What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Ατσίβια, ναι και πως?

Savatar

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,408
Διαβάζοντας τα ποστ στο τόπικ του Γούιτσορα του 3ου και όλες τις κουβέντες περί "achievements" για άλλη μια φορά μου ήρθε η απορία κατά πόσο παίζουν σημαντικό ρόλο στην συνολική εμπειρία μας σε ένα παιχνίδι. Κακά τα ψέμματα, εν έτη 2015 η συντριπτική πλειοψηφία των games θα έχει achievements, και μάλιστα με ποικίλους τρόπους. Εσείς πως τα προτιμάτε?

- Δεν τα γουστάρετε καθόλου? Ή απλά αγνοείτε την ύπαρξη τους και τελειώνετε το παιχνίδι με τον παραδοσιακό τρόπο?

- Ναι σας αρέσουν αρκεί να κρατάνε ένα απλό στυλ καταγραφής του progress που έχετε στην διάρκεια του παιχνιδιού?

- Τα θέλετε όλα! Από την απλή καταγραφή της πορείας σας μέχρι τα "σκότωσε 20 από δαύτους με ΑΥΤΟΝ τον τρόπο"?

Προσωπικά μου αρέσουν μόνο στην 2η περίπτωση, σαν μια ποιο οργανωμένη (και στιλάτη φυσικά <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> ) καταγραφή της πορείας μου σε ένα παιχνίδι (ποια bosses σκότωσα, σε ποια περιοχή έφτασα, ποιους χαρακτήρας γνώρισα, τι είδους τέλους κατάφερα να βγάλω κτλ.) χωρίς πολλές σάλτσες και πάντα προσεκτικά για να μην με spoil-άρουν σεναριακά. Τα ατσίβια σε στυλ "φάρμαρε το Χ είδος εχθρού", ή "πάρε kill με έναν συγκεκριμένο τρόπο" , ή ακόμα χειρότερα "τερμάτισε το με όλους τους πιθανούς συνδυασμούς" (άρα επανάληψη του παιχνιδιού με επιλογές που κανονικά δεν θα ήθελα να κάνω) μου σπαν τα νεύρα (και στο τέλος απλά τα αγνοώ)! Δεν λέω κατά πόσο θα τα κυνηγήσετε ή σε τι βαθμό θα καείτε για να πετύχετε το 100%, αλλά το πως τα απολαμβάνετε περισσότερο <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" />
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,554
Δαγκωτό το δεύτερο! Τα θεωρώ τις πολαροϊντ του κάθε ταξιδιού μου σε παιχνίδι και ΠΟΤΕ δεν επιδιώκω ατσίβμεντ που αφορά σε ηθική επιλογή αντίθετη με αυτή που θα έκανα (γι'αυτό και στο αγαπημένο New Vegas, τα μόνα ατσίβμεντς που δεν έχω πάρει, είναι εκείνα που αφορούν διαφορετικό φινάλε από αυτό που επέλεξα).

Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις, αν κάποιο παιχνίδι στηρίζεται σε μηχανικές και συστήματα που απολαμβάνω υπερβολικά (και είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού πλέον) ίσως μπω στο τριπάκι να ασχοληθώ με "μηχανικά" ατσίβμεντς. Σπάνια όμως και όσο λιγοστεύει ο ελεύθερος χρόνος, ακόμη σπανιότερα.
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,359
Μαζί σας κι εγώ. Δεν γουστέρνω να χαραμίζω gaming ώρες για να κάνω κάτι ψυχαναγκαστικό που δεν με εκφράζει.

Κι όπως πολύ ωραία είπε ο Μποράτσος από πάνω μου αν έχει να κάνει με λιώσιμο σε κάτι που θέκανα έτσι κι αλλιώς β. Warband δεν έχω θέμα. Αφορμή έψαχνα να το κάψω έτσι κι αλλιώς. Ή το Grimrock το οποίο τερμάτισα 3 φορές επειδή γούσταρα να το λιώσω και στην πορεάι ήρθανε και τα ατσίβμε.

περιμένω θάψιμο από τον Μπρούσορα <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 

pitsinius

Umber Hulk
Joined
Dec 12, 2012
Messages
792
Είχα μπει στο τρυπάκι να κυνηγάω achievments όταν έπαιζα WotLK, αλλά τελικά κατάλαβα (ευτυχώς για μένα) ότι αν συνέχιζα να τους δίνω παραπάνω σημασία απ'αυτή που τους "έπρεπε", θα ήταν η καταστροφή μου.

Με λένε pitsinius και είμαι καθαρός εδώ και 5 χρόνια.
 

Tom G

Mind-flayer
Joined
Nov 30, 2012
Messages
1,736
Δηλαδή, σε φάση, δε κυνηγάς με τίποτα τα achievements πια;
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,450
Μη μου δίνετε σημασία, ήρθα να ρίξω μια ματιά στο σίρκλτζερκ των κάζουαλς και επιστρέφω στο κυνήγι των 50 headshots στο Witcher 3 :popcorn: .
 

Arwindan

Mind-flayer
Approval of the Admiral The Ultimate Sacrifice PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 3, 2012
Messages
2,487
Συμφωνώ με τον από πάνω. Αν δεν χρειάζεται να σκοτώσεις 50 διαφορετικούς εχθρούς με 50 διαφορετικούς τρόπους τότε απλά δεν είναι achievement <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 

m@ster chief

Hobgoblin Captain
Joined
Dec 1, 2012
Messages
227
αφού ξεκίνησα το clicker heroes δεν θέλω να ξαναδώ αυτή τη λέξη.... :unsure: :unsure: :unsure:
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,444
ΤΑ. ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ. ΜΕ. ΛΥΣΣΑ.
και βεβαια δεν καταλαβαινω ΚΑΘΟΛΟΥ γιατι να υπαρχουν.
το ατσιβμεντ σου ειναι το ιδιο το παιχνιδι. να το προχωρας, να το τελειωνεις, αν σ αρεσει να το ξαναπαιζεις.. το να προσπαθει ο ντεβ να αυξησει τεχνητα την διαρκεια του παιχνιδιου πατωντας στην ψυχαναγκαστικη σου πλευρα το βρισκω προσβλητικο για τον παικτη.
ειδικα το στυλ: "σκοτωσε 50 αρκούδια επειδη εισαι ο Παπαφλεσας και ΜΠΟΡΕΙΣ" η το ακομα πιο γελοιο: "πάνε φερε μου 50 ριζες απο τζινσενγκ να φτιάκω σαμπουάν και αφρόλουτρο" απ οτι ξερω (αν κανω λαθος, διορθωστε ελευθερα) ξεκινησε απ τα ΜΜΟ και σ εμενα που ειμαι σινγκλ πλειερ δεν λεει απολυτως τιποτα.
επισης εκτος απ τα αρπιτζια, το αγαπημενο μου ειδος ειναι τα adventures, οποτε λογικο ειναι να βρισκω τοσο ακυρα τα ατσιβ. τι ατσιβμεντ να βαλεις στον τεξ μερφι? το ατσιβμεντ σου ειναι οτι ελυσες τους γριφους, προχωρας και νιωθεις ωραιος.

τα μονα που μπορω να αντεξω ειναι καποια "χιουμοριστικα", οταν σου λεει ξερω γω οτι εισαι γιωτάς και καταφερες να πεθανεις 100 φορες και βεβαια για μενα, ακομα κι αυτα εχουν καποια σχετικη αξια μονο αν τα ανοιγεις ουσιαστικα τυχαια, δηλαδη να μην τα ξερεις απο πριν. δεν ξερω καν, υπαρχουν τετοια τη σημερον ημερα? εξαρταται απ το παιχνιδι? η σχεδον σε ολα ξεκινωντας, σου πεταει εναν καταλογο και σου λεει: πεσε και παιρνε??

βεβαια σεβομαι οσους τα βρισκουν ενδιαφεροντα και τα κυνηγανε αλυπητα, αλλα θα την πω την αμαρτια μου:

Μπορατσε. Αδερφε μου. δεν ξερεις ποσο τραβαγα τους τριχοθυλακες μου απο ΠΑΝΤΟΥ, οταν εγραφες οτι ακουσον ακουσον, επειδη καποιο πατς ψιλομαμούσε τα τσίβος, ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΣ ξερω γω 10 μερες να παιζεις Το Παιγνιδι που τελείωσε για σενα Ολα Τα Παιγνιδια. και για το οποιο τοσα ωραια και μορτικα εγραψες χτες. (καταθεση ψυχης. οποιος δεν το εχει δει ακομα, ας επενδυσει το χρονο του:
http://www.ragequit.gr/editorials/borrachos-cantina/item/something-ends-something-begins-witcher-3-closing-thoughts )
μα ειναι δυνατον να βιωνεις τετοια εκρηξη εγκεφαλου, συναισθηματων και ψυχης και να την κοβεις μαχαιρι για να μην χασεις τα τσίβια?? ΟΧΙ ρε φιλε. ΟΧΙ, μα τα χιλια αρκουδοτόμαρα στο ινβεντορυ του χέληον. πως μπορεσες??

μεγκα ατσιβμεντ: βρειτε 10 ποστς απ τα 2000 του μπραδερ που να μην γκρινιαζει για κατι. :mosh: :cheers:
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,554
Εύκολα όμως. Μέσα μου αντιπαλεύουν κάθε μέρα ο παθιάρης ψυχασθενής και ο μεθοδικός, ψυχρός ωσάν παγόβουνο ιδεοψυχαναγκαστικός ψυχασθενής. Ζύγισα τα πράγματα, είδα πως ξανάσπασαν τα ατσίβμεντς και λέω ΦΑΚΙΤ, πάμε και πλέον, ουδόλως με ενδιαφέρει αν θα ανοίξουν ή όχι, το Ιερό Ταξίδι ολοκληρώθηκε.

Άσε που είναι πιο εύκολο να περιμένεις όταν ο ντέβ σου τάζει πως "αύριο το πακέτο θα είναι κομπλέ" και ούτως ή άλλως έχεις μια ώρα για γκέημινγκ. Όταν όμως δεις πως υπάρχει υπαρκτή, χειροπιαστή ευκαιρία να Το Ολοκληρώσεις, ξεχνάς τα πάντα.

Πέραν τούτου, ομοίως, τα αγαπημένα μου ατσίβμεντς είναι ακριβώς εκείνα που επιβραβεύουν εξερεύνηση, λιώσιμο του σεναρίου και άγριες καφρίλες. Τα μηχανικά υπάρχουν απλά για να υπάρχουν.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,929
<blockquote>το αγαπημενο μου ειδος ειναι τα adventures, οποτε λογικο ειναι να βρισκω τοσο ακυρα τα ατσιβ.</blockquote>
Αν θυμάσαι πολλά παλια adventures (π.χ. Quest for Glory) είχαν πόντους για ανεύρεση μυστικών, ουσιαστικά όλα αυτά ήταν κάτι προαιρετικό άρα achievement.
Και εγώ εννοείται στη δεύτερη κατηγορία, ό,τι φάμε και ό,τι αρπάξουμε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

<blockquote>επιστρέφω στο κυνήγι των 50 headshots στο Witcher 3</blockquote>
Καλό σουτεράκι αυτό το witcher μάνμου?
 

j_lynx

Death Knight
Joined
May 27, 2014
Messages
3,287
Ναι σε όλα εκτός από Achievements που σε αναγκάζουν να παίξεις με συγκεκριμένο τρόπο χαρακτήρα σε rpg που δεν σου πάει. Αν χαλάσεις την ταύτηση με τον χαρακτήρα σου χαλάει η όλα ατμόσφαιρα. Επίσης ΟΧΙ σε multiplayer achievements σε single player παιχνίδια. Ο κυριότερος λόγος είναι ότι χρειάζεσαι και άλλους για να τα κάνεις. Έτσι λοιπόν και έχει παλιώσει λίγο το παιχνίδι και έχει πέσει ερημιά στους servers την έκατσες. Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θα πρέπει να ασχοληθώ και με το multiplayer αν θέλω να κάνω όλα τα achievements σε ένα παιχνίδι που γουστάρω τρελά.
 

fevgatos

Commoner
Joined
May 16, 2013
Messages
9
Σε open world games τα achievements χαλανε το νοημα του "κανε οτι γουσταρεις", μιας και αν θες να τα κυνηγησεις πρεπει να ακολουθησεις συγκεκριμενη πορεια. Γενικα πιο πολυ ψυχαναγκαστικο το βλεπω, γιατι βλεπωντας οτι σου λειπουνε Χ achievements αισθανεσαι σαν να μη τελειωσες το game.
 

castorsia

Umber Hulk
Approval of the Admiral
Joined
Dec 9, 2012
Messages
813
Δεν τα θέλω, χαλάνε το ιμέρσιον. Εκεί που είμαι στον κόσμο του παιχνιδιού, πετάγεται το ατσιβμεντ και θυμάμαι ότι ολα ειναι.. ψεύτικα, στημένα.

Είναι σαν να διαβάζεις και εκεί που έχεις βυθιστεί, να πετάγεται κάποιος δίπλα σου και να ουρλιάζει: "ΟΤΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΛΑ ΤΟ ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΧΑΡΤΙ! ΧΑΡΤΙ! ΧΑΡΤΙ! ΧΑΡΤΙ!"
 

tommas

Umber Hulk
Joined
Dec 2, 2012
Messages
750
Τα ψιιιλο--κυνηγάω. Ειδικά αν έχουν αρκετό challenge και δεν είναι απλώς time sinks όπως τα 50 headshots που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Achievements που αφορούν multiplayer ή σε αναγκάζουν οπωσδήποτε σε πολλαπλά plyathroughs τρώνε ένα μεγαλοπρεπέστατο Ignore από μένα.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,852
Παράδειγμα "καλού" achievement που κυνηγάω έστω και έμμεσα: αυτά που παίρνεις στο Human Revolution αν το τελειώσεις χωρίς να σκοτώσεις ούτε έναν, ή αν σώσεις την Μάλικ σε εκείνο το σκηνικό που καταρρίπτεται το αεροπλάνο της και της την πέφτουν από παντού. Αυτά είναι όντως "achievements", δηλαδή μια μικρή επιβράβευση επειδή κατάφερες κάτι που ο μέσος παίκτης ίσως δεν μπορεί.

Παράδειγμα κακού achievement που αγνοώ: "πέτα 700 συνολικά EMP Grenades στα Τσομπανόσκυλα" ή "Πέσε 500 φορές στο χαντάκι".
 

pitsinius

Umber Hulk
Joined
Dec 12, 2012
Messages
792


TomG wrote:
Δηλαδή, σε φάση, δε κυνηγάς με τίποτα τα achievements πια;</blockquote>

Μπα δε τα μπορώ. Όχι γιατί δε θα γούσταρα να ασχοληθώ μαζί τους, to be honest. Το μικρόβιο υπάρχει πάντα μέσα μου! Aλλά δεν έχω τον απαραίτητο χρόνο να διαθέσω πλέον για να τα κυνηγήσω.

Αρκούμαι πλέον σε games με απλά όμορφη ατμόσφαιρα <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />

 

Grotenfrod

Prophet of Nihilism
Staff member
Approval of the Admiral Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Feb 12, 2014
Messages
3,508
Το ίδιο με τον Χέλιο. Αν είναι ατσίβμε με κάποιο προκλητικό βαθμό δυσκολίας που συνάδει και με τον τρόπο που παίζω θα το προσπαθήσω. Αν έχουμε σχετικά λογικά ατσίβμε και είναι στα όρια του λογικού, ηδονίζομαι να πάρω ένα 100%. Αλλά και εγώ δεν εκτιμώ τα ορφανά των MMO με το ανούσιο φαρμάρισμα. Επίσης γουστάρω όταν έχουν έξυπνα λογοπαίγνια και αναφορές.
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,447
Ακόμα και όταν έπαιζα WoW, δεν κυνηγούσα όλα τα achievements. Με ενδιέφεραν κυρίως όσα είχαν να κάνουν με το PvE. Πλέον απλά τα θεώρω από ευχάριστη έως περιττή γαρνιτούρα. Και φυσικά, achievements όπως το Pacifist, στο Deus Ex: Human Revolution, που προανέφερε ο Hellion, τα κυνηγώ με λύσσα και μανία. <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" />
 
Top Bottom