What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Boηθεια για Ερευνητική Εργασία

vagman

Half-Ogre
Joined
Dec 28, 2013
Messages
443
Μπορει εσεις οι γεροι να μην κανατε τετοια στο σχολειο :lol: , αλλα τωρα στο Λυκειο εχει ενα μαθημα που λεγεται ερευνητικη εργασια. Ειμαι σε μια ομαδα που εχουμε αναλαβει ως θεμα την ρομποτικη και γενικοτερα τα ρομποτ.
Θα ηθελα να διαβασετε ( δεν ειναι μεγαλο ) την http://www.mediafire.com/view/a8ames7m44eo4an/Ρομπότ%2C%20%20σκέψη%20και%20εγκέφαλος.doc" class="bbcode_url">εργασια και να μου πειτε αν ειναι κατανοητη σε ενα κοινο, που δεν εχει επαφη με το αντικειμενο. Προκειται για το αν τα ρομποτ μπορουν να σκεφτουν.

Και ποιος ξερει, μπορει καποιος εδω να γνωριζει και τιποτα παραπανω...

Ευχαριστω !
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,418
Εδώ μέσα είμαστε όλοι bots, οπότε κανείς δε μπορεί να σου πει αν η εργασία σου μπορεί να γίνει κατανοητή από μη κατέχοντες το θέμα.
 

nortrom

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,559
Όταν λές "ερευνητική εργασία", εννοείς την εργασία που βάζουν στην 1η Λυκείου για το μάθημα της τεχνολογίας?
 

nina

Hobgoblin Captain
Joined
Jan 3, 2013
Messages
331
Ας προσπερασω το σχολιο για τα γεροντια.. και ας επικεντρωθω στην εργασια σας.

Ειχα βοηθησει σε 4 τετοιες εργασιες στο σχολιο κατι ανιψια μου (για την ακριβεια εγω τις ειχα φτιαξει).

Λοιπον παιδι.. λιγοτερο απο 1.5 σελιδα κειμενο, δεν το λες εργασια. Ποσο μαλλον οταν ειναι ομαδα μαθητων σ'αυτο.

Καλα οσα γραφεις αλλα ειναι τοσο συμπυκνωμενα που δεν μπορεις να τα αφομιωσεις

Πχ. ποιος ειναι ο Τιουριγκ πχ για καποιον που δεν τον ξερει; Και επειδη το τεστ που εκανε ειναι πολυ σημαντικο (αν και νομιζω τωρα δεν ισχυει, γιατι εναι και παλιο) θα του αξιζε πιστευω μια ολοκληρη παραγραφο δικη του, με καλυτερη αναλυση.

Βαλε και καμια εικονα, για ξεκουραζεται το ματι. Φτιαξε μια "εισαγωγη" και εναν "επιλογο" και τις πηγες να τις αναφερεις σε ξεχωριστη σελιδα.

Καπου 7-8 σελιδες και εισαι καλα
 

vagman

Half-Ogre
Joined
Dec 28, 2013
Messages
443


Nina wrote:
Ας προσπερασω το σχολιο για τα γεροντια.. και ας επικεντρωθω στην εργασια σας.


Πχ. ποιος ειναι ο Τιουριγκ πχ για καποιον που δεν τον ξερει; Και επειδη το τεστ που εκανε ειναι πολυ σημαντικο (αν και νομιζω τωρα δεν ισχυει, γιατι εναι και παλιο) θα του αξιζε πιστευω μια ολοκληρη παραγραφο δικη του, με καλυτερη αναλυση.

Βαλε και καμια εικονα, για ξεκουραζεται το ματι. Φτιαξε μια "εισαγωγη" και εναν "επιλογο" και τις πηγες να τις αναφερεις σε ξεχωριστη σελιδα.

Καπου 7-8 σελιδες και εισαι καλα</blockquote>

H εργασια ολοκληρη, ειναι γενικοτερα για την ρομποτικη. Η υποενοτητα της σκεψης κλπ ειναι δικια μου αρμοδιοτητα. Οποτε απο μεγεθος καλα ειναι. Θα προσπαθησω να κανω το κειμενο λιγο πιο ευκολο, εχεις καποια προταση ;

Παντως για τον Turing, ειναι απλως ενα ονομα ( μπορει να ειναι σημαντικος στον χωρο του ) και δεν πιστευω οτι χρειαζεται να αναφερθω περεταιρω σε αυτον. Απλως δινω το ονομα αυτου που σκεφτηκε το τεστ.

 

vagman

Half-Ogre
Joined
Dec 28, 2013
Messages
443


ShadowDancer wrote:
Όταν λές "ερευνητική εργασία", εννοείς την εργασία που βάζουν στην 1η Λυκείου για το μάθημα της τεχνολογίας?</blockquote>

Οχι, ειναι ανεξαρτητο μαθημα και καθε κλαδος καθηγητων προτεινει κανα δυο. Πχ οι φιλολογοι εχουν για το Τειχος του Βερολινου.

Και λεγεται επιστημονικη, γιατι πρεπει να εχεις σοβαρες πηγες και αναφορες, δηλαδη οχι wikipedia.

 

nina

Hobgoblin Captain
Joined
Jan 3, 2013
Messages
331
Συγνωμη.. αλλα θα διαφωνησω για τον Τιουριγκ. Ηταν αυτος που εσπασε τον κωδικα των Γερμανων στον Β' παγκοσμιο πολεμο, και συνεβαλε σημαντικα στην ηττα των δυναμεων του αξονα

Και, αν τα παραπανω σου φαινονται περιττα, θα μπορουσες να πεις (οπως προειπα) λιγο πιο αναλυτικα πως εκανε αυτο το τεστ.

Πραγματι εβαζαν 1 ανθρωπο και μια μηχανη σε δυο ξεχωριστα δωματια και τους εδιναν ερωτηματα, και αν αυτος που εκανε το τεστ, δεν μπορουσε να καταλαβει ποιος ειναι ο ανθρωπος και ποιος η μηχανη, τοτε η μηχανη ηταν πιο εξυπνη.

Ομως.. τι ειδους ερωτησεις να ηταν αυτες, δεδομενου οτι μιλαμε για το 1950;

ή δεν εχει σημασια για την εργασια τετοιες λεπτομεριες;

Πραξεις μαθηματικων πχ. Και στην πραξη 1658*2589, ο ανθρωπος θα απαντουσε σιγουρα λαθος. Αν η μηχανη ηταν τοσο "εξυπνη" θα επρεπε να απαντησει λαθος και αυτη.

Δεν νομιζω οτι πιανει πολυ σαν κειμενο και θα βοηθουσε σιγουρα στην καλυτερη κατανοηση, καποιου που δεν ξερει
 

c3rberoz

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,466
Βαγγελαρα Μαργετη μερικες μινι παρατηρησεις τις οποιες δεν εισαι σε καμια περιπτωση αναγκασμενος να σεβαστεις ή να λαβεις υπ'οψην σου

1.Την λες ερευνητικη εργασια απο που κι ως που μας λες μετα οτι λεγεται επιστημονικη; <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
2. Κρινοντας την βιβλιογραφια την εργασια πρεπει να την εκανες στο word. Πολυ σημαντικο σε παρομοια θεματα ειναι να το κανεις ευκολοδιαβαστο.Ασε λοιπον κενα
3.Βαλε τιτλους και υποτιτλους
4.Σε οσα σημεια θελεις να πεις καμποσα πραγματα βαλε αριθμηση ή εστω τις μπολτ τελιτσες
5.Οταν θελεις να πεις απο που ακουσες κατι μη το βαζεις μεσα στο κειμενο δεν προσφερει κατι αντιθετα κοβει τη ροη και δειχνει ασχημο βαλε υποσημειωση (footnote) και οποιος θελει ας παει στο τελος της σελιδας να το δει
6.Καλυτερα να μην επεκταθεις σε λιγα θεματα και να τα αναπτυξεις δομημενα και σωστα ωστε αυτος που τα διαβαζει να αποκτησει μια καποια σωστη γνωση επι του θεματος παρα να απλωθεις παρα πολυ χωρις να λες τιποτα
7. πρεπει να συμφωνησω με την νινα πως ο Alan Turing ειναι ο πατερας τον υπολογιστων και χαιρει ιδαιτερης μνειας αλλα μπορεις χωρις να το βαλεις στο κομματι αυτο της εργασιας σου να εχεις μια παραπομπη στο τελος σαν ενα υπομνημα οπου να μιλας για τον εξαιρετικα σημαντικο ανθρωπο αυτο <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
8. Ο εγκεφαλος ειναι ενα εξαιρετικα ευεαισθητο θεμα και ναι μεν ειναι η βαση για την τεχνητη νοημοσυνη ομως αποψη μου ειναι πως ολη η προσεγγιση σου ειναι λαθος δεν ειναι μονο ενα εργαλειο ειναι ολη σου η υπαρξη και σε καμια περιπτωση δε μπορει να το αναπληρωσει αυτο ενας υπολογιστης...κατα τη γνωμη μου πρεπει να αναθεωρησεις το συγκεκριμενο κομματι (4η παραγραφος)
9. Η εργασια σου ειναι σχετικα οκει και ειδικα στο σχολειο οπου και οι περισσοτεροι δασκαλοι ειναι ασχετοι σε θεματα παρουσιασης θα την δεχτουν μπορει να σου πουν και καλα πραγματα. Το θεμα ειναι αν θελεις ο ιδιος να κανεις κατι καλο ή αν το κανεις επειδη πρεπει και θελεις να τελειωνεις <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />


Το ξερω οτι πιθανοτατα θα παρεις με κακο ματι ολη την κριτικη και το ξερω πως δε μου πεφτει και λογος δεν ειμαι υπεθυνος της εργασιας ομως επειδη ειπες βοηθεια ειπα να πω πως θα γινοταν καλυτερη για μενα. Αν θελεις βοηθεια σχετικα με τα εργαλεια του word και πως να βαζεις footnotes, covers, περιεχομενα και λοιπα στειλε μου pm <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" />
 

quake_gl

Hobgoblin Captain
Joined
Jan 9, 2013
Messages
354


Vagman wrote:
Και λεγεται επιστημονικη, γιατι πρεπει να εχεις σοβαρες πηγες και αναφορες, δηλαδη οχι wikipedia.</blockquote>

Και...
Και η wikipedia δεν είναι??

<img src="http://replygif.net/i/127.gif" alt="127.gif" class="bbcode_img" />



<img src="http://replygif.net/i/701.gif" alt="701.gif" class="bbcode_img" />

 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,326
σκισε την εργασια σου, θα σου στειλω μια φωτογραφια μου με αυτογραφο. νομιζω οτι θα σου ειναι υπεραρκετα.

wikipedia... ντροπη. στο τελος καθε θεματος, εχει και μια βιβλιογραφια. ειναι αριστο σημειο εκκινησης.
 

vagman

Half-Ogre
Joined
Dec 28, 2013
Messages
443
Θα κοιταξω μερικα πραγματα που ανεφερε ο Κερβερος και για το 1 εχει απολυτο δικιο. Τωρα που το κοιταξα και σε κατι χαρτια ετσι αναφερεται.

Απο προσωπικη εμπειρια, κατι δηλωσεις τυπου "η wikipedia δεν ειναι σοβαρο site" ειναι :malakas: , αλλα ετσι μας ειπαν να δουλεψουμε.

Γιατι τα περισσοτερα αρθρα εχουν ως πηγες επιστημονικα κειμενα, αναφορες και παραπομπες. Οποτε αυτα που γραφουν δεν ειναι λογια του αερα.
 

solaufein

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,682
Μα η wikipedia εχει τις αναφορες και μαζεμενες και αυτο νομιζω αρκεί. Καταλαβαίνω πως οι καθηγητές θέλουν να μαθετε να "ερευνατε" διασταυρώνετε οι ιδιοι αλλά σκέψου να διαβαζες στα αλήθεια τα βιβλία που αναφερεις για να εντοπισεις αυτα που σε ενδιαφερουν! Σε θέματα (διδακτορικα διατριβες κλπ) ειδικα εννοειτε εχεις το χρονο να διαβασεις αυτα και αλλα τοσα, αλλα στη πραγματικοτητα η wikipedia αποτελεί αφετηρία, καλή.

Α, το διαβασα το κομματι σου. Το τμημα της ΑΙ ειναι ολο το νοημα, αλλα πλην του Kurzweil που δεν το εχω διαβασει τα αλλα ειναι καπως παλιοτερα. Ειδικα οι αναφορες αν η σκεψη μπορει να προσομοιωθεί με φυσικοχημικες διεργασιες ειναι μεγαλο αντικειμενο συζητησης. Δες Roger Penrose - Σκιές του Νου (shadows of the mind) και το ποιο παλιό του Ο Νεος Αυτοκρατορας.
Μονο σκεφτομαι μηπως ο Kurzweil που ειπαμε εχει, σαν ποιο προσφατο, και νεοτερες αποκαλυψεις ωστε να μην ειναι φιλοσοφικο θεμα, σχεδον. <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
 

headless

Hobgoblin Captain
PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester Klika Member
Joined
Nov 30, 2012
Messages
336


solaufein wrote:
Καταλαβαίνω πως οι καθηγητές θέλουν να μαθετε να "ερευνατε" διασταυρώνετε οι ιδιοι αλλά σκέψου να διαβαζες στα αλήθεια τα βιβλία που αναφερεις για να εντοπισεις αυτα που σε ενδιαφερουν! Σε θέματα (διδακτορικα διατριβες κλπ) ειδικα εννοειτε εχεις το χρονο να διαβασεις αυτα και αλλα τοσα, αλλα στη πραγματικοτητα η wikipedia αποτελεί αφετηρία, καλή.
</blockquote>

Αυτό ακριβώς. Η Wiki, καίτοι η απόλυτη casual urban εγκυκλοπαίδεια, δεν μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστη πηγή από μόνη της. Είναι η αφετηρία μιάς ερευνητικής εργασίας και όχι ο τερματικός σταθμός.
More info : https://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Academic_use

 
Top Bottom