What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Baldur's Gate Series

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
4,490
Φτιάχνω νήμα για να συζητάμε για τα Baldur's Gate παίγνια.

Πρόσφατα λοιπόν άρχισα το Baldur's Gate : Enhanced Edition και έχω μερικές απορίες.

-Καταρχάς είναι ιδέα μου ή τα levels τα παίρνεις ΠΟΛΥ αργά; Έχω φτάσει κεφάλαιο 2 και οι περισσότεροι χαρακτήρες μου είναι ακόμα level 1. Πάω καλά ή υπάρχει κάτι που δεν κάνω σωστά;

-Στις τελευταίες μάχες έχω πολλά misses. Και οι εχθροί έχουν αρκετά, αλλά μιλάμε ότι μπορεί μια μάχη με 1 εχθρό να κρατήσει και 2 λεπτά. Τι σαπίλα είναι αυτή; Το Dexterity παίζει ρόλο να φανταστώ;
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,764
1. Ναι τα παίρνεις αργά, η campaign στο βασικό παιχνίδι είναι 50 ώρες εύκολα και κάνα 10ωρο το expansion. Το level cap δε θυμάμαι πόσο είναι σε xp αλλά γύρω στο lvl 8 θα είσαι στο τέλος (9 ο thief). Πάντως, σε σχέση με άλλα rpg, εδώ κάθε level σε δυναμώνει αρκετά.

2. Στην αρχή θα κάνεις αρκετά miss, βάζε τους proficiency σε όπλα στα οποία έχουν ήδη επενδύσει και μην απλώνεσαι σε πολλά διαφορετικά όπλα (1-2 το πολύ, αυτό ισχύει και για τον main char σου). To THAC0 κοίταζε πως αλλάζει με το κάθε όπλο που βάζεις, όσο πιο χαμηλό τόσο πιο πιθανό να χτυπήσεις.
 

Stamatimenos

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,618
Ωωωω ναι είσαι όντως αρκετά low σε xp, καλό θα είναι να κόβεις βόλτες στην ερημιά, να σφάζεις και να κάνεις sidequests πριν πας στα ορυχεία.
Θα πρότεινα να βγάλεις το level cap με cheatάκι, μιας και ουσιαστικά δε κλέβεις (το πολύ 1-2 level παραπάνω θα είσαι στο τελικό boss, εκτός αν abuseάρεις το σύστημα με το να grindάρεις random encounters).

2. Νννννομίζω ότι το Dexterity δεν παίζει καθόλου ρόλο στο hit-chance αλλά ίσως το άλλαξαν στο PC game για να "ταιριάζει" περισσότερο με Thieves , Rangers, και λοιπούς "Dexteritάδες". Αλλά originally αυτά που έπαιζαν ρόλο είναι το Strength, τα dots  που βάζεις στα όπλα και το thAC0 που ανεβαίνει σχεδόν σε κάθε level, ανάλογα το class πάντα. <span style="font-size: 8pt">Επιφυλλάσομαι όμως γιατί με actual rules της 2nd δεν έχω ασχοληθεί παρά μόνο για ένα μικρό διάστημα που ετοίμαζα Ravenloft one-shot, αλλά πάνε 8 χρόνια από τότε και στο ενδιάμεσο παίξαμε 3, 3.5 και 5th.</span>
 

tommas

Half-Ogre
Joined
Dec 2, 2012
Messages
735
Το Enhanced Edition περιέχει και το Tales of the Sword Coast οπότε πάς 8-10 αναλόγως την κλάσση.

Σχετικά με τα misses είναι θέμα καθαρά ζαριού (στα options για μένα έχει φάση να βάλεις να την επιλογή να βλέπεις τα rolls) στο οποίο βελτιώνονται οι πιθανότητες ανεβάζοντας το σχετικό proficiency με το όπλο, το αντίστοιχο ability score, (σε γενικές γραμμές strength για melee όπλα και dexterity για τα  ranged) και φυσικά το lvl σου.
 

Stamatimenos

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,618
Δοκίμασε να κάνεις έναν Fighter με dots στα darts και κλέψε από το Watcher's Keep το +3 βελάκι που επιστρέφει και άρα έχεις unlimited ammo, κόβει!
Συν το ότι μπορείς να έχεις και Full Plate + ασπίδα. :D
Άλλη καλή επιλογή είναι Archerάς με dots στο shortbow, οπλισμένος με το Tuigan Bow +1 ΚΑΙ με Haste! Εκεί να δεις πολυβόλο!
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,650
Κάπου λίγο πριν τα μισά του βίντεο, shots fired.
 

Tony Corvus

Ancient Red Dragon
Φασαίος Larianός Τσοβόλα δώστα όλα Sign me up! Approval of the Admiral
Joined
Dec 1, 2012
Messages
11,224
Ισχύει. Επίσης, ο παρουσιαστής παίζει αυτή την στιγμή να βλέπει τα ραδίκια ανάποδα ή να περπατά με το πι και να δοξάζει το Genshin Impact στο κινητό της εγγονής του.
 

captain kal

Death Knight
Joined
Dec 2, 2012
Messages
3,330
Σχήμα οξύμωρο.

Δεν έχετε πολύ εμπειρία σε κλασσικά games κ. Ναύαρχε, γι' αυτό δεν το αποδέχεστε!!!



teasing-minions-annoying-despicable-me-g4o7x8rjy40lgyrm.webp


 
Top Bottom