους δικούς μας συνάμα.

Ήρθε το υπέροχο τούτο remake και κάθε απόγευμα χάνομαι στη σκιά των Λευκών Πουλιών. (ΧΑΡΙΣΜΑ για το σαρκοφάγο πιτ των Quotes Without Context). Παίζω με το γιο μου αγκαλια, παρακολουθεί εκστασιασμένος όλες τις μόντες που κάνουμε στο 'αεροπλανάκι' μας.

Τιτάνια παιχνιδάρα, αν το παίξει ο Δάσκαλος Απατσού, θα γουστάρει τη ζωή του.

Θυμάμαι ότι ήταν πολύ ωραίο, αλλά μικρούλι. Παίζει να το είχα βγάλει σε περίπου μια μέρα.
Ή λόγο αθώων χρόνων παρά κάηκα...

Μικρό πρέπει να είναι όντως, αλλά κάθε κεφάλαιο σου κάνει ζημιές.

Θυμάμαι το είχα παίξει λίγο μετά την εποχή του και μετά τουλάχιστον τα πρώτο Syberia.

Έμοιαζε κατά μία έννοια σαν προοίμιο σε αυτά (αν δεν απατώμαι εντάσσεται στο ευρύτερο σύμπαν που έχει δημιουργήσει ο Sokal). Ο κόσμος είχε αυτό το μαγικό ρεαλισμό (αναζητώ μυθικές τοποθεσίες, πλάσματα κλπ) που έχουν και τα Syberia, αν και έμοιαζε κάπως άδειος, στα πρότυπα των Myst σχεδόν.

Οι γρίφοι και τα περιβάλλοντα θυμάμαι μου άρεσαν αρκετά, αλλά οι πιο story-driven περιπέτειες της Κέητ Γουόκα (sic) μου έμειναν περισσότερο. Solid 7-7,5.
Ο Τσουρινάκης το είχε λατρέψει, κάτι που είναι λογικό αν σκεφτείς την αγάπη που είχε για τα ταξίδια.

Aπό το φινάλε της περιπέτειας.

Untitled.jpg

ZOMFG SPOILERZZZZZ, ΣΒΗΝΩ ΑΚΑΟΥΝΤ, ΕΙΣΤΕ ΤΟΞΙΚΑ ΤΕΡΑΤΑ ΟΛΟΙ, 30 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΕΝΑ ΚΕΗΜ ΣΤΟΡΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΑΙΞΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ.

Μεράκλωσα τόσο που κατέβασα το παλιό PCM με το ρηβιού του Δάσκαλου Απατσού για το πρωτότυπο, να το μελετήσω να συγκινηθώ περαιτέρω.

Με κάτι τέτοια θα κλείσει μετά το περιοδικό και θα μείνουν οι συντάκτες στο δρόμο. Oh wait..

Mιας και το έφερε η κουβέντα, τα όμορφα περιοδικά όμορφα καίγονται. Τρου στόρι.

Γαμώτο κι εγώ τόσα χρόνια νόμιζα πως τον Τύπο τον σκοτώνουν οι άθλιες πρακτικές της εργοδοσίας...OH WAIT.

@soad667 ΝΤΡΟΓΚΕΛΤΖΟΥΓΚ. Πρώτη φορά έκατσα να το μεταφράσω. Σαπώ, Μπίλια.

Last edited:
Το be fair για τον ΑΠαΤσου το 97 ήταν οριακά μέτριο σκορ. Από 98-99 και πάνω μιλούσαμε για κάτι το ιδιαίτερο.
πωωωω... Καταστράφικα.... Όταν ακούσω ΑΠαΤσου πλέον μου έρχεται στο μυαλό αυτό

@j_lynx πρέπει να πάω να ακούσω κάνα μισάωρο TRÜE μέταλ για να έρθω στα ίσα μου. Με έχει ρημάξει γαστρεντερίτιδα ( ; ), και αυτό με αποτελείωσε.

Ως "Δράση" αναφερόταν το gameplay;
Όχι κυριολεκτικά τη δράση, δηλαδή πόσα φλαμίνγκο και κοάλα μπορούσες να εξουδετερώσεις. Για αυτό παίρνει μόνο 80.

Ναι το gameplay

Πεθαίνω με το μισό ρηβιού που εξηγεί ότι αν πας τον κέρσορα επάνω, ο χαρακτήρας σου κοιτάζει επάνω. Αν τον πας κάτω, ο χαρακτήρας σου κοιτάζει κάτω. Κάνοντας κλικ στην πυξίδα ανοίγει το μενού των επιλογών. Ένα μικρό θαύμα που μάθαμε να λέμε 'καλημέρα' στον κόσμο μεγαλώνοντας με τέτοια :D

Κάπως έπρεπε να βγουν οι σελίδες κύριε Καουτσούκο.

Το ζητούσε το κοινό του PC Master; Να το καταλάβω πχ για κάποιον που αγόραζε από τον πειρατή της γειτονιάς, αλλά νομίζω ότι ο Απατσού δεν στήριζε ποτέ την πειρατεία.

Κατάλοιπο από εποχές με πιο δύστροπο χειρισμό, κακά εγχειρίδια οδηγιών; Ή που
Το ποντίκι δεν ήταν στάνταρ εξοπλισμός;

Back