What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Aποφάσεις.

Tsok

Moderator
Staff member
Giveaway pioneer PCMaster Veteran
Joined
Nov 30, 2012
Messages
5,933


Chronomancy wrote:
Επισής το τρεξιματάκι βοηθάει τρελά</blockquote>

<img src="http://gifsec.com/wp-content/uploads/GIF/2014/03/Despicable-Me-what-gif.gif" alt="Despicable-Me-what-gif.gif" class="bbcode_img" />

 

Tsok

Moderator
Staff member
Giveaway pioneer PCMaster Veteran
Joined
Nov 30, 2012
Messages
5,933
ΝΤΟΥΜΠΛΕ ΠΟΣΤ
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,224
Τι εννοείς Τσοκ Stormborn King of the Giveaways and the Tzamba and the First Gifts, Lord of the Seven Presents?
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,706
Εννοεί πως επειδή είναι πάνω σε πλοίο, δεν θα τον βόλευε το τρέξιμο αλλά θα προτιμούσε κολύμβηση.
 

grmadness

Death Knight
Approval of the Admiral
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,952
Επ, σας τσάκωσα.
Σόρυ που άργησα, real life iz a TOTAL BEATCH. Ευχαριστώ ρε άτιμα, με συγκινείτε.
Κάτσανε 6-7 ζόρια μαζί, μα εγώ βρήκα κάτι που απλά με αποτρέπει από το να καπνίσω. Ας πούμε πως η αιμάτωση γίνεται σωστά πλέον, και τα ζόρια που είχα, εξαφανίστηκαν, όλα καλά. Και το σοβαρότατο crash test, βραδυνές βάρδιες παρέα με καπνιστές, στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία.
Δεν λέω πως δεν θέλω να καπνίσω, κάθε άλλο. Απλά θέλω κάτι άλλο πιο πολύ. Άκαπνος και περήφανος για αυτό. :mosh: :mosh: :mosh:
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,706
<img src="http://i1292.photobucket.com/albums/b563/judas14132/troll_zpsa7c83219.png" alt="troll_zpsa7c83219.png" class="bbcode_img" />
<span class="bbcode_spoiler"> :trollface: :trollface: :trollface: </span>
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,327
τρελοφραπε εκοψες το καπνισμα και εξαφανιστηκες. νομιζα οτι την εκανες κριση και δαγκωνες σακουλες νοικοκυρων, εξω απο τα super market.
 

Eidolon

Hobgoblin Captain
Joined
Nov 27, 2012
Messages
260


lelos kounelos wrote:
τα ωφελη ενος μη καπνιστη φαινονται σε προχωρημενη ηλικια.</blockquote>

Το 4αρικο που δεν θα πετάς κάθε φορά για τα τσιγάρα δεν είναι βραχυπρόθεσμο όφελος?

3/10, 3 μονάδες για κάθε παράγραφο που έγραψες. Σαν τον γκαιους δεν θα γίνεις ποτέ.

 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,327
υπαρχουν ανθρωποι
που πετανε τα λεφτα τους για να αγορασουν εισιτηρια ποδοσφαιρικων αγωνων, ενω σχολιαζουν οτι οι αγωνες ειναι στημενοι. δεν υπαρχει ποδοσφαιρικος φιλαθλος που να μην εχει κανει αυτο το σχολιο.

επαιρναν δανεια για πραγματα που δεν τους χρειαζοντουσαν, αλλα εκαναν καλο στο image τους.

αγοραζουν high end συστημα για να κερδισουν frames, που δεν μπορει να δει το ανθρωπινο ματι.

καινε καυσιμα και λαστιχα σε μπαντιλικια, για να ακουνε παναγιες.

πληρωνουν ενα καρο λεφτα σε ασφαλειες ζωης, ενω ξερουν οτι σε ωρα αναγκης η ασφαλιστικη ΔΕΝ θα τους καλυψει τα παντα.

πληρωνουν χαρατσια και ψηφιζουν αυτους που τα επιβαλουν.

και ερχεσαι τωρα εσυ να μου πεις για 4 ευρω. εσυ, που υποπτευομαι οτι εχεις δωσει λεφτα για να αγορασεις παιχνιδια που δεν επαιξες ποτε.
και πολυ φτηνα μου ερχεται το κολημα μου.

edit
εχεις και αυτους με την ποροση της φυσικης καταστασης, που σκανε ενα καρο λεφτα για σκονες που καταστρεφουν τα ζωτικα οργανα. ολο αυτο για να γινουν σφικτες.
για να τρεξουν αγοραζουν πανακριβα παπουτσακια, φορμες, οργανα γυμναστικης και κανουν διατροφη. την ιδια ωρα που οι επιστημονες λενε οτι <u>λιγη </u>εξασκηση στην ζωη μας ειναι πολυτιμη.
 

Brian O'Conner

Half-Ogre
Joined
Feb 22, 2013
Messages
537
να κόψεις το τσιγάρο είναι σωστό βήμα όπως και να δεις
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
Παραφράζουμε νομίζω.

<u>Λίγη <b>άσκηση</b></u> στη ζωή μας και το ίδιο βράδυ να πλακωνόμαστε στις πίτσες δεν αρκεί. Όταν ο άνθρωπος ήταν στις σπηλιές, δεν είχε λίγη άσκηση. Η ζωή του βασιζόταν στο να είναι σωστά πλασμένος. Δε συγκρίνω τους πρώτους ανθρώπους με τα κτήνη που παίρνουν φωσφοκρεατίνη σε σκόνη. Αλλά δε χρειάζεται να θεωρητικοποιούμε το coach potato, λέγοντας "αν ανεβώ τους 4 ορόφους σήμερα και αύριο είμαι τζετ για την εβδομάδα".
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,327
δεν επαιξε παραφραση. εκ παραδρομης δεν εγραψα για φυσιολογικη διατροφη και οτι η ασκηση πρεπει να ειναι καθημερινη.
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,519
Συναγωνιστή Φραπέ, εύχομαι τα καλύτερα και έχεις την αμέριστη συμπαράστασή μου στον δύσκολο δρόμο που εδιάλεξες!
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,706
Κάποιος, μου φαίνεται, γλίστρησε στη [strike]μπανανόφλουδα[/strike] γόπα του Είδωλου... <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />

Λέλο ψιλοάτοπη η σύγκριση με τα games. Για να κάνεις ζημιά (όραση, καθιστική ζωή, τενοντίτιδα, κτλ.) στο ευατό σου από τα δεύτερα πρέπει να αποχαυνώνεσαι πολλές ωρές σε συχνή, σχεδόν καθημερινή βάση. Αν μιλάμε για λογικά όρια διασκέδασης (2-4 για μένα, με διαλείμματα στο ενδιάμεσο) δεν τίθεται θέμα. Από την άλλη αν καπνίζεις λιγότερο από το συνηθισμένο δεν νομίζω ότι θα μειωθούν τα προβλήματα (άμεσα και έμμεσα π.χ. καρδιαγγειακά, κυκλοφορικά κτλ.), το πιθανότερο είναι να καθυστερήσει η εμφάνιση τους (προσοχή δε λέω ότι είναι στάνταρ αυτό, κάθε οργανισμός έχει "διαφορετική" φυσιολογική δράση απέναντι σε φθορές και καταπονήσεις). Τέλος, αυτό που λέει ο Είδωλων για τα χρήματα ισχύει στο 100%, άσε που δεν ξέρω κανένα gamer (τουλάχιστον εδώ μέσα) να ξοδεύει 12 ευρώ (οι υποθετικοί 3 old holborn 18g <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> ενός όχι και πολύ φανατικού καπνιστή, δεν βάζω καν φίλτρα και χαρτάκια) την εβδομάδα σε παιχνίδια, αν υπάρχει ας μιλήσει τώρα ή ας σιωπήσει για πάντα... :trollface:
 

grmadness

Death Knight
Approval of the Admiral
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,952
Madness guide to quit smoking.

Ξεκινώντας, να αναφέρω πως αυτή η προσέγγιση λειτουργεί για μένα, δεν ξέρω κατά πόσο θα βοηθήσει άλλους, αλλά αφού μπορώ εγώ, δεν βλέπω κάποιο λόγο για να μην μπορείτε και εσείς.

Γενικοί κανόνες
1. Αν το θέλεις πραγματικά, μπορείς να το κόψεις. Είμαι απόλυτος σε αυτό, και ας είσαι ανάμεσα σε άτομα που καπνίζουν σαν φουγάρα. Αυτοί καπνίζουν, όχι εσύ.

2. Όχι, τον καφέ δεν τον έκοψα. Άλλο ο καφές, άλλο το τσιγάρο, μην μπερδεύεστε. Όλα τα άλλα είναι φτηνές δικαιολογίες. Αν έχεις πάρει όντως την απόφαση, απλά το κόβεις.

3. Το κατά πόσο είναι εύκολο ή δύσκολο, είναι κάτι καθαρά προσωπικό, θέμα μυαλού, ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.
Εξηγούμαι. Αν πιστεύεις πως είναι δύσκολο, θα είναι ζόρι. Αν πάλι, πείσεις την πάρτη σου πως είναι εύκολο, προχώρα άφοβα. Μόνο να κερδίσεις έχεις φίλε αναγνώστη.

4. Μετά από μια εβδομάδα άκαπνος, ανασαίνω πιο καλά, κοιμάμαι πιο καλά, είδα βελτίωση και σε άλλους τομείς (κάποια ζητήματα είναι πολύ λεπτά, οπότε δεν θα επεκταθώ), και γενικά δεν μετανιώνω ούτε στιγμή την απόφαση που πήρα. Ναί, όλα αυτά μέσα σε λίγες μέρες.

5. Ρε Φραπέ, μετά το φαί δεν θές να ανάψεις ένα; Μαζί με τον καφέ; Με το ποτό;
Η απάντησή μου είναι "Κατηγορηματικά ΟΧΙ". Επιπλέον, ο Βόρειος έδωσε μια πολύ σωστή διάσταση στο θέμα, δίνοντας μια πιο επιστημονική άποψη, και σίγουρα έχει τα δίκια του. Αντικατάσταση με patches για να μην λείψει η νικοτίνη από τον οργανισμό. Ο εθισμός, η εξάρτηση, είναι ότι χειρότερο. Σαν συμβουλή, και εγώ αυτό θα πρότεινα. Αλλά επειδή ξέρω τον εαυτό μου, τα patches απλά θα συνεχίζαν να παρέχουν στον οργανισμό μου κάτι που
α. Προσπαθώ να διώξω (με πολύ καλά αποτελέσματα μέχρι τώρα, νωρίς είναι βέβαια, μα η αρχή είναι το ήμισυ του παντός)
β. Δεν το χρειαζόμουν ποτέ, απλά γούσταρα να καπνίζω, τώρα δεν γουστάρω, και βλέπω την βελτίωση του οργανισμού μου σε σημαντικούς τομείς, γενικά βλέπω πως δεν υπάρχει λόγος επιστροφής.

Τέλος, έχει πολύ γέλιο να βλέπεις άτομα που λένε πως θα αποτύχεις, και άλλα τέτοια, όχι από κακία, αλλά επειδή αυτό που πιστεύουν οι ίδιοι για τον εαυτό τους θεωρούν δεδομένο πως ισχύει για όλους ανεξαιρέτως. Ψυχαναγκαστικός δεν είμαι, και δεν θα γίνω, μην γίνεστε και εσείς μάγκες, εσείς το καπνίζετε, δεν σας καπνίζει αυτό.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,327
λεπον
χωρις αντιλογο θα εξαφανιστει η λογικη.
ναι μεν το τσιγαρο οδηγει σε φρικτο θανατο, αλλα και η λογικη μερικων ανθρωπων για το θεμα αυτο, ειναι εξισου φρικτη. δεν σας κραζω. δεν βρηκα δουλεια στην καπνοβιομηχανια. δεν ειμαι εναντια στην αντικαπνιστικη εκστρατεια.

φιλε φραπε, αν το κοψεις μαγκια σου. ουτε μπραβο, ουτε σημαιακια. με αυτη την λογικη θα επρεπε να εχω αντιθετη συμπεριφορα προς το προσωπο σου, οσο καιρο καπνιζες.
αλλα....
1. αν στο ξεκινημα της καπνοαπαγορευσης κανεις παρεα με ατομα που καπνιζουν, το θεμα δυσκολευει περισσοτερο. αλλο ειναι να πεινας και αλλο ειναι να πεινας και να εχεις μπροστα σου μανουλομανουλοκοψιδια.

2. δεν ειναι τυχαιο οτι ο καφες ειναι ο ρουφιανος του τσιγαρου. για να μην απλωσω σεντονι για την θαλασσα, απλα θα συμφωνησω.

3. ειναι θεμα πειθαρχιας, αντοχης κτλ. αλλα δεν ειναι μονο στο μυαλο. ο οργανισμος τραβαει πολυ ζορι που δεν ειναι καθολου στο μυαλο. ξερω ανθρωπο ο οποιος εκοψε το τσιγαρο μαχαιρι και απεκτησε προβληματα. ο γιατρος του ειπε να το ξαναρχισει. επρεπε να το κοψει σταδιακα. αυτο δεν ειναι urban legend, συζητηση σπασμενου τηλεφωνου κτλ.
οποτε δεν ειναι ολα στο μυαλο. για την ιστορια, το εκοψε με επιτυχια.

4. εννοειται οτι θα αναπνεεις με ποσοστο επιτυχιας. η ειρωνια ειναι οτι ατομα που δεν εχουν καπνισει ποτε στη ζωη τους, δεν ξερουν να αναπνεουν οπως πρεπει.

5. οτι και στο 4

6. εγω οταν λεω οτι θα αποτυχεις δεν το λεω απο κακια. το λεω απο συνηθεια να ακουω υποσχεσεις.
εκτος των αλλων, δημιουργεις και ενα ανταγωνισμο-πεισμα στο θεμα. τα μπραβο και τα παλαμακια χαλαρωνουν το θυμ... την προσπαθεια.
μπραβο λεμε σε αυτον που τα καταφερε, γιαυτο εχει χασει και την ουσια της η προσπαθεια.

Adhan
καθολου ατοπη η συγκριση. στο συγκεκριμενο σημειο η συζητηση επαψε να ειναι τα ωφελη του δεν καπνιζω και πηγε στο οικονομικο. οταν μιλας για οικονομια μιλας για λεφτα. τα λεφτα που σου εμειναν επειδη δεν παρασυρθηκες, θα τα δωσεις αλλου για να παρεις κατι ανουσιο, επειδη ελα μωρε 4 ευρω ειχε.
κερδος θα εχεις αν τα 4 ευρω τα βαζεις στον κουμπαρα και δεν τα σπαταλας.
οταν αποκτησεις ενα αξιοσεβαστο ποσο, θα το επενδυσεις σε κατι που μπορει να σου επιφερει περισσοτερο κερδος. αυτο ειναι το κερδος. το δινω τα λεφτα που εχω αλλου, δεν ειναι κερδος.

ποιος το εχει κανει αυτο;
 

grmadness

Death Knight
Approval of the Admiral
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,952
Λέλο, καλό καλοκαίρι αδελφέ.
Λεπόν. Ξεκαθαρίζω πως το σχόλιο δεν είχε να κάνει με τα πόστ που ανέβασες εσύ και ο Αδελφός Βρασίδας, αλλά με συναδέλφους που είναι λίγο single minded creatures. With that out of the way,

1. Δηλαδή λές πως θα πρέπει να αλλάξω παρέες επειδή έκοψα το κάπνισμα; Ή να μην καπνίζουν μπροστά μου, για να μου είναι "πιο εύκολο;" Ψιλοάτοπο μου φαίνεται ρε συ αγορίνα.

2. Η αρχική μου θέση είναι η ίδια. Κόβω το τσιγάρο, όχι το φαί επειδή θα μου θυμίσει πως μετά ανάβω ένα... Το ίδιο ισχύει και για τον καφέ, ποτό, κλπκλπ.

3. Πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις στον κανόνα. Χαίρομαι που πήγαν όλα καλά. Υπάρχει και περίπτωση συγκεκριμένη που δεν στο κόβουν, αλλά δεν θυμάμαι τώρα να σου πώ.

4. Όταν έχεις ξεχάσει να ανασαίνεις από την στιγμή που πάς σχολείο (αρχίζει το άγχος, κλπ), το τσιγάρο απλά επιβαρύνει μια κατάσταση. Ξέρεις την άποψη μου για αυτό το θέμα, τα έχουμε πεί (νομίζω).

Την παράκληση για να μην βαράνε το Thank you δεν την έκανα τυχαία. Ισχύουν όλοι οι λόγοι που αναφέρεις. (Η αλήθεια είναι πως στα 4k κάτι θα συμβεί, αλλά φοβούνται να μου πούν <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> )
And that's pretty much it.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,327
αυτο με την παρεα των καπνιστων, εχει αμεση σχεση με την ποιοτητα των φιλων που εχει ο καθενας.
εμενα θα μου φυσουσαν τον καπνο στη μουτρα.
η ουσια ειναι οτι πλεον εισαι ενας μη καπνιστης που κανει παρεα με καπνιστες. μεγαλο μπλεξιμο.

πιστευω οτι οι ανοιχτοι χωροι ειναι μια ουδετερη περιοχη.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,706


lelos kounelos wrote:
Adhan
καθολου ατοπη η συγκριση. στο συγκεκριμενο σημειο η συζητηση επαψε να ειναι τα ωφελη του δεν καπνιζω και πηγε στο οικονομικο. οταν μιλας για οικονομια μιλας για λεφτα. τα λεφτα που σου εμειναν επειδη δεν παρασυρθηκες, θα τα δωσεις αλλου για να παρεις κατι ανουσιο, επειδη ελα μωρε 4 ευρω ειχε.
κερδος θα εχεις αν τα 4 ευρω τα βαζεις στον κουμπαρα και δεν τα σπαταλας.
οταν αποκτησεις ενα αξιοσεβαστο ποσο, θα το επενδυσεις σε κατι που μπορει να σου επιφερει περισσοτερο κερδος. αυτο ειναι το κερδος. το δινω τα λεφτα που εχω αλλου, δεν ειναι κερδος.

ποιος το εχει κανει αυτο;</blockquote>

Κάτσε ρε συ, είπε κανείς ότι οι μη καπνιστές είναι ... τα τσακάλια της Wall Street και οι καπνιστές σπάταλοι με κακή αίσθηση διαχείρισης χρήματος; Τι πάει να πει να κάνει επένδυση (που να σου αποφέρει κέρδη); Δηλαδή πρέπει να στήσεις κανείς καμιά βιομηχανιά για να έχουν νόημα τα λεφτά που γλυτώνεις από το κάπνισμα;
Αυτό που λέω είναι ότι το τσιγάρο ούτε απαραίτητο είναι ούτε έχει κάποιο όφελος (ακόμα και με τα games αν το συγκρίνεις που ψυχαγωγούν και "απασχολούν" το μυαλό κτλ., όχι ότι δεν υπάρχουν βέβαια real-life περιπτώσεις german kid ranting :lol: που μιλάμει πλέον για ψυχάκηδες), οπότε εξοικονομημένα χρήματα είναι οτιδήποτε είχες στην άκρη για να αξιοποιήσεις σε πράγματα που είτε σε γεμίζουν πραγματικά, γιατί δε νομίζω να διαφωνεί κάποιος ότι η ικανοποίηση από το τσιγάρο είναι ψευδαίσθηση (π.χ. διακοπές σε κάποιο προορισμό το καλοκαίρι, ταινία στο σινεμά με παρέα κτλ.) ή πράγματα που είναι χρήσιμα με τον έναν ή άλλο τρόπο (μεταφορικό μέσο, ρούχα, pc, σπίτι κτλ.)

 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,327
φιλε Adhan πολλα πραγματα δεν εχουν ωφελος, ομως τα κανουμε.
θεωρητικα οποιος κοβει το καπνισμα γλυτωνει καποια χρηματα. αυτα τα χρηματα ομως δεν υπαρχουν στο τελος του μηνα. εχουν παει αλλου (πχ στην γραβατα του παγκαλου)
το καλυτερο ειναι να μας πει ο φραπες, αν τον επομενο μηνα θα εχει 120 ευρω εξτρα στον λογαριαμο του.
μπορει και να εχει, ομως οι ανθρωποι κινουνται συμφωνα με τα λεφτα που εχουν στην τσεπη τους.
αν σε παιρνει θα δωσεις το κατι παραπανω. ετσι μειωνεται το 120.

ενα παιχνιδι λεξεων ειναι. στην ουσια γινεται μια αλλαγη στην κατευθηνση των χρηματων.
 
Top Bottom