What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Aποφαση υπουργου παιδειας να διαγραψει 180000 φοιτητες

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,257
Όχι δεν κάνεις λάθος. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρρεάζουν το σύνολο αυτών που παίρνουνε πτυχίο από το παράθυρο. Απλά τυχαίνει σε παρατάξεις προσκείμενες προς προέδρους, πρυτάνεις, επίκουρους κτλπ να αυξάνεται πολύ αυτός ο αριθμός.

Σαβαταρ το θέμα είναι υπάρχει φαύλος κύκλος που δύσκολα σπάει. Γιατί πολλά παιδιά με το που περνάνε γράφονται στην παράταξη του κόμματος που ψηζφίζει ο μπαμπάς. Επιπλέον αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι άμα θέλουν να κάνουν ότι γουστάρουν θα το κάνουν. Όταν είχαμε την πασπ γίνοταν του κομμουνιστή το πανηγύρι στις συνελεύσεις. και δώστου φωνές, συνθήματα διαμαρτυρίες και διάφορα άλλα. Μόλις πήρανε την καρέκλα οι κνιτες τα αφήσανε όλα και αρχίσανε τις νοθείες στις συνελεύσεις με σκοπό να μην πατάει κανένας πια. Επιπλέον αυτό που έβλεπα εγ΄ψ στις συνελεύσεις και μάθαινα και για του πανεπιστημίου είναι ότι πηγαίνανε στην αρχή της χρονιάς για να δούνε τι θα γίνει με τη σίττιση και μετά δε βαριέσαι. Όταν προσπαθήσαμε να κάνουμε κάτι δικό μας σαν σπουδαστές και σύλλογος ΣΤΕ μας κυνηγούσαν και κάποια στιγμή ήρθανε και οι αναρχικοί και είπαν ότι είναι δικιά τους η κίνηση κι ότι εμείς είμαι υποκινούμενοι. Άντε βγάλε άκρη εσύ. Προσωπικά τα παράτησα όλα. Έχω στρώσει την κωλάρα μου να τελειώσω όσο πιο σύντομα γίνεται να σηκωθώ να φύγω από αυτές τις εμετικές καταστάσεις.

Περισσότερα αρνητικά βρίσκω παρά θετικά στον τρόπο που λειτουργούν ΑΕΙ & ΤΕΙ και γνώμη μου είναι πως χρειάζονται άμαεσα reboot
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,431
Όλοι από όλες, από την προσωπική μου εμπειρία στη δική μου σχολή, σίγουρα όχι. Θα πω μάλιστα πως τα πτυχία δια χειραψίας ηταν λίγα στα 8-9 χρόνια που σουλάτσερνα σε κείνα τα μέρη (ναι, και γω "αιώνιος"). Όμως όταν αυτό συναίβενε, και το είδα με τα ματιά μου με μπροστάρηδες και των δύο "μεγάλων" παρατάξεων, δε νοιαζόταν να καλύψουν καν τα προσχήματα. Συμφοιτητής που τώρα είναι πρώτη μούρη της ΠΕ του κόμματός του και προβάλεται έντονα σαν "το νέο αίμα" που θα ανανεώσει την παράταξη και θα φέρει τη ρίξη με το αμαρτωλό παρελθόν, πέρασε 30 μαθήματα σε μια εξεταστική, ορισμένα δε ήταν αδύνατο να τα δώσει μιας και εξετάζονταν ίδια ώρα-ίδια μέρα. Στου αλλουνού, της απέναντι μεγάλης παράταξης, οι βαθμοί ήταν διορθωμένοι με μπλάνκο πάνω στα ρόζ χαρτια που πήγαιναν στη γραμματεία. Και όχι πως είχαν πρόβλημα με τους καθηγητές των "άλλων", "πέρνα-τον-δικό-μου-να-περάσω-το-δικό-σου" ήταν και αυτοί μεταξύ τους.
 

razvedchiki

Death Knight
Joined
Dec 1, 2012
Messages
2,740
αστα ρε συ,με εκεινη την chainmail πως τα πας?

η αποψη μου παντως ειναι να γινουν επιτελους εντελως ιδιωτικα τα πανεπιστημια,με διδακτρα κτλπ και να μπαινουν μονο οσοι εχουν το παραδακι αντε και με καμια υποτροφια.

ετσι και αλλιως απο ολους οσους πηραν πτυχιο σημερα,οι περισοτεροι βρισκονται να κανουν "υποδεεστερες δουλειες" απο οτι θα τους εξασφαλιζε το πτυχιο θεωρητικα.
οποτε τι το θες το πτυχιο θεολογιας για να γινεις σεκιουριτυ ρε μαν?

με την πληρη ιδιωτικοποιηση θα απαλαγουμε επιτελους και με ολον εκεινο το συρφετο των δηθεν επαναστατων,των αναρχοαπλυτων κομμουναρεων που τολμουν να σκεφτονται διαφορετικα.
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,432
Γάιε, το τρολάρισμα σου είναι επικό αγορίνα μου. Αναρωτιέμαι τι ετοιμάζεις. :popcorn:
Εγώ λέω, να απαγορέψουν ΟΛΑ τα κόμματα μέσα στα πανεπιστήμια. Τους έτρωγα στην μάπα όσο ήμουνα τακτικός στο ΤΕΙ, τώρα που πάω στις εξεταστικές μόνο, δεν χρειάζεται να βλέπω το χάλι τους. Κοστίζουν πάω στοίχημα, πολύ περισσότερο από κάποιον που πάει να γραφτεί, δεν τρώει τσάμπα στην λέσχη, πληρώνει κανονικό εισιτήριο, έχει πάρει τα συγγράμματα του, δεν έχει δωμάτιο στην εστία...
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,658


gaius germanicus wrote:
με την πληρη ιδιωτικοποιηση θα απαλαγουμε επιτελους και με ολον εκεινο το συρφετο των δηθεν επαναστατων,των αναρχοαπλυτων κομμουναρεων που τολμουν να σκεφτονται διαφορετικα.</blockquote>

Λάθος. Αυτό θα το λύσουν τα security. <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />

Για να είμαι ειλικρινής χαίρομαι πώς η εντύπωση που μου δημιουργήθηκε ήταν η σωστή, γιατί στα αρχικά post μου δώθηκε η εντύπωση πως υπήρξε μία μάλλον μη εσκεμμένη τσουβαλοποίηση λόγω διατύπωσης (και τίποτα παραπάνω), και εμπειριες μου δε συμφωνούσαν.

Παρόλα αυτά είχα κουραστεί να ακούω από όλον τον κόσμο "να φύγουν τα κόμματα, καταστρέφουν τις σχολές κτλ." Στα δικά μου φοιτητικά χρόνια μόνο 2 φορές υπήρξε κίνηση για κάτι περισσότερο αυτονομημένο, με την πρώτη να είναι χαβαλεδιαρικη, η δεύτερη να έχει περιοριστεί σε εντελώς συντεχνιακή λογική (πήρε την πρώτη φορά ψήφους, την επόμενη χρονιά ....<span class="bbcode_spoiler">έφυγε η ....καλλίπυγος γκόμενα</span> πάτωσε). Είχα κουραστεί γιατί όλοι αυτοί που γκρίνιαζαν, γκρίνιαζαν για να γκρινιάζουν. Όταν έφτανε η ώρα να αναλάβουν δράση επειδή τους έκαιγε ο κώλος τους, για 1000+1 λόγους (ωχαδερφισμός, φοβία "σύγκρουσης" με τους καθηγητές, οτιδήποτε άλλο) έστριβαν δια του αρραβώνος ή πήγαιναν σε αυτά τα κόμματα που έβριζαν για να τους λύσουν το πρόβλημα.

Οπότε δε γίνεται να έχουμε και το σκύλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρη. Η λογική της συνεχούς ανάθεσης ευθυνών ή της συνειδητής αποχής, βολεύει μόνο αυτά τα κεφάλια που παίζουν το παιχνίδι, και τα οποία όλοι θέλουν να πέσουν αλλά τελικά δε γίνεται τίποτα.

 

razvedchiki

Death Knight
Joined
Dec 1, 2012
Messages
2,740
που λες νορθ,<i>bane of king gaius </i>
εχω μια αναλογη εμπειρια,φτιακαμε στο δευτερο ετος ενα και καλα ανεξαρτητο κομμα-κινηση ονοματι ανακτηση στην οποια και προσχωρησα με ενθουσιασμο.μεσα σε ενα χρονο φτασαμε στον αστρονομικο αριθμο των 13 μελων και εν τελει αυτοδιαλυθηκαμε καθοτι στην πορεια ανακαλυψα εγω και αλλοι οτι τελικα δεν ειμασταν και τοσο ανεξαρτητοι,καθοτι η χρηματοδοτηση για τις πασης φυσεως δραστηριοτητες προερχοταν απο τα παλιοσκυλα της δαπ-νδφκ.

οποτε μια μερα μπηκα σε επιταφ mode και αναφωνοντας "ΠΣΟΦΟΟΟΣΣΣ" μπηκα στο μικρο γραφειακι που χρησιμοποιουσαμε για συνελευσεις και δεν εμεινε κολομπιθροξυλο.

και μετα γυρισα στην κνε.
 

Savatar

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,408
Haniball φυσικά και γνώρισα άτομα που πήραν το πτυχίο τους "με παραγγελιά" (και ήταν πάντα ενάντια μου), αυτό που με "ενόχλησε" (κλάϊν δηλαδή, απλά κουβέντα να γίνετε) είναι ότι τσουβαλιάστηκα και εγώ έμμεσα σε αυτούς. Και όχι, από την παράταξη που δραστηριοποιήθηκα (100% συνειδητά) κανείς δεν έκανε κάτι τέτοιο. Μου βγαίνει και μια πίκρα αν θες για την τότε εποχή όταν ακούω τέτοιες συζητήσεις για τα φοιτητικά, θυσίασα χρόνο και έζησα αηδιαστικές καταστάσεις (θέλει γερό στομάχι να συμμετέχεις εκεί μέσα) και όμως ξαφνικά βρίσκομαι κατηγορούμενος σαν "βολεμένος" (καλά δεν είναι προσωπικό, το χρησιμοποιώ σαν παράδειγμα), και όλα αυτά "έξω από το χορό" με μια μάσκα "ουδετερότητας". Βασικά, το ίδιο με την συνδικαλιστική δράση ακριβώς σαν εργαζόμενος, απλά από νέους ανθρώπους, και μάλιστα σε ηλικία που δεν τους βαραίνουν ευθύνες όπως η οικογένεια, περίμενα πάντα ποιο ανοικτά , σφαιρικά και προοδευτικά μυαλά (το λέω γενικά για τους φοιτητές).
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,479
εγω παλι δεν βρισκω τον λογο να ειναι πολιτικοποιημενες οι σχολες.
δηλαδη ποιος βγαινει κερδισμενος απο την μετατροπη των σχολων σε φυτωρια;
πολιτικοποιημενες σχολες σημαινει οτι η βρωμα της βουλης, περναει στον σημαντικοτερο κλαδο της κοινωνιας.

πολλοι ξεκινανε την πολιτικη τους καριερα απο την σχολη. αυτο δεν σημαινει οτι στα @@ τους η σχολη και η μαθηση; εμμεσα δεν σε αναγκαζουν να πολιτικοποιηθεις;
θα υποστηριξω την παραταξη για να περασω καλα.
τελικα αυτη η φραση ειναι αληθινοτερη απο το "σκεφτομαι αρα υπαρχω"

στην εφηβεια ειμαι αναρχικος, στα φοιτητικα μου χρονια κομμουνιστης. μολις παρω το χαρτι γινομαι καπιταλιστης.
δηλαδη... ειμαι πιονι.
 

Savatar

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,408
Επειδή συχνά ακούω γύρω μου "πως η πολιτικοποίηση είναι από τα μεγαλύτερα προβλήματα των πανεπηστημίων μας", αρκεί να δει κάποιος τα ποσοστά συμμετοχής. Δεν ξεπερνάν το 10-15% (και σε κάποιες σχολές πολύ λέω). Άρα, το υπόλοιπο 90% ΔΕΝ ασχολείται με τα συνδικαλιστικά / κοινά της σχολής του, άρα με το φτωχό μου το μυαλό λέω "μήπως τελικά ποιο σημαντικό πρόβλημα είναι η αδιαφορία της πλειοψηφίας"?

Επίσης τι εννοούμε δεν πρέπει να υπάρχει πολιτικοποιημένη σκέψη στους φοιτητές ρε συνgamers? Αγγλία φάση και έτσι που πλέον βγαίνει ο 24χρονος εργαζόμενος και ανάθεμα τον αν ξέρει να αρθρώσει 2-3 λέξεις για τα δικαιώματα του, αν ξέρει να πει 2 κουβέντες για την οικονομία κτλ. (φυσικά θα ξέρει να σου πει την 11αδα της Μάντσεστερ του 1965). Μιλάμε εν το μεταξύ για τις ποιο απελευθερωμένες ηλικίες, που φύγαμε από το σπίτι, δεν υπάρχουν ευθύνες οικογένειας κτλ. Εγώ θα το πώ στα ίσια, ΕΠΙΤΗΔΕΣ πολλοί δεν θέλουν αυτός ο νέος να ασχοληθεί ουσιαστικά με την πολιτική, την οικονομία, την φιλοσοφία κτλ. γιατί αποτελεί την ποιο επικίνδυνη (για την παρούσα κατάσταση) ομάδα. Δεν θα περάσω σε κλισέ "ρε αδέρφια, από που παίρνουμε βιβλία? από που εξοπλισμό, από που αύριο θα καθοριστούν τα επαγγελματικά μας δικαιώματα? από που ο μισθός μας?" κτλ. κτλ.

Πολιτικές καριέρες στις σχολές (στα μεγάλα κυρίως πανεπιστήμια) γίνονται για έναν και μόνο λόγο : γιατί οι υπόλοιποι φοιτητές το επιτρέπουν, με την απάθεια τους και την μη συμμετοχή. Λες και πέφτουμε από τα σύννεφα , είναι κοινά μυστικά τα ζητήματα με πρυτανείες κτλ., ε λοιπόν "αγανακτισμένε, ακομμάτιστε, επαναστάτη" φοιτητή έμπα στο παιχνίδι και χάλασε τους τα σχέδια! (ναι, προϋποθέτει να αφήσεις το pro και τα μπαφίδια για λίγο...).

Τέσπα, μπουρδέλο (με το συμπάθιο) κιόλας η κατάσταση στα φοιτητικά (καλά, στα εργατικά να δείτε ομορφιά...), μια χαρά σπρώχνουν την πλειοψηφία στην απάθεια και κυρίως στην απόγνωση. Αλλά όπως συχνά λέω : η ανάγκη θα μας φέρει να ασχοληθούμε, δεν θέλουμε τώρα που έχουμε και ένα πιάτο φαΐ, ε αύριο μεθαύριο που δεν θα έχουμε ούτε αυτό θα το κάνουμε, θα είναι ποιο βάρβαρο και δύσκολο, αλλά έτσι όπως στρώσαμε...
 

infamousjohn

Death Knight
Joined
Dec 7, 2012
Messages
2,516


Great0ldOne wrote:
Όλοι από όλες, από την προσωπική μου εμπειρία στη δική μου σχολή, σίγουρα όχι. Θα πω μάλιστα πως τα πτυχία δια χειραψίας ηταν λίγα στα 8-9 χρόνια που σουλάτσερνα σε κείνα τα μέρη (ναι, και γω "αιώνιος"). Όμως όταν αυτό συναίβενε, και το είδα με τα ματιά μου με μπροστάρηδες και των δύο "μεγάλων" παρατάξεων, δε νοιαζόταν να καλύψουν καν τα προσχήματα. Συμφοιτητής που τώρα είναι πρώτη μούρη της ΠΕ του κόμματός του και προβάλεται έντονα σαν "το νέο αίμα" που θα ανανεώσει την παράταξη και θα φέρει τη ρίξη με το αμαρτωλό παρελθόν, πέρασε 30 μαθήματα σε μια εξεταστική, ορισμένα δε ήταν αδύνατο να τα δώσει μιας και εξετάζονταν ίδια ώρα-ίδια μέρα. Στου αλλουνού, της απέναντι μεγάλης παράταξης, οι βαθμοί ήταν διορθωμένοι με μπλάνκο πάνω στα ρόζ χαρτια που πήγαιναν στη γραμματεία. Και όχι πως είχαν πρόβλημα με τους καθηγητές των "άλλων", "πέρνα-τον-δικό-μου-να-περάσω-το-δικό-σου" ήταν και αυτοί μεταξύ τους.</blockquote>

μωρε για ποιον λες, μωρε ποιον εννοεις...!!!??? :trollface: :trollface:
ε λοιπον να τι κοινο εχουν το νεο αιμα, και οι τωρινοι υπουργοι! ΔΕΝ εχουν ιδεα ποτε αρχιζει και τελειωνει ενα ακαδημαϊκο ετος... μιλανε ακομα όρους Λυκείου (βλεπε 'διαγραφες τον Ιουνιο'), γιατι μέχρι εκει πηγαιναν για παρακολουθηση... μετα 'ολα ηταν προαιρετικα' :lol: :lol: :evil:

 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,658


Savatar wrote:
Πολιτικές καριέρες στις σχολές (στα μεγάλα κυρίως πανεπιστήμια) γίνονται για έναν και μόνο λόγο : γιατί οι υπόλοιποι φοιτητές το επιτρέπουν, με την απάθεια τους και την μη συμμετοχή. </blockquote>

That.

Εγώ σαν grammar nazi και γενικώς γλωσσολάγνος <span class="bbcode_spoiler">(σε όλες τις εκφάνσεις :trollface: )</span>, αυτό που θέλω πάντα να διαχωρίζω είναι η πολιτικοποίηση με την κομματοποίηση. Το ότι υπάρχει ένα τεράστιο ποσοστό που έχει αποφασίσει πώς δε θέλει να ασχολείται με τα κοινά (λόγω "σαπίλας", λόγω "φόβου μην τον πνίξουν, λόγω ότι "η εξουσία φθίρει", λόγω... λόγω... λόγω) είναι πρωτίστως αν όχι αποκλειστικά <u>πολιτική</u> απόφαση για απραξία.

Τώρα για την κομματοποίηση και κυρίως για το πώς τελικά διείσδυσαν τα κόμματα και ταυτίστηκαν με τις παρατάξεις που υπήρχαν έως τότε, λίγη ανασκόπηση της ιστορίας δεν μας έβλαψε ποτέ. :cheer:

 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,479
Savatar δεν θα συμφωνησω μαζι σου. τα καταφερες.

πολιτικη, οικονομια και φιλοσοφια δεν συμβαδιζουν. (τουλαχιστον για τα ελληνικα εθιμα).
μπορει στις σχολες να ασχολειται μονο 15% με τις εκλογες, ομως στις βουλευτικες εκλογες ασχολουνται πολλοι και ψηφιζουν τα ιδια και τα ιδια.
μπορει να μην κουνανε σημαιακια, αλλα μια πολιτικη υποσχεση την εχουν.

απο την σχολη μαθαινεις να ψηφιζεις τρια πραγματα - τρια χρωματα.
για ποιους ανοιχτους οριζοντες συζηταμε; και ολοι να ψηφιζαν, παλι τα ιδια και τα ιδια θα ψηφιζαν.
οι φοιτητικες εκλογες δεν θα αλλαξουν κατι. ουτε πισινες θα φτιαξουν φετος. του χρονου δεν θα σας φερουν νερο. οι βουλευτικες ειναι το θεμα, γιατι αυτες αποφασιζουν και το παραδακι για την παιδεια.

οι φοιτητικες σε βαζουν στο κλιμα του προβατου. θα ψηφισω αυτο το χρωματακι για να μου δωσουν ενα χερακι κατω απο το τραπεζι. μολις παρεις το χαρτακι, θα ψηφισεις το ιδιο χρωματακι για να σε βολεψει.
αυτη ειναι η ελληνικη πολιτικη. οσα και να πουμε εδω μεσα, δεν θα αλλαξει τιποτα.

οσοι δεν ασχολουνται με τα τρικολορε, ειναι αμοιβαδες και τα ριχνουν ολα σε αυτους. συντηρουν το τρικολορε για να εχουν δικαιολογιες. στις βουλευτικες εκλογες θα ψηφισουν αυτο που τους προκαλει εμετο.
στηριζουν το παραμυθι τους.

αν θελουν οι πολιτικοι να δειξουν μαγκες και αμασητοι, με το κατεστημενο που οι ιδιοι συντηρουσαν τοσα χρονια. να διωξουν την πολιτικη απο τις σχολες καθως και οσους κανουν πολιτικα χατηρια μεσα στις σχολες.
αλλα που να την βρουν τοση μαγκια; να διωξουν ψηφοφορους; αυτοι μας ψηφιζουν.
ετσι αφηνεις τα σκουπιδια και τα συντηρεις.

αυτα πριν την κριση.
και τωρα που ολοι βγαινουν και κραζουν. οι γκρινιαρηδες ειναι ενα ποσοστο σε καποιο γκαλοπ, που δεν συμφωνει με το ποσοστο της γκρινιας.

νομιζεις οτι αν το 85% ασχοληθει με τα πολιτικα στην σχολη του, θα παει με κατι διαφορετικο απο το τρικολορε; αφου τους εχουν κανει πλυση εγκεφαλου απο το σπιτι.
ποσους φοιτητες ξερεις που πανε και ψηφιζουν με ετοιμο ψηφοδελτιο;
θα ψηφισω αυτο που λεει η μαμα, δεν με ενδιαφερει ουτε ο υποψηφιος, ουτε η πολιτικη του.
θα ψηφισω με ετοιμο ψηφοδελτιο και θα παω για καφε. αυριο θα με φτιαξει ο θειος βουλευτης και δεν θα γκρινιαζει και η μαμα. ο ιδιος θα ρυθμισει και τα επι της σχολης.

οποτε για ποια πολιτικη καλλιεργεια θα μιλησουμε; αφου οι ανθρωποι ειναι ζωα. τρωνε ξυλο και γλυφουν χερια.

τωρα οι γκρινιαρηδες πηγαν και ψηφισαν χ.α γιατι λεει ειναι αντιδραση. παλι (ακρα) δεξια ψηφισαν. δηλαδη κατι απο τρικολορε.
οταν ειχαν βγει οι πειρατες, δεν τους ακουσε κανενας. αφου δεν ειναι τρικολορε, δεν ειναι πολιτικη.
αυτους γιατι δεν τους ψηφισαν απο αντιδραση; να δειξουν οτι ειναι δυσαρεστημενοι απο ολες τις πολιτικες παραταξεις;

γιατι ειναι ζωα, μαθημενα να τρωνε συγκεκριμενη τροφη.

οι ανθρωποι εχουν χασει την αισθηση τι ειναι δημοκρατια.
να κανουμε εκλογες και θα τα κανει ολα αυτος για εμας. μπορει και να μας βολεψει κιολας.

δημοκρατια ειναι να εχεις ενα επιπεδο για να μπορεις να συζητησεις πολιτισμενα.
οι τρικολορε οποτε δεν βριζονται, στελνει ο ενας τον αλλον στο νοσοκομειο.
ακομα και στην απιθανη περιπτωση, καποιο χρωμα να βγει και να πει κατι σωστο. θα το πατησουν τα αλλα χρωματακια, για να μην βγει καλυτερο. αυτο ειναι πολιτικη και οχι δημοκρατια.

ετσι λοιπον δεν εχουμε πολιτισμο και δεν εχουμε δημοκρατια. τι να την κανουμε την πολιτικη;
πρωτα παιρνεις την αγωγη (απο το σπιτακι σου) παιρνεις την παιδεια, και μετα αφου το σκεφτεις λιγο πως γινονται τα σωστα πραγματα, κανεις και την πολιτικη σου.

πολλοι νομιζουν οτι δημοκρατια ειναι να ψηφισεις ενα εκπροσωπο και καθαρισες.

τα πολλα μπλα μπλα των εκπροσωπων μονο δημοκρατια δεν ειναι. ειναι μπιζνες.
που ειναι η δημοκρατια, οταν ο εκπροσωπος αποφασιζει χωρις να συζητησει με τους ψηφοφορους;
και οι ψηφοφοροι δεν ειναι ψηφοφοροι. οι ψηφοριες γινονται με κριτηριο το κοινο καλο.
υπαρχει δημοκρατια χωρις ψηφοφορια; δεν υπαρχει.

πολιτικη δεν σημαινει δημοκρατια και φυσικα δεν σημαινει συμμετοχη στα κοινα.
αυτη την στιγμη το καθεστως ειναι πολιτικο και οχι δημοκρατικο. ολες οι συζητησεις ειναι πολιτικες.

σε αντιθεση με αυτα που λενε οι πολιτικοι, για να συντηρησουν την φαμπρικα τους. η μη υποστηριξη ειναι δημοκρατικο δικαιωμα. θα σε υποστηριξω με το ζορι για να νοιωθω δημοκρατης; δεν υποστηριζω κανεναν σας και απλα χανεστε.
ψηφος σημαινει εσοδο. χωρις εσοδα δεν πας πουθενα.
 

Raz

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,523


lelos kounelos wrote:
οταν ειχαν βγει οι πειρατες, δεν τους ακουσε κανενας. αφου δεν ειναι τρικολορε, δεν ειναι πολιτικη.
αυτους γιατι δεν τους ψηφισαν απο αντιδραση; να δειξουν οτι ειναι δυσαρεστημενοι απο ολες τις πολιτικες παραταξεις;</blockquote>

Σημαντικό.

 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,257
Γιατί οι πειρατές δεν είχανε παρακλάδια. Κι όχι μόνο οι Πειρατές, γενικότερα αυτά τα κόμματα που δεν ψηφίζει κανείς από αντίδραση., Η αριστεροδεξιοί πολιτικάτζηδες υπάρχουν σε όλους τους δημόσιους φορείς και μπορούν να τσιμπήσουν ψήφους από παντού. Επιπλέον έχουνε τα καναλάι, έχουνε το κοστούμι τους έχουνε και τα φράγκα. Και θα πω κξανάλια γιατί είναι σημαντικό. Νομίζετε ότι κράζουν την ΧΑ τα κανάλια? Όχι την διαφημίζουν. Προσωπικά εγώ ήξερα ΧΑ κάτι μαλακισμένα στην Αθήνα που έκαναν λαιβ με φασιστόμουτρα και το παίζανε SS. Δεν ήξερα ότι κατεβαίνουν στις εκλογές, δεν ήξερα ποιος είναι ο Μιχαλολιάκος ούτε η Ουρανία. Δεν με ένοιαζε. Ξαφνικά πρωτη μούρη σε ραδιόφωνα, σαιτ και προφανώς κανάλια.

Πάλι στα κανάλια. Θυμηθείτε τι έγινε πέρυσι στο ΤΕΙ της Πάτρας όταν είχαμε τον Καπλάνη κλεισμένο μέσα. Σκάσανε οι μπράβοι φίλοι του Πασόκοι με τα σκυλιά να δείρουνε. Μπορεί μετά να ειπώθηκε η αλήθεια αλλά στην αρχή την βγάλανε λάδι όλοι τους και αυτό κράτησε ο κόσμος.

Κι αφού έπιασα τα μέσα και το θέμα έχει να κάνει με τους φοιτητές το 85% που λέτε ότι δεν κομματικοποιείται ξέρετε τι κάνει? 90% του 85% πάει σε μαγαζιά που θα βγει φωτογραφία στα ιντερνέτια για να κάνει ταγκ και check in. θα τον νοιάξει το ξέκωλλο ρούχο και η φράτζα, το αμάνικο μέσα στον χειμώνα για να φαίνεται το τατουάζ. Και φυσικά στις παρατάξεις ΠΑΣΠ, ΔΑΠ συμπορεύονται τη νύχτα και το γλεντάνε. Γιατί φτάσαμε εδώ? Γιατί υπάρχει η γονική παροχή. Πας φοιτητής και σε ταίζεις η μάνα σου. Ενώ αν γινόσουνα λίγο πιο ανεξάρτητος θα άφηνες το lifestyle στην άκρη και θα κοίταγες το συμφέρον σου από όλες τις απόψεις.
 

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
7/8/2014
«Τα ιδρύματα, τα οποία έχουν την αποκλειστική αρμοδιότητα για τη διαγραφή ή μη των φοιτητών, μπορούν να θεσπίσουν ειδικά κριτήρια για τις περιπτώσεις που θεωρούν ότι χρήζουν ιδιαίτερης μέριμνας» αναφέρει ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Το έγγραφο ήρθε ως απάντηση στην ερώτηση δύο βουλευτών των ΑΝΕΛ, των Γιάννη Δημαρά και Γαβριήλ Αβραμίδη, αναφορικά με την «ανάγκη ελαστικοποίησης του Ν. 4009/2011» για τη διαγραφή ή μη των «αιώνιων» φοιτητών.

Οι δύο βουλευτές ζητούσαν από το υπουργείο να ελαστικοποιήσει τα κριτήρια για τους μακροχρόνιους φοιτητές που θα διαγραφούν από ΑΕΙ και ΤΕΙ, δεδομένου ότι τα ελληνικά νοικοκυριά μαστίζονται από την οικονομική κρίση.

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231339541" class="bbcode_url">via

Φέτος είχαμε τον "αγώνα" για τους διοικητικούς υπαλλήλους. Τελικά στο Ίδρυμά μου από τους 314 αρχικά διαθέσιμους πήραν πίσω τους 153 άλλοι 78 πήραν μεταγραφή σε άλλα ΑΕΙ και 83 ξέμειναν διαθέσιμοι. Αρχίζω να πιστεύω πως τσάμπα διαβάζω γιατί αν αρχίσουνε τις διαγραφές προβλέπεται εκρηκτικός Σεπτέμβρης και τα φετινά θα φαντάζουν νορμάλ χρονιά μπροστά σε αυτή που έρχεται :facepalm:
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,257
Επειδή κάπου χάνω τη μπάλα, το όριο ν+2 που λένε για τους εισακτέυος του 11 σημαίνει delete ή ότι χάνεις τα προνόμια?
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,658
Αυτά παλιά. Τώρα απλώς σουτ και γκολ.

Μια μέρα θα σας περιγράψω και το "αυτοδιοίκητο" των αγγλικών πανεπιστημίων που ήταν και είναι κορωνίδα όλων που θέλουν την αναμόρφωση της τριτοβάθμιας. Κάτι ψιλοποσά που πληρώνουν οι φοιτητές, κάτι περίεργες χρηματοδοτήσεις. Πακετάκι μούρλια.
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,257
Μάλλον δεν προλαβαίνω και να δω τότε τι θα κάνω.
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,658
Τι έτος είσαι? Έχεις μπει στο πτυχίο?
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,257
Μπαίνω 4ο τώρα και χρωστά αρκετά αφού με τις μαλακίες που κάνουν στη γραμματεία έχασα και ένα εξάμηνο. Έχουμε κι ένα σάψαλο που κάνει αρκετά μαθήματα και περνάει μόνο το επιτρεπτό ποσοστό για να μην του την πουν.

Να φανταστείς ακόμη δεν έχω πάρει τομέα ενώ κανονικά έπρεπε
 
Top Bottom