What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Bethesda Games

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,689
Προσωπικά θεωρώ πως ο κύκλος του Fallout 4, στον οποίο συμπεριλαμβάνω όλα τα DLC συν ένα spin-off, θα είναι η τελευταία έκφανση της Gamebryo/Creation και ο επόμενος Elder Scrolls τίτλος θα βασίζεται στην Id Tech.

Από τη στιγμή που η Bethesda λαμβάνει κριτική για την ποιότητα της Engine στο 4 ακόμα και από πάλαι ποτέ έμμισθους δημοσιογράφους της (όχι από όλους προφανώς, κάποιοι ξεδιάντροποι εξακολουθούν να θεωρούν τα bugs features και δεν ντρέπονται καν), τότε είναι μονόδρομος η αναβάθμιση. Και μετά μόλις βγει το Elder Scrolls: Argonia (or Akavir, or whatever) όλοι θα σκαλώσουν στο "ΠΩΠΩ ΟΡΙΣΤΕ Η BETHESDA ΑΚΟΥΣE ΤΟΥΣ ΦΑΝΖ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΓΡΑΦΙΚΑΡΕΣ ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΤΩΡΑ HATERZ" αγνοώντας προφανώς τα υπόλοιπα shortcomings που με μαθηματική ακρίβεια θα έχει ο τίτλος στους τομείς writing/questing/choices.

Κανονισμένα όλα.
 

Tony Corvus

Ancient Red Dragon
Φασαίος Larianός Τσοβόλα δώστα όλα Sign me up! Approval of the Admiral
Joined
Dec 1, 2012
Messages
11,313
Μασονοι.
 

Stamatimenos

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,620
http://www.moddb.com/mods/lee-van-cleef-companion/images/van-cleef-reloaded4#imagebox
http://www.moddb.com/mods/clint-eastwood-companion/images/eastwood-in-vegas1#imagebox
οκ, I'm sold <img src="/heart.gif" width="" height="" alt="<3" title="<3" class="bbcode_smiley" />
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,689
Αν δεν το έχει δει κάποιος ως τώρα, ας αφιερώσει ένα μισάωρο.


https://www.youtube.com/watch?v=JweTAhyR4o0


Ουσιαστικά τα λέει όλα, αλλά τα έλεγε από το 2012 (καλά κάποιοι από εμάς τα λέγαμε από το 2006 στο PCM Forum αλλά δεν τα κάναμε βίντεο, τέσπα).
 

Stamatimenos

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,620


Hellion wrote:
Αν δεν το έχει δει κάποιος ως τώρα, ας αφιερώσει ένα μισάωρο.


https://www.youtube.com/watch?v=JweTAhyR4o0


Ουσιαστικά τα λέει όλα, αλλά τα έλεγε από το 2012 (καλά κάποιοι από εμάς τα λέγαμε από το 2006 στο PCM Forum αλλά δεν τα κάναμε βίντεο, τέσπα).</blockquote>

Το κακό είναι ότι ακόμα και το ίδιο το βίντεο δεν θα φτάσει στα αυτιά που πρέπει να φτάσει. Για να αλλάξει κάτι πρέπει να αλλάξει ο casual gamer, και ο casual gamer δεν θα 'δει ένα βίντεο μισής ώρας όταν ΞΕΡΕΙ πως θα του "βρίζουν" το game. Άσε που τα μόνα μισάωρα βίντεο που βλέπει είναι πληβειακά anime όπως το Naruto π.χ.

also, παρόλο που κα ιεγώ πιστεύω ότι είναι dumbed down, θα ήθελα να ποστάρω και μια διαφορετική άποψη, mainly for discussion.
https://www.youtube.com/watch?v=LEI4yS7sFEw

<span class="bbcode_spoiler">δεν ξεκινάει καλά πάντως, θεωρεί ότι είναι λάθος να συγκρίνουμε το Oblivion ή το Skyrim με το Morrowind (πιστεύει ότι το κάνουμε λόγω "νοσταλγίας" και επίσης αναφέρει ότi το team που έφιαξε το Μorrowind δεν είναι το team που έφιαξε το Oblivion... Ηλίθια arguments, για την ώρα, αλλά επιμένω να ΄δω όλο το βίντεο απλά για να το διαψεύσω περισσότερο.

και συνεχίζοντας, βλέπουμε ότι η bethesda καλά έκανε που "προστατεύει" από θάνατο τους important NPC για να μη πεθάνουν από random events π.χ. random dragon attacks... Εντάξει το βίντεο είναι σάπιο ακι απλά ως τώρα (είμαι στο 5ο λεπτό) απλά αναφέρει δικαιολογίες.

Πω ρε τον πληβείο, αυτοαποκαλείται "hardcore gamer" αλλά δεν γουστάρει να ψάχνει "με τις ώρες" μια σπηλιά στο Morrowind και προτιμά το quest marker...</span>

 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,299
Για τους επίλεκτους που δεν ψοφάνε, από τη μία είναι καλό γιατί όταν ο χωριάτης ορμάει στην πρώτη γραμμή για να δει αν έχει τερηδόνα ο δράκος σου μαμάει το παιχνίδι, όταν θα έπρεπε να κλειδαμπαρωθεί στοκαλύβι του.
Από την άλλη αν πρέπει να κάνεις escort, απλά αίσχος.

Τώρα στα του casual και πώς να δείξεις την απέχθεια σου στην εταιρεία; Μπουκοτάζ. οκ τα βλαμμένα ισως το πάρουν αν και πολλά εξ αυτών θα πάνε να το κουρσέψουν. Ναι αν χάσει 10000 πελάτες πολύ που χέστηκε, αλλά ρε φίλε κάντο ούτε σε sale, ούτε πειρατικό. Αλλιώς μη μιλάς και παίξε τη σαπίλα σου. Και στην τελική αν δεν παίξεις ένα σάπιο παιχνίδι τι θα πάθεις; Το backlog σου είναι τεράστιο.
 

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,098


Chronomancy wrote:
αλλά ρε φίλε κάντο ούτε σε sale, ούτε πειρατικό. Αλλιώς μη μιλάς και παίξε τη σαπίλα σου. Και στην τελική αν δεν παίξεις ένα σάπιο παιχνίδι τι θα πάθεις; Το backlog σου είναι τεράστιο.</blockquote>

Μετά όμως έρχεται το "μην κράζεις αν δεν το έχεις παίξει".
Οπότε έστω μέθοδο οροκουσάκι, για να κράζεις με επιχειρήματα τουλάχιστον. <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />

 

Stamatimenos

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,620
Συμφωνώ λίγο στο θέμα των διαλόγων πάντως με το δεύτερο βίντεο, μπορεί οι NPCs του Morrowind να λένε πολλά, αλλά λένε κατα 99% όλοι τα ίδια.
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,299
Μπα, αν θες να έχεις άποψη βάλε ενα βίντεο και δες διάβασε και το ριβιού στοελληνικό ign και είσαι έτοιμος να εκφέρεις γνώμη με τέτοια γλαφυρότητα που θα ζήλευε και ο Ζουράρης.
Για τους NPCs τα είπε όλα του βίντεο του Γκουνελλιώτη
 

elessar

Hobgoblin Captain
Joined
Nov 27, 2012
Messages
337
Ξεκίνησα πρώτη φορά παιχνίδι της Beth με το Morrowind. Είχα παίξει μεν μία και το Daggerfall αλλά είχε τόσα bugs κατά το launch του που το άφησα.

Το Morrowind λοιπόν με εντυπωσίασε: Τρομερά όμορφος κόσμος, ατμόσφαιρα στ αστέρια, ένας απαλός (και κάπως ρυπαρός) αέρας να μου χαιδεύει τα μαλλιά, απειρα πράγματα να κάνεις και μέρη να δεις. Μετά από κανά 100ωρο (δεν παίρνω και όρκο καθώς δεν είχαμε τότε steam για να μετράμε χρόνο), βαρέθηκα. Έκανα συνεχώς τα ίδια πράγματα: Πήγαινε εκεί, σκότωσε αυτά, μάζεψε τα Χ συστατικά κλπ. Έχω την εντύπωση πως δεν μπορούσες να γραφτείς σε όλα τα guilds (θυμάμαι χαρακτηριστικά πως, για παράδειγμα, για να συνεχίσεις στον mages guild ήθελες το spell levitate, το οποίο όμως για να το πάρεις ήθελε να έχεις μάγο χαρακτήρα άρα δεν μπορούσε πχ να το αποκτήσει εύκολα ένας warrior).

Oblivion, τα ίδια ακριβώς. Γύρω στο 120ωρο βαρέθηκα τη ζωή μου. Το main storyline ήταν πανβάρετο - έκανες χαρούλες γύρω-γύρω στο χάρτη και κάποια στιγμή σε χτυπούσε τόσο η βαρεμάρα που ήθελες να σταματήσεις και να παίξεις κάτι άλλο. Ακριβώς τα ίδια και με το Skyrim. (περίπου 130 ώρες).
To F3 το τερμάτισα μόνο και μόνο γιατί είμαι ψυχωτικός με το Fallout και το lore του, το παιχνίδι ήταν πιο ρηχό και από λακούβα στο δρόμο.

Σε γενικές γραμμές, ωραίες παιδικές χαρές τα παιχνίδια της Beth αλλά από ουσία και περιεχόμενο...meh.
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,299
Σαν σταυροφόρος των TES να σου πω Elessar ότι μπορεί να έμοιαζαν οι αποστολές, αλλά υπήρχαν αρκετές διαφοροποιήσεις και επιπλέον οι περισσότερες επιλογές επηρρέαζαν το πως θα κινηθείς στο μέλλον. Και ειδκά το γεγονός ότι αν κάποιος δεν σου μίλαγε ή τον έσφαζες κοβόταν το questline έδινε μεγάλη διάρκεια ζωής στο παιχνίδι.
και στην τελική ναι, για να ανέβεις rank στο mage's guild θα πρέπει να κατέχεις από ξόρκια. Όχα σαν τα μετέπεια που μπροεί ναέσφαζα όλους τους necromancers με το λεπίδι μουκαι να μην ήξερα γρι από ξόρκια. Εξαίρεση το quest από το guild hall της Cheydinhal όπου απαιτούσε να είσαι apprentice στο school of alteration αν δεν είχες scroll για να την παλέψεις στο πηγάδι.

Αλλά και πάλι, μπορεί να μας χάλαγε αυτή η έλλειψη στο Oblivion αλλά τα questlines ήταν κάργα επικά. Εκτός από την απίστευτη πλοκή της Dark Brotherhood, στο τέλος κλέβεις ένα μαμημένο Elder Scroll, με ένα τρελό πλάνο που καραγούσταρα. Αυτή η επικούρα στο Skyrim χάθηκε. και ναι Βόρειοι, δράκοι, τσεκούρια και χιόνια δεν σημαίνει επικ σκηνικό
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,678


Chronomancy wrote:
και ναι <u>Βόρειοι</u>, δράκοι, τσεκούρια και χιόνια δεν σημαίνει επικ σκηνικό</blockquote>

:huh: <img src="/frown.gif" width="" height="" alt=":(" title=":(" class="bbcode_smiley" /> :cry:

 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,299
They may be cute, but they'll never be as cute as our Northlander with the flokat on his back!
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,436


elessar wrote:
το παιχνίδι ήταν πιο ρηχό και από λακούβα στο δρόμο. </blockquote>

Αυτό δε λέει τίποτα, και το Fallout 1 ρηχό είναι συγκριτικά με τις λακούβες στους ελληνικούς δρόμους.

 

erevos

Blackguard
Joined
Jul 19, 2014
Messages
1,326


Chronomancy wrote:
Αλλά και πάλι, μπορεί να μας χάλαγε αυτή η έλλειψη στο Oblivion αλλά τα questlines ήταν κάργα επικά. Εκτός από την απίστευτη πλοκή της Dark Brotherhood, στο τέλος κλέβεις ένα μαμημένο Elder Scroll, με ένα τρελό πλάνο που καραγούσταρα. Αυτή η επικούρα στο Skyrim χάθηκε. και ναι Βόρειοι, δράκοι, τσεκούρια και χιόνια δεν σημαίνει επικ σκηνικό</blockquote>

Και έλεγα, δεν θα το πει κανείς άλλος αυτό; Τα side quests στο Oblivion ήταν πολύ ανώτερα από του Skyrim, ειδικά της Dark Brotherhood και του Thieves Guild τα σπάγανε, κάποια ήταν καλύτερα από τα περισσότερα main quests. Του Skyrim μου φάνηκαν πολύ απλά.

 

Grotenfrod

Prophet of Nihilism
Staff member
Approval of the Admiral Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Feb 12, 2014
Messages
3,507
Στο Morrowind μέγας αρωγός ήταν και η ίδια η επαρχία. Σε αντίθεση με τη Ρωμαιομεσαιωνική Σύροντιλ και το Βίκινγκοειδές Σκάιριμ ήταν ένας κόσμος άγνωστος στο χαρακτήρα σου (outlander) αλλά και σε εσένα τον παίκτη το ίδιο. Φυτείες, παλιοί ναοί των Daedra, αρχαιολογικές εξορμήσεις εντός του Ghostfence, επαφή με μια ιστορία χιλιάδων χρόνων μέσω των θεών και του Dagoth Ur. Πέρα από τους διαλόγους, την ιστορία και το ιμμέρζιο το έχτιζε ο ίδιος ο κόσμος γύρω σου. Για αυτό και για τους περισσότερους το Morrowind ήταν μια τόσο ξεχωριστή περιπέτεια, διότι τη ζήσαμε.
Μετά η Beth βασίστηκε πολύ στα Randomly generated dungeons και quests οπότε τα παιχνίδια της είναι μια μεγάλη παιδική χαρά μεν αλλά όχι αξιομνημόνευτη εμπειρία εξερεύνησης. Όταν ρίξεις στην εξίσωση και το ρηχό σενάριο, τους απλοϊκούς διαλόγους και το παιδικό gameplay, μένει μόνο το βαρύ lore των Elder Scrolls να κρατήσει το παιχνίδι ( ή του Fallout αντίστοιχα). Ελπίζω να εκμεταλλευτούν το εξωτικό Akavir ή την Argonia...
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,299
ακριβώς! Και κάτι παρόμοι κατόρθωσαν στο Shivering Isles. Μπορεί να ήταν μια αντιγραφή του Vanderfell αλλά τουλάχιστον ήταν εξαιρετικά σχεδιασμένο και καλο γραμμένο.
 

agapitos

Hobgoblin Captain
Joined
Nov 28, 2013
Messages
346
Πέρα από το quest line του Thieves Guild, το οποίο ήταν φοβερό και κάποια side quest, καταευχαριστήθηκα και το Knights of the Nine. Σφιχτό, απλό, επικό, χωρίς περιττό πήγαινε-έλα. Το main δεν το τελείωσα ποτέ.
Με το Shivering Isles ποτέ δεν κατάφερα να μπω στο κλίμα του, μάλλον έπαιξε ρόλο και το ότι μετά από τόσες ώρες δεν άντεχα να βλέπω άλλο τα texture του Oblivion...
Άλλο ένα θετικό του πάντως είναι το Nehrim! Χωρίς το Oblivion δεν θα γινόταν ποτέ.
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,299
ΘΕΣ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΤΟ WITCHER ΣΤΗ ΜΕΣΗ;;; ΘΕΕΕΣ;;;
 
Top Bottom