Aποπειρα υποβαθμισης της παιδειας

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Σε ποια χωρα πηγες σχολειο;
ρωταω γιατι στα σχολεια που πηγα δεν ειχε Γαλλικες διακοπες... :dry:
 
Εδώ στο ελλάντα... Αν έχεις περιέργεια να μάθεις πιο ευχαρίστως να σου στο steam...
 
Στειλε πμ, αν ειναι κατι που διαφερει απο το mainsteam, δωσε λιγο detail παραπανω για να καταλαβω την διαφορα που αναφερεις.... (δεν ειμαι στο gaming rig μου :trollface: και ντεν εχω steam καρντια μου σε αυτο το pc)
 
Η πραγματική ανεργία βρίσκεται παραπάνω από το 30%, μαγαζιά κλείνουν, η φοροεπιδρομή καλά κρατεί, ξεπουλιέται το απαν σύμπαν, κόσμος απολύεται σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τα ΜΑΤ και η καταστολή είναι οι μόνοι που δεν μπαίνουν σε διαθεσιμότητα.

Αντίδραση; Εβδομάδα του σκι.

Όμως, τίποτα δεν είναι τυχαίο. Η "πρωτοβουλία" αυτή, δείχνει το μοντέλο στο οποίο στήνεται η Ελλάδα.
Μια χώρα εστιατόριο. Χωρίς κανένα παραγωγικό δυναμικό. Ούτε δυναμικό παραγωγής γνώσης/ Έχεις φράγκα; ΟΚ. Οχι; Ε τότε, τι την θέλεις την παιδεία;

Επίσης, πιέζει τους καθηγητές, αυτή η ωραία πρωτοβουλία, καθώς ειλικρινά δεν ξέρω πως στο καλό θα προλάβουν να διδάξουν την ύλη.

Και ξέρετε, πλέον με τις αξιολογήσεις, αν δεν έβγαλες την ύλη, που έχεις γιγαντωθεί, παίρνεις φύλλο πορείας για το σπίτι σου.
Μείον ένας μισθός.

Πλας υποστήριξη για την Ν.Δ. από την τάξη των ξενοδόχων, η οποία είναι σημαντική σε πόρους.

Όλα συνδέονται.
 
Άποψη μου πως τα σχολειά μας σε επίπεδο μόρφωσης (ενοώντας μαθηματικά, γραματικές, φυσική, βιολογία κτλ.) ήταν πολύ καλά (κλασικό παράδειγμα όποιος πήγε πανεπηστήμιο ευρώπης και είδε για παράδειγμα τι κάνουν στα πρώτα έτη για μαθηματικά). Επίσης πολύ καλά τα πηγαίναμε (αόριστος σιγά σιγά) σε επίπεδο προσβασιμότητας, καθώς το κόστος ήταν σχετικά χαμηλό (το σχετικά το βάζω γιατί πάντα βασιλεύει η παρα-παιδεία, και φυσικά προβλήματα όπως έλειψη λεωφορίων κτλ.), για παράδειγμα στην μητέρα της Δύσης Αμέρικα ξέρουν όλοι πως τα τζαμπέ σχολεία (κρατικά) είναι για τα παιδιά κατώτερου θεού (να μιλήσουμε για τα δίδακτρα σχεδόν παντού στην Ευρώπη για την τριτοβάθμια εκπαίδευση? Για το συγκλονιστικά χαμηλό ποσοστό που σπουδάζει ποια? Για τις διαφηστικές καμπάνιες που κάνανε οι Άγγλοι μπας και πείσουν τον κόσμο να αρχίσει να σπουδάζει γιατί πήξαν στους μη-Άγγλους γιατρούς? (λες και έχει τα χρήματα ο μέσος Άγγλος εργαζόμενος) Και πολλά άλλα παραδείγματα). Εκεί που τα κάναμε θάλασσα ήταν 1) Στην οργάνωση (προσωπικό, εκπαίδευση προσωπικού, πρόγραμμα κτλ.) 2) Σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Αλλά για δεδομένα Καπιταλισμού (σιγά που δεν θα το πετούσα) είχαμε σταθεί σε καλό επίπεδο (αόριστος πάντα λέμε!), δεν είναι τυχαίο που η Ελλάδα πάντα γινόταν επίκεντρο μη-εναρμόνησης με Ευρωπαϊκές οδηγίες στην παιδεία (τα Πανεπιστήμια μας ήταν πάντα ο μεγαλύτερος στόχος για άνοιγμα επίσημα πια μιας τεράστιας αγοράς). Το σύστημα αυτό ξεχιλίζει από αντιθέσεις και αδιέξοδα πλέον, από την μία φυσικά και το συμφέρει να κρατά μια αρκετά μεγάλη μάζα σε ποιο χαμηλό μορφωτικό επίπεδο (τα είπατε πριν αρκετοί συνgamers) από την άλλη χρειάζεται επιστήμονες (έρευνα, πολυθενικές κτλ.). Από την μία θέλει εξειδίκευση και συγκεκριμένες ικανότητες για τους μελοντικούς εργάτες (ο κύριος λόγος των ΤΕΙ, ΙΕΚ κτλ.) από την άλλη θέλει να γίνει και αυτό μεγάλη μπίζνα αλλά πως σκατά θα βρεί λεφτά το παιδί του εργαζόμενου να πάει εκεί δεν το λένε...Μιλάμε ότι όσο ο καιρός περνάει οι αντιφάσεις αυτές μεγαλώνουν (παντού, όχι μόνο στην παιδεία, οι ίδιοι που απολύουν για αύξηση κέρδους, οι ίδιοι που ρίχνουν μεροκάματα, οι ίδιοι αντιμετοπίζουν πτώση στην αγορά, ε λογικό ρε αδερφέ, πιοι νομίζουν πως αγοράζουν?). Ώρες ώρες ο Καπιταλισμός πλέον θυμίζει ένα ανήμερο θεριό που πλέον δεν μπορεί να το ελέγχει κανείς (να το σκοτώσει όμως?), και πολύ φοβάμαι πως τα αδιέξοδα αυτά θα οδηγήσουν στον μοναδικό τρόπο που ξέρουν για να ξεμπλοκάρουν: καταστροφή κεφαλαίου, πολέμους, φορμάτ με λίγα λόγια...
 
<blockquote>Άποψη μου πως τα σχολειά μας σε επίπεδο μόρφωσης (ενοώντας μαθηματικά, γραματικές, φυσική, βιολογία κτλ.) ήταν πολύ καλά (κλασικό παράδειγμα όποιος πήγε πανεπηστήμιο ευρώπης και είδε για παράδειγμα τι κάνουν στα πρώτα έτη για μαθηματικά).</blockquote>

Νομίζω ότι το επίπεδο μόρφωσης ή η ποιότητα της δεν αναβαθμίζονται αυτόματα με την παράδοση μεγαλύτερης ύλης. Το γεγονός ότι πχ στα μαθηματικά μαθαίνουμε από την γ' λυκείου λογισμό(ενώ έξω γίνετε στα πρώτα έτη των σχολών) δεν σημαίνει αυτόματα πως ανεβαίνει το μαθηματικό επίπεδο των αποφοίτων, κάθε άλλο. Σίγουρα κάποιοι επωφελούνται αλλά υπάρχει μια μεγαλύτερη πλειοψηφία που χάνει πλήρως το ενδιαφέρον. Υπάρχουν καλύτερα συστήματα έξω, κακέκτυπο των οποίων ήταν το δικό μας σύστημα των κατευθύνσεων... (δεν έχω ιδέα αν έχουμε ακόμα το ίδιο)

<blockquote> Επίσης πολύ καλά τα πηγαίναμε (αόριστος σιγά σιγά) σε επίπεδο προσβασιμότητας, καθώς το κόστος ήταν σχετικά χαμηλό </blockquote>

Προσβασιμότητα ναι έχεις δίκιο είχαμε καλή. Αλλά ας μην ξεχνάμε πως η ελλαδάρα έχει αν θυμάμαι καλά 500 Ανώτατα ιδρύματα και πέρναγες τις καλές εποχές με 3 στα 20 και πάνω.
 
oταν εδινα εγω πανελλαδικες, για να περασεις σε πολυτεχνειο επρεπε να σκισεις το κολλαρακι σου στο διαβασμα... δεν ξερω τι μου λετε για 3/20 κλπ.

επισης ο ccwr, εχει δικιο, στο οτι η ποιοτητα δεν αναβαθμιζεται οταν μεγαλωνεις την υλη. ΣΙΓΟΥΡΑ ομως υποβαθμιζεται οταν την μειωνεις.

edit: επειδη τα αλανια του υπουργειου 'εποιασαν' τον παλμο του λαουτζικου, σημερα στο ραδιο ακουσα οτι τελικα θα κανουν μια δυο μερες ΕΞΤΡΑ μαθημα πριν την εβδομαδα του σκι....
γενικα καπου το υπουργειο μου δειχνει δειγματα αναπηριας σε θεματα μαθηματικων....
πως γινεται να αντισταθμισεις την μια εβδομαδα αργιας με 'μια δυο μερες' εξτρα μαθηματα;;;;
καπου στο μακρινο δημοτικο ειχα μαθημα οτι 1 < 5 οπως και 2 < 5....

ξερω και γω.... λες να επεσα σε τεμπελα δασκαλα; :trollface:

<blockquote> Ας μην ανοίξω καν το θέμα της εισαγωγής στα πανεπιστήμια που λες γιατί κλάφτα... </blockquote>
γιατι ρε CCWR? πραγματικα δεν καταλαβαινω τι εννοεις;
 


InfamousJohn wrote:
oταν εδινα εγω πανελλαδικες, για να περασεις σε πολυτεχνειο επρεπε να σκισεις το κολλαρακι σου στο διαβασμα... δεν ξερω τι μου λετε για 3/20 κλπ.</blockquote>

Λογικό οι "καλές" σχολές να έχουν ψηλά τον πήχυ και να πρέπει να εργαστείς παραπάνω για να τις φτάσεις. Ο ccwr πιστεύω αναφέρεται στο παλαιότερο σύστημα σύμφωνα με το οποίο υπήρχαν σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ (σίγουρα όχι πολυτεχνικές ή ιατρικές, αλλά σχολές ΑΕΙ-ΤΕΙ nontheless) οι οποίες είχαν βάση εισαγωγής το 3 ή 4.

Και ύστερα όταν έθεσαν ως κατώτερη δυνατή βάση εισαγωγής σε σχολή το 10 (δεν θυμάμαι αν το ανακάλεσαν ή αν ισχύει ακόμα) έβγαιναν οι πρυτάνεις και οι μαγαζάτωρες διαφόρων πόλεων και έλεγαν πως "θα κλείσουν σχολές επειδή δεν θα μας έρχονται φοιτητές με την βάση να είναι ψηλή (!!!!!!!!) και θα ερημώσουν οι πόλεις".

Γενικά αυτή η νοοτροπία του "κανένας δεν πάει χαμένος, όλοι περνάνε κάπου" κτλ λίγο άρχισε να ξεφεύγει από ένα σημείο, θεωρούσε η κοινωνία αυτοσκοπό το να περάσεις ΚΑΠΟΥ, οπουδήποτε, ακόμα και με 3, απλά και μόνο για να λες πως πέρασες σε ανώτερη σχολή. Και έτσι συντηρούνταν ένα ολόκληρο σύστημα άχρηστων σχολών με μηδενικές μετέπειτα προοπτικές (όχι πως πλέον υπάρχει προοπτική και στις καλύτερες σχολές, έτσι όπως έγιναν τα πράματα) και πρυτάνεων/υπαλλήλων που αμείβονταν και έκαναν διάφορα κομματικά χατίρια μόνο και μόνο για να συντηρούν ένα άχρηστο ίδρυμα που παράγει άχρηστα πτυχία.

Είναι πολυδιάστατο το θέμα γενικά με τα ΑΕΙ αλλά ας μην το πιάσω καλύτερα γιατί θα παρεκτραπούμε από το θέμα των στόχων της κυβέρνησης του πιτσαδόρου.

 
Hellion, οταν εδωσα πανελλαδικες (το 1997, αντε ειπα και την ηλικια μου! :trollface: ) δεν περνουσες πουθενα με 3 ή 4.... αυτα τα 'περναω με 3 ή 4' δεν τα εζησα ποτε. προφανως ομως για να συμβαινουν, σημαινει οτι υπαρχουν μαθητες που η αποδοση τους ηταν ΤΟΣΗ! ΤΟ ΠΟΛΥ 3 ή 4! αρα αισιως θα καταληξουμε οτι το προβλημα δεν ηταν ποτε τα πανεπιστημια, ΑΕΙ ΤΕΙ οπως θες πες τα... αλλα η φτωχη στοφα σε πνευμα των μαθητων που εφταναν στο κατοφλι τους...
για να μπεις στην ιατρικη δεν χρειαζεται να γραψεις 20/20... αλλα καλυτερα απο τους αλλους. got my point! right?
αμα ξαφνικα τα media, θυμηθηκαν οτι το προβλημα ειναι οι 'πολλες σχολες', τοτε μαλλον δεν μας τα λενε καλα.
προσωπικα θεωρω οτι το προβλημα ειναι η εγκληματικη χαμηλη ποιοτητα του προγραμματος που προβαλουν σχεδον μονοπωλιακα στις τηλεορασεις μας!...
nothing worse than 'ελληνικη τηλεοραση'...... ηρθε τωρα να καμαρωσει και για το ski week.... οτι ναναι. :lol: :lol: :lol: :lol:
 


InfamousJohn wrote:
αυτα τα 'περναω με 3 ή 4' δεν τα εζησα ποτε. προφανως ομως για να συμβαινουν, σημαινει οτι υπαρχουν μαθητες που η αποδοση τους ηταν ΤΟΣΗ! ΤΟ ΠΟΛΥ 3 ή 4! αρα αισιως θα καταληξουμε οτι το προβλημα δεν ηταν ποτε τα πανεπιστημια, ΑΕΙ ΤΕΙ οπως θες πες τα... αλλα η φτωχη στοφα σε πνευμα των μαθητων που εφταναν στο κατοφλι τους...</blockquote>

Πάντα θα υπάρχουν μαθητές που η απόδοσή τους θα είναι για 3 ή 4. Λίγοι ή πολλοί, άτομα που απλά θα είναι μειωμένης ικανότητας ή έξυπνοι που απλά θα χαντακώνονται από το σύστημα και την πίεση του συστήματος εισαγωγής στις σχολές, ή έξυπνα παιδιά που απλά αδιαφορούν για το κάτι παραπάνω.

Το πράγμα άρχισε να ξεφεύγει όταν το σύστημα θεώρησε πως ακόμα και αυτοί οι αδύναμοι ή αδιάφοροι θα έπρεπε να "έχουν το πολυπόθητο δικαίωμα στην ανώτατη εκπαίδεση", λες και η ανώτατη εκπαίδευση είναι απλά μια προέκταση του λυκείου και κάτι το οποίο έπρεπε να ακολουθήσουν ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ (και φτάσαμε πλέον να στέλνεις βιογραφικό για πωλητής σε κατάστημα με ρούχα και να σου ζητάνε και πτυχίο σχολής για να σε προσλάβουν) και όχι μια ευκαιρία για επιστημονική κατάρτηση σε όσους μπορούν και ενδιαφέρονται να την ακολουθήσουν.

Μέρος του προβλήματος είναι και ο τρόπος εισαγωγής προφανώς, όπως αναφέρθηκε παραπάνω (νομίζω δηλαδή ότι το διάβασα παραπάνω, αν όχι τότε η κατάστασή μου χειροτερεύει). Γενικά το πράγμα βρωμάει από όπου και να το πιάσεις. Κάποτε είχα στήσει στο μυαλό μου ένα ενδεχόμενο πειραματικό σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ-ΤΕΙ, ίσως το μοιραστώ με τον λαό αν πάει η κουβέντα προς τα εκεί :Ρ

 
αδερφε Hellion, μια χαρα εισαι :lol: δεν χειροτερευσεις εσυ....
τα πραματα τριγυρω σου καταρρεουν! :lol: :lol:

πριν ξεφυγουμε ολοτελα, ας παρουμε μια αρκετα βαθια ανασα...
κατι μου λεει μεσα μου, οτι στο επομενα 5 ποστ θα δεχτουμε τρολλ ατακ! :trollface:
 
<blockquote>επισης ο ccwr, εχει δικιο, στο οτι η ποιοτητα δεν αναβαθμιζεται οταν μεγαλωνεις την υλη. ΣΙΓΟΥΡΑ ομως υποβαθμιζεται οταν την μειωνεις.</blockquote>

Δηλαδή αν βγάλουμε ένα άχρηστο μάθημα (θρησκευτικά πχ) ή κάποια δευτερεύοντα πράγματα απο τα μαθηματικά θα πέσει η ποιότητα μόρφωσης? Μάλλον το αντίθετο γίνεται.

<blockquote>(το 1997, αντε ειπα και την ηλικια μου!)</blockquote>

Ψεύτη! Σε προηγούμενο θρεντ είχες πεί ότι είσαι 15 χρονών.
 
Όταν γεννήθηκε του έδωσαν υποτροφία.
 


InfamousJohn wrote:
κατι μου λεει μεσα μου, οτι στο επομενα 5 ποστ θα δεχτουμε τρολλ ατακ! :trollface:</blockquote>


ShadowDancer wrote:
Ψεύτη! Σε προηγούμενο θρεντ είχες πεί ότι είσαι 15 χρονών.</blockquote>

Northlander wrote:
Όταν γεννήθηκε του έδωσαν υποτροφία.</blockquote>

:trollface:





 
Η παιδεία δεν υποβαθμίζεται με μία έξτρα βδομάδα διακοπών.
Τα επιχειρήματα ότι δεν θα μπορέσουν να χωρέσουν την ύλη με μία βδομάδα λιγότερο δεν έχουν και μεγάλη υπόσταση, αφού εύκολα μπορούν πάλι να προεκτείνουν τη σχολική περίοδο κατά μια βδομάδα.

Το πρόβλημα είναι σε καθηγητές και βιβλία.
Όταν σε παιδιά του δημοτικού λένε οι δάσκαλοι/δασκάλες : "Παιδιά, να φέρνετε κομπιουτεράκι για να κάνετε πολλαπλασιασμούς και διαιρέσεις" υποβαθμίζεται η παιδεία.
Όταν σαν καθηγητής, δεν δίνεις στα παιδιά να καταλάβουν το κέρδος και τη σημασία της γνώσης των επιμέρους τομέων που διδάσκονται (Μαθηματικά, Γλώσσα, Ιστορία, Γεωγραφία κ.λπ.), όχι μόνο ως εφόδιο για επαγγελματική κατάρτιση, αλλά και ως εργαλεία για να διευρύνει ο νέος της σκέψη του, ΤΟΤΕ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ.

Τα Θρησκευτικά συγκεκριμένα <u>-ΟΠΩΣ ΤΑ ΘΥΜΑΜΑΙ ΕΓΩ-</u> στο δημοτικό ήταν πολύ καλό μάθημα (με κάποιες εξαιρέσεις). Κι αυτό γιατί είχε ιστοριούλες , παραβολές και διάφορους συμβολισμούς και πέρναγε ευχάριστα η ώρα, χωρίς να βαραίνει το κλίμα.
Από γυμνάσιο και μετά όμως , άρχισε να γίνεται πιο ψυχολογικό το θέμα ("Ο Θεός είναι αγάπη", "μπλα μπλα η τρισυπόστατη φύση του Θεού μπλα μπλα"), με ένα κάρο αναλύσεις και κούραζε πάρα πολύ.

Ένα τρίτο θέμα είναι η ίδια η παιδεία των δασκάλων/καθηγητών, αφού εγώ είχα συναντήσει μεγάλο αριθμό καθηγητών που ήταν τίγκα στα στερεότυπα (πολλοί απ αυτούς βαράγανε κιόλας τα παιδειά. Όχι να πετάξουν μια κιμωλία όταν τους νευρίαζες...Κανονικό ξύλο).
 
τι εγινε ρε παιδια;
ενα υπνακο πηγα να ριξω και στο ενδιαμεσο ανακαλυψα συμβουλιο του υπουργειου παιδειας.
κακοφημε ιωαννη, επαναλαμβανεσαι... αφου το ειπε ο θειος τσομσκι.

γιατι δεν τα παιρνετε με την σειρα;
υλη ειναι τα βιβλια. <span class="bbcode_spoiler">αυτες οι κακοτυπωμενες φυλλαδες, που αποτελουν κατα καιρους θεμα πολιτικων τσακωμων. δημοτικο,γυμνασιο,λυκειο θυμαται κανενας να εχει καλυψει η σχολικη χρονια, ολες τις σελιδες καποιου βιβλιου;
φυσικα και οχι. γιατι ομως; τα βιβλια δεν ειναι γραμμενα για να βγαλουν μια σχολικη χρονια αλλα για να βαλουν ενα συγκεκριμενο ποσο στην τσεπη των δημιουργων των βιβλιων. πληρωνονται με την σελιδα.
ετσι λοιπον ο "εκπαιδευομενος", εχει ενα βιβλιο 300 σελιδων και μια ωρα διδασκαλια την εβδομαδα.
η επομενη χρονια δεν θα ξεκινησει απο εκει που τελειωσε ο χρονος διδασκαλιας αλλα απο το τελος του βιβλιου.

θυμαμαι καποιους καθηγητες, οι οποιοι ενοιωθαν το λειτουργημα που εκαναν και εδιναν την εντολη του παμε λιγο παρακατω.
θυμαμαι χαρακτηριστικα καποιον ο οποιος ειχε πει "ας προσπερασουμε καποιες σαχλαμαρες" και ο τυπος προσπερασε το μισο βιβλιο. το θυμαμαι γιατι σαν πιτσιρικος, μου ειχε κανει τρομερη εντυπωση. πω πω!! τι κανει ο ανθρωπος; προσπερναει σελιδες; επισης τον θυμαμαι γιατι προσπερασε και μενα και διαβαζα το καλοκαιρι. ηταν αμειλικτος.

αυτα τα παμε λιγο παρακατω δεν γινοντουσαν επειδη μας πιεζε ο χρονος, ουτε επειδη βαριοταν ο εκπαιδευτης. ετσι βγαινουν οι σελιδες, γεμιζοντας ανουσιες βλακειες το βιβλιο.
</span>
αυτα για τα πρωτα χρονια, που ειναι και τα βασικοτερα.

αν θελετε και μια συγκριση με αλλα κρατη
στην ταυλανδη η μορφωση ειναι καλη οσο και η τσεπη σου. πληρωνεις οτιδηποτε εχει σχεση με την εκπαιδευση.
στην αυστραλια για να δουλεψεις ταμιας σε τραπεζα. ενα χαρτι που αιωρειται μεταξυ γυμνασιου και λυκειου ειναι υπεραρκετο. στην ταυλανδη ενα τετοιο χαρτι ειναι αρκετο για να σε αφησουν να σπρωχνεις κανενα καροτσι με τρυπιες καλτσες
την ιδια στιγμη, ο ταυλανδος υπαλληλος στην τραπεζα πληρωνεται με 6-7 ευρω την ημερα. δουλευουν σαββατο και κυριακη και οι τραπεζες κλεινουν 20.30.

5 ευρω εδινα στην μαγειρισσα που δουλευε 8.00 με 16.00 και ηξερε να διαβαζει και να γραφει. η ευρωπη ειναι διπλα στο παρισι που εχει και ενα πυργο με το ονομα αιφελ κτλ
 
Back
Top