What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Απορίες μιας ζωής

Chronomancy

Moderator
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
7,253
Ανοίγω νέο τόπικ γιατί είμαι νέο μέλος και το δικαιούμαι. Επίσης δεν είδα πουθενά εκείνη την υπογραφή του νίτρο με το γατί που άρπαζε χέρια.

Εγώ τρέχω από μία MSI Α55M-Ε33 που πάνω της έχει έναν Α8- 5600 και RAM 4GB την Vengeance στα 1600 MHz. Τροφοδοτικό 550W.
Όλα ωραία και καλά τόσο καιρό, αλλά τώρα τελευταία και ειδικά μετά τα specs του Watch Dogs άρχισε να τρέμει το φυλλοκάρδι μου. Θα την παλέψει 3-4 χρόνια ακόμη το σύστημά μου? με την προυπόθεση πάντα να μπει κάρτα αξιοπρεπούς εύρους κάποια στιγμή.

Επίσης επειδή ψάχνεται <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" /> κι ένας φίλος μου για αντικατάσταση του μπρικιού του και σκεφτόταν να βάλει APU σαν την δικιά μου, αλλά μετά μπήκε και ο FX 6300, είδε και τα νέα sockets και κάπου εκεί χάσαμε τη μπάλα υπάρχει φως στο τούνελ? Να περιμένει τους νέους APU? να μπει σε FM2 και να αλλάξει μετά?

Με το FM2 παίζει να καλύπτομαι για τους kaveri?
 

nortrom

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,559
Welcome to ragequit <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />

<blockquote>Με το FM2 παίζει να καλύπτομαι για τους kaveri? </blockquote>

Οχι. Οι kaveri θα μπαίνουν σε FM2+ socket που δεν υποστηρίζει FM2 APUs.


<blockquote>Όλα ωραία και καλά τόσο καιρό, αλλά τώρα τελευταία και ειδικά μετά τα specs του Watch Dogs άρχισε να τρέμει το φυλλοκάρδι μου. Θα την παλέψει 3-4 χρόνια ακόμη το σύστημά μου? με την προυπόθεση πάντα να μπει κάρτα αξιοπρεπούς εύρους κάποια στιγμή.</blockquote>

Εξαρτάται απο την ανάλυση της οθόνης σου. Αν έχεις full hd οθόνη, θα χρειαστείς νέα κάρτα σε 1-1,5 χρόνια το πολύ και ο 5600 σηκώνει μέχρι και μια GTX670/760, αν δεν κάνω λάθος. Οπότε έχεις προοπτικές για μια καλή αναβάθμιση.

Αν ο φίλος σου θέλει νέο pc για gaming, η καλύτερη επιλογή είναι 6300 (ΑΜ3+) με ξεχωριστή GPU. Ένας 6300 κοστίζει 20-30 ευρώ παραπάνω απο έναν 5600κ και έχει αρκετά καλύτερες επιδόσεις.
 

nitro912gr

Death Knight
Joined
Nov 26, 2012
Messages
3,171
Όπως είπαμε στο fb, αν τον ενδιαφέρει ο fx6300 σαφώς είναι καλύτερη πλατφόρμα και πιο δυνατός επεξεργαστής, αλλά θα χρειαστεί ξεχωριστή κάρτα γραφικών.
Για αρχή θα έλεγα να μας πει πόσα λεφτά διαθέτει να δούμε τι συμφέρει περισσότερο.

Επίσης ο A8 θα βγάλει 3-4 χρόνια πιστεύω με μια καλή gpu να σιγοντάρει.
 

Chronomancy

Moderator
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
7,253
200 ευρά με στόχο μητρική, μνήμΗ και επεξεργαστή. Αν μου έλεγε και κάρτα θα τον βάραγα. Πήρα μια ιδέα από το PC των 300 οπότε θεωρώ πως κλείσαμε. Εκτός και σπρώξω το δικό μου με στόχο να πάω με τη μία στη νέα γενιά. Απλά μέχρι τότε θα έχω παίζω με το ATARI <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 

nitro912gr

Death Knight
Joined
Nov 26, 2012
Messages
3,171
CPU
http://www.skroutz.gr/s/2395276/AMD-A10-5800K-Box.html

mobo
http://www.skroutz.gr/s/3919652/Gigabyte-GA-F2A88XM-HD3.html
είναι FM2+ οπότε παίρνει και τους A που θα βγουν προς το τέλος του έτους

RAM
http://www.skroutz.gr/s/2258667/Kingston-ValueRAM-4GB-DDR3-1600MHz-Non-ECC.html

Καλό κάψιμο <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 

kuivamaa

Death Knight
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
3,123


ShadowDancer wrote:
Welcome to ragequit <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />

<blockquote>Με το FM2 παίζει να καλύπτομαι για τους kaveri? </blockquote>

Οχι. Οι kaveri θα μπαίνουν σε FM2+ socket που δεν υποστηρίζει FM2 APUs.
</blockquote>

Αλλαγή mobo μπορεί να κάνει, να πάει δηλαδή σε FM2+ και να χρησιμοποιήσει την APU του, το ανάποδο δε γίνεται (Kaveri να μπει σε FM2 δηλαδή).

http://www.ragequit.gr/hardware/item/to-fm2-socket-asus-kaveri-carrizo-amd-a88x-bolton-d4

Eδώ που φτάσαμε ή αγοράζει κανείς FM2+ και περιμένει kaveri ή πάει σε AM3+.

 

Chronomancy

Moderator
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
7,253
Δεν θα ανοίξω νέο θέμα και θα το αναρτήσω εδώ.
Πριν 3 μέρες αποφάσισα να πέσω για ύπνο και ως συνήθως άφησα τον υπολογιστή ανοιχτό με μουσική και με command να κλείσει στις 5. Σηκώνομαι το άλλλο μεσημέρι τον ανοίγω, φτιάχνω καφέ στο ενδιάμεσο και μόλις ολοκληρωθεί το τελετουργικό παίρνω το υπέροχο μου σουβεγ ( επώνυμο <img src="/cool.gif" width="" height="" alt="B)" title="B)" class="bbcode_smiley" /> ) και πάω να διαβάσω τα νεα της ημέρας. Πατάω browser, δεν ανοίγει. Πάω να ανοίξω το πρόγραμμα της σχολής να ξέρω που δεν πήγα και μένουμε στο περίμενε και περίμενε και περίμενε....περνάνε δεκαλετπά η καφεινή ήταν αχρείαστη και η απάθεια στα τέρματα.
Στην αρχή λέω κανένας ός θα είναι, μπαίνω safe mode, δεν βρίσκω τίποτα, τσεκάρω τη ραμ τίποτα.Δεν κατέβαζα και πολλές ιδέες εκείνη την ώρα. Να σημειώσω πως όση ώρα ήμουνα σε safe mode άκουγα συνεχόμενα μπιπ από τη μητρική που όμς δεν έστεκαν αφού πάντα είχαν άλλη διάρκεια και τυχαία συνχότητα και στο μάνιουαλ έλεγε πως είναι συγκεκριμένα. όταν δηλώνουν κάτι.

Τρέχω από live cd Linux στο ενδιάμεσο μέχρι να σκεφτώ τίποτα και όλα ρολόι.

Μετά από μια κουβέντα με τον νίτρο παρατηρώ ότι άκουγα την κεφαλή του δίσκου με το λειτουργικό κολλημένη να παλεύει να στροφάρει. Τον αποσυνδέω και μπουτάρω με δεύτερο που όμως είχε εγκατεστειμμένο λειτουργικό εδώ και χρόνια. Εκκινεί κανονικά βάζω ντραιβερς όλα έμοιαζαν να δουλεύουν ρολόι. Την επόμενη μέρα σηκώνομαι ανοίγει όμορφα κι ωραία βλέπω το southpark μου και κάπου εκεί αρχίζει πάλι τα άκυρα μπιιιιιπ. Γκοογκλάρω διάφορα σχετικά, αλλά δεν βρήκα κάτι. Σήμερα εκτός από τα μικροκολλήματα που έχει λόγω χωματερής του δίσκου τρέχει και με τα κλασσικά μπιπ . Λέω κάποια στιγμή να σώσω τα αρχεία μου από τον άλλο και από τον λειτουργικό πριν ξεκινήσω το φορμάτ. Ξεχνάω να βάλω τ ο δισκάκι των λίνουξ και μένω μαλάκας βλέποντας τον να εκκινεί με 2 δίσκους και αντί να διαβάσει σαν main τον "χαλασμένο" διαβάζει τον άλλο. Τα αρχεία του "χαλασμένου" τα βλέπω και πάλι κανονικά και η μητρική το βούλωσε. Λέω θα τρέξω ένα παιχνίδι να δω αν την πιάσει πάλι να τσιρίζει όπως χθες όταν στρίμαρα βίντεο αλλά τίποτα.

Δεν έχω πάρει χαμπάρι τι γίνεται. Το μηχάνημα έχει δαιμονιστεί κάνει ότι γουστάρει και απλά παίζει με τον πόνο μου που έχω στο χωριό τον Α8 και ξέρει πως μόλις βγουν οι kaveri θα φύγει αό τον 3ο.

Οποιαδήποτε ιδέα, πρόταση, λύση εκτός της βαριοπούλας δεκτή
 

grmadness

Death Knight
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,935
Τσέκαρε τον Event Viewer (γράψε ακριβώς αυτό στην μπάρα εκτέλεσης στο start button). Δες πόσα σφάλματα critical σου έχει. Στοίχημα πως πεθαίνει ο σκληρός. Σώσε ότι χρειάζεσαι ASAP αγορίνα.
 

Chronomancy

Moderator
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
7,253
Ναι αλλά η μητρική γιατί αναστέναζε? Και ειδικά όταν τον είχα αποσυνδεδεμένο
Ακόμη αναστενάζει αλλά όταν ζοριστεί κάπως και δεν είναι τελείως idle
 

grmadness

Death Knight
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,935
Ανοίγουμε κουτί. Καθαρίζουμε χωματερή. Ελέγχουμε συνδέσεις καλωδίων, RAM,κάρτες είναι κουμπωμένες σωστά. Και ελέγχεις και τροφοδοτικό αγορίνα.
 

Chronomancy

Moderator
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
7,253
Ναι αυτά έγιναν με το που τσέκαρα τις ραμ. Αν και τον καθαρίζω 1-2 φορές τον μήνα τον ξανακαθάρισα και τα έλεγξα όλα. Δοκίμασα να αλλάξω και θέση στα στικς της ραμ μήπως υπήρχε τέτοιο θέμα.
 

grmadness

Death Knight
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,935
Ιδέα.
Τα φαινομενικά άκυρα beeps μπορεί να σου λένε πως η CPU έχει ζεσταθεί πολύ, ειδικά αν έχεις μητρική Gigabyte. Αλλαγή θερμοαγώγιμης... Τι θερμοκρασίες έχεις;
 

Chronomancy

Moderator
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
7,253
Θα δοκιμάσω να την αλλάξω να δω και επανέρχομαι όταν γίνει αυτή η αλλαγή. Αν και τώρα με το καθάρισμα του έβγαλα την ψύκτρα και ήταν σε καλή κατάσταση.
 

grmadness

Death Knight
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,935
Ρε σύ αγορίνα, μήπως θυμάσαι αν έκανες κάποιο update πρίν αρχίσουν τα συμπτώματα; Δοκίμασε και μια επαναφορά συστήματος. Συγγνώμη που στα λέω με το τσιγκέλι, Πρωί δούλευα και πάλι στην δουλειά είμαι. Μυαλό πουρές.
 

Chronomancy

Moderator
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
7,253
Δεν έχω πρόβλημα και που ποστάρεις αρκεί. Θα πάω αύριο να πάρω καινούργια πάστα γιατί όταν την είχα αλλάξει την είχα ανοίξει από καιρό και δεν ήμουν σίγουρος αν μπορούσα να τη χρησιμοποιήσω.

Φορμάτ να στρώσει η χωματερή και από την αρχή XP οπότε τώρα που γράφω έχω μόνο ντραιβερς.

Υπάρχει πρόγραμμα που να δείχνει θερμοκρασίες real time στην οθόνη αλλά πάνω από εφαρμογές όπως με τα fps to fraps?
 

kuivamaa

Death Knight
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
3,123


Chronomancy wrote:

Υπάρχει πρόγραμμα που να δείχνει θερμοκρασίες real time στην οθόνη αλλά πάνω από εφαρμογές όπως με τα fps to fraps?</blockquote>

http://www.guru3d.com/files_details/msi_afterburner_beta_download.html

Το εγκαθιστάς, πας settings->monitoring->active hardware monitoring graphs και επιλέγεις τι θες να βλέπεις τσεκάροντας και το OSD (οn screen display).

 

Chronomancy

Moderator
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
7,253
Μου βγάζει μόνο χρήση της CPU αλλά και πάλι βλέπω ότι βαράει 100% με μια ταινία και ψιλοσκαλώνει σε φάση καθυστέρησης. Οπότε μήπως γενικότερα λίγα τα ψωμιά του? Έκλεισε επταετία το καλοκαίρι και πλέον τον χρησιμοποιούσα μόνο για ταινίες, μουσική και ηχογραφήσεις λόγω χαμηλής κατανάλωσης.
 

grmadness

Death Knight
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,935
Τότε, κάνε αυτό.
1. Kαλό scan μήπως έχεις κρυωματάκι
2. Αν και εφόσον χρησιμοποιείς το Comodo Firewall, απεγκατάσταση, είναι ύποπτο για άκυρη χρήση της CPU σε πολλές περιπτώσεις.
 

Chronomancy

Moderator
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
7,253
Επειδή βλέπω τρελή αύξηση στις ραμ, λετε να τσιμπήσω τώρα ή να περιμένω?
 

Chronomancy

Moderator
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
7,253
Να πω καταρχάς ότι δεν έχω ιδέα για την ερώτηση που θα κάνω οπότε μην βαράτε :trollface:

Είχα πάρει πέρυσι μια πάστα ακασα 455 (σαν μακαρονάδα μου ακούγεται<img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />) την χρησιμοποίησα και την ξανατάπωσα. Τη χρησιμοποιώ κανονικά τώρα? έβγαλα μια σταγόνα και είδα πως έχει σκληρύνει κάπως, τσίχλα φάση
 
Top Bottom