What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Ανανεωμένο-συμπληρωματικό πλαίσιο κανόνων περί του off topic subforum

manos426f

Lich
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
6,191
Κατόπιν συζήτησης που έγινε μεταξύ των admins του Ragequit, αποφασίστηκε να παραμείνει ακέραιο το sub-forum με τα off topic θέματα. Σε πρώτη φάση κρίναμε ότι θα ήταν μάλλον άδικο και υπερβολικό να καρατομηθεί μία ολόκληρη υποκατηγορία του forum μας για 2-3 περιπτώσεις threads που ξέφυγαν χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, εφεξής το moderating θα είναι -αναγκαστικά- πιο έντονο, με σκοπό να διατηρηθεί ένα επίπεδο σοβαρότητας, να μη σημειώνονται φαινόμενα καφρίλας και παρεκτροπής, που θα αποθαρρύνουν κόσμο από το να συμμετέχει στις διάφορες συζητήσεις μας, άρα και θα δυσχεραίνουν την προσπάθεια που γίνεται σε καθημερινή βάση ούτως ώστε να μεγαλώνει συνεχώς η κοινότητά μας.

Ως εκ τούτου, κάθε είδους βωμολοχία (και δε εννοούμε όσες γίνονται υπό μορφή ξεκάθαρου αστεϊσμού) αλλά και κάθε thread με περιεχόμενο ξεκάθαρα προκλητικό κι εντελώς άσχετο με το πνεύμα που διαφάνηκε ότι θέλουμε να διατηρήσουμε στο παρόν forum, θα υπόκειται σε αυστηρό έλεγχο και πιθανότατα θα απομακρύνεται από οποιονδήποτε εκ των 11 διαχειριστών.

Προς ώρας δεν θα απαγορεύσουμε ούτε εκείνα τα θέματα που ελοχεύουν σαφή κίνδυνο εκτροχιασμού της συζήτησης. Κοινώς τα threads με πολιτικό-θρησκευτικό-αθλητικό (=οπαδικό) χαρακτήρα θα συνεχίσουν να υπάρχουν, ως ένδειξη εμπιστοσύνης από μεριάς μας προς εσάς. Θα είναι όμως τα πρώτα που θα υποστούν απαγόρευση στην περίπτωση που διαπιστώσουμε ότι αποτελούν λόγο εκτόξευσης ύβρεων ή/και ανταλλαγών προσβολών μεταξύ των μελών μας.

Έχουμε καταστήσει σαφές ότι ΔΕΝ επιθυμούμε να banάρουμε κανέναν από την κοινότητά μας. Για να αποφευχθεί αυτό, πρέπει καθένας σας να καταννοήσει ότι οφείλει να σέβεται τον χώρο, τους συμφορουμίτες του, αλλά και την προσπάθεια που κάνουμε για να υπάρχει και να λειτουργεί σωστά το forum του Ragequit. Στο εξής αν κάποιο μέλος επιδεικνύει συμπεριφορά που παρεκλίνει των παραπάνω "απαιτήσεων" από μεριάς μας, θα δέχεται παρατήρηση-παράκληση δημοσίως, ούτως ώστε να διορθώσει τη συμπεριφορά του. Δεύτερη προειδοποίηση δε θα υπάρχει, οπότε ενδεχόμενη απροθυμία-άρνησή του να συμμορφωθεί, θα οδηγεί σε προσωρινό -αρχικά- και οριστικό -δευτερευόντως- μπλοκάρισμα της δυνατότητας εισόδου του στο site.

Μπορείτε να είστε απολύτως βέβαιοι ότι κανείς μας δεν επιθυμεί να κάνει επίδειξη εξουσίας, ούτε και να εξαντλήσει την αυστηρότητά του επί οποιουδήποτε μέλους. Το μόνο που ζητάμε και επιθυμούμε είναι να μη χάσει τον χαρακτήρα της η όμορφη αυτή κοινότητα που έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε στο πρώτο αυτό εξάμηνο ύπαρξης και λειτουργίας του παρόντος ιστότοπου και αυτό είναι κάτι που θα το υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο και με την ίδια ακριβώς αντιμετώπιση προς κάθε μέλος μας.

Θεωρούμε ότι αναγνωρίζετε όλοι ότι τα forums δεν είναι χώροι ξεσπάσματος και εκτόνωσης των νεύρων του καθενός μας. Αντιθέτως, είναι χώροι όπου αποφασίζουμε να εισερχόμαστε για να ανταλλάσουμε απόψεις, γνώμες και πληροφορίες, να κάνουμε χαβαλέ μεταξύ μας, να περνάμε καλά. Όποιος έχει κάτι διαφορετικό στο μυαλό του και δε συμφωνεί με αυτά, μπορεί από αύριο να διακόψει από μόνος του την είσοδο στο Ragequit, ώστε να μη μας αναγκάσει να προβούμε εμείς στην άρση της δυνατότητάς του να το πράττει.

Είμαστε φίλοι με ΟΛΟΥΣ, σας θέλουμε άπαντες εδώ μέσα, το έχουμε εμπράκτως αποδείξει καιρό τώρα, δε θα επιτρέψουμε όμως σε ΚΑΝΕΝΑΝ να μετατρέψει το forum σε γήπεδο, αρένα, καφενείο ή ρινγκ. Ευχαριστούμε προκαταβολικά για τη συνεργασία σας...
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,656
Έπειτα από feedback της μεγάλης πλειονότητας των μελών της κοινότητας, ως ομάδα διαχείρισης του RQ, αποφασίσαμε ομόφωνα να θέσουμε κάποια όρια και να εμπλουτίσουμε το πλαίσιο κανόνων σχετικά με ένα οργανικό κομμάτι του site όπως είναι αυτό του forum. Κωδικοποιημένα είναι αυτά που αναγράφονται και παραπάνω.

Από εδώ και στο εξής:
[ol]
<li>Θα υπάρξει μεγαλύτερη αυστηρότητα στην ύπαρξη και διατήρηση threads που έχουν σχέση με την κάθε κατηγορία στην οποία δημιουργούνται.</li>

<li>Threads που δημιουργούνται για υπομονόμευση της ομαλής λειτουργίας του forum θα κλειδώνονται άμεσα κατά κρίση της ομάδας του RQ.</li>

<li>Posts που ξεφεύγουν οριστικά από το γενικό πνεύμα του εκάστοτε νήματος, επίσης θα διαγράφονται. Κατά αυτόν τον τρόπο θεωρούμε πώς θα έχουμε ένα πιο συμμαζεμένο forum, στο οποίο όταν κάποιος θα θέλει να αφιερώσει 5 λεπτά να διαβάσει 10 posts για το θέμα που τον ενδιαφέρει να είναι όντως 10 posts για αυτό το θέμα και όχι για παρεμφερή τύπου "In Soviet Russia" ή "γιατί δεν παίζει κανείς μαζί μου Quake 2?". Τα δύο τελευταία παραδείγματα μπορούν φυσικά να ενταχθούν στη δική τους θεματική ενότητα και δεν είναι κατακριτέα. No spamming.</li>

<li>Κατακριτέα δεν είναι ούτε η γενικότερη συζήτηση ορισμένων "ευαίσθητων" ζητημάτων που δεν έχουν να κάνουν με ζητήματα PC technology. Σε τέτοιες περιπτώσεις αν η συζήτηση βαίνει ομαλώς το θέματα θα διατηρούνται, διαφορετικώς ισχύουν οι κανόνες #2 και #3. Οι "παραβάτες" (δηλαδή οι μη σεβούμενοι το γενικότερο πλαίσιων κανόνων) θα απολαμβάνουν τις ανάλογες κυρώσεις.</li>

<li><span style="color:#bb0000"> Οι κυρώσεις για μη συμμόρφωση στο γενικότερο πνεύμα των κανόνων αλλά και της λειτουργίας της ίδιας της κοινότητας έχουν ως εξής:</span></li>[/ol]
<span style="color:#bb0000">i) Ban <i>48 ωρών</i> ως "προειδοποίηση" την πρώτη φορά.
ii) Ban <i>ενός μήνα</i> τη δεύτερη.
iii) Ban <i>δια βίου</i> από το forum την τρίτη.</span>

Για όσους έχουν δεχθεί ban στο παρελθόν καθώς και για τρέχοντα ban, ξεκινούν και αυτοί από το μηδέν (clean slate), ως ένδειξη καλής πίστης από μέρους των διαχειριστών και ισοτιμίας με τα υπόλοιπα μέρη του forum. Με λίγα λόγια το μέτρο ισχύει για όλους ανεξαιρέτως από αυτή τη στιγμή.

Κάθε μέλος αποτελεί σημαντικό τμήμα αυτής της κοινότητας. Η απουσία του "report button" από το forum (αυτά θα ληθούν Soon <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" />) δεν πρέπει να αποτελεί εμπόδιο για τον οποιοδήποτε να επικοινωνήσει με κάποιον από τους admin μέσω pm για οποιοδήποτε θέμα αν το κρίνει σωστό και επιβαλλόμενο.
 
Top Bottom