What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Απλήρωτοι μισθοί

lucinos

Death Knight
Joined
Nov 16, 2015
Messages
2,667
Όπως είπαν και οι προηγούμενοι τα πολλά λόγια είναι φτώχια. Σωματίο και δικηγόροι είναι το μέσο.

Έχω βέβαια και περίπτωση που λύθηκε αλλιώς αλλά δεν υπάρχουν πάντα οι προϋποθέσεις Σε άτομο που τού χρωστούσαν βρέθηκαν στην ανάγκη του. Είχε τουλάχιστον το μυαλό να πει δεν κάνω τίποτα αν δεν πληρώσετε όσα χρωστάστε. Πληρώθηκε αμέσως...

Δυστυχώς τα σωματία είναι στο στόχαστρο και για να δουλέψει κανείς τον βάζουν να υπογράψει ότι δεν είναι σε σωματίο...

Έχω μείνει με απορία για αυτό με τον καπιταλισμό που ο καπιταλιστής δεν έχει κεφάλαιο να πληρώσει τούς εργαζομένους. Υποτίθεται στον καπιταλισμό ο κεφαλαιοκράτης απολαμβάνει την υπεραξία αλλά αναλαμβάνει τον κίνδυνο για το κεφάλαιο. Αυτό δεν είναι παράλογο. Αλλά συστηματικά και πρίν την «κρίση» αλλά σε απίστευτο βαθμό με την δικαιολογία τής κρίσης οι εργαζόμενοι αναλαμβάνουν και τον κίνδυνο οπότε δεν έχουμε καπιταλισμό. Το πιο προφανές θα ήταν τουλάχιστον να υπάρχει ένας συντεταγμένος τρόπος να περνάνε οι επιχειρήσεις στούς εργαζομένους.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,325
οπότε δεν έχουμε καπιταλισμό
Καπου ειχα διαβασει οτι η Ελλαδα δεν ειναι καπιταλιστικη, με την κλασσικη εννοια. Περισσοτερο μη κουμμουνιστικη χωρα ειναι αρα καπιταλιστικη. Καπως ετσι το εξηγουσε το αρθρο. Βαριεμαι τωρα να ψαξω να το βρω και χλωμο να το βρω.
Στα λογια σου ηταν.

Ειχα συναδελφο ο οποιος μολις περασε το probation και υπεγραψε αοριστου χρονου, εβγαλε την περουκα και τα γυαλια και μπηκε στο σωματειο. Στις επομενες εκλογες του σωματειου, κατεβηκε υποψηφιος, πηρε ψηφο και μπορω να πω οτι ηταν υπερδραστηριος.
Proper κνιτης, μου εφτιαξε το αυτοκινητο δωρεαν.

Για να περασει η επιχειρηση στα χερια των εργαζομενων δεν γνωριζω. Αυτο που ξερω ειναι οτι μπορουν να στειλουν την εταιρια, νομικα, για πτωχευση. Τα κουτσα αλογα τα σκοτωναν στην αγρια δραση. Κερδος δεν εχεις, δεν πληρωνεις, κλειστο το ρημαδι, απετυχες.
παραδειγμα: Heliosphera A.E (φωτοβολταικα)
Οταν σου χρωστανε μισθους, μπορεις, μετα απο συμφωνια, να πας στο σπιτι σου χωρις να χασεις τον μισθο σου. Αφου δεν σε πληρωναν τον χανεις ετσι και αλλιως, απλα δεν χρειαζεται να ιδρωνεις και εχεις χρονο να ψαξεις για αλλη δουλεια που μπορει να σου χρειαστει στο αμεσο μελλον.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,704
Ποιο ξενοδοχείο είναι, να φέρω το ΆΡΜΥ
Anonymous-mom.gif
 

captain kal

Death Knight
Joined
Dec 2, 2012
Messages
3,315
Έχω μείνει με απορία για αυτό με τον καπιταλισμό που ο καπιταλιστής δεν έχει κεφάλαιο να πληρώσει τούς εργαζομένους. Υποτίθεται στον καπιταλισμό ο κεφαλαιοκράτης απολαμβάνει την υπεραξία αλλά αναλαμβάνει τον κίνδυνο για το κεφάλαιο. Αυτό δεν είναι παράλογο. Αλλά συστηματικά και πρίν την «κρίση» αλλά σε απίστευτο βαθμό με την δικαιολογία τής κρίσης οι εργαζόμενοι αναλαμβάνουν και τον κίνδυνο οπότε δεν έχουμε καπιταλισμό.
Είναι ο λεγόμενος "παρασιτικός" καπιταλισμός!!! Ενάντια στους εργαζόμενους, αλλά και στις αντίστοιχες επιχειρήσεις που τηρούν τους κανόνες!! Βασικά είναι κλεφτοκοτάδες, όχι επιχειρηματίες!!!
 

bald_killer

Death Knight
Joined
Jul 26, 2014
Messages
3,846
Επικοινώνησα με την συγγενή. Λοιπόν, υπήρξε μία παρανοηση από πλευράς μου. Υπήρξε όντως μια περίοδος (7 μηνών συγκεκριμένα) όπου η επιχείρηση δεν πλήρωνε μισθούς αλλά οι εργαζόμενοι κάνανε επίσχεση εργασίας και τα διεκδίκησαν. Η συγγενής μου κάποια στιγμή μου είχε πει πως σε περίπτωση που την διώξουν από την δουλειά, δικαιούται αποζημίωση ακαθάριστους 16 μισθούς και εμένα κάπως μου έκατσε πως ηταν 16 μισθοί συνολικά που της χρωστάνε.

Αν και ξεσκίζονται στη δουλειά, δεν προσλαμβάνουν προσωπικό και την βγάζουν με δανεικούς από 6 μηνα ΕΣΠΑ και πρακτικάριους Σχολής Μαγείρων με αποτέλεσμα όπως είναι λογικό να κουράζεται πολύ.

Αυτή την στιγμή μου λέει πως η επιχείρηση ψάχνει ενοικιαστή, δλδ να πάρει τα ινία της επιχείρησης για Χ χρόνια. Εαν γίνει αυτό, ο νέος εργοδότης, όπως μου λεει τουλάχιστον, ή θα τους διώξουν δίνοντας αποζημίωση ή μπορούν να υπογράψουν εκ νέου καινούργια εργασιακή σύμβαση.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,325
Δηλαδη δεν υπαρχει δαγκωμα σε μισθους.
Αφου το θεμα ειναι ενοικιαση, δεν υπαρχει κανενα προβλημα. Ο ενοικιαστης δεν εχει και πολλα δικαιωματα και ισχυουν οι συμφωνιες του ιδιοκτητη. Εχω αμφιβολιες εαν μπορει να ριξει κανενα τοιχο για να φτιαξει μεγαλυτερο parking.
Ακομα και στην περιπτωση πωλησης, συνηθως φευγουν οι διευθηντες των τμηματων. Η αντικατασταση ολοκληρου του προσωπικου ειναι μεγαλο πακετο και ανουσιο. Αντε να παιξει κανενα ψαλιδισμα, στον βωμο των εξοδων, δεν ειπε κανενας ενοικιαστης.
EDIT
Επειδη το αφησα να αιωρειται. Σε περιπτωση ενοικιασης, δεν υπαρχουν/δεν γινονται απολυσεις και ισχυουν οι υπαρχουσες συμβασεις εργασιας. Αυτος που νοικιαζει, θα σκεπαστει με το σεντονι που εστρωσε ο ιδιοκτητης.
 
Top Bottom