What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

[ΑΝΟΙΧΤΑ SPOILERS] Avengers Endgame

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
Το παρόν νήμα αφιερώνεται στην τελευταία ταινία των Avengers Endgame και προσφέρεται ως χώρος συζήτησης για την ταινία. Αν δεν την έχετε δει ακόμα stop right there.
 

Tony Corvus

Ancient Red Dragon
Φασαίος Larianός Τσοβόλα δώστα όλα Sign me up! Approval of the Admiral
Joined
Dec 1, 2012
Messages
11,232
avengers assemble!!
 

jimmy213

Death Knight
Joined
Nov 26, 2012
Messages
4,118
Η εικόνα του Thor θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό μου. ΓΙΑΤΙ ΡΕ;;;

Respect, Natasha (ಥ﹏ಥ)
 

Snipereye

Umber Hulk
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral
Joined
Sep 17, 2013
Messages
774
Epicουρα απ'τις λιγες. Κριμα που πλανταξε μια κοπελιτσα στο κλαμα δυο σειρες παραπανω και μου χαλασε τη σκηνη στο τελος. Δε σταματαγε, μεχρι τα κρεντιτς εδινε πονο.

Υπαρχει, η δεν υπαρχει plot hole με τη Νεμπιουλα να σκοτωνει τον εαυτο της απο το παρελθον;
 

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
Ταινιάρα

Υπέροχο tribute στις προηγούμενες ταινίες. Η μεγαλειώδης τελική μάχη μου έδωσε την αίσθηση πως ξεπέρασε αριθμητικά τον άρχοντα. Είναι δύσκολο να πετύχεις κλείσιμο του Saga όταν υπάρχουν 21 ταινίες από πίσω. Το Endgame είχε υπέροχο closure και αποχαιρέτησε όπως έπρεπε τους χαρ/ρες του. Κορυφαία η Disney που με ένα snap μπορεί και φωνάζει πίσω ηθοποιούς που έχουν σταματήσει να παίζουν στο MCU και  επιστρέφουν στους ρόλους τους. Όπως και στο Infinity War πολύ καλή ισορροπία στο screen time και στο μοίρασμα των ζευγαριών. Οι προσθήκες Hawkeye και Ant-Man ήταν ουσιαστικές. Αν και όταν αρχίζουν τις quanto-ασυναρτησίες από τις ταινίες του Ant-Man είναι σίγουρο πως θα προκύψουν plotholes. Tο μεγαλύτερο plot twist ήταν η απουσία των Thor's abs. Πριν καμιά βδομάδα έλεγα ανυπομονώ να τους δω... Μου άρεσε όμως που πήρε την ήττα βαρύτερα από τους υπόλοιπους. Οι δυο καλύτερες στιγμές (σε μια ταινία γεμμάτη από αυτές): "Ι am Iron Man" και ο χορός του Cap.

Αν άλλαζα κάτι αυτό θα ήταν λιγότερο screen time στη Nebula, τελείως αδιάφορη αυτή και τα daddy issues της. Η ηλίθια και αχρείαστη σκηνή με όλες τις γυναίκες να παρέχουν "προστασία" στην Captain Marvel (λες και τη χρειάζεται). Ευτυχώς περιορίσανε την συμμετοχή της τελευταίας γιατί είναι ξεκάθαρα party pooper, ήρθε κι αρχίσαμε να κερδάμε κατά πολύ. Αντ' αυτής θα άφηνα να εκφραστεί ελεύθερη η Scarlet Witch που είναι τελείως λοβοτομημένη στις ταινίες.

Επόμενως σταθμός  και κλείσιμο του Phase 3: Spider-Man: Far from Home (3/7)

Είναι πολύ όμορφη εποχή να είσαι Marvel fan. Kudos Marvel Studios.
 

Snipereye

Umber Hulk
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral
Joined
Sep 17, 2013
Messages
774
Με το που ειδα την κοιλια ελιωσα στο γελιο. Ειχα, δυστυχως, μαντεψει πολλα πραγματα βλεποντας τα τρειλερ με προσοχη. Το time jump ηταν εμφανες (καταραμενα μαλλια της σκαρλετ (της γιοχανσον, οχι της witch)), οπως και ο θανατος του Iron Man (απο το νεο spiderman). Αλλα ο Θορ.. Μπραβο ρε Ρουσοπαιδα. Για πολλα πραγματα, οχι μονο για το Θορ δηλαδη. Ειναι δυσκολο να βγαλεις τριωρη ταινια τοσο γεματη, με τοσες αναφορες σε παλιες ταινιες, σκηνες απο κομικ (Hail Hydra) αλλα και να βαλεις character drama σε ταινια υπερηρωων που κλασικα ειναι στο μυαλο του κοσμου σαν αφορμη για michael bay style explosions. Αυτο το τελευταιο ειναι και ο λογος που ατομα που εχουν δει 1-2 ταινιες της μαρβελ, η περισσοτερες και δε θυμουνται τιποτα, μπορουν να απολαυσουν αυτην την ταινιαρα, και ταυτοχρονα να θελουν να δουν και τις προηγουμενες.

Καλυτερες σκηνες για μενα, προφανως I am Iron Man, η σκηνη με-θυμασαι-ρε-πουστη της scarlet witch, η σκηνη not this one, you take the small one αλλα ισως η πιο δυνατη, επειδη ηταν subtle, ηταν το δαχτυλο του Doc... Εκει καταλαβαινεις οτι κατι δε παει καλα με τον Τονυ. Και οταν του παιρνει τις stones, βεβαιωνεσαι γιατι ολος αυτος ο μυστικισμος, επειδη του ειχε φανει πολυ αλαζονας για να θυσιαστει...

Ο ρολος της καπτεν Μαρβελ, και αυτο το λεω απο τη δικια της ταινια, ηταν περιεργος. Ειναι τοσο δυνατη, που ειναι αντικινηματογραφικη. Πως μπορεις να εχεις αυτη και καποιον σαν τον Hawkeye (αγαπημενος μου χαρακτηρας, αλλα κακα τα ψεματα, λιγακι αδυναμος) στην ιδια ταινια; Καλα εκαναν και της εδωσαν λιγο screen time.

Mεγαλυτερη απογοητευση της ταινιας, οτι ο Τονυ δε σωθηκε με καποιον κομικαδικο τροπο μονος του απο το διαστημα. Δεν ηθελα να τον σωσει καποιος αλλος, αλλα καταλαβαινω γιατι εγινε ετσι. Επειτα, δε μου αρεσαν τα diversity πραγματα που εβαλαν. Η σκηνη με τις γυναικες (ολοκληρο battlefield, βρεθηκαν ολες παρεα, βεεεβαια) η σκυταλη του captain america, που ενω ο μπακυ ειναι ο κολλητος του, εχει χρησιμοποιησει την ασπιδα, υπαρχουν ολοκληρες ταινιες που ψαχνει να τον βρει και να τον "σωσει" δινει την ασπιδα σε καποιον με φτερα που χρησιμοποιει ουζι για να παλεψει. Δε με επεισε η ταινια. Ας σκοτωναν το Μπακυ αν ηθελαν το Φαλκον να παρει την ασπιδα. Ισως ψαχνω τετοια πραγματα εκει που δεν υπαρχουν βεβαια, θελω να δω πως σας φανηκαν και εσας αυτες οι σκηνες.

O Loki δλδ ειναι ζωντανος, με το space stone στην κατοχη του ετσι; Και μαλιστα ειναι ο "κακος" Λοκι, οχι ο redeemed που θυσιαστηκε στο ινφινιτυ.

Γραφω πολλα και μαλλον ασυναρτητα, συγχωρατε με.
 

jimmy213

Death Knight
Joined
Nov 26, 2012
Messages
4,118
Η σκηνή με τις γυναίκες δεν μου φάνηκε άκυρη (και πίστεψέ με θα ήμουν απ' τους πρώτους που θα τους έκραζα). Σίγουρα ήταν φάση "women empowerment", αλλά πιστεύω ταίριαζε στη συγκεκριμένη σκηνή.

Αντίθετα, βρίσκω βλακεία τη διαδοχή του Captain. Γιατί να γίνει κάποιος άλλος Captain America (όπως με τις φήμες για τον Iron Man); Τέλειωσε η πορεία του ήρωα, αφήστε τον ήσυχο. Κάτι τέτοια με ξενερώνουν.

Η κυρα-Marvel (δεν έχω δει την ταινία της) σου έδινε την εντύπωση ενός αμήχανου χαρακτήρα. Δεν είχε λόγο ύπαρξης κατ' εμέ.

Επίσης, περίμενα να κάνουν καμιά χαζομάρα με τον Λόκι, αλλά ευτυχώς τον άφησαν εκτός.

Προσωπικά, θα μου άρεσε με κάποιον τρόπο να κάνουν ένα tribute στον Stan Lee στο τελευταίο αντίο του Τόνι.
 

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
[quote quote=514640]Η σκηνή με τις γυναίκες δεν μου φάνηκε άκυρη (και πίστεψέ με θα ήμουν απ’ τους πρώτους που θα τους έκραζα). Σίγουρα ήταν φάση “women empowerment”, αλλά πιστεύω ταίριαζε στη συγκεκριμένη σκηνή.[/quote]

H σκηνή ήταν λες και τη χορήγησε η L'Oreal.

[quote quote=514640]Αντίθετα, βρίσκω βλακεία τη διαδοχή του Captain. Γιατί να γίνει κάποιος άλλος Captain America (όπως με τις φήμες για τον Iron Man); Τέλειωσε η πορεία του ήρωα, αφήστε τον ήσυχο. Κάτι τέτοια με ξενερώνουν.[/quote]

Στα Comics τόσο ο Falcon όσο και ο Winter Soldier κρατούν την ασπίδα και παίρνουν τη θέση του Cap. Με βάση αυτά που έχουμε δει στις ταινίες η λογική έλεγε να την κληρονομίσει ο Bucky.

[quote quote=514639]
O Loki δλδ ειναι ζωντανος, με το space stone στην κατοχη του ετσι;[/quote]

Νομίζω αυτό το παρακλάδι στο timeline αναιρέθηκε όταν πήγαν ακόμα πιο πίσω και έκλεψαν το πετράδι από τη βάση και όταν ο Cap τα επέστρεψε όλα στη θέση τους.

Πέθανα στο γέλιο με το "I don't even know you" του Thanos στη Scarlet Witch.
 

jimmy213

Death Knight
Joined
Nov 26, 2012
Messages
4,118
[quote quote=514643]

H σκηνή ήταν λες και τη χορήγησε η L’Oreal.[/quote]

I like you 3000 :-D

[quote quote=514643]

Στα Comics τόσο ο Falcon όσο και ο Winter Soldier κρατούν την ασπίδα και παίρνουν τη θέση του Cap. Με βάση αυτά που έχουμε δει στις ταινίες η λογική έλεγε να την κληρονομίσει ο Bucky.[/quote]

Προσωπικά συνδέω τον κάθε χαρακτήρα με τον ηθοποιό, οπότε δεν μου αρέσουν τέτοιες αλλαγές.

[quote quote=514643]
Πέθανα στο γέλιο με το “I don’t even know you” του Thanos στη Scarlet Witch.
[/quote]
Χαχα, όντως ήταν αστεία φάση.
 

Snipereye

Umber Hulk
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral
Joined
Sep 17, 2013
Messages
774
Ναι στα κομικ εχουν γινει και τα δυο, δε διαφωνω. Απλα με οτι εχουμε δει στις ταινιες, δε με επεισε. Και καλα ο μπακυ να μη θελει να πει αντιο στον κολλητο του. Ο καπτεν κραταγε pym particle 80 χρονια, για να παει να δωσει την ασπιδα στο Φαλκον; Γιατι; Τι εχει δειξει το mcu για να το υποστηριξει αυτο;

Παντως, υπαρχει στα σκαρια σειρα με Λοκι, οποτε... Κατι πρεπει να βρουν μαλλον για να τον επαναφερουν :p
 

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
Εγώ άλλη απορία έχω, η παλιά Nebula είχε streaming αυτά που έβλεπε η τωρινή. Δε θα έπρεπε να ισχύει και το αντίθετο, να πάρει χαμπάρι δλδ η τωρινή τη σύνδεση?
 

jimmy213

Death Knight
Joined
Nov 26, 2012
Messages
4,118
Θα έπρεπε λογικά. Αν και δεν έπρεπε να την στείλουν καν πίσω. Δεν ήξερε ότι τότε ο πατέρας της, την έκανε ό,τι ήθελε;
 

Snipereye

Umber Hulk
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral
Joined
Sep 17, 2013
Messages
774
Nομιζω οτι η Νεμπιουλα ειχε τοσο ρολο στην ταινια, λογω του ρολου που ειχε στα κομικ. Δηλαδη ειναι καπως και το "streaming", και το οτι σκοτωσε το νεοτερο εαυτο της, και το ποσο "ευκολα" επεισε τη νεοτερη Γκαμορα να τη βοηθησει. Φαινεται λιγακι οτι πιεσαν το χαρακτηρα της στο προσκηνιο. Αλλα στην τελικη δεν ηταν και τοσο ασχημο το αποτελεσμα.
 

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
http://time.com/5576547/avengers-age-of-ultron-endgame-spoiler/">Turns Out Avengers: Age of Ultron Had Major Endgame Spoilers All Along
 

Stamatimenos

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,619
Γενικά γέλασα πολύ με Θωρ και Ρακούν. Οι αγαπημένοι μου ίσως χαρακτήρες της ταινίας.

ΓΑΜΑΤΗ ταινία και όλες οι σκηνές στο "παρελθόν" ήταν πολύ καλοστημένες. Φάνηκε η εμπειρία που κουβαλάνε οι χαρακτήρες μας σε σύγκριση με τους παλιούς εαυτούς τους.

Το fight όμως VS Thanos θα μπορούσε να ήταν λίγο καλύτερο, αυτή είναι η μόνη ένσταση που μου έρχεται, μιας και η μάχη στο Τιτάνα (Infinity War) έθεσε -για μένα, ξαναλέω- πολύ ψηλά το πύχη. ΝΑΙ, παρολαυτά ήταν ΕΠΙΚΟ να κουβαλάει ο Κάπτεν το Μιόλνιρ, και οι ατάκες του Θωρ εκεί περί μεγέθους. (αγαπημένος χαρακτήρας, επαναλαμβάνω :p )
Θα ήθελα και λίιιιιγο παραπάνω Star Lord, έχετε τον Chris Pratt, εκμεταλευτείτε το! :'D

Α, και η σκηνή που φτάνει η Captain Marvel να "κουβαλήσει" τη κατάσταση δεν μου έκανε την ίδια αίσθηση όπως όταν κατέβηκε ο Θωρ στη Wakanda, ή όταν εμφανίστηκε ο Steve Rogers πίσω από το ΜΕΤΡΟ στη Σκωτία, με το "Avengers Theme" να μπαίνει.

Overall όμως, ΝΑΙ, ΓΑΜΑΤΗ ταινία.
 

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,080
Με όλο το χάιπ που είχε δημιουργηθεί την τελευταία εβδομάδα και τα τόσα σχόλια περί απίστευτης κλπ ταινίας περίμενα να δω κάτι το εξωπραγματικό, κάτι το οποίο δεν συνέβη δυστυχώς. Για μένα η ταινία είναι ο ορισμός της άνισης ταινίας και αρκετά προβλέψιμη, με προβλήματα pacing και άγχους να "δείξουμε" ένα καλό αποχαιρετιστήριο. Ειδικά μετά το πρώτο (πολύ καλό) μισό και απ' τη στιγμή που επιστρέφουν πίσω και ξεκινάει η μεγάλη μάχη, μετά χάνει αρκετά κατά τη γνώμη μου. Μην παρεξηγηθώ, καλό, διασκέδασα, αλλά άνισο και κατώτερο των προσδοκιών.

Αυτά, βαριέμαι να πιάσω σκηνή-σκηνή και να αναλύσω τι μου άρεσε και τι όχι γιατί θα γράφω μέχρι αύριο. Ένα σχόλιο μόνο: Πόσο φέιλ ότι η Γκουίνεθ και η τραγική ερμηνεία της (στα κοντινά της όταν έχανε τον Σταρκ αλλά δεν μπορούσε ούτε δάκρυ να ρίξει είχα cringάρει απίστευτα) είχε περισσότερο χρόνο στην οθόνη από όλους όσους επέστρεψαν μετά τον χαμό τους στο Infinity War. Κατά τα άλλα αγωνιστικούς χαιρετισμούς σε Κάρτερ (<3), Νατάσα, Τόνυ Σταρκ, Θωρ, Χαλκ, στα 3 δευτερόλεπτα του Φιούρι, και στο NANA που είχε κολλήσει αφίσες στα τζάμια με το μήνυμα ενημέρωσης ότι η ταινία δεν έχει σκηνή μετά τα credits.

Μια στα γρήγορα η κατάταξη των ταινιών για μένα:

Κορυφαίο όλων θεωρώ ακόμα και σήμερα το πρώτο Avengers και ακολουθούν

Civil War

Captain America: The Winter Soldier

Guardians of the Galaxy

Infinity War

Τhor: Ragnarok

Endgame

Age of Ultron

Thor: The Dark World

και όλες υπόλοιπες χωρίς σειρά προτίμησης.

Κορυφαία σκηνή παραμένει για μένα ακόμα και σήμερα η Χαλκ-Λοκι στο πρώτο Avengers που ουσιαστικά έβλεπες σκηνή από κόμιξ στην μεγάλη οθόνη.

ΥΓ1. Ωραία περάσαμε 11 χρόνια τώρα. 11 χρόνια. Και 7 απ' το πρώτο Avengers. Σαν χθες μου φαίνεται να βγαίνω απ' το σινεμά με ανατριχίλες ολόκληρες. Μεγαλώνουμε.

ΥΓ2. Ολόκληρο ποστ και δεν ανέφερα τον Joss Whedon.
 

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
[quote quote=514867] η ταινία δεν έχει σκηνή μετά τα credits.
[/quote]

Οντως δεν εχει σκηνη, ομως στο τελος τους εχει εναν ηχο που μοιαζει με τον ηχο που εβγαινε οταν ο Iron Man σφυρηλατουσε τη στολη του.
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,426
Ναι, άξιζε τον κόπο που φάγαμε στη μάπα τα δεκάλεπτα credits, για τον ένα κολλημένο φίλο που πίστευε ότι όλο το ίντερνετ τον τρόλλαρε προσωπικά όταν έλεγε ότι δεν έχει post-credits scene...
 

Stamatimenos

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,619
@Bathory Ωωωω ναι, Winter Soldier και εγώ ΠΟΛΥ ΨΗΛΑ θα το έβαζα, σαν "ταινία" πολύ καλύτερο από τα περισσότερα, τα οποία είναι απλά έξυπνες ατάκες, εφέ και ξύλο. Όχι ότι είναι κακό αυτό, αλλά το Winter Soldier προσφέρει <span style="font-size: 8pt">κάααατι</span> παραπάνω.
 

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,080
https://pbs.twimg.com/media/D6GOlS3XsAAVzlE.jpg:large
 
Top Bottom