Assassin's Creed: Odyssey

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Πιθανό Witcher 3 killer, το ακούσατε εδώ πρώτοι. Δεν πιστεύετε ακόμα, θα πιστέψετε όμως σύντομα.

(Πολύ) πρώτες εντυπώσεις της μιας ώρας περίπου: Θυμίζει πολύ AC: Origins (λογικό), αλλά ταυτόχρονα η αίσθηση που αποπνέει είναι διαφορετική. Το Αρχαιο-ελληνικό στοιχείο είναι απλά υπέροχο, τα ελληνικά ακούγονται παντού (αυτό έλειπε), αν και το παρακάνει λίγο με το malakas - πρέπει να το άκουσα τουλάχιστον δεκαπέντε φορές μέσα σε λίγα λεπτά παιχνιδιού. Προς το παρόν, tzatziki και mouzaka τα γλυτώσαμε.

Η γραφή είναι κλασική, κλασικότατη, Ubisoft, με τα υπέρ και τα κατά της. Έχει και επιλογές στους διαλόγους, προς το παρόν δεν έχουν ιδιαίτερο αντίκτυπο, αλλά σίγουρα παρακάτω θα έχουν.

Επίσης για κάποιο λόγο, μου ήταν πολύ δύσκολο να σταματήσω να παίζω, έχε χάρη που υπάρχουν πολλές υποχρεώσεις στη κανονική ζωή.

Α, και το performance είναι καλύτερο από το AC: Origins, στο ίδιο ακριβώς σύστημα (i5 4670, GTX 970, 16GB RAM), κανένα σοβαρό παράπονο με τις περισσότερες ρυθμίσεις στο Very High.

Φυσικά, περισσότερα στο review προσεχώς...

[quote quote=505107]Πιθανό Witcher 3 killer, το ακούσατε εδώ πρώτοι. Δεν πιστεύετε ακόμα, θα πιστέψετε όμως σύντομα.

[/quote]
Στέφανε συγκρατήσου, ψυχραιμία, ο υπέρμετρος ενθουσιασμός σου κάνει πάρτυ, χορεύοντας σε ρυθμούς σάμπα  :-D

Βόρρη, κάτι ξέρω που σου λέω. Ειδικά αν δεις αυτή την πανδαισία χρωμάτων σε 4Κ τηλεόραση, παθαίνεις ένα άλφα λαλά. Λίγο να μπλέξεις με Μέδουσες, Μινώταυρους και την παιδική σου φαντασιακή ηλικία ζωντανεμένη με τρόπο θαυμαστό, σκάει τεράστια μαγεία/αλχημεία. Εδώ το Origins, χωρίς επιλογές στους διαλόγους και με ένα προβλέψιμο στόρι, ήταν σχεδόν αδύνατο να το αφήσεις, ακριβώς γιατί ήταν τόσο όμορφο και ζωντανό.

Μπορεί πάντοτε η γραφή στο τέλος να με αδειάσει, αλλά και μόνο ο τρόπος που ζωντανεύει την Ελλάδα του Χρυσού Αιώνα, σε φέρνει εκεί που λέει ο Ζώρζ : απλά δεν σταματάς να παίζεις.

Αν σε ρωτήσουν αν είναι καλό, είσαι σε φάση "Εεεεε...να σου πω...βασικά" γιατί το μόνο που θες είναι να γυρίσεις εκεί. Ψηφιακή πρέζα. Σκληρή :)

Verba volant, scripta manent.

:twisted: :lol:

[quote quote=505112]
Μπορεί πάντοτε η γραφή στο τέλος να με αδειάσει, αλλά και μόνο ο τρόπος που ζωντανεύει την Ελλάδα του Χρυσού Αιώνα, σε φέρνει εκεί που λέει ο Ζώρζ : απλά δεν σταματάς να παίζεις.
[/quote]

Έβαλα το 'Μπορεί' κύριε Πρόεδρε, είμαι καλυμμένος!

βρε τι μπορει και τι πιθανον???

tar and feathers στον προδοτη του Λευκου Λυκου.

Σε άλλα νεα, και μενα με μαγευει το σετινγκ κι εχω σχισει τοσα χρονια απειρες ρομπ ντε σαμπρ να ωρυομαι οτι η αρχαια ελλαδα εχει το τελειο υποβαθρο για δημιουργια action rpg, με ετοιμο λορ, σετινγκ, μποσηδες κλπ.. Αλλά τι να κανω που με χαλαει αρκετα αυτο το επαναλαμβανομενο με το σκαρφαλωμα σε στεγες, κλπ για να ανοιξει ο χαρτης και η μετατροπη/μετενσαρκωση/δεν-ξερω-τι-ακριβως σε πετουμενο πουλι και αλλα τετοια σηματα κατατεθεντα της σειρας.. παντως το odyssey θα το παλεψω, το εχω υποσχεθει στον εαυτο μου.

αν και το οριτζινς που υποπτευομαι οτι ειναι σχεδον ιδιο σε μηχανισμους και στησιμο, αντεξε μονο μια ωρα στον σκληρο μου. να τα λεμε κι αυτα.

Μα δεν έχει Fog of War το Odyssey. Ακολουθεί σύστημα Witcher, με points of interest και έχει οργανικό discovery mode. Αναγνώρισε το μεγαλείο της CDPR η Ubisoft και αντέγραψε ευλαβικά.

Το Όριτζινς γιατί το ξήλωσες, με ενδιαφέρει πραγματικά. Ξεκίναγε λίγο αργά είναι η αλήθεια, δεν εντυπωσίαζε φοβερά, αλλά ήταν αρκετό για να με κρατήσει και όταν άνοιξα τον κόσμο του, γούσταρα τη ζωή μου, παρόλο που γενικά δεν με συγκινεί ιδιαίτερα το όλο Αιγυπτιακό σκηνικό.

ενταξει, κριμα ειναι να κανω χάιτζα το θρεντ για να αναλυσω. δεν ειναι κατι συγκεκριμενο. ισως δεν δεθηκα με τον ηρωα αρκετα. δεν εχω παιξει και κανενα απ τα προηγουμενα της σειρας και σιγουρα μετραει κι αυτο.

Εμένα δεν με πειράζει το σκαρφάλωμα στις στέγες, ίσα-ίσα που το γουστάρω κιόλας (ίσως επειδή έχω ρίξει "τρελές" υπερωρίες στο Dying Light - έχω γίνει πηδοστεγόσαυρος πια... :Ρ). Άλλα πράγματα με χαλάνε, όπως τα "μαγικά" dagger που διαπερνούν ασπίδες (σαν κι αυτό που ανέδειξε ο Μπράδερ), το στελθ της πλάκας (οκ, αυτό το βρίσκεις και σε άλλα AC) και η λίγο arcadίστικη κίνηση του χαρακτήρα. Κρίνοντας μόνο από τα λίγα λεπτά που είδα, πιστεύω ότι η κίνηση του χαρακτήρα στο Πλακ Φλακ ήταν πολύ πιο φυσική.

Έτσι, δεν θα προβώ σε pre-order, αλλά γουάτ δε χελ... αρχαία Ελλάδα είναι ρε γμτ, οπότε η αγορά θα γίνει (αργά ή γρήγορα). Για άλλη μια φορά, θα συμφωνήσω με τον Μπράδερ: ΝΑΙ, η αρχαία Ελλάδα είχε, έχει και θα έχει πολλές και καλές συνταγές για δημιουργία παιχνιδιών action rpg (και όχι μόνο). Μακάρι να ακολουθήσουν και άλλα παιχνίδια με αρχαιοελληνικά setting και μυθολογία.

Περιμένω το review εναγωνίως. ;)

Όλη η φάση και το ζουμί βρίσκεται στις φοβερές επιλογές των διαλόγων και την έρευνα που έχουν ρίξει οι σχεδιαστές στη ροή και τα ευρήματα των Αρχαίων τραγωδιών. Φερ'ειπείν, μπορείς να δουλεύεις κόσμος πως είσαι ο σαρκωμένος Απόλλωνας, προκειμένου να κάνουν το θέλημά σου. Το στέλθ πάντα της πλάκας ήταν, τα AC ιστορικές παιδικές χαρές ήταν ανέκαθεν, όχι εξομοιωτές δολοφονίας (εκεί, το Hitman παίζει δίχως αντίπαλο). Γενικά η φάση είναι μπάρκο στο Αιγαίο, φόρτωμα ευειδών κορασίδων και ημι-μυθολογικός αχταρμάς. Σε Ένδοξο 4Κ (ΤΜ), να μην ξεχνιόμαστε. Θεωρώ θα παίζω μέχρι να βγει το RDR2 για PC.

Υπουργέ μου της Ανάπτυξης, πολύ σούπερ γουάου μάς τα λες τα πράγματα και τα γέρικά μου κυκλώματα έχουν βραχυκυκλώσει... Είναι 2 του μήνα και μου ξανάβαλες το μαμούνι του πριόρντερ...

Ελπίζω να βρω φωτογραφίες, από το γυρίσματα που έγιναν στην Μάνη, για πιθανό συνοδευτικό ποστ!!!

Το πρηλοάδ τελείωσε, ξερογλείφομαι και προετοιμάζομαι για ΠΣΚ σκληρής καταστροφής. Κάρα μίλα καθαρά, μη μας κρατάς σε αγωνία.

Τον ξεχνάμε το Γκίραλτ; Αλέξιος μόνο, από 'δω και πέρα;

https://youtu.be/PI6DuXgWVZo

Καθάρισα την καταπληκτική Κεφαλονιά και αύριο μπαρκάρω για Ιθάκη. O Alexios σίγουρα είναι συγγενής του Geralt. Πολλά πολλά δάνεια. Μακάρι να μπορούμε να επηρεάσουμε την έκβαση του πολέμου. Θα κάνω ό,τι μπορώ υπέρ της Αθήνας.

Υπέξυψα στο hype και τα πατρογονικά ένστικτα κι εγώ.

Δοκίμασα να ξεκινήσω με την Κασσάνδρα the warrior princess αλλά κάτι στο ματσό στυλάκι της με χάλασε και έπιασα playthrough με τον Αλεχά. Κάνα μισάωρο σκοτωμένο να έπαιξα ως τώρα, συνεπώς συμπεράσματα σωστά δεν μπορούν να βγούν. Πάντως πέρα από το γραφικό του όλου πράγματος με τους NPCs να κουβεντιάζουν στα κάτι-σαν-αρχαία ελληνικά γύρω τριγύρω, οι ερμηνείες είναι over-the-top κωμικές (όχι απαραίτητα με την καλή έννοια) και οι διάλογοι υπερβολικά μονδέρνοι για το setting, δεν βοηθάνε την ατμόσφαιρα.

Οπτικά το παιχνίδι είναι πανέμορφο,  το gameplay δείχνει στιβαρό και γαργαλιστικά Witcher-ώδες αλλά τα επίπεδα μπαντασεριάς του Geralt δεν τα αγγίζει ούτε με το δόρυ του Λεωνάιντας imo.

Θα απανθρακωθώ σε ΕΝΔΩΞΩ 65ιντσο 4Κ™ για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα και θα επανέλθω με σοβαρή άποψη. Δύσκολο να γίνει κανείς πιο μπαντάς από το Γκίραλτ, αλλά αν το Καλινότσες/Σουβλάκι/ΜαλάκοςΓκαμώτοΠουΠας σκέλος της περιπέτειας είναι ικανοποιητικό, το παραβλέπω.

Τελικά, δεν άντεξα κι εγώ... το τσίμπησα το παίγνιο χτες και ασχολήθηκα ένα δίωρο μαζί του, το οποίο πέρασε νεράκι (αναγκάστηκα να κλείσω τον υπολογιστή για να μη με πάρει το ξημέρωμα)!

Η "σκοτεινή" εισαγωγή στο παιχνίδι (δε λέω τίποτα για να μη σποϊλεριάσω) με άφησε με το στόμα ανοιχτό. Από εκεί και μετά, μετά την επιλογή χαρακτήρα, μπαίνεις σε άλλο "mood" (για να το πω κομψά). Σε μεγάλο ποσοστό, οι ερμηνείες είναι "κάπως" και κάποιοι διάλογοι είναι όντως αρκετά ξενερωτικοί, ενώ τα σαΐνια της Ubi κοτσάρουν το malakas σε κάθε ευκαιρία...

Το περιβάλλον, όμως, είναι χάρμα οφθαλμών και σε καλεί να εξερευνήσεις κάθε σπιθαμή του χάρτη (επέλεξα το exploration mode). Το gameplay έχει βάθος και η ανάπτυξη του χαρακτήρα είναι αρκετά έως πολύ ικανοποιητική (τουλάχιστον για τα δικά μου γούστα).

Κρίμα, πάντως, που δεν βγήκε το συγκεκριμένο παιχνίδι εξελληνισμένο και με θλίβει το γεγονός ότι έχει μεταφραστεί σε καμιά 15αριά άλλες γλώσσες εκτός από τα Ελληνικά.

Θα το ξεκινησω αργα βραδυ γιατι πριν ωρα γυρια σπο τη δουλεια και τωρα θα βγω με φιλους. Απο οτι διαβαζω ομως παρα πολλοι λενε για κακκο optimization. Ισχυει? Μην τρεχει και αυτο στα 29 η 28 fps αντι για 35 που τρεχριτ ο Origins max settings 1440p αυτο φοβαμαι! Το ενδοξο 1440p 30

fps ultra high settings ειναι καλυτερο απο low settings 4k που θα παιξε ο  Στεφανος!

Back