Αναβάθμιση παλιού υπολογιστή

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

$upr3m3

Gelatinous Cube
PCMaster Veteran
Joined
Dec 1, 2012
Messages
118
Μετά από αρκετό καιρό αποφάσισα πως ήρθε ο καιρός να κάνω μια μικρή αναβάθμιση στον υπολογιστή.

Λοιπόν,
CPU : E7500 @ 2.93 GHz
RAM : 2GB
GPU : ATI Radeon HD 4650
με Windows XP

Σκέφτομαι να αγοράσω την http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/SVGA/Sapphire-7750-1GB-DDR3-11202-14-20G.htm" class="bbcode_url">Sapphire 7750 1GB DDR3 μαζί με την οθόνη http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Monitors/Monitors/LG-E2211s-bn-LED-Monitor-21-5-E2211S-BN-AEU.htm" class="bbcode_url">LG E2211S-BN LED Monitor 21,5''.

Η αγορά θα γίνει από το Πλαίσιο. Το θέμα είναι πως δεν είμαι σίγουρος αν ο επεξεργαστής θα μπορεί να υποστηρίξει την κάρτα. Αν ναι, θα αξίζει η αγορά; Έχετε να μου προτείνετε κάποια άλλη λύση περίπου με τα ίδια λεφτά;
 
Εγώ θα σου πρότεινα να βάλεις κι άλλη ram.
 
Μια χαρά θα την υποστηρίξει την καρτούλα ο επεξεργαστής σου μην φοβάσαι, πιστεύω ότι το όριο για αυτόν τον επεξεργαστή είναι η 7770.
Όμως καλύτερα να πας σε αυτή: http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/SVGA/Sapphire-7750-PCI-Express-x-16-3-0-1-GB-GDDR5-11202-00-20G.htm με GDDR5 μνήμη, είναι καλύτερη για λίγα € παραπάνω.

Επίσης βάλε λίγη μνήμη να φτάσεις στα 4, θα δεις διαφορά σε όλα.

Για την οθόνη αφού θες από πλαίσιο, αν μπορούσες να σπρώξεις λίγο παραπάνω να πας σε αυτή http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Monitors/Monitors/LG-IPS231P-BN-LED-Monitor-23-IPS231P-BN-AEU.htm , ο λόγος δεν είναι ότι είναι μεγαλύτερη και με μεγαλύτερη ανάλυση, αλλά είναι IPS και οι γωνίες θέασης είναι μακράν καλύτερες.

Βέβαια αν πας σε αυτή να έχεις υπόψιν ότι σε 1920Χ1080 θα ζορίσει η κατάσταση, αλλά τίποτα δε σε εμποδίζει να παίζεις τα παιχνίδια σου σε χαμηλότερη ανάλυση!
 
χολι φακ. ποιος χάκαρε το λογαριασμο του νιτρου? που ειναι η dell-ραντομ-γραμματα-του-αλφαβητου? που παει αυτη η χωρα? ερχεται οντως το τελος των ημερων? τοσο πολυ σας επηρεασε η αλλαγη του σαιτ? :lol:

(ουπς, κι αλλη παρατηρηση. ειναι δυνατον να μην υπαρχει οφτοπικ κουμπι? θ αυτοκτονησω.)
 
Το forum γνωρίζει οτι, με το κατάλληλο context, τίποτα δε θεωρείται off-topic <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />

Την κάρτα πιστεύω πως θα τη σηκώσει χωρίς προβλήματα, τα περισσότερα games γέρνουν σαφώς προς το GPU-limited.
 
Δεν την φέρνουν στο πλαίσιο :silly:
 
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Μήπως όντως θα χρειαστώ παραπάνω μνήμη όπως επισήμανε ο τομ; Αν και στο πλαίσιο βλέπω πως από ddr2 μνήμες έχει "σετάκια" μόνο των 2 gb
 
Θα δεις μεγάλη διαφορά σε όλα, τα 4 είναι πλέον ένα minimum σήμερα.
 
Αν τα βάλω άλλα 2 gb διαφορετικά από αυτά που έχω θα υπάρχει πρόβλημα;
 
Αν είναι στα ίδια mhz δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα.
 
Καλύτερα να μη βάλεις διαφορετικής μάρκας RAM, ειδικά αφού είναι παλιές (DDR2), Πούλα το υπάρχον DIMM και πάρε ένα κιτάκι 4 GB, δεν είναι μεγάλο το κόστος και θα έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο.
 
ok. Σας ευχαριστώ όλους!

Το να τα συνδέσω είναι εύκολο; Δηλαδή θα είναι προφανές τι μπαίνει πού;
<img src="http://www.preschoolwoodentoys.com/photo/pd333682-best_mind_educational_chinese_characters_geometry_puzzle_board_wooden_puzzle_toys_for_kids.jpg" alt="pd333682-best_mind_educational_chinese_characters_geometry_puzzle_board_wooden_puzzle_toys_for_kids.jpg" class="bbcode_img" />
 
Πανεύκολο.Κουμπωτές είναι με 2 πιαστράκια στις άκρες(θα δεις πως η ram έχει 2 εξογκώματα στις άκρες).
 
Ανοίγεις τα πιαστράκια, βγάζεις τις παλιές, κεντράρεις τις καινούργιες και τις σπρώχνεις και με τα δύο χέρια αργά και σταθερά πιέζοντας ούτε πολύ κέντρο, ούτε πολύ άκρη, μέχρι να κουμπώσουν μαζί με τα πιαστράκια.
 
Τελευταία ερώτηση:
Η κάρτα διάβασα πως δεν θέλει κάποιο 6pin καλώδιο. Ισχύει;
 
Ναι, η 4650 σου με τι συνδέεται στο τροφοδοτικό? Λογικά αν το τροφοδοτικό σου δεν είναι παμπάλαιο, θα έχει κάποιο 6-pin. Εάν δεν έχει, συνήθως μέσα στο κουτί τις νέας κάρτας πού θα πάρεις θα έχει το adapter σε molex (4-pin) οπότε δε θα έχεις πρόβλημα.
 
νομίζω οι 7750 δεν θέλουν επιπλέον τροφοδοσία πάντως.
 
Η 7750 GDDR5 (μακριά απο DDR3 στις gpu) αν δεν κανω λάθος δεν θέλει, η 7770 όμως θέλει.
 
http://postimage.org/image/ki7sfw8br/" class="bbcode_url">http://postimage.org/image/ki7sfw8br/

Λοιπόν αυτή είναι η τελική μου απόφαση. Σας ευχαριστώ όλους ακόμη μια φορά!
 
Καλοφόρετα, ελπίζω απλά να μην επιβεβαιωθώ και έχεις πρόβλημα με τη RAM. Επιμένω ότι θα ήταν καλύτερα να μην "ανακατέψεις" διαφορετικές μνήμες.
 
Back
Top