What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

BACKBONE

eternal champion

Gelatinous Cube
Joined
Dec 8, 2018
Messages
62
Κρίμα για το Backbone γιατί το demo του με είχε προϊδεάσει ευχάριστα. Το Blacksad με απογοήτευσε και στην επιλογή των φωνών και στον εικαστικό τομέα. Είναι κρίμα που τα λεπτομερέστατα με υπέροχους χρωματισμούς σκίτσα του κόμικ αποδόθηκαν σαν χοντροκομμένα 3d μοντέλα που σκουντουφλάνε σε generic περιβάλλοντα. Ελπίζω αν το Grandville γίνει ποτέ παιχνίδι να είναι πιο τυχερό.
Τώρα περιμένω ρηβιού του
Επίσης είναι διαθέσιμο και demo του
 

maladroid

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,958
Το έπαιξα τελικά, δεν κρατήθηκα. Πολύ εύστοχο και αντιπροσωπευτικό το review του φίλτατου G0O, αποδίδει στο ακέραιο τις εντυπώσεις που μου άφησε το παίγνιο.
Θα σταθώ στο εξής σημείο του review που αντανακλά ακριβώς την αντίδρασή μου όσο έπαιζα: "ενώ σαφώς αρνητική εντύπωση προκαλεί το ότι το πολύ σοβαρό ζήτημα της έμφυλης βίας, αναφέρεται στο ξεκάρφωτο σε μια προσπάθεια να ξεπλύνει ηθικά στυγνούς δολοφόνους." Είναι πραγματικά το σημείο, όπου ενώ έχεις μόλις παρακολουθήσει ένα καλπάζον παραλήρημα ψευδοφιλοσοφημένης αρλούμπας, το παιχνίδι γυρνάει παιχνιδιάρικα και σου κλείνει το μάτι λέγοντας "ε ναι, αν δεν το κατάλαβες, δεν έχουμε ιδέα για τι μιλάμε lol, απλά θέλαμε να ντύσουμε με pixel art το μάχιμο χιπστερομπλόγκ μας :p ευχαριστούμε που μας διάβασες, το hate σου μας κάνει διαρκώς καλύτερους xoxo".

ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ, η αστυνομική ιστορία και πλοκή δεν είναι εντελώς χάλια. Αν έλειπαν οι βλακώδεις και ατελείωτοι εσωτερικοί μονόλογοι και αυτές οι αγωνιώδεις προσπάθειες να "μιλήσουμε για την κοινωνία, τον άνθρωπο, το σύμπαν και τα πάντα TM", θα είχαμε ένα αξιοπρεπές visual novel του 75-80% με πανέμορφο εικαστικό και μουσική. Αλλά οι δημιουργοί όχι απλώς θέλησαν μέσω του παιχνιδιού να στείλουν το βιογραφικό τους στη LIFO, αλλά δεν έχουν καν το απαραίτητο ταλέντο για να αποδώσουν με διακριτικό ή συναρπαστικό τρόπο τις snowflake απόψεις τους. Sad.

6/10 από μένα.
 
Last edited:

maladroid

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,958
Σκάλιζα λίγο στα Steam forums και έπεσα πάνω σε ένα post που αντιπαραβάλλει τις "υποσχέσεις" της KS campaign με το τελικό προϊόν. Αν κατάλαβα καλά, είχαν κάνει λόγο για ένα μυστηριώδες artifact που θα σου δίνει δυνάμεις οι οποίες επηρεάζουν το gameplay (δείξαν κι ένα GIFάκι με μάχη), για πολλαπλά paths/endings και τρόπους επίλυσης των γρίφων, για έναν κόσμο όπου η φύση επιτίθεται στο αστικό περιβάλλον με δέντρα να ξεφυτρώνουν βίαια μέσα στους δρόμους και τα κτήρια, κτλ. κτλ. Επίσης, υποτίθεται ότι έπιασαν τον στόχο για να προσθέσουν voice-overs αλλά στο παιχνίδι δεν ακούς ούτε λέξη.
Ακούγεται σαν ένα αρκετά διαφορετικό concept. Με κάνει, δε, να υποπτεύομαι πως ο ισχυρισμός τους σ'εκείνο το φαιδρό open letter ότι "έφτιαξαν ακριβώς το παιχνίδι που ήθελαν" ίιιισως και να μην είναι τελικά απολύτως ειλικρινής :unsure:
 
Last edited:

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,469
η μετάφραση του open letter ήταν μέσες άκρες "τα κάναμε πουτάνα με τα λεφτά και τώρα που τελείωσαν βγάλαμε το παιχνίδι όπως όπως και κάνουμε τους χαζούς".
 

maladroid

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,958
Τα τυπάκια αυτά είναι εκείνοι οι "κοινωνικοί ακτιβιστές" που αρνούνται να σηκώσουν πλακάτ "STOP Στη Σεξουαλική Παρενόχληση" σε πορεία, εκτός κι αν τους διαβεβαιώσεις πρώτα ότι είναι φτιαγμένο μόνο από κλαδια που ξέβρασε η θάλασσα.
 
Last edited:

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,469
εμ για κάποιο λόγο άλλαξε όνομα σε Tails Noir το παιχνίδι, κανείς δε ξέρει γιατί και δεν υπήρξε καμία ανακοίνωση.
Πουστιά για να ξεχάσουμε το κράξιμο;
 
Top Bottom