What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Basketball is Life

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,664


Και για να θυμόμαστε και λίγο τις εποχές που το μπάσκετ πέρα από χάρη και αθλητικότητα, απαιτούσε γερές σωματικές αντοχές. Όχι τώρα που αν δουν τον LeBron σφυρίζουν φάουλ.

http://www.nba.com/pistons/video/2014/03/03/UMTheJordanRules2mp4-3180200" class="bbcode_url">Πώς παιζόταν η άμυνα τον παλιό καλό καιρό

Δείτε λίγο το πώς κατέβαζε τα χέρια ο Isaiah Thomas. Κάτι αντίστοιχο είχε γίνει πριν τα Χριστούγεννα στον μεγαλύτερο-αθλητή-που-κάνει-4-βήματα-πριν-ντριμπλάρει-την-μπάλα και εκνευρίστηκε.
 

grmadness

Death Knight
Approval of the Admiral
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,952
Ας είχε τον Rodman κολλημένο πάνω του... Παιχταράς ο James, μα ανάμεσα στα μεγαθήρια εκείνα θα ήταν δευτεράντζα.
 

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,086

<div class="bbcode_center" style="text-align:center">
http://www.youtube.com/watch?v=PX7Z3XzoxMs

 
Joined
Dec 1, 2012
Messages
758
Η αποφαση της ΚΑΕ Παναθηναικος να λυσει κοινη συναινεση το συμβολαιο με τον Αρτζι μας γυρισει πισω δεκαετιες.Πηρε το καραβι με τον Ομπραντοβιτς και δεν το εριξε στα βραχια οπως πολλοι ηθελαν.Ηρεμια στο τμημα που υπηρχε τοσο καιρο παει μεσα σε μια στιγμη επειδη καναμε μια ηττα εκτος προγραμματος.ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ και ο Τρακη αρχισε μαλλον την αποδομισει τους τμηματος λογω ποδοσφαιρου?Ερωτηση κανω και περιμενω απαντηση.
Με τον Αρτζι κατακτησαμε 2 Κυπελλα και ενα ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΕ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ ΕΔΡΑΣ και ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!!!!!!!!!!!!!!!
 

Elric

Blackguard
Joined
Dec 16, 2012
Messages
1,140
αντίδραση κάποιου έλληνα προπονητη όταν πληροφορήθηκε την απομάκρυνση πεδουλάκη

http://www.youtube.com/watch?v=JE2osIWmtLw
 

headless

Hobgoblin Captain
PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester Klika Member
Joined
Nov 30, 2012
Messages
336
@Hannibal_Lecter_1984: Υπάρχει και ο αντίλογος σε αυτό, οτι τόσο καιρό παίζουμε χωρίς συστήματα στην επίθεση, και χωρίς ουσιαστικά rotation γιατί χρησιμοποιεί μόνο 7-8 παίχτες.
Με τους υπόλοιπους ή είχε προσωπικά θέματα (Παππάς), ή δεν τους εμπιστεύεται (Γιανκοβιτς) ή όντως δεν μπορούν να βοηθήσουν (Μπατίστ)
Αν θές την γνώμη μου έχει μεγάλη ευθύνη για την κακή εικόνα της ομάδας, το αντιτουριστικό basket και την αστάθεια στα ευρωπαΙκά παιχνίδια, και εφόσον στα μάτια της διοίκησης ηταν καμμένο χαρτί, από το να φύγει το καλοκαίρι καλύτερα τώρα.
Βέβαια το να δώσεις το τιμόνι στον Αλβέρτη είναι μεγάλο ρίσκο και δεν είμαι σίγουρος οτι θα μας βγεί σε καλό. Πιο συνετό θα ήταν πρίν την καρατόμηση του Πεδουλάκη να είχε ήδη προετοιμαστεί η διάδοχη κατάσταση.
 
Joined
Dec 1, 2012
Messages
758
Επειδη ημουν μεσα χθες οπως σε σχεδον ολα τα ματς του μπασκετ και του ποδοσφαιρου(σημερα δεν πηγα με τον ΑΡΗ γιατι δεν ειμαι καλα) κανενας δεν ειπε οτι ο Πεδουλακης πρεπει να καρατομηθει,ουτε υπηρξαν ηχηρες αντιδρασεις απο τους φιλαθλους για αυτο.
Τον ο Πεδουλακης χρειαστηκε να παρει αγωνες ο ΠΑΟ μεταμορφωνοταν και εκανε το καθηκον του.Τους τελευταιους δυο μηνες εχει κανει κοιλια αλλα πηρε δυο νικες με τον ΟΣΦΠ και ενα κυπελλο.
Μπορει να εδινε μεγαλο χρονο συμμετοχης σε Παππα και Γιανκοβιτς γιατι ειναι νεοι αλλα ο Μιχαλης δεν μπορει να τραβηξει το κουπι οπως παλια(μαλλον ειναι και η τελευταια σεζον του).
Χθες ο αγωνας ηταν στα μετρα του ΠΑΟ στην αρχη αλλα οταν αρχισε να γινεται γρηγορος ο ρυθμος η ομαδα εμεινε πισω.Ο Διαμαντιδης εδειξε κουρασμενος και για αυτο εκανε καποια λαθη.Τα λαθη του ΠΑΟ και τα χαμενα τριποντα αλλαξαν την ισορροπια στον αγωνα.
Καθε προπονητης εχει την ευθυνη για την εικονα της ομαδας αλλα δεν τον απομακρυνεις τωρα που παιζεις το κεφαλι σου στην Ευρωπη(δες τον ΟΣΦΠ εδιωξε τον Μπαρτζωκα).
Ο Αλβερτης μεγαλος παικτης και ακομα μεγαλυτερη σημαια αλλα στον ρολο του προπονητη δεν ειναι ακομα ετοιμος,αυτο παντως που ψυθιριζεται στην πιατσα ειναι οτι ο Αλβερτης θα πλαισιωνεται με εναν εμπειρο προπονητη(μαλλον τον Σουλη Μαρκοπουλο).
Θα δειξει ενα τετοιο σχημα τι μπορει να κανει,αλλα κατα την γνωμη χαριζουμε το πρωταθλημα στον Θρυνο.
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
το πσκ δεν πολυμπαινω στα αθλητοσαιτς και το μαθαινω τωρα απο σας. λαθος τρελλο, ειδικα τωρα που γινεται.

κι ο ζοτς καθε χρονο εκανε 2-3 ηττες εκτος προγραμματος, αλλα δε μιλαγε κανεις γιατι στα μεγαλα ματς στο τελος της σεζον η ομαδα ηταν ετοιμη. και δεν καταλαβα, ο ζοτς επαιρνε καθε χρονο ευρωλιγκα? οκ, ο άρτζης ηταν αντιεμπορικος και "μικρο" ονομα, αλλα εγω ξερω οτι δουλευε σαν σκυλι, περσι εκανε ΤΟ θαυμα και παραλιγο να παει και φ4 στην ευρωλιγκα. και φετος δεν τα εχει παει κι ασχημα. κυπελο, πλεονεκτημα μεχρι τον τελικο στο πρωταθλημα και κυριως εχει παρει τον αερα του οσφπ ή του μπαρτζωκα τελος παντων.
επισης, τι ηττοπαθεια ειν αυτη? τιποτα δεν εχει κριθει ακομα στον ομιλο της ευρωλιγκας. τοσες αγωνιστικες εχει ακομη κι οι ομαδες εκτος απο κανα δυο ειναι σε παρομοιο επιπεδο. εντελως λαθος η στιγμη της απομακρυνσης.

κι ο αλβερτης τι σχεση εχει με προπονητικη? δεν ξερω τα ντεσού και τα παρασκηνια της ομαδας, αλλα απ οτι εχω καταλαβει ειναι κατι σαν ο κρικος αναμεσα σε παικτες και προπονητη ή και διοίκηση. ουτε τον εχω ακουσει ποτέ να εκφραζει θεληση και επιθυμια να γινει προπονητης. τι λεμε τωρα? εδω στα ταιμ αουτ παει πισω απ τον παγκο. δεν κοιταει καν τις οδηγιες που δινει ο κοουτς.

μονο και μονο το ποσο ακυρη ειναι η στιγμη της απομακρυνσης με κανει να υποπτευομαι οτι κατι αλλο εχει παιξει, ξερω γω μηπως τσακωθηκε ο τρακης με τον αρτζη. ο δημητρακης, εχμ, δεν φημιζεται για την ψυχραιμια στις αντιδρασεις του. θυμαστε τοτε που ειχε βγει και τα χε βαλει με τον θειο του?

τελος παντων. δινουμε ψυχολογικη ανασα στον οσφπ, που ηταν στα κατω του και νομιζω βγαζουμε τα ματακια μας με την επιλογη φραγκι. τουλαχιστον βαλε κανονικα τον σουλη μπροστα, νομιζω ειναι στο ιδιο επιπεδο με πεδουλακη.

ασε που οταν μια ομαδα εχει το στατους του ΠΑΟ στο ευρωπαικο μπασκετ, ακομα κι αν ειναι η σεζόν προς το τελος, παιρνεις μεγαλο ονομα για προπονητη κι ας μην προλαβει να δουλεψει οπως θελει την ομαδα. δεν κανεις πειραματα.

καλη μας τυχη.
 

rikimaru

Umber Hulk
Joined
Jan 24, 2014
Messages
959
Καλά παιδιά δεν είναι 2-3 ήττες εκτός προγράμματος, είναι το συνολικά τραγικό και μονοδιάστατο μπάσκετ που έχουμε παίξει, η ομάδα ουσιαστικά δεν έχει κανένα πλάνο στο παιχνίδι της. Ακόμα και η άμυνα που υποτίθεται ότι παίζαμε έχει πάει περίπατο στα τελευταία ματς.
Βασικά ήταν τεράστιο λάθος που έμεινε το καλοκαίρι αλλά οκ πέρασε αυτό. Χρόνια πίσω μας γύρισε ο Πεδουλάκης και όχι η απομάκρυνση του. Πιο πολύ η κίνηση είναι για ηλεκτροσόκ στην ομάδα μπας και πάρει λίγο τα πάνω της αν και τον Αλβέρτη δεν πρέπει να τον υποτιμάμε. Καριέρα σαν παίκτης και τι παραστάσεις έχει ούτε καν συγκρίνονται με τον Αρτζι που τόσα χρόνια προπονητής το ταβάνι του ήταν το Περιστέρι.
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
δεν νοειται να τον διωξει μετα απο ματς ευρωλιγκας. πριν απο 15 μερες ηταν θεος και υποκλινονταν ολοι κι ο τρακης εκανε δηλωσεις για το νομο του οακα με τις πλατες του αρτζι και των παικτων.
και δεν ξερω αν εχει παει περιπατο τωρα η αμυνα, αλλα μας εδωσε τις νικες σε ολα τα μεγαλα ματς της σεζον μεχρι τωρα.

επισης οι παραστασεις του φραγκι σαν παικτη δεν εχουν καμια σχεση με την προπονητικη. αμα ηταν ετσι ολοι οι θρυλοι των σπορ θα γνοτανε μεγαλοι προπονητες μετα. μακαρι το παιδι να γινει ο νεος ζοτς, αλλα οι πιθανοτητες ειναι γυρω στο 1%.
 

steel_havoc

Death Knight
Joined
Dec 3, 2012
Messages
4,161
Σωστός ο ΒΒ, κανένας μεγάλος αθλητής δεν έγινε και μεγάλος προπονητής π.χ. ο μαραντόνα το μόνο σύστημα που ξέρει ειναι με τους παίκτες επάνω στις... γραμμές :spiteful:
 

rikimaru

Umber Hulk
Joined
Jan 24, 2014
Messages
959
Τα μεγάλα ματς που πήραμε ποια είναι; Γιατί εκτός από τον ολυμπιακό του μπαρτζώκα έχουμε βαρεθεί να ακούμε τη δικαιολογία ότι τα ματς που χάναμε δεν ήταν σημαντικά. Δεν ήταν ματς ζωής ή θανάτου το χτεσινό που έπαιζες με τον σάκο του μποξ του ομίλου και ουσιαστικά έχασες και τη δεύτερη θέση;
Μπαρτσελόνα εντός, Μάλαγα, Αρμάνι με τραγικό μπάσκετ υπήρχε αυτή η δικαιολογία. Για να μην μιλήσουμε και για τον πρώτο γύρο που έφτυνες αίμα απέναντι σε κάτι αστέρες και σε κάτι ρίτες. Χτες βέβαια χάθηκε η δεύτερη θέση πράγμα που σημαίνει ότι και να περάσεις πας πάνω σε ρεαλ η ρώσοους με μειονέκτημα έδρας. Με λίγα λόγια δλδ άντε να πέφταμε ηρωϊκά και να λέγαμε ότι δεν χάσαμε κρίσιμα ματς στο όμιλο και μείναμε εκτός από το f4 στις λεπτομέρειες όπως πέρσι που δεν υπηρξε αντίδραση στην άμυνα ζώνης του πασκουαλ στα 2 τελευταία παιχνίδια.

Δεν είπα ότι ο Αλβέρτης θα είναι και καλός προπονητής, απλά ανέφερα ότι ο Αρτζι ούτε σαν παίκτης είχε παραστάσεις επιπέδου Παναθηναϊκού (σε εμάς είχε παίξει στα πέτρινα χρόνια) αλλά και σαν προπονητής πιο πριν το ταβάνι του ήταν το περιστέρι. Από την άλλη ο Αλβέρτης έχει ζήσει από μέσα ολόκληρη την χρυσή εποχή του τμήματος και σε μία τέτοια κατάσταση αυτό μπορεί να είναι πολύ σημαντικό.

Κατά τα άλλα επιμένω ότι το μπάσκετ που παίζαμε ήταν για τα πανηγύρια και ας νικούσαμε τον ολυμπιακό.
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
2 πραγματακια.
δεν καταλαβα. δεν εχουμε πια καμμια πιστη σ αυτη την ομαδα? οκ, δεν εχεις στον προπονητη, αλλά εστω στις προσωπικοτητες και τα καρυδια των παικτων? τι θα πει πας με μεονεκτημα εδρας στους ρωσους και στη ρεαλ? περσι παραλιγο να πεταξουμε εξω την μπαρτσα με μειονεκτημα εδρας.

και κατι αλλο. " ..και ας νικουσαμε τον ολυμπιακο"? ? ?
νομιζω ειναι 2 φορες συνεχομενες πρωταθλητης ευρωπης. επισης προπερσι την τελευταια χρονια του τεραστιου (τον αγαπω και τον σεβομαι απεριοριστα) ζοτς χαναμε απο τον ολυμπιακο. και χασαμε και το πρωταθλημα το ελληνικο. αρα καποια μικρη αξια εχει να νικαμε τον ολυμπιακο.
 

rikimaru

Umber Hulk
Joined
Jan 24, 2014
Messages
959
Ρε συ Bruce πίστη στην ομάδα οκ έχουμε. Υπάρχει και ο μεγαλύτερος μπασκετμπολίστας που έχει βγάλει η χώρα μέσα αλλά τι να σου κάνει και αυτός και οι άλλοι; Μία ζωή στο ηρωϊκό δεν γίνεται. Ναι μπορούν να περάσουν σαν αξία αλλά και οι πιθανότητες είναι συντριπτικά κατά μας και χρειάζονται και μία κάποια σωστή καθοδήγηση για να βγάλουν κάποια πράγματα μέσα στο γήπεδο. Και μόνος σου το λες ότι πέρσι παραλίγο να πετάξουμε την μπαρτσελόνα. Γιατί δεν το κάναμε όμως τελικά; Γιατί έκανε μία κίνηση ο Πασκουαλ και εμείς δεν είχαμε καμία απάντηση από τον πάγκο.
Ναι στα 13 χρόνια επί Ομπράντοβιτς έχουμε χάσει 2 κύπελλα και 2 πρωταθλήματα από τον ολυμπιακό. Και αυτό που λες ότι χάσαμε είχαν προπονητή τον Ιβκοβιτς και όχι τον Μπαρτζώκα.
Το θέμα είναι ότι δεν γίνεται να βλέπουμε το δέντρο (ότι νικάμε το γαύρο) και να χάνουμε το δάσος που είναι ότι το μπάσκετ που παίζουμε είναι τραγικό. Όταν πας με την νοοτροπία αυτή του κούτσα κούτσα να κερδίσουμε τον ολυμπιακό κάποια στιγμή θα την πάθεις και από εκεί. Οκ έγιναν λάθη 2 καλοκαίρια στην επιλογή του προπονητή, στην ευρωλίγκα φέτος πολύ χλωμά τα πράγματα ελπίζω να μην το πληρώσουμε και με καμιά κηδεία στο πρωτάθλημα αλλά το καλοκαίρι θα πρέπει να το προσέξουν πάρα πολύ και να μην έχουμε πάλι προπονητή επιπέδου μακεδονικού/περιστερίου.

Σε καθαρά μπασκετική κουβέντα πάντως εσύ έβλεπες να βγάζει η ομάδα κάτι πάνω στο παρκέ που να είχε τη σφραγίδα του προπονητή;
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
ολα πρεπει να τα εξεταζουμε μεσα στα δεδομενα πλαισια της καθε εποχης. νομιζω οτι ο αρτζης με το ΦΕΤΙΝΟ ροστερ καταλαβε οτι πρεπει να ριξει το βαρος στην αμυνα κι αυτο εκανε. και το εκανε καλα σε μεγαλο ποσοστο αγωνων. θεαματικο μπασκετ (διαφορετικο πραγμα απο το "αποτελεσματικο" μπασκετ) ακομα και στην εποχη ομπραντοβιτς σπανια εχουμε παιξει. και μην ξεχναμε οτι τοτε του επαιρναν οποιον παικτη ζητουσε, ετσι?

εγω εχω μαθει να πιστευω σ αυτη την ομαδα γιατι μ εχει βγαλει 30 φορες ψευτη. οποτε ελεγα: "μπα, εφτασε το ταβανι, εφτασε το τελος", εκανε μια αντροπη, σηκωνε μια κουπα, τα εφερνε ολα τουμπα γιατι εχει dna τεραστιας ομαδας, ανεξαρτητα απο προπονητη. αυτο λεω, οτι ο τρακης εδειξε βιασυνη και ανωριμοτητα κι επρεπε να περιμενει μπας και...
ετσι κι αλλιως με την επιλογη που εκανε ριχνουμε λευκη πετσετα. χαθηκε ο κοσμος να περιμενει 2 μηνες?

επειδη βλεπω οτι το ξερεις το αθλημα, ελπιζω να συμφωνεις οτι το μπασκετ ειναι πολυ πιο δυσκολα προπονησιμο αθλημα απ οτι το ποδοσφαιρο π.χ. εννοω οτι υπαρχουν δεκαδες παραδειγματα στην ιστορια του φουτμπωλ που ενας προπονητης απ το πουθενα, ειτε λογω καλης χημειας - παρεας με τους παικτες, ειτε λογω πολυ καλου υλικου εκανε μια φοβερη επιτυχια η σηκωνε μια κουπα και μετα εξαφανιζοτανε ή οπου κι αν πηγαινε μετά εκανε μια τρυπα στο νερο. τετοιους κομητες δεν εχει το μπασκετ. ειναι αθλημα που σ ενα ματς κανεις 50 επιθεσεις και 50 αμυνες. με το: "παμε παιδια, γερά να τους φαμε" δεν πας πουθενα. πρεπει να το εχεις σπουδασει το αντικειμενο.

αρα εκ των πραγματων, η επιλογη του φραγκι ειναι εντελως ακυρη. φερε σουλη, φερε ξερω γω κατσικαρη, φερε φραγκιά. οτι ναναι φερε, αλλα να ειναι προπονητης ρε παιδι μου, οχι ασχετος. οκ, σημαια. ενταξει, μονο που οι σημαιες δεν εχουν ιδεα τι ειναι και πως στηνεται το πικ εν ρολ.
αυτα. επειδη ο τρακης ειναι τρακης, ακομα και αυριο μπορει ν αλλαξει το σκηνικο. αν μεινει οπως ειναι αποψε, μακαρι να βγω ψευτης, αλλά θα φαμε μεγαλες πικρες μεχρι το μαιο.
 

Raz

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,523
Ρε παιδιά,αν δούμε το ρόστερ θα καταλάβουμε πως και φέτος ένα θαύμα ζητούσαμε.Η Λαμποράλ μπορεί να είναι σάκος του μποξ,όμως σα ρόστερ δε νομίζω ότι είναι χειρότερή μας.Δεν μπορώ να καταλάβω τι φταίει ο Πεδουλάκης που ο Ούκιτς γύρισε με διαλυμένους και τους δύο αχίλλειούς του,τι φταίει που οι Διαμαντίδης και Κάρυ 35αρίζουν σιγά σιγά και είναι λογικό να βγάζουν τραυματισμούς λόγω κόπωσης (ειδικά ο 3D βγάζει 4η συνεχόμενη χρονιά στα κόκκινα).Ο Παππάς πήρε ευκαιρίες μέχρι τον τραυματισμό του,μετά για λόγους που δε γνωρίζουμε έμεινε εκτός rotation.Ο Ράιτ είναι παίκτης μέτριος,μη μας ξεγελάνε οι 17 πόντοι στο Μιλάνο με την τρελή αμερικανική παιδική χαρά του Μπάνκι.Γκαρντ χωρίς σουτ το σταματάω μέχρι κι εγώ,όχι ένας προπονητής με την εμπειρία και τις παραστάσεις του Σκαριόλο (που όσο κι αν λοιδωρείται από τους εγχώριους φωστήρες αθλητικογράφους,καλώς ή κακώς έχει να επιδείξει αξιοπρόσεκτη καριέρα).Φταίει ο Άρτζι που ο Μπράμος είναι ρολίστας (καλός ή κακός,άλλο θέμα),που ο Μασιούλις είναι ασταθής;Που ο Φώτσης δεν μπορεί να κάνει αυτά που έκανε με την ίδια συνέπεια (χωρίς να είναι κακός);Που οι Γκιστ και Λάσμε,όσο καλοί,αθλητικοί και χρήσιμοι κι αν είναι στην άμυνα,σε μπασκετικό ταλέντο παίρνουν κάτω από τη βάση (και αυτό έχει αντίκτυπο στην επιθετική μας λειτουργία);Οι Μπατίστ,Μαυροκεφαλίδης και Πινγκ ήταν επιλογές του άραγε;Κακά τα ψέματα,αυτό δεν είναι ρόστερ που θα πάει καλά στην Ευρωλίγκα και αυτό που καταφέραμε πέρυσι ήταν υπέρβαση.Φέτος,η λογική έλεγε ότι θα κάναμε 2ο σερί νταμπλ,αλλά με αυτήν την κίνηση ακόμη και το πρωτάθλημα γίνεται πολύ δύσκολο.

Αν έκανε λάθη ο Πεδουλάκης;Φυσικά κι έκανε.Όλοι οι προπονητές κάνουν.Όμως με τα υλικά που είχε,παρουσίασε κάτι πολύ κοντά στο ιδεατό.Έπιασε ταβάνι πέρυσι με την ομάδα (μην πω το ξεπέρασε,ένα καλάθι με την Εφές λιγότερο να είχαμε φάει ή τον πρώτο αγώνα με την Μπάρτσα να είχαμε πάρει και στο F4 θα είχαμε πολλές πιθανότητες ακόμη και για τον τίτλο) και φέτος το πλησίασε.Και ας είμαστε ρεαλιστές.Τι θα κάνει ο Αλβέρτης στα εναπομείναντα ματς;Θα περάσει στα playoff;Σχεδόν αδύνατο,αλλά ακόμα κι αν περάσει δεν υπάρχει περίπτωση να πάει παρακάτω διότι πολύ απλά το ρόστερ και οι συγκυρίες (τραυματισμοί) δεν το επιτρέπουν.Ακόμη και το Ζοτς να παίρναμε τώρα,πάλι μόνο με θαύμα θα καταφέρναμε κάτι.Όσον αφορά το πρωτάθλημα,ο Πεδουλάκης έχει αποδείξει ότι τον ΟΣΦΠ τον κερδίζει όποτε θέλει,οπότε με πλεονέκτημα έδρας θα ήταν δύσκολο να χαθεί.Τώρα;
 

rikimaru

Umber Hulk
Joined
Jan 24, 2014
Messages
959
Το μεγάλο ποσοστό αγώνων που λες δεν είναι και τόσο μεγάλο αν σκεφτείς ότι αυτή τη στιγμή έχουμε ρεκορ στην ευρωλίγκα 9-10. Σε ένα σημείο κάπως φάνηκε ότι τουλάχιστον έχει μια συνέπεια στην άμυνα (στην αρχή του τοπ 16) αλλά τελικά και αυτό περιστασιακό αποδείχτηκε. Είναι πάντως λιγάκι οξύμωρο να λες ότι πιστεύεις στην ομάδα και από την άλλη να αφήνεις υπονοούμενα για το ρόστερ. Και εγώ δεν πιστεύω ότι είναι ομάδα που θα έπαιρνε εύκολα την ευρωλίγκα αλλά όχι να παλεύει με ριτες και αστέρες κιόλας. Το μόνο ελαφρυντικό που έχει για μένα ο Αρτζι σε αυτό το κομμάτι είναι αν του επιβλήθηκαν Μάικ και Μαυροκεφαλίδης, γιατί αν ήταν δικές του επιλογές τότε δεν έχει καμία δικαιολογία. Ακόμα και ο Ούκιτς που ουσιαστικά είναι εκτός φέτος πιστώνεται τουλάχιστον ως ένα σημείο και σε αυτόν για την τραγική διαχείριση του τραυματισμού του.
Η σύγκριση με τον Ομπράντοβιτς είναι άκυρη, μην πέφτεις σε αυτή την παγίδα που πολλοί την βάζουν και εκ του πονηρού. Ο Ομπράντοβιτς μπορεί να είχε μεγάλα μπάτζετ γενικά αλλά με εξαίρεση την πρώτη του χρονιά και άντε και το 2009, τις υπόλοιπες σεζόν δεν θεωρούταν ποτέ το καλύτερο ρόστερ της ευρώπης. Επί Ομπράντοβιτς θεαματικό μπάσκετ δεν παίζαμε αλλά δεν ήταν και αυτό για το οποίο μίλησα στα προηγούμενα ποστς, το θέμα είναι ότι η ομάδα είχε ένα πλάνο και όχι απλά γύρω γύρω τη μπάλα μπας και βγει ελεύθερο τρίποντο ή η μπάλα στο Διαμαντίδη μπας και βγάλει πικ με τον Λάσμε.

Το dna τεράστιας ομάδας πάντως δεν ήρθε με τη λογική που πήγαινε να περάσει επί πεδουλάκη ότι οκ αφού νικάμε τον ολυμπιακό είμαστε καλά. Δες τις δηλώσεις και μόνο που πάντα έψαχνε 1002 δικαιολογίες. Μετά θυμήσου ένα ματς στις αρχές του 2009 με την προκομ στο οακα που κερδίζαμε 20 πόντους και ο Ζελικο έβγαζε αφρούς και στην συνέντευξη τύπου έλεγε ότι με αυτό το μπάσκετ ούτε 8αδα δεν θα πάμε. Όχι τώρα να κάνουμε σαν να μην τρέχει τίποτα επειδή χάσαμε τη δεύτερη θέση και μπαίνει σε κίνδυνο και η 8αδα ακόμα.

Για τον Φράγκι ρε φίλε σόρρυ αλλά κάπου το ξεφτύλισες <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> . Δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει καλός προπονητής αλλά όχι ότι δεν ξέρει και να στήνει πικ ένας άνθρωπος με τέτοιες παραστάσεις μέσα από την ομάδα, αλλού είναι το θέμα. Απλά η κατάσταση με το χάλι που έδειχνε η ομάδα με Πεδουλάκη είχε φτάσει σε τέτοιο σημείο που θεώρησαν ότι κινδυνεύει να καεί τελείως η χρονιά και να κάνουμε κάτι μπας και αλλάξει το κλίμα. Κανονικό προπονητή τώρα δεν μπορούσε να βρει, +ότι ο Φράγκι ήταν και μέσα στην ομάδα οπότε ξέρει και ακριβώς τι γινόταν και κυρίως τι δεν γινόταν και μένει να δούμε αν το έχει με το κοουτσάρισμα. Προσωπική άποψη ότι χειρότερα από τον αρτζι δεν μπορεί να πάει. Όλοι οι άλλοι που λες πέρα από Κατσικάρη που δεν υπήρχε περίπτωση να δεχόταν να έρθει τώρα, είναι τελείως εκτός νοοτροπίας και επιπέδου Παναθηναϊκού (όσο και αν πάω τον Φραγκιά λόγω του ότι μπασκετικά έχω μεγαλώσει μαζί του στα πρώτα του χρόνια στον Κολοσσό και είναι και Παναθηναϊκός κιόλας).

Για τον τράκη που λες πάντως να ξέρεις ότι αυτό που τον κατηγορούν είναι ότι επέμεινε τόσο στον Πεδουλάκη και τον κράτησε τόσο το καλοκαίρι όσο και τα Χριστούγεννα που η ομάδα πέρα από το ματς κυπέλλου παρέπεε. Έχει κάνει πολλά αμφιλεγόμενα στα διοικητικά του συλλόγου (όχι μόνο στο μπάσκετ) αλλά για αυτή την επιλογή δεν μπορείς να τον κατηγορήσεις.
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
επιμενω οτι ο αρτζι μια χαρα τα πηγε και περσι και φετος με τετοιο ροστερ. κοιτα με ποιος ψηλους κατεβηκε. μπατιστ δεν πιστευω με καμια παναγια οτι ζητησε να του φερουν και του πηρανε και τον κινεζο για να πουλησει μπλουζακια και φαρμακα στους κιτρινους η οικογενεια. με γκιστ - λασμε επαιζε ο ανθρωπος και σχεδον παντα ο ενας απ τους δυο ηταν οφ. ο φωτσης εχει λογικη πτωση μιας που μεγαλωνει κι αυτος.
φιλε, αν το ξεφτιλισα με τον φραγκι, εσυ τι εκανες με τον ουκιτς? <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
φταιει ο αρτζι που πηγε και τραυματιστηκε με την εθνικη του? οκ, μπορει ο αρτζι να αποφασισε να αντιμετωπιστει το προβλημα συντηρητικα και να τον εχει για καποια δεκαλεπτα, αλλα νομιζω ηταν η καλυτερη λυση. η μονη εναλλακτικη ηταν χειρουργειο. και μιλαμε για 2 αχιλλειους, ετσι? γιατρος δεν ειμαι, αλλα ενα εξαμηνο τουλαχιστον και λιγο λεω χρειαζεται για αποθεραπεια και ποτε δεν ξερεις πως θα ειναι μετα ο αθλητης.

δεν εχει νοημα να συνεχισω. εχουμε διαφορετικες αποψεις και σεβομαι απολυτα τις δικες σου. μακαρι ο φραγκι να ζωγραφιζει στο πινακακι μαγιικα συστηματα και να σωσουμε οτι σωζεται. εγω παντως, δεν περιμενω τιποτα απ τη φετινη σεζον.
 

rikimaru

Umber Hulk
Joined
Jan 24, 2014
Messages
959
Στους ψηλούς ξέχασες και τον Μαυροκεφαλίδη για τον οποίο δικαιολογείται μόνο αν του τον επιβάλλαν μόνο και μόνο για να μην πάει στους απέναντι, ο κινέζος δεν μετράει έτσι κι αλλιώς.
Στα του Ούκιτς, υποτίθεται ότι έπρεπε να μείνει 6 εβδομάδες εκτός και μπήκε στις 4. Δεν ξέρω αν αυτό επηρέασε την κατάσταση του αλλά ήταν ύποπτο και το timing μην την κάναν την βλακεία για να παίξει στο ματς της πρώτης αγωνιστικής στο σεφ. Βέβαια αυτό είναι θέμα και του γιατρού της ομάδας (που υπήρχε αλλαγή φέτος νομίζω) αλλά δεν γίνεται να καταπονείς τον παίκτη σε τέτοιο βαθμό για να περάσεις της πρώτη φάση της ευρωλίγκας (Γιατί μέχρι Γενάρη δεν παιζόταν κάτι άλλο) και τελικά να φτάνεις Μάρτιο που παίζονται τόσα και να μην μπορεί να κάνει προπονήσεις καλά καλά. Δηλαδή τι περιμέναν να πάρουν από έναν παίκτη που όπως λένε μετά τους αγώνες περπατάει με δυσκολία;

Καλά, κουβέντα γίνεται γενικά. Το θέμα είναι ότι εδώ που φτάσαμε δεν υπήρχε σωστή και λάθος επιλογή, οπότε όπου και να καταλήξει το πράγματα το δεχόμαστε και πάμε παρακάτω.
 

Raz

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,523
Δεν τον πάω τον Ασπρούλια,αλλά σε αυτό το άρθρο έχει απόλυτο δίκιο.

http://www.gazzetta.gr/basketball/article/594308/h-megalyteri-itta-tis-logikis
 
Top Bottom