What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Απορίες περί Mass Effect

pitsinius

Umber Hulk
Joined
Dec 12, 2012
Messages
792
Ηι παίδες όλα καλα?
Λοιπόν έχω το εξής δίλημμα: Είμαι ήδη κάτοχος του 1ου Mass Effect (retail) και μόλις είδα στο Origin έκπτωση των Μass Effect 2 και 3, στα 3 ευρώ έκαστο.
Mέχρι πρότινος έλεγα να πάρω τo Mass Effect Trilogy από ebay (το χα βρει λίγες μέρες πριν 25 euro), αλλά σήμερα που το ξανάψαξα, δε το βρήκα σε καλή τιμή.

So.... 6 euro από origin, ή περιμένω να ξαναβρώ το trilogy σε νορμάλ τιμή? (Είναι πιθανό γτ το είχα βρει από κατάστημα στη Σουηδία κι όχι από ιδιώτη)

Τι προτείνετε?
Επίσης θεωρείτε πως αξίζει το trilogy για τις 2 DLC αποστολές που δίνει?

Kαι κατι άσχετο: Είχα ακούσει ότι το τέλος του Mass effect 3 ήταν αισχρό και αναγκάστηκαν να βγάλουν καινούριο downloadable ending <img src="/surprise.gif" width="" height="" alt=":O" title=":O" class="bbcode_smiley" /> Ήταν κακοφτιαγμένο ή απλά γκρίνιαζε ο κόσμος γτ δεν τους άρεσε (πχ ψοφήσανε όλοι οι καλοί)??

PLS NO SPOILERS GUYS!!! <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
 

Sephir

Beyond Within
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,526
Νομίζω ότι 6 ευρώ είναι πάρα πολύ καλή τιμή για δύο παιχνίδια που χαρίζουν δεκάδες ώρες gameplay. Αυτό όμως με τη προϋπόθεση ότι δεν σε ενδιαφέρουν τα κουτιά (retail), διαφορετικά θα σου πρότεινα να περιμένεις να (ξανά)βρεις τη τριλογία σε συμφέρουσα τιμή.

Για τις DLC αποστολές ΔΞ/ΔΑ.

Οσον αφορά το τέλος του Mass Effect 3, άφηνε πολλά (πάρα πολλά) ερωτήματα αναπάντητα και οι περισσότερες επιλογές που έκανες κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού δεν έπαιζαν σχεδόν καθόλου ρόλο στο τερματισμό που θα παρακολουθούσες, εξ' ου και το "ξύλο" που έφαγε από το κόσμο. Το ending κατά κάποιο τρόπο το διόρθωσαν με free DLC, οπότε για να μη σποιλάρω, θα το δεις μόνος σου όταν με το καλό φτάσεις ως εκεί!
 

pitsinius

Umber Hulk
Joined
Dec 12, 2012
Messages
792
Γενικά ναι, μ'αρέσει να έχω τα κουτιά αλλά ξέρεις....Όταν κάνω τη σύγκριση 6 <<25, σκέφτομαι σοβαρά τις digital εκδόσεις!

Επίσης: Πολύς κόσμος βρίζει την ΕΑ που δε βάζει τα παιχνίδια της στο Steam. Ποιες είναι οι βασικές αιτίες αυτής της....αποδοκιμασίας? <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />

ΕDIT: Δηλαδή το ending dlc είναι must have?
 

pitsinius

Umber Hulk
Joined
Dec 12, 2012
Messages
792
Ναι δηλαδή τι? Κρασάρει συχνά το origin or what?

Επίσης που μπορώ να βρω το ending dlc? Εψαξα μια στα γρήγορα και δε το βρηκα
 

Sephir

Beyond Within
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,526
Είναι, ας πούμε, λίγο "σπαστικός" client. Έχει σημειώσει άλματα προόδου σε σχέση με το παρελθόν, αλλά ακόμα απέχει πολύ συγκριτικά με το Steam. Σοβαρά προβλήματα δε θα αντιμετωπίσεις πάντως, εκτός αν παίζεις κανένα multiplayer.

Το ending DLC συμπεριλαμβάνεται στα updates του παιχνιδιού μέσω του Origin client και δεν χρειάζεται να το βρεις ξεχωριστά.
 

nortrom

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,559
Έχοντας παίξει όλη την τριλογία, θα σου πρότεινα να παίξεις το δεύτερο και να μην ασχοληθείς καν με το τρίτο. Δεν είναι μόνο το φινάλε προβληματικό.
 

Raz

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,523
Για μένα,το 1 ήταν πολύ καλό παιχνίδι,το 2 είναι από τα χειρότερα παιχνίδια που έχω παίξει (με βάση τις προσδοκίες πάντα) και το 3 λίγο meh,αλλά όχι τελείως χάλια.Με 6 euros χτύπα τα ασυζητητί (το 2 μόνο και μόνο για να έχεις συνέχεια στο story).
 

rikimaru

Umber Hulk
Joined
Jan 24, 2014
Messages
959


Raz wrote:
Για μένα,το 1 ήταν πολύ καλό παιχνίδι,το 2 είναι από τα χειρότερα παιχνίδια που έχω παίξει (με βάση τις προσδοκίες πάντα) και το 3 λίγο meh,αλλά όχι τελείως χάλια.Με 6 euros χτύπα τα ασυζητητί (το 2 μόνο και μόνο για να έχεις συνέχεια στο story).</blockquote>

Με τέτοια τελική αποστολή είναυ περβολή να το λες ως από τα χειρότερα που έχεις παίξει. Σε σχέση με το πρώτο έχει καλύτερο σύστημα μάχης και είναι πιο γραμμικό (πράγμα που και εμένα δεν μου άρεσε ιδιαίτερα και κάπου βαρέθηκα). + ότι αποφεύγει κάποια πράγματα που στο πρώτο ήταν κουραστικά όπως ότι είχε να κάνει με την περιήγηση με το mako.

 

Raz

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,523


rikimaru wrote:


Raz wrote:
Για μένα,το 1 ήταν πολύ καλό παιχνίδι,το 2 είναι από τα χειρότερα παιχνίδια που έχω παίξει (με βάση τις προσδοκίες πάντα) και το 3 λίγο meh,αλλά όχι τελείως χάλια.Με 6 euros χτύπα τα ασυζητητί (το 2 μόνο και μόνο για να έχεις συνέχεια στο story).</blockquote>

Με τέτοια τελική αποστολή είναυ περβολή να το λες ως από τα χειρότερα που έχεις παίξει. Σε σχέση με το πρώτο έχει καλύτερο σύστημα μάχης και είναι πιο γραμμικό (πράγμα που και εμένα δεν μου άρεσε ιδιαίτερα και κάπου βαρέθηκα). + ότι αποφεύγει κάποια πράγματα που στο πρώτο ήταν κουραστικά όπως ότι είχε να κάνει με την περιήγηση με το mako.</blockquote>

Όλο το υπόλοιπο παιχνίδι όμως ήταν κλάφ'τα.Δεν υπήρχε σενάριο ουσιαστικά (ή μάλλον υπήρχε ένα υποτυπώδες λίγο στην αρχή και λίγο στο τέλος).Επίσης,το πρώτο Mass Effect δεν ήταν που δεν ήταν βαθύ rpg,ήρθε το 2 να το αποτελειώσει.Καλά,για τις επιλογές που κατάφερε να τις κάνει πιο ανούσιες κι από το 1 τι να πεις...Βάλε και τις επαναλαμβανόμενες αποστολές...Για μένα ήταν ξεκάθαρο βήμα πίσω.



 

maladroid

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,957
Αν και το πρώτο Mass Effect έχει το αντικειμενικά καλύτερο σενάριο και δίνει πανέμορφα το world/lore-building, σαν gameplay είναι κουραστικό. Οι δευτερεύουσες αποστολές είναι copy-paste, τα κομμάτια με το Mako σκέτη ταλαιπωρία, το inventory χαοτικό, το σύστημα μάχης σε πρώιμο στάδιο κτλ.

Το ΜΕ 2 έχει ισχνό κεντρικό σενάριο ΑΛΛΑ δίνει τρομερή βαρύτητα στους χαρακτήρες και σχεδόν το 80% του παιχνιδιού περιστρέφεται γύρω από αυτούς. Αν σου αρέσει αυτό (προσωπικά μου άρεσε πολύ) θα περάσεις υπέροχα, αλλιώς θα βελάξεις από βαρεμάρα περιμένοντας να γίνει κάτι στο κυρίως story. Το gameplay έφαγε γερό streamlining αλλά προσωπικά το βρήκα πολύ πιο διασκεδαστικό, ειδικά αν δεν είχαν βάλει το ανούσιο mining. Άνετα το αγαπημένο μου της σειράς ως συνολική εμπειρία.

Το 3 το τερμάτισα πρώτη φορά πριν κάνα δίμηνο και μου άφησε ανάμεικτες εντυπώσεις. Βγάζει μια πολύ έντονη αμερικανίλα, ειδικά η δράση, τα set pieces και η γενικότερη φιλοσοφία "we stand united" θυμίζει "έπη" τύπου Independence Day και Pacific Rim. Κοινώς γουστάρεις ως ένα βαθμό αλλά από ένα σημείο κι έπειτα η πολλή τεστοστερόνη και ο πατριωτισμός σού φέρνουν αναγούλα. Η αλληλεπίδραση με τους χαρακτήρες μου άρεσε αλλά δεν φτάνει στα επίπεδα του 2. Το φινάλε είτε θα σου φανεί ψιλο-ξενέρωτο και φλου (ακόμα και με το free DLC) είτε ιδιοφυές, άμα δεχτείς την εναλλακτική θεωρία που κυκλοφορεί στο Internet (δεν αναφέρω το όνομά της γιατί είναι ολίγον spoiler). Τέλος να πω ότι με το Origin δεν συνάντησα κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα αν και έπαιξα αρκετά multiplayer matches (γενικά έχει την πλάκα του το multi, κυρίως επειδή μπορείς να χειριστείς επιτέλους τις εξωγήινες φυλές και μερικές κουλές κλάσεις).
 

steel_havoc

Death Knight
Joined
Dec 3, 2012
Messages
4,161
Τα Mass Effect 2-3 μπορείς να τα βρεις σε κουτί γύρω στα 8 ευρώ το καθένα, αφου έχεις το 1 δεν υπάρχει λόγος να τα ακουμπήσεις στην τριλογία αφου βρίσκεις τα αλλα σε πολύ καλή τιμή, για εμένα αυτή η τριλογία είναι η καλύτερη των τελευταίων χρόνων (μέχρι να κυκλοφορήσει το Witcher 3 φυσικά <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" /> ) το ΜΕ3 έφαγε κράξιμο γιατί στο τέλος δεν εξηγούσε πολλά πράγματα και άφηνε και πολλές απορίες, το κράξιμο ήταν αναμενόμενο αλλα υπερβολικό οπως συνηθίζεται στα ιντερνετ... μπορείς να το τερματίσεις 1 φορά χωρίς να περάσεις το ending dlc και με το dlc την επόμενη και να δεις την διαφορά.
 

grmadness

Death Knight
Approval of the Admiral
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,952
To Mass Effect είχε όλα τα εχέγγεια να γίνει η καλύτερη και πλέον επική τριλογία όλων των εποχών. Για λόγους που μόνο η Bioware γνωρίζει, κατάφερε να κάνει μια τεράστια πατάτα στην γραμμή του τερματισμού, με μερικά μικρά ατοπήματα ενδιάμεσα. Τα οποία έχουν αναφερθεί. Τους έφαγε η "Lots of speculation" προσέγγιση, και πολλοί είναι φάν της θεωρίας που αναφέρθηκε από τον Maladroid (no spoilers, promise), που σαν υλοποίηση είναι τουλάχιστον απαράδεκτη, εδώ που τα λέμε...

On Topic.
Το 1 έχει απίστευτο immersion, θα φάς σκάλωμα, θα σε ξενίσει λίγο το interface στην μάχη, θα βλαστιμάς με το inventory, μα κατά τα άλλα ετοιμάσου για υπερπαραγωγή, θα γουστάρεις με χίλια. Το θέμα με τον Μάκη είναι σε μέρικούς πλανήτες με τραχιά και απότομη επιφάνεια, εγώ γενικά γούσταρα αυτό το κάτι-σαν-minigame και τρέχα γύρευε, κυριολεκτικά. Βέβαια, η Αμερικανίλα υπάρχει και εδώ, πιο μαζεμένη.
Το 2 είναι ότι ακριβώς είπε ο Maladroid, στα μπόνους ο Γιώγ-γοχ Γεωγ-γίου σε ρόλο Illusive Man.
To 3 απλά βάζουμε πολύ μάχη και συμπληρώνουμε με κάτι σαν διαλόγους, κάτι σαν ανάπτυξη χαρακτήρα, ποντάροντας στο Immersion του κοινού από τα άλλα δύο. Πάρτο όμως, θεωρώ αμαρτία να μην δείς την τριλογία ολοκληρωμένη, ότι και να σου λέμε εμείς, δική σου η τσέπη, μα όλοι λέμε το μακρύ και το κοντό μας, όρεξη και κολοκυθόπιτα, you know... :cheers:
 

Tony Corvus

Ancient Red Dragon
Φασαίος Larianός Τσοβόλα δώστα όλα Sign me up! Approval of the Admiral
Joined
Dec 1, 2012
Messages
11,232
Παρατα τα μας εφεκτ και αρχισε τα kotor
 

pitsinius

Umber Hulk
Joined
Dec 12, 2012
Messages
792
Ρε τρελόπαιδα, πώς γίνεται, ενώ ζήτησα τη γνώμη σας μεταξύ retail και digital edition, να είστε στο όριο να ξεκινήσετε flame? <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 

Savatar

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,408
Οι τιμές που λες για αυτά που προσφέρει είναι ληστεία, τα αξίζει. Τώρα αν τα θέλεις σε retail και εγώ νομίζω πως πλέον τα βρίσκεις πολύ φτηνά με λίγο ψάξιμο, οπότε η επιλογή είναι δική σου. Αλλά, άποψη μου φυσικά, παίξε τα! Σαν παιχνίδια έχουν αρκετά ελλατώματα (τα ανέφεραν τα ποιο πολλά οι συνgamers ποιο πάνω) αλλά νομίζω πως σαν gaming εμπειρία όλη η τριλογία είναι μοναδική και αξέχαστη! Και ναι, στο τέλος του άλαξαν τα φώτα, αλλά δεν βαριέσαι, το ταξίδι μετράει <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" />
 

agapitos

Hobgoblin Captain
Joined
Nov 28, 2013
Messages
346
Κατά εμένα σαν πακέτο δεν αξίζει το Trilogy, ειδικά από την στιγμή που έχεις το πρώτο. Από DLC έχει μόνο 1 έξτρα από το ΜΕ1, που δεν έχει και καμία σημασία όσον αφορά την ιστορία.
Κατά τα άλλα, τα ΜΕ 2 και 3 τα βρίσκεις με 7-8 ευρώ το καθένα retail.
Το κουτί του ΜΕ2 δεν λέει απολύτως τίποτα, του 3 έχει το διπλό εξώφυλλο αν σε ενδιαφέρει. Εγώ τα αγόρασα μόνο και μόνο για συλλεκτικούς λόγους.
Τώρα για το ΜΕ2, πιστεύω έχει την καλύτερη αλληλεπίδραση με τους χαρακτήρες και την καλύτερη ανάπτυξη τους. Το ΜΕ3 ακόμα δεν έχω παίξει το single player, αλλά έχω καμιά 40 ώρες στο multi. <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,776


Grmadness wrote:
Το θέμα με τον Μάκη είναι σε μέρικούς πλανήτες με τραχιά και απότομη επιφάνεια, εγώ γενικά γούσταρα αυτό το κάτι-σαν-minigame και τρέχα γύρευε, κυριολεκτικά</blockquote>
This^
η εξερεύνηση κάποιων πλανητών με το Mako ήταν ψιλοπροβληματική, αντίθετα στις αποστολες του main story η οδήγηση ήταν ώσαμ.
Και μετά έρχεται το 2 και αντι οι γιωτάδες της Bioware να κρατήσουν την εξερεύνηση του πρώτου μέρους με το γαμάτο όχημα του 2 (Hammerhead), πάνε και βάζουν κάτι half-assed γούβες στις (εξαιρετικά) περιορισμένες αποστολές που σχετίζονταν με αυτό.

 

pitsinius

Umber Hulk
Joined
Dec 12, 2012
Messages
792
Παιδιά, ξέρετε, ακόμα και οι περιγραφές του gameplay, είναι spoilers! Που να μη σας έλεγα δηλ στο αρχικό ποστ "NO SPOILERS PLS!" :p
 
Top Bottom