What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

As Dusk Falls

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,519
Αλάνια το νου σας. 'Καταδρομική' κυκλοφορία με ελάχιστη διαφήμιση.

Φιλοδοξία και γραφή επιπέδου Quantic Dream στο Detroit: Become Human και προϋπολογισμός τιμωρημένου μαθητή Λυκείου. Άκρως εντυπωσιακό το επίτευγμα της ομάδας ανάπτυξης δεδομένων των περιορισμών τους. Εξαιρετική γραφή και σενάριο και μου άρεσε πάρα πολύ ο co-op μηχανισμός, ο οποίος ψυχαναλύει εσένα και τον/την/τους/τα/δενξεχνάωτίποταθαπάρωεπιδότηση παρτενέρ σου καθώς παίζετε. Ίσως η αρτιότερη υλοποίηση συνεργατικού παιχνιδιού που έχω δει μέχρι σήμερα στον χώρο των διαδραστικών φιλμ.

Για τους κακεντρεχείς, παρουσιάζονται εντυπωσιακά πολλά διαφορετικά μονοπάτια και πάλι η μόνη σοβαρή σύγκριση γίνεται με το αριστουργηματικό Detroit: Become Human.

Ναι, το πόρτ είναι άθλιο. Τα σέτινγκς προκαλούν εφιάλτες στον σκληρό, αζώητο πισί κέημερ. Αλλά διάβολε, η γραφή και το σενάριο.

Από τα sleeper hits της χρονιάς.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,564
Είχαμε συζητήσει εδώ το announcement trailer του στο πλαίσιο... κάποιας gaming εκδήλωσης φέτος δε θυμάμαι ποιας, και εξ αρχής μου είχε δημιουργηθεί ο φόβος μην τυχόν είναι απλά ένα "λιγότερο καρτουνίστικο Route 96", τουτέστιν φουλ γραμμικό με επιφάσεις επιλογών και γραφή επιπέδου angsty γυμνασιακού fan fiction. Αν η γραφή του είναι όντως λετζίτ τότε αλλάζει το πράμα.
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,519
Άρτιο σύνολο, αλλά και ένα μεγάλο συγγραφικό φάουλ : (Σπόηλερ δεν μπορείς να τα χαρακτηρίσεις τα παρακάτω αν έχεις παίξει έστω κι ένα διαδραστικό φιλμ στη ζωή σου)

Όλο το παιχνίδι αποτελεί ξετύλιγμα εγκιβωτισμένης αφήγησης. Η πιτσιρίκα της οποίας η οικογένεια βρίσκεται στο επίκεντρο των γεγονότων του παιχνιδιού, έχει μεγαλώσει και εξελιχθεί σε φουλ Βασανισμένη Πσυχούλα (ΤΜ), που τα λέει όλα χειρότερα από γκοθού στο πακστέητζ των Κρεματόρι. Λες κι εσύ λοιπόν, πωπώ να δούμε Τί Φρικτό Της Συνέβη.

Οι συγγραφείς προφανώς έχουν υπολογίσει ως 'canon' εκδοχή, το σενάριο όπου τα σκατώνεις όλα και δε μένει άνθρωπος ζωντανός, παρότι προσφέρουν άφθονες ευκαιρίες να σώσεις τους πάντες.

Ως γνήσιος Κατής των Κιου-Τι-Ίς, Σεϊχης των Σωστών Επιλογών και Προεστός των Προβλέψεων, προφανώς έβγαλα όλο το παιχνίδι λάδι, κανείς δεν πέθανε ή τραυματίστηκε ψυχικά, ως και το γαμημένο το κουταβάκι έζησε. ΟΛΟΙ ΕΖΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΣΙΛΑΡΑΝ ΤΖΑΜΑΪΚΑ ΑΡΧΟΝΤΙΚΑ.

Ενώ το Detroit προσέφερε μια ανυπέρβλητα εξατομικευμένη εμπειρία που τα πάντα έδεναν οργανικά, εδώ έχουμε ένα τελευταίο κεφάλαιο, όπου η τυπισσούλα που έζησε μια όμορφη και πλήρη ζωή γιομάτη αγάπη (είχε και μια περιπέτεια μικρούλα, ίσα για να είναι το κουλ κορίτσι στο σχολείο) κάνει λες και της πέθανε η μάνα, ο πατέρας και ο σκύλος, διότι ΔΡΑΜΑ, ΘΑΝΑΤΟΣ. Μεγάλη ξενέρα στο παρά πέντε γαμώτο, άσε που το φινάλε στήνει εντελώς άγαρμπα το σίκουελ-που-δεν-θα-έρθει-ποτέ.

Δυνατή προσπάθεια, αλλά το Detroit εκτιμώ πως θα το ρίξει από το θρόνο μονάχα η ίδια η Quantic Dream.
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,261
@Borracho πώς συγκρίνεται με τα παιχνίδια της Telltale;
 

Tony Corvus

Ancient Red Dragon
Φασαίος Larianός Τσοβόλα δώστα όλα Sign me up! Approval of the Admiral
Joined
Dec 1, 2012
Messages
11,167
Τα παραπάνω μου έκαναν για άτυπο σηκουελ του Gone Home
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,519
@Tony Corvus Ευτυχώς, καμία επαφή με κείνη την αθλιότητα. Ακόμα και με το συγκεκριμένο μεγάλο φάλτσο (ενδεχομένως, αν κάποιος τα σκατώσει και πεθάνει κόσμος, δεν θα του φανεί καν περίεργο) αξίζει 100% τα χρήματά του.

@Admiral Δυο σκάλες πάνω, άνετα. Παρέχει ουσιαστικά διαφορετικά μονοπάτια, εφάμιλλα του Detroit: Become Human. Η Telltale σε τάιζε μονάχα την ψευδαίσθηση της επιλογής, με πολύ μικρές επιτρεπόμενες παρεκκλίσεις από τη 'βασική' ιστορία.
 
Top Bottom