What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Assetto Corsa

oxide

Hobgoblin Captain
Joined
Nov 27, 2012
Messages
342
Ανοίγω το γνωστό σε πολλούς topic για το επερχόμενο next big thing στο simulation racing κάνοντας copy paste από άλλο topic μια παράγραφο μιας και θα έγραφα τα ίδια..

Στις 16 Δεκεμβρίου 2011 η kunos simulazioni έβγαλε ανακοίνωση στο site της ότι ετοιμάζει ένα καινούργιο project το οποίο θα ανακοινώνονταν στις 23 Δεκεμβρίου 2011.Οι φίλοι του simracing(με μένα μαζί) ενθουσιάστηκαν και δεν βλέπανε την ώρα να γίνει η ανακοίνωση.Η μέρα έφτασε και το πρώτο trailer του Asseto corsa είδε το φως της δημοσιότητας.
http://www.youtube.com/watch?v=9nIIFDxg-bE&feature=player_embedded
Επρόκειτο για ένα racing sim με νέας γενιάς γραφικά και αναβαθμισμένα στοιχεία του netkar pro.Το μικρό developer team είχε μεγαλώσει και μας έδωσε ελπίδες για ένα αξεπέραστο sim racing game με τη σφραγίδα του stefano casillo!Στην ομάδα εντάχθηκε και ένας Έλληνας ο οποίος εργάζεται στον τομέα της φυσικής και των γραφικών,ο Αριστοτέλης Βασιλάκος που πολλοί θα γνωρίζετε ίσως από το power&glory του γνωστού Mod για το GTR2.

Μετά από ένα χρόνο πλέον έχουμε δει τον ρυθμό ανάπτυξης να πηγαίνει σφαίρα,κάθε βδομάδα νέες in game screenshots κάνουν την εμφάνιση τους στα social medias και μας ανοίγουν όλο και περισσότερο την όρεξη για το παιχνίδι που απ όσο ξέρω το περιμένουμε τον Μάρτιο 2013.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το site του παιχνιδιού http://www.assettocorsa.net/?lang=en ή να κάνετε Like στη σελίδα τους στο facebok http://www.facebook.com/Assetto.Corsa?fref=ts
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,261
Δείχνει φανταστικό το Asseto Corsa, ήταν καιρός να αποκτήσουμε ένα καινούριο παιχνίδι αυτού του είδους. Γενικά βλέπω μεγάλη άνοδο των racing sims τελευταία, αν συνυπολογίσουμε το Project CARS και το GRally που ανέφερες.
 

oxide

Hobgoblin Captain
Joined
Nov 27, 2012
Messages
342
Δεν "ακούγονται" και πολύ αλλά τα racing sims το παλεύουν,ξέρουν ότι υπάρχει πολύς κόσμος που θέλει κάτι καλό σε αυτό το τομέα και πλέον το rfactor,το live for speed και το nkpro έχουν παλιώσει.
Εγώ απορώ με το iracing που έχει συνδρομή και microtransactIons ταυτόχρονα και όμως υπάρχουν τόσοι χιλιάδες οδηγοί που τους τα σκάνε κανονικά..
Το asseto corsa πάντως φαίνεται όπως λες απίστευτο,το δουλεύουν με πολύ όρεξη και πιστεύω ότι θα δούμε κάτι καταπληκτικό.
Κρατάω μια πισινή μόνο γιατί απ'όσο ξέρω θα γίνει release και σε xbox αλλά έχει και κάποιες εφαρμογές για smartphones-tablets που εμένα μου κάνουν κάπως..
 

oxide

Hobgoblin Captain
Joined
Nov 27, 2012
Messages
342
Και επίσημα πλέον ανακοινώθηκε ότι το παιχνίδι θα καθυστερήσει.Η κυκλοφορία του αναμένεται το πρώτο τέταρτο του 2013.
Αύριο μας περιμένει επίσης μια έκπληξη μπαίνοντας στο site τους,κάτι που θα μας ξαφνιάσει ευχάριστα!
Άντε να δούμε!
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,261
Το καλό πράγμα αργεί να γίνει <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
 

oxide

Hobgoblin Captain
Joined
Nov 27, 2012
Messages
342
Η έκπληξη ήταν όντως κάτι που δε περιμέναμε.Licence για τη 458 italia με το παρακάτω trailer!
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QDUZ5RZeh-o
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,261
Μεγάλη η καψούρα με τις Ferrari, χαίρομαι ιδιαίτερα που θα οδηγήσουμε εικονικά ένα τέτοιο αυτοκίνητο.
 

oxide

Hobgoblin Captain
Joined
Nov 27, 2012
Messages
342
Αυτό είναι το ωραίο με τα racing sims Άλεξ!Βγαίνει ένα αμάξι και χαίρεσαι που θα το οδηγήσεις γιατί θα καταλάβεις διαφορά μεγάλη από τα υπόλοιπα,θα νιώσεις έστω και λίγο την αίσθηση του ενώ σε άλλα παιχνίδια με αμάξια απλά διαλέγεις κάτι και το οδηγείς χωρίς να σου αφήνει μια αίσθηση μοναδικότητας.
 

oxide

Hobgoblin Captain
Joined
Nov 27, 2012
Messages
342
Άργησα να το γράψω αλλά δε πειράζει..Αναφέρομαι για το technology preview που μπορείτε να δοκιμάσετε αφού αγοράσετε πρώτα το nkpro στην μισή τιμή(5 ευρώ).
Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κατεβάσετε το tech preview απο το site του ac και να βάλετε μετά το paycode του nkpro.
Είναι κάτι σαν demo που διαθέτει ένα αυτοκίνητο,μια πίστα και 2 modes για δοκιμή και αναφορά bugs πριν το παιχνίδι γίνει release.
Δυστυχώς δε το δοκίμασα ακόμα γιατί είμαι εκτός σπιτιού για λίγο καιρό.Αν κάποιος το δοκιμάσει ας γράψει εντυπώσεις.Σας παροτρύνω να αγοράσετε το Nkpro γιατί όπως λέω τόσο καιρό το παιχνίδι αξίζει και ειδικά στα 5 ευρώ για μένα είναι must buy για κάποιον που γουστάρει sim racing.
 

oxide

Hobgoblin Captain
Joined
Nov 27, 2012
Messages
342
Οι developers θα μας τρελάνουν!Εκτός των υπολοίπων καταπληκτικών αδειών,σήμερα ανακοινώθηκε και η Mclaren MP4-12c και MP4-12c GT3.
Ακόμα δεν έχω γυρίσει σπίτι να δοκιμάσω το tech demo και τρελαίνομαι! :woohoo:
 

oxide

Hobgoblin Captain
Joined
Nov 27, 2012
Messages
342
Η λίστα αυτοκινήτων μέχρι τώρα είναι η εξής!

Abarth 500 SS
-
BMW 1M - 1.0
BMW M3 E92 - 1.0
BMW M3 GT2 - 1.0
BMW M3 E30 EVO - 1.0
BMW M3 E30 DTM - DLC
BMW Z4 E89 - 1.0
BMW Z4 GT3 - 1.0
BMW 1M Safety Car - DLC
-
Ferrari 458 Italia
Ferrari F40
Ferrari ?????
Ferrari ?????
Ferrari ?????
Ferrari P4/5 Competizione by Pininfarina
-
KTM X-bow R
-
Lotus Elan
Lotus EVORA GTE - 1.0
Lotus EVORA S - 1.0
Lotus 2-ELEVEN - 1.0
Lotus 2-ELEVEN GT4 - 1.0
Lotus Exige S ´12 - 1.0
Lotus Elise SC - 1.0
Lotus 25
Lotus 33
Lotus 49 - 1.0
Lotus 49C
Lotus 72 - 1.0
Lotus 98T - 1.0
Lotus T125
-
Mclaren MP4-12C - DLC
Mclaren MP4-12C GT3 - DLC
-
Pagani Zonda R - 1.0
-
Tatuus FA01
Tatuus Prototype PY 012

Η λίστα των πιστών είναι η εξής!

Imola
Monza
Magione - 1.0
Mugello
Nurburgring GP
Nurburgring Nordschleife VLN
Silverstone
Vallelunga
 

oxide

Hobgoblin Captain
Joined
Nov 27, 2012
Messages
342
Γύρισα επιτέλους σπίτι μου μετά από περίπου ένα μήνα και δοκίμασα ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ το tech preview του AC.Ναι,είναι αλήθεια και είμαι χαρούμενος!

Το παιχνίδι καθαρό sim δε μπορώ να το πω μιας και μπορείς να ενεργοποιήσεις κάποιες ευκολίες όπως ideal line,stability control κτλ που εμένα με ξενίζουν αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν έχομε να κάνουμε με simulation game γενικά.
Βάζω το επίπεδο δυσκολίας στο pro το οποίο έχει απενεργοποιημένα τα πάντα και μπαίνω στη πίστα με τη lotus μου χωρίς πολλά πολλά(έχοντας ρυθμίσει το τιμόνι φυσικά πιο πριν).

Αυτό που βλέπουμε στις εικόνες είναι πραγματικότητα,το παιχνίδι είναι χάρμα οφθαλμών!Με σχεδόν τα πάντα ενεργοποιημένα στις ρυθμίσεις γραφικών,τρέχει σφαίρα με 100 fps και παθαίνω πλάκα μιας και ήμουν σίγουρος ότι θα είχα πρόβλημα με το παλιούτσικο σχετικά Pc μου.

Βάζω πρώτη και πατάω το γκάζι,αφήνω συμπλέκτη και το αμάξι δε σβήνει <img src="/frown.gif" width="" height="" alt=":(" title=":(" class="bbcode_smiley" /> Δε πειράζει,tech demo είναι,θα το διορθώσουν πιστεύω στη τελική έκδοση.Ξεκινάω λοιπόν και κάνω μερικές γύρες χωρίς προβλήματα και πολύ πιο εύκολα απ'ότι περίμενα..Η μικρή μου Lotus φταίει,το παιχνίδι ή είμαι οδηγάρα και "το πάω έτσι"?Το τελευταίο σίγουρα όχι οπότε τα 2 πρώτα και η απορία θα μου λυθεί στην τελική έκδοση!Πάντως είναι κάπως εύκολο σε σχέση με τα άλλα sims που έχω παίξει.

Μη τα πολυλογώ,το παιχνίδι είναι φοβερό,το force feedback είναι καταπληκτικό όπως και στο Νkpro,τα γραφικά σε σχέση με τις απαιτήσεις του συστήματος τα σπάνε,ο ήχος με ικανοποιεί και η αίσθηση της οδήγησης στο τομέα του χειρισμού υπάρχει.

Περισσότερες πληροφορίες ίσως αργότερα. <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />

Υ.Γ. Μόνος τα γράφω,μόνος τα διαβάζω μου φαίνεται εδω μέσα <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,326
<blockquote>Υ.Γ. Μόνος τα γράφω,μόνος τα διαβάζω μου φαίνεται εδω μέσα</blockquote>

ποιος εισαι;
<span class="bbcode_spoiler"> :woohoo: :woohoo: :woohoo: </span>
 

oxide

Hobgoblin Captain
Joined
Nov 27, 2012
Messages
342
Review του technology preview ακολουθεί.
Αφού έγραψα τις πρώτες εντυπώσεις θα πρέπει να γράψω και ένα review της τρομερής οδηγικής εμπειρίας που αποκόμισα από ένα ημιτελές simulation.

Το technology preview είναι κάτι demo-beta για το έπος που πρόκειται να ακολουθήσει.
Με μόλις 258mb κατεβάζουμε μια αρκετά πρώιμη έκδοση που μας δίνει τη δυνατότητα να οδηγήσουμε την Lotus elise cs στη laser scanned πίστα magione της Ιταλίας.Μπορούμε να κάνουμε offline practice και hotlaps,τα δυο modes που περιέχει το tech preview.Διαλέγουμε χρώμα αυτοκινήτου,επίπεδο δυσκολίας-ρεαλιστικότητας και την ώρα που θα τρέξουμε,thats it thats all!

Ας τα πάρουμε απο την αρχή.Με το που τρέχουμε το παιχνίδι βλέπουμε ένα υπερβολικά εύχρηστο και όμορφο μενού που περιέχει τις εξής επιλογές:
Drive: Το μενού που εμφανίζει την πίστα,αυτοκίνητο,επίπεδα δυσκολίας κτλ πριν τρέξουμε
Options: Οι ρυθμίσεις του παιχνιδιού (γραφικά,ήχος και controlls)
Report : Μπορούμε να στείλουμε frame rate statistics στους developers και να ανεβάσουμε crash reports-log files.
Logout : Δεν εξηγώ κάτι εδώ <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />

Το παιχνίδι στην αρχή λοιπόν μου φάνηκε σαν ένα simulation που πάει κάπως να "casualιάσει" αλλά τελικά έκανα μεγάλο λάθος.Είναι αυτό που λέμε, easy to learn,difficult to master.Ρυθμίζοντας σωστά το τιμόνι(πανεύκολη υπόθεση όπως και στο netkar pro) και βάζοντας το επίπεδο ρεαλισμού στο "pro" θα νιώσουμε μια πραγματική οδηγική εμπειρία.Η lotus μπορεί να φαίνεται εύκολη στην οδήγηση κάνοντας μερικούς "γρήγορους" γύρους αλλά στη πραγματικότητα δεν είναι έτσι,αν θες να κάνεις πραγματικά γρήγορους γύρους πρέπει ή να λιώσεις κυριολεκτικά στη προπόνηση ή απλά να είσαι οδηγός αγώνων από....κούνια.

Ο οπτικός τομέας είναι σε άλλα επίπεδα για simulation game,πραγματικά πανέμορφο και πολύ ελαφρύ μιας και έπαιζα σχεδόν στο full και είχα 60-70 fps.Λογικά όμως όταν με το καλό κυκλοφορήσει το game και εμφανιστούν οι πρώτοι αντίπαλοι στη πίστα θα πρέπει να κάνω ρίξω λίγο κάποιες ρυθμίσεις αλλά και πάλι πανέμορφο θα δείχνει.

Είναι Modable ξέχασα να αναφέρω και είδη τα πρώτα Mods έκαναν την εμφάνιση τους.Μπορούμε να προσθέσουμε κάποιες μικροεφαρμογές στο UI γράφοντας τες σε python,για όσους γουστάρουν κάτι τέτοιο.Φυσικά θα μπορούμε να φτιάξουμε και τα δικά μας αυτοκίνητα-πίστες στο μέλλον(ή και τώρα,δε ξέρω).Κατέβασα ένα application που έφτιαξε η ομάδα radiators springs όπου ανεβάζει τα hotlaps μας και μας ταξινομεί με κατάταξη το οποίο δε βάρυνε καθόλου το παιχνίδι.Πιστεύω θα δούμε όμορφα πράγματα στο μέλλον.

Και το τελευταίο πράγμα που μου έκανε πολύ εντύπωση είναι ότι απ ότι κατάλαβα το παιχνίδι σε σπρώχνει να το παίξεις "ρεαλιστικά".Παράδειγμα,ενεργοποιώντας τον αυτόματο συμπλέκτη θα ήμουν πιο αργός σε σχέση με κάποιον που το έχει απενεργοποιημένο.Δε σε αφήνει να καρφώσεις απλά τη ταχύτητα και όλα μέλι γάλα,αν θες αυτόματο συμπλέκτη πρέπει να αφήνεις το γκάζι κάθε φορά που θες να αλλάξεις ταχύτητα αλλά επίσης αν το κάνεις αστραπιαία,η ταχύτητα δε θα μπει όσο γρήγορα το έκανες,θα μαρσάρει το αμάξι λες και έχει κενό και όταν μπει θα κλοτσίσει,πράγμα που δε γίνεται με απενεργοποιμένο τον αυτόματο συμπλέκτη.Ο οδηγός που ξέρει να να δουλέυει τον συμπλέκτη με λίγα λόγια θα είναι αισθητά πιο γρήγορος.Έτσι το παιχνίδι δε σε αφήνει να κλέψεις με αυτό το τρόπο ώστε να είσαι πιο γρήγορος,πράγμα που συναντώ πρώτη φορά και έχω ενθουσιαστεί.Τώρα θέλει πραγματικό skill!

Σεντόνι έγραψα,ξέρω ότι 1-2 άτομα θα το διαβάσουν αλλά δε πειράζει,ελπίζω να ψηθεί κανείς να ασχοληθεί με το sim racing γιατί πραγματικά αξίζει και θα ζήσει gaming εμπειρίες άλλου επιπέδου(αν γουστάρει την οδήγηση προφανώς).
 

oxide

Hobgoblin Captain
Joined
Nov 27, 2012
Messages
342
http://www.flickr.com/photos/28632494@N04/page1/

Ορίστε και μερικές φώτο συγκεντρωμένες!
 

c3rberoz

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,466
OxidE μπραβο εκ μερους μου μονο και μονο επειδη συνεχιζεις να ανανεωνεις το thread :thumbsup: Respect ρε φιλε επειδη δεν απογοητευτηκες <img src="/cool.gif" width="" height="" alt="B)" title="B)" class="bbcode_smiley" />
 

oxide

Hobgoblin Captain
Joined
Nov 27, 2012
Messages
342


c3rberoz wrote:
OxidE μπραβο εκ μερους μου μονο και μονο επειδη συνεχιζεις να ανανεωνεις το thread :thumbsup: Respect ρε φιλε επειδη δεν απογοητευτηκες <img src="/cool.gif" width="" height="" alt="B)" title="B)" class="bbcode_smiley" /></blockquote>

χαχαχ να σαι καλά ρε φίλε!
Το παιχνιδάκι θα τα σπάει ρε συ,είμαι σίγουρος γιαυτό και πιστεύω θα κινήσει το ενδιαφέρον σε πολλούς όταν κυκλοφορήσει οπότε ζεσταίνω την ατμόσφαιρα και αν χρειαστεί κάποιος να μάθει κάτι γιαυτό ας υπάρχει έστω ένα topic που να λέει 2-3 πράγματα. <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />

 

oxide

Hobgoblin Captain
Joined
Nov 27, 2012
Messages
342
Το asseto corsa πήρε το πράσινο φως στο steam greenlight! :cheers:
 

akis

Gelatinous Cube
Joined
Jan 10, 2013
Messages
119
Τουλάχιστον στο steam δεν πάει χαμένη η ψήφος μας :whistle:
 

oxide

Hobgoblin Captain
Joined
Nov 27, 2012
Messages
342
http://www.netkar-pro.com/main/index.php?option=com_content&view=article&id=112&Itemid=54&lang=en

3.99 euro το nkpro παιδιά,τζάμπα πράγμα!Τόσες μαλακίες έχετε αγοράσει,δώστε τα για κάπου που αξίζουν τουλάχιστον και ίσως κολλήσετε το μικρόβιο του υπέροχου κόσμου του simracing.
Άντε και σε λίγο καιρό θα θέλετε σαν τρελοί το asseto corsa!!!
 
Top Bottom