Amerzone: The Explorer's Legacy

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Αποφάσισα να εγκαταστήσω και εγώ το αρχικό σήμερα, μιας και λόγω του ότι έχω το αμάξι στο συνεργείο, δεν πήγα για δουλειά.

Όχι απλά θυμίζει Dracula: Resurrection και Dracula: The Last Sanctuary, αλλά βασίζεται στην ίδια "game engine" ( Phoenix VR ), σύμφωνα με το PCGaming Wiki.

Προχώρησα πολύ γρήγορα στο 3ο κεφάλαιο. Παρατήρησα ότι πέραν της ευκολίας ( η όποια δυσκολία ήταν μηδαμινή, κυρίως αφορά την εύρεση αντικειμένων ) υπάρχουν γρίφοι που είτε δεν ολοκληρώθηκαν, ή δεν χρειάζονται για να προχωρήσεις.

Όχι Βι, έχεις δίκιο. Υπάρχουν ελάχιστοι προαιρετικοί γρίφοι που αφορούν κυρίως στη συλλογή collectibles, πιο χαρακτηριστικός που συνάντησα ως τώρα

ο γρίφος με το αγαλματίδιο στο Shipwreck Island. Πέρα από τα ατσίβμεντς και το λόρ, δεν είναι κάπου απαραίτητο για να προχωρήσεις.

Εγώ μιλάω για το αρχικό του 1999 κυρ Στέφανε. Δεν έχει ατσήβμεντς.

Εννοώ το γρίφο καθαυτό. Χωρίς ατσίβμεντς παίρνεις πάλι το lore/diary entry φαντάζομαι. Έχουν προσθέσει και λίγους γρίφους παρατήρησης περιβάλλοντος στο ρημέηκ απ' ότι διαβάζω, αλλά τίποτε φοβερό.

Δεν είδα κάποιο journal στο αρχικό.

Προχώρησα αισίως στο 5ο κεφάλαιο.

Η όποια δυσκολία παραμένει "φτηνή" πάντως. Πιο πολύ να ξεφύγει κάτι ενώ χτενίζεις την οθόνη σου με τον δείκτη.

Βρήκα και σε PDF το τεύχος του PC Master με το ρεβιού του Απατσού και έκανα μια πεταχτή ανάγνωση.

Λογικά δεν είχε πολλά να γράψει λόγω διάρκειας, ( έχει ένα δισέλιδο με screenshots ), αλλά δεν έχει καταλάβει ότι το παιχνίδι δεν διαδραματίζεται το 1932, αλλά αργότερα, και δεν διαδραματίζεται στην Βραζιλία, αλλά σε μια χώρα εμπνευσμένη από την Βραζιλία, το Amerzone ( America + Amazone ).

Τέλος και το Amerzone του 1999.

Ένα πολύ όμορφο, ατμοσφαιρικό, Myst clone. Αλλά πολύ μικρό ( μου πήρε περίπου 5 ώρες ). Εγώ το τσίμπησα από GOG Giveaway, αλλά αν είχα σκάσει ακόμα και τα 13€ που ζητάει αυτή την στιγμή το GOG ως full price, με μηδαμινά extras, θα με είχε τσούξει. Σε μεγάλη έκπτωση, για όσους θέλουν ένα χαλαρό adventure, λέει.

Back