What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Basketball is Life

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
http://www.gazzetta.gr/weekend-journal/article/899193/soyper-iroes-sta-logos-toy-nva-pics<br><br>μερικα ειναι οντως ταιριαστα και πετυχημενα. άλλα παλι, τραγικα.
 

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,098
Kάποια στιγμή θα γινόταν.<br><br>https://vine.co/v/ipVz9Qwltdq
 

Chosen Undead

Death Knight
Joined
Jul 14, 2015
Messages
3,555
αυτό το είδατε?<br>[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=suUBKQhWnDU[/youtube]<br>
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,675
https://streamable.com/v9c2" class="bbcode_url">Εμείς τα κάνουμε σε κανονικούς αγώνες, όχι dunk contests. :pcmr:
 

cercaphus

Mind-flayer
Joined
Feb 26, 2015
Messages
1,804
<blockquote><br>αυτό το είδατε?<br>[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=suUBKQhWnDU[/youtube]<br><br></blockquote><br><br>Αυτό τώρα τι συνεπάγεται; Ότι περνάει ο Ολυμπιακός άμα κερδίσει ΤΣΣΚΑ;
 

Elric

Blackguard
Joined
Dec 16, 2012
Messages
1,141
^<br>Στην ευρώπη (ακόμα και στην Α2 ΕΣΚΑΝΑ) θα είχε γίνει φάουλ στη σέντρα.  :pP<br><br>Γενικά όλη η κανονική περίοδος στο NBA είναι ένας dunk contest...<br><br>Επίσης αν ο Αντετοκούμπο γίνει play maker όπως είπε ο Κιντ εγώ θα γίνω βασικός σέντερ των wizards. Να χαμε να λέγαμε. <br>Ένας άσος θέλει πολύ περισσότερα απο τρίπλα και πάσα. Φοβερό τριάρι είναι ο Γιάννης, άντε να κατεβει και στο 2.<br>Απο κει και κάτω θα ήθελε 2-3 χρονιές στην ευρωλίγκα δίπλα στον 3D για να μάθει να διαβάζει το παιχνίδι όπως οφείλει ένας PG. Λέμε τώρα.
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,675
<blockquote><br>Απο κει και κάτω θα ήθελε 2-3 χρονιές στην ευρωλίγκα δίπλα στον 3D για να μάθει να διαβάζει το παιχνίδι όπως οφείλει ένας PG. Λέμε τώρα.<br></blockquote><br><br>Αυτό ισχύει για το 99.5% των playmaker του ΝΒΑ, μιας και είναι όλο φανφάρες αλλά από ουσία τίποτα. Ειδικότερα τώρα, που λόγω των κανονισμών, ο playmaker έχει αναλάβει πολύ μεγαλύτερο ρόλο στην εκτέλεση της επίθεσης παρά στη δημιουργία της.
 

Chosen Undead

Death Knight
Joined
Jul 14, 2015
Messages
3,555
<blockquote><br>Αυτό τώρα τι συνεπάγεται; Ότι περνάει ο Ολυμπιακός άμα κερδίσει ΤΣΣΚΑ;<br></blockquote><br><br>Θέλει συνδυασμό αποτελεσμάτων <br>http://www.contra.gr/Basketball/Europe/Euroleague/olympiacos/senaria-olympiacos-euroleague-top16.3987040.html
 

nvk1980

Gelatinous Cube
Joined
May 27, 2015
Messages
85
<blockquote><br>^<br>Στην ευρώπη (ακόμα και στην Α2 ΕΣΚΑΝΑ) θα είχε γίνει φάουλ στη σέντρα.  :pP<br><br>Γενικά όλη η κανονική περίοδος στο NBA είναι ένας dunk contest...<br><br>Επίσης αν ο Αντετοκούμπο γίνει play maker όπως είπε ο Κιντ εγώ θα γίνω βασικός σέντερ των wizards. Να χαμε να λέγαμε. <br>Ένας άσος θέλει πολύ περισσότερα απο τρίπλα και πάσα. Φοβερό τριάρι είναι ο Γιάννης, άντε να κατεβει και στο 2.<br>Απο κει και κάτω θα ήθελε 2-3 χρονιές στην ευρωλίγκα δίπλα στον 3D για να μάθει να διαβάζει το παιχνίδι όπως οφείλει ένας PG. Λέμε τώρα.<br></blockquote><br><br>Διαφωνώ καθέτως και οριζοντίως <img src="/bigsmile.gif" width="" height="" alt=":D" title=":D" class="bbcode_smiley" /> Έχει κανείς το τηλέφωνο του GM των Wizards; Θέλω να του πω ότι ο νέος σέντερ της ομάδας θα βρίσκεται σύντομα εκεί.  :lol:<br><br>Πέρα από την πλάκα, για ποιο λόγο νομίζεις ότι ο Γιάννης δεν μπορεί να πάιξει PG; Εξάλλου αυτό κάνει τον τελευταίο καιρό και οργιάζει. Και δεν είναι απλά τα stats του, είναι το γεγονός ότι όλη η ομάδα δείχνει βελτίωση, ακόμα και όταν λείπουν βασικές μονάδες. Συμφωνώ πως ένας άσος θέλει πολύ περισσότερα από ντρίμπλα και πάσα. Το θέμα είναι πως ο Γιάννης διαθέτει πολλά περισσότερα προσόντα από αυτά τα δύο attributes, προσόντα που άλλοι παίκτες θα σκότωναν για να έχουν. Και στην τελική, κάποια πράγματα μπορούν να βελτιωθούν με σκληρή δουλειά. Άλλα πράγματα, όμως, πρέπει να τα έχεις έμφυτα ή να έχεις ευλογηθεί μ&#039;αυτά (ύψος, σωματικά προσόντα, μπασκετική ευφυία κτλ). Πραγματικά, δίχως καμία πρόθεση να ειρωνευτώ, θα ήθελα πολύ να ακούσω την άποψή σου για ποιον λόγο ο Γιάννης είναι (ή θα είναι) ανεπαρκής guard.<br><br>Αν, βέβαια, ο Γιάννης έμενε Ευρώπη, κατά πάσα πιθανότητα, θα έπαιζε Α2, θα περίμενε να πάει 25 για να δει βασική πεντάδα, μπορεί να κατέληγε σε Ολυμπιακό/ΠΑΟ σε κάποια φάση και θα πάλευε να βρει την ταυτότητά του ανάμεσα σε βεντέτες και ντίβες. Σόρυ κιόλας, έχω απεριόριστο ρισπέκτ για τον Διαμαντίδη, αλλά δεν θα υπήρχε περίπτωση ΠΟΤΕ, αυτός ο παίκτης, να κάνει έστω και υποψία καριέρας στο ΝΒΑ. Και το ίδιο ισχύει για όλους τους Έλληνες παίκτες που κάνουν καριέρα και έχουν ανδρωθεί μπασκετικά στην Ευρώπη: Δεν μπορούν να παίξουν ΝΒΑ, τέλος, είναι κάτι σαν δόγμα. Οι λόγοι αμέτρητοι. Ο 3Δ είναι ένας εκπληκτικός guard, ευφυέστατος, αλλά μόνο για Ευρώπη. <br><br>Και στο κάτω κάτω,ο Γιάννης έχει έναν πολύ καλύτερο δάσκαλο από τον Διαμαντίδη, έναν από τους καλύτερους PG όλων των εποχών, τον Kidd  <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" /><br><br>
 

rikimaru

Umber Hulk
Joined
Jan 24, 2014
Messages
959


nvk1980 wrote:
Αν, βέβαια, ο Γιάννης έμενε Ευρώπη, κατά πάσα πιθανότητα, θα έπαιζε Α2, θα περίμενε να πάει 25 για να δει βασική πεντάδα, μπορεί να κατέληγε σε Ολυμπιακό/ΠΑΟ σε κάποια φάση και θα πάλευε να βρει την ταυτότητά του ανάμεσα σε βεντέτες και ντίβες. Σόρυ κιόλας, έχω απεριόριστο ρισπέκτ για τον Διαμαντίδη, αλλά δεν θα υπήρχε περίπτωση ΠΟΤΕ, αυτός ο παίκτης, να κάνει έστω και υποψία καριέρας στο ΝΒΑ. Και το ίδιο ισχύει για όλους τους Έλληνες παίκτες που κάνουν καριέρα και έχουν ανδρωθεί μπασκετικά στην Ευρώπη: Δεν μπορούν να παίξουν ΝΒΑ, τέλος, είναι κάτι σαν δόγμα. Οι λόγοι αμέτρητοι. Ο 3Δ είναι ένας εκπληκτικός guard, ευφυέστατος, αλλά μόνο για Ευρώπη. <br><br>Και στο κάτω κάτω,ο Γιάννης έχει έναν πολύ καλύτερο δάσκαλο από τον Διαμαντίδη, έναν από τους καλύτερους PG όλων των εποχών, τον Kidd</blockquote><br><br> Ο Φώτσης που είναι ότι πιο κοντινό έχει βγάλει το ελληνικό μπάσκετ στον Αντετοκούμπο στα 19 του είχε σημαντικό ρόλο στον Παναθηναϊκό που πήρε την ευρωλίγκα τότε οπότε μάλλον είναι λίγο υπερβολικό ότι θα έπρεπε να φτάσει τα 25 για να δει βασική πεντάδα. Η κυριότερη διαφορά που έχει η Ευρώπη στο τοπ επίπεδο είναι ότι οι ομάδες που βρίσκονται σε αυτό δεν μπορούν να κάψουν χρονιές μόνο και μόνο για να ετοιμάσουν κάποιους παίκτες. Δεν είμαι και καθόλου σίγουρος ότι για τέτοιους παίκτες θα ήταν καλό να παίζαν Ευρωλίγκα κιόλας σε τέτοια ηλικία σε ομάδες με στόχους στην διοργάνωση.<br><br>Το πρόβλημα είναι η Ελλάδα ή η Ευρώπη; Γιατί Ευρωπαίοι μία χαρά καριέρα κάνουν στο nba και δεν αναφέρομαι μόνο σε περιπτώσεις τύπου Νοβιτσκι που πήγε εκεί από τα 18 του. Γενικά καταλαβαίνω που το πας αλλά σκέψου ότι π.χ ο Ναβάρο καριέρα μπορεί να μην έκανε αλλά τη σεζόν που έπαιξε μία χαρά στάθηκε μάλλον. <br>Η αναφορά στον Διαμαντίδη είναι άδικη γιατί είχε την ατυχία να μεγαλώσει σε ένα περιβάλλον χωρίς καθόλου μπασκετικές εικόνες. Στην Καστοριά τον είχαν τον άνθρωπο να παίζει 5αρι, για τέτοιες καταστάσεις μιλάμε. Το θέμα είναι ότι όταν δεν υπάρχεις καν στις μικρές εθνικές είναι δύσκολο να στοχεύεις στο ΝΒΑ και έτσι ο 3Δ έχασε πολύτιμα χρόνια αν υποθέσουμε ότι είχε σκοπό να κάνει το μεγάλο βήμα. Το μπάσκετ είναι αδιαμφισβήτητο ότι το κατέχει όσοι λίγοι, το ερώτημα είναι κατά πόσο θα μπορούσε να βρει μία ομάδα όταν ήταν σε ηλικία 22-23 που να πιστέψει σε αυτόν και να έχει το περιθώριο να του δώσει το χρόνο να "χτίσει" κορμί για NBA. Από εκεί και πέρα ο βασικότερος προβληματισμός που μπορούσε να υπάρξει είναι ότι σε ένα τέτοιο σενάριο θα έχανε αρκετά από τα πλεονεκτήματα που του έδινε το να παίζει με ένα όχι τόσο μυώδες σώμα. Πάντως το 2001 και χωρίς να έχει κάνει ακόμα τίποτα φοβερό στην καριέρα του, ήταν να κατέβει πακέτο με τον Παπαδόπουλο στον Παναθηναϊκό με το deal να χαλάει τελικά στις αντιδράσεις των ηρακληδέων σε μία διπλή μεταγραφή που θα έμοιαζε με ξεπούλημα, αν είχε γίνει τότε αυτή η κίνηση ίσως σήμερα να μιλούσαμε σε άλλο επίπεδο.

 

nvk1980

Gelatinous Cube
Joined
May 27, 2015
Messages
85
<blockquote><br>

nvk1980 wrote:
Αν, βέβαια, ο Γιάννης έμενε Ευρώπη, κατά πάσα πιθανότητα, θα έπαιζε Α2, θα περίμενε να πάει 25 για να δει βασική πεντάδα, μπορεί να κατέληγε σε Ολυμπιακό/ΠΑΟ σε κάποια φάση και θα πάλευε να βρει την ταυτότητά του ανάμεσα σε βεντέτες και ντίβες. Σόρυ κιόλας, έχω απεριόριστο ρισπέκτ για τον Διαμαντίδη, αλλά δεν θα υπήρχε περίπτωση ΠΟΤΕ, αυτός ο παίκτης, να κάνει έστω και υποψία καριέρας στο ΝΒΑ. Και το ίδιο ισχύει για όλους τους Έλληνες παίκτες που κάνουν καριέρα και έχουν ανδρωθεί μπασκετικά στην Ευρώπη: Δεν μπορούν να παίξουν ΝΒΑ, τέλος, είναι κάτι σαν δόγμα. Οι λόγοι αμέτρητοι. Ο 3Δ είναι ένας εκπληκτικός guard, ευφυέστατος, αλλά μόνο για Ευρώπη. <br><br>Και στο κάτω κάτω,ο Γιάννης έχει έναν πολύ καλύτερο δάσκαλο από τον Διαμαντίδη, έναν από τους καλύτερους PG όλων των εποχών, τον Kidd</blockquote><br><br> Ο Φώτσης που είναι ότι πιο κοντινό έχει βγάλει το ελληνικό μπάσκετ στον Αντετοκούμπο στα 19 του είχε σημαντικό ρόλο στον Παναθηναϊκό που πήρε την ευρωλίγκα τότε οπότε μάλλον είναι λίγο υπερβολικό ότι θα έπρεπε να φτάσει τα 25 για να δει βασική πεντάδα. Η κυριότερη διαφορά που έχει η Ευρώπη στο τοπ επίπεδο είναι ότι οι ομάδες που βρίσκονται σε αυτό δεν μπορούν να κάψουν χρονιές μόνο και μόνο για να ετοιμάσουν κάποιους παίκτες. Δεν είμαι και καθόλου σίγουρος ότι για τέτοιους παίκτες θα ήταν καλό να παίζαν Ευρωλίγκα κιόλας σε τέτοια ηλικία σε ομάδες με στόχους στην διοργάνωση.<br><br>Το πρόβλημα είναι η Ελλάδα ή η Ευρώπη; Γιατί Ευρωπαίοι μία χαρά καριέρα κάνουν στο nba και δεν αναφέρομαι μόνο σε περιπτώσεις τύπου Νοβιτσκι που πήγε εκεί από τα 18 του. Γενικά καταλαβαίνω που το πας αλλά σκέψου ότι π.χ ο Ναβάρο καριέρα μπορεί να μην έκανε αλλά τη σεζόν που έπαιξε μία χαρά στάθηκε μάλλον. <br>Η αναφορά στον Διαμαντίδη είναι άδικη γιατί είχε την ατυχία να μεγαλώσει σε ένα περιβάλλον χωρίς καθόλου μπασκετικές εικόνες. Στην Καστοριά τον είχαν τον άνθρωπο να παίζει 5αρι, για τέτοιες καταστάσεις μιλάμε. Το θέμα είναι ότι όταν δεν υπάρχεις καν στις μικρές εθνικές είναι δύσκολο να στοχεύεις στο ΝΒΑ και έτσι ο 3Δ έχασε πολύτιμα χρόνια αν υποθέσουμε ότι είχε σκοπό να κάνει το μεγάλο βήμα. Το μπάσκετ είναι αδιαμφισβήτητο ότι το κατέχει όσοι λίγοι, το ερώτημα είναι κατά πόσο θα μπορούσε να βρει μία ομάδα όταν ήταν σε ηλικία 22-23 που να πιστέψει σε αυτόν και να έχει το περιθώριο να του δώσει το χρόνο να "χτίσει" κορμί για NBA. Από εκεί και πέρα ο βασικότερος προβληματισμός που μπορούσε να υπάρξει είναι ότι σε ένα τέτοιο σενάριο θα έχανε αρκετά από τα πλεονεκτήματα που του έδινε το να παίζει με ένα όχι τόσο μυώδες σώμα. Πάντως το 2001 και χωρίς να έχει κάνει ακόμα τίποτα φοβερό στην καριέρα του, ήταν να κατέβει πακέτο με τον Παπαδόπουλο στον Παναθηναϊκό με το deal να χαλάει τελικά στις αντιδράσεις των ηρακληδέων σε μία διπλή μεταγραφή που θα έμοιαζε με ξεπούλημα, αν είχε γίνει τότε αυτή η κίνηση ίσως σήμερα να μιλούσαμε σε άλλο επίπεδο.<br></blockquote><br><br>Εντάξει, μια χαρά τα λες, δεν διαφωνούμε κάπου. Ούτε έχω κάποιο πρόβλημα με τον Διαμαντίδη, ίσα ίσα που τον θεωρώ τεράστιο παίκτη, έναν από τους καλύτερους που έχει βγάλει το εθρωπαικό μπάσκετ, και ζητώ συγνώμη αν φαίνεται ότι τον μειώνω. Απλά, επιμένω πως καριέρα δεν μπορούσε να κάνει στο ΝΒΑ ακόμα και στο ζενίθ του, για χίλιους δυο λόγους. Και το γεγονός πως πέρασε δύσκολα μπασκετικά "παιδικά" χρόνια ισχύει και αποτελεί και μια από τις αιτίες που ο Διαμαντίδης δεν έφτασε στο δυσθεώρητο ταβάνι του ταλέντου του. Και για να ξεκαθαρίσω, κυρίως για Έλληνες παίκτες μιλάω, όχι τόσο για Ευρωπαίους αναφορικά με καριέρα ΝΒΑ. Ίσως είναι το ψώνιο, ίσως είναι η αδυναμία προσαρμογής σε ένα διαφορετικό στυλ παιχνιδιού και σε ένα εξοντωτικό πρόγραμμα, ίσως απλά να υπερεκτιμάνε τις δυνατότητές τους. Ειλικρινά δεν ξέρω. Αλλά και για τους Ευρωπαίους γενικά, βλέπει κανείς αξιόλογες μονάδες κατά καιρούς στο ΝΒΑ, αλλά δύσκολα φτάνει κανείς σε επίπεδα star, ειδικά αν δεν "ανδρωθεί" μπασκετικά στην Αμερική. Πραγματικά προσπαθώ να σκεφτώ Ευρωπαίο που να κάνει θράυση αυτήν την στιγμή (ή να βρίσκεται σε ένα διαρκώς υψηλό επίπεδο) και δεν... Rubio ίσως; Αν και έχει πολλά σκαμπανεβάσματα και τραυματισμούς. Galinari; Gortat; Ακόμα και για κάποιους παίκτες που υπάρχει τεράστιο hype λόγω ηλικίας (ή draft position) όπως ο Mirotic και ο Porzingis, μοιάζουν ακόμα αρκετά ασταθείς. Νομίζω πως το επίπεδο στο ΝΒΑ έχει αρχίσει να ξεφεύγει - ή μάλλον, για να το θέσω καλύτερα, το ευρωπαικό μπάσκετ έχει αρχίσει να πέφτει, με την παραγωγή ταλέντου να ακολουθεί. <br><br>Επίσης, το γεγονός πως ο Αντετοκούνμπο από τον Φιλαθλητικό, βρέθηκε στα χέρια ισπανικής ομάδας και άμεσα στην Αμερική, χωρίς να πάρουν χαμπάρι οι μεγάλες δυνάμεις του ελληνικού μπάσκετ, δείχνει με κατηγορηματικό τρόπο πως αν έμενε ο Γιάννης στην Ελλάδα, θα βρισκόταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, περιμένοντας να ανακαλυφθεί από κάποιον σκάουτ. Αλλά, ας μην ξεχνάμε πως αν δεν πήγαινε ΝΒΑ, δεν θα είχε ούτε κάτα διάνοια ανάλογη εξέλιξη.

 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
κι εγω νομιζω οτι ο Δ θα εκανε καλη καριερα στο nba. οχι σε επιπεδο νοβιτσκι ξερω γω, αλλά σαν αξιοπρεπης λυση pg στην πενταδα ή ακομα καλυτερη σαν έκτος παικτης πιστευω.<br>το στυλ παιχνιδιου του, με σκυλισια αμυνα, ομαδικοτητα, ασιστς κλπ κι ο σωματότυπος του (ψηλο κορμι, μεγαλο ανοιγμα χεριων) θα του επετρεπαν να γινει απαραιτητος. ακομα κι ο χαρακτηρας του θα βοηθουσε (φαινεται τυπος με υπομονη, πεισμα, και σιγουρα εργατικοτητα), καθως παιζουν ρολο διαφοροι παραγοντες, ακομα και η τυχη πολλες φορες για να γινεις βασικος στο nba. <br>αντιθετα, απετυχαν ή εστω "απετυχαν" (γιατι για μενα επιτυχια ειναι ακομα και να καταφερει απλα στο ροστερ να μπει ευρωπαιος ) παικτες που στηριζαν το παιχνιδι τους σε ατομικη ικανοτητα και σκοραρισμα. <br>παντως δε θεωρω "δειλία" το να μην δοκιμασει καποιος στο nba. περισοτερο επιγνωση της καταστασης εκει και των δυνατοτητων του. βεβαια ποτέ δεν ξερεις. ειδικα ο Δ κι ο Γκάλης ισως υποτιμησαν τις δυνατοτητες τους. αυτος που σιγουρα αξιζε να δοκιμασει ειναι ο φανης. αλλά στο κατω κατω ειναι θεμα προσωπικης επιλογης κι ο ανθρωπος δεν γουσταρε ουτε προπονησεις ουτε γυμναστηρια ουτε διαιτες βεβαιως βεβαιως..  <img src="/bigsmile.gif" width="" height="" alt=":D" title=":D" class="bbcode_smiley" />
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,675
<blockquote><br>ειδικα ο Δ κι ο Γκάλης ισως υποτιμησαν τις δυνατοτητες τους.<br></blockquote><br><br>Ο Γκάλης ήταν να επιλεγεί αρχικά από τους Boston Celtics για να παίξει, και μετά πήγε Ελλάδα. Ήταν ένα λάθος που ο Auerbach έλεγε ότι ήταν από τα μεγαλύτερά του.
 

rikimaru

Umber Hulk
Joined
Jan 24, 2014
Messages
959
<blockquote>Εντάξει, μια χαρά τα λες, δεν διαφωνούμε κάπου. Ούτε έχω κάποιο πρόβλημα με τον Διαμαντίδη, ίσα ίσα που τον θεωρώ τεράστιο παίκτη, έναν από τους καλύτερους που έχει βγάλει το εθρωπαικό μπάσκετ, και ζητώ συγνώμη αν φαίνεται ότι τον μειώνω. Απλά, επιμένω πως καριέρα δεν μπορούσε να κάνει στο ΝΒΑ ακόμα και στο ζενίθ του, για χίλιους δυο λόγους. Και το γεγονός πως πέρασε δύσκολα μπασκετικά "παιδικά" χρόνια ισχύει και αποτελεί και μια από τις αιτίες που ο Διαμαντίδης δεν έφτασε στο δυσθεώρητο ταβάνι του ταλέντου του.</blockquote><br><blockquote>κι εγω νομιζω οτι ο Δ θα εκανε καλη καριερα στο nba</blockquote><br><br>Μα κι εγώ δεν είπα ότι θα έκανε καριέρα στο ΝΒΑ αν πήγαινε. Ο Διαμαντίδης που είδαμε και βλέπουμε (ελπίζω να τον βλέπουμε και του χρόνου) δεν ήταν για ΝΒΑ και για αυτό και δεν είχε και προτάσεις για να πάει εκεί. Αυτό που έγραψα είναι ότι αν είχε βρεθεί σε ένα περιβάλλον που να μπορούσε να δουλέψει ουσιαστικά το ταλέντο και έκανε πιο νωρίς το ξεπέταγμα του, πιθανώς να μπορούσε να βρει ομάδα στην Αμερική που να τον πάρει 21-22 χρονών και να τον χτίσει σωματικά κυρίως για να μπορεί να αντεπεξέλθει στις εκεί απαιτήσεις. <br><br><blockquote> Και για να ξεκαθαρίσω, κυρίως για Έλληνες παίκτες μιλάω, όχι τόσο για Ευρωπαίους αναφορικά με καριέρα ΝΒΑ. Ίσως είναι το ψώνιο, ίσως είναι η αδυναμία προσαρμογής σε ένα διαφορετικό στυλ παιχνιδιού και σε ένα εξοντωτικό πρόγραμμα, ίσως απλά να υπερεκτιμάνε τις δυνατότητές τους. Ειλικρινά δεν ξέρω. Αλλά και για τους Ευρωπαίους γενικά, βλέπει κανείς αξιόλογες μονάδες κατά καιρούς στο ΝΒΑ, αλλά δύσκολα φτάνει κανείς σε επίπεδα star, ειδικά αν δεν "ανδρωθεί" μπασκετικά στην Αμερική. Πραγματικά προσπαθώ να σκεφτώ Ευρωπαίο που να κάνει θράυση αυτήν την στιγμή (ή να βρίσκεται σε ένα διαρκώς υψηλό επίπεδο) και δεν... Rubio ίσως; Αν και έχει πολλά σκαμπανεβάσματα και τραυματισμούς. Galinari; Gortat;</blockquote><br><br>Απλά με μπέρδεψες λίγο γιατί έλεγες για Έλληνες που έχουν ανδρωθεί μπασκετικά στην Ευρώπη οπότε φαινόταν σαν να μιλάς για την Ευρώπη ότι έχει το "πρόβλημα". Βέβαια δεν μου έρχεται και περίπτωση Έλληνα ο οποίος να έχει ξεκινήσει εκτός Ελλάδος :pP<br>Επί της ουσίας τώρα, νομίζω ότι αυτό που γίνεται στην Ελλάδα είναι ότι μαθαίνουμε ένα πιο αργό μπάσκετ και λιγότερο βασισμένο στα αθλητικά προσόντα. Πάντως σε αυτούς που ανέφερες βάλε μέσα και Ginobili και ας μην είναι καθαρόαιμος ευρωπαίος  <img src="/bigsmile.gif" width="" height="" alt=":D" title=":D" class="bbcode_smiley" /><br><br><blockquote>Επίσης, το γεγονός πως ο Αντετοκούνμπο από τον Φιλαθλητικό, βρέθηκε στα χέρια ισπανικής ομάδας και άμεσα στην Αμερική, χωρίς να πάρουν χαμπάρι οι μεγάλες δυνάμεις του ελληνικού μπάσκετ, δείχνει με κατηγορηματικό τρόπο πως αν έμενε ο Γιάννης στην Ελλάδα, θα βρισκόταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, περιμένοντας να ανακαλυφθεί από κάποιον σκάουτ. Αλλά, ας μην ξεχνάμε πως αν δεν πήγαινε ΝΒΑ, δεν θα είχε ούτε κάτα διάνοια ανάλογη εξέλιξη.</blockquote><br><br>Τον ξέραν, δεν περιμέναν σκάουτ να τον ανακαλύψει. Το γιατί δεν κατέληξε σε κάποιον από τους μεγάλους και εμένα μου κάνει εντύπωση αλλά το πιθανότερο είναι ότι λόγω του ότι φαινόταν ότι πάει για να φύγει ΝΒΑ δεν ασχολήθηκαν και ποτέ σοβαρά. <br>Πάντως μην ξεχνάμε ότι άσχετα από την εξέλιξη που έχει και μέχρι τώρα είναι εντυπωσιακή, όταν ήταν εδώ ήταν ακόμα παιδάκι. Και όσο ταλέντο και προοπτική να έχει ένα παιδάκι, το να το ρίξεις με τη μία στα βαθιά δεν είναι απαραίτητο ότι θα έχει καλά αποτελέσματα. Έχει τύχει να βρεθώ το Φεβρουάριο του 12 σε αγώνα του Φιλαθλητικού χωρίς να έχω ακούσει τίποτα για αυτόν ακόμα και πέρα από το ότι δεν πρέπει να έπαιζε και πολύ, σίγουρα δεν έκανε την τρελή διαφορά που να λες γουαου αυτός θα πάει ΝΒΑ. Και μιλάμε τώρα για Β εθνική ε, ούτε καν Α2 ακόμα...<br>Όσο για την εξέλιξη του εννοείται ότι αν δεν πήγαινε ΝΒΑ δεν θα ήταν τέτοια. Άσχετα από όλα τα άλλα εκεί ομάδες μπορούν να κάψουν χρονιές απλά για να χτίσουν τους παίκτες τους για το μέλλον. Επίσης ελπίζω να μείνει καμιά τριετία τουλάχιστον μακριά από την εθνική και να κάτσει εκεί που είναι να δουλέψει  για να μπορέσει να φτάσει εκεί που μπορεί με βάση το ταλέντο του.
 

manos426f

Lich
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
6,191
Εγώ πάντως ακόμη απορώ γιατί δεν έπιασε στο NBA ο Βασίλης Σπανούλης, ή αλλιώς V-Span..... :lol:    :lol:    :lol:  :lol:
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,675
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=WQpdz_98Blc[/youtube]
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,684
Jordan, Pippen, Kukoc, Kerr, Harper, Wennington... η εποχή που όλος ο πλανήτης ήταν Bulls.
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,675
Το ζήτημα είναι ότι τα λεγομένα "fundamentals" ήταν δεδομένα και το show έβγαινε αβίαστα μέσα από το όμορφο, ομαδικό basket που έπαιζαν μεταξύ τους. Και όχι μόνο στους Chicago. Επίσης το ΝΒΑ ήταν πιο "αντρίκειο" και "physical" από ότι είναι τώρα. Έχουμε και τις εξαιρέσεις φυσικά τώρα (λέγε με Derrick Rose, προ-τραυματισμών), αλλά πλέον ακόμη και αν κοιτάξεις τον αντίπαλο περίεργα τρως τεχνική για "trash talking".<br><br>Τέλος επειδή άλλαξαν οι κανόνες, έχουμε πλέον να κάνουμε με ένα show, το οποίο καμμία σχέση με το Showtime Lakers δεν έχει, όπου ο κάθε παίκτης βελτιώνει προσωπικά τις ικανότητές του και η έμφαση δίνεται στην εκτέλεση του καθενός, και όχι στο σύστημα της ομάδος. Λαμπρή εξαίρεση είναι οι Spurs, που έχουν καταπληκτικά rotations της μπάλας και πολύ "ευρωπαϊκή", μη-εγωιστική νοοτροπία. Κατά τα άλλα, αν καθίσει να δει κανείς ολόκληρο αγώνα ΝΒΑ (το έχω κάνει για αρκετούς αγώνες τα τελευταία χρόνια) θα νιώσει απογοητευμένος από την ποιότητα του μπάσκετ που παίζεται. Τουλάχιστον αυτό νιώθω προσωπικά.
 

manos426f

Lich
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
6,191
<blockquote>Jordan, Pippen, Kukoc, Kerr, Harper, Wennington... η εποχή που όλος ο πλανήτης ήταν Bulls.</blockquote><br><br>Ξέχασες τους παρακάτω κυρίους, ιεροσυλία, ειδικά για τον δεξιό...<br><br><img src="https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/236x/ba/67/60/ba67605d20b514dfed355838f19f753d.jpg" alt="ba67605d20b514dfed355838f19f753d.jpg" class="bbcode_img" /><br><br><br>
 

devilride

Blackguard
Joined
Aug 4, 2013
Messages
1,326
μπορει τη περιοδο 95-96 να ηταν στους ματζικ κ οχι στους ταυρους...<br>αλλα ξεχασαμε τον ορατιο ή μου φαινεται???
 
Top Bottom