What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Boot to desktop και Start button στα Windows 8.1;

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,565
Σύμφωνα με http://www.zdnet.com/microsofts-windows-8-plan-blue-bring-back-the-start-button-boot-to-desktop-7000014075/" class="bbcode_url">πληροφορίες της (αξιόπιστης) Mary-Jo Foley από το ZDnet, η Microsoft προσανατολίζεται στην επαναφορά του Start Button και την ενσωμάτωση επιλογής για απευθείας boot στο desktop στα Windows 8.1. Τι λέτε, αρκεί η αλλαγή αυτή για να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη του κοινού στα Windows 8 και να δώσει ώθηση στις παραπαίουσες πωλήσεις; Υπάρχει κάτι άλλο που θα θέλατε να δείτε στην επόμενη αναβάθμιση των Windows;

Προσωπικά, πέρα από τα δύο χαρακτηριστικά που φαίνεται πως θα ενσωματωθούν, θα ήθελα δύο πράγματα. Πρώτον, καλύτερη αλληλεπίδραση μεταξύ metro UI και desktop, δεύτερον, να "ανοίξουν" οι metro apps και να επιτραπεί σε όλους να στήσουν εναλλακτικά καταστήματα ή να πωλούν metro apps εκτός του Windows Store. Ανεξάρτητα πάντως από τις όποιες εξελίξεις, πρέπει να προχωρήσει η ενίσχυση του Linux ώστε να σπάσει επιτέλους το μονοπώλιο της Microsoft στο computing.
 

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214
Δύσκολα. Δε φτάνει μόνο το start button. "Δυστυχώς" για τη microsoft, τα win7 είναι πολύ επιτυχημένα για να τα αλλάξει εύκολα κάποιος για να βάλει τα 8. Σκέψου πως οι περισσότεροι περάσαμε στα win7 από τα winxp και όχι από τα vista, άρα είχαν περάσει αρκετά χρόνια για να θέλουμε και μια ανανέωση τού λειτουργικού μας.

Με λίγα λόγια: Τα 8 είναι χαμένη υπόθεση.
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,759
Προσωπικά δεν βλέπω να με ενδιαφέρει κάτι πέρα από τα 7 για την ώρα, για windows τουλάχιστον.
Θέλω να μεταφέρω ότι μπορώ σε ubuntu και να τα έχω για βασικό σύστημα, άλλωστε με την δουλειά δεν έχω και πολύ χρόνο για παιχνίδια πλέον.
 

rckiller

Gelatinous Cube
Joined
Nov 30, 2012
Messages
153
Πάντως μετά από 9 μήνες συμβίωσης με τα Windows 8, έχω να πω ότι όλα είναι θέμα συνήθειας. Αρχικά όντως ξενίζει η έλλειψη Έναρξης, αλλά εκτός του ότι υπάρχει το καταπληκτικό Start8, εν τέλει δεν υπάρχει και τόσο σοβαρό θέμα. Όσο για το Modern UI, δε νομίζω ότι κάποιος με υπολογιστή χωρίς οθόνη αφής θα ασχοληθεί μαζί του πάνω από 2 μέρες. Είναι άβολο με το ποντίκι και δεν προσφέρει κάτι επιπλέον (όλες οι εφαρμογές του Store φαίνονται καλές για ταμπλέτες και κινητά, αλλά για υπολογιστές είναι απλά άχρηστες, υπάρχουν καλύτερα και χρηστικότερα προγράμματα).

Οπότε το συμπέρασμά μου είναι ότι χρειάζεται λίγος χρόνος για να συνηθίσει κάποιος τις αλλαγές, τελικά όμως δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα 7. Ο μόνος λόγος που τα έχω στο netbook μόνο και δεν τα βάζω στο σταθερό είναι γιατί βαριέμαι να περνάω από την αρχή όλα τα προγράμματα. Την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να κάνω format όμως για οποιοδήποτε λόγο, σίγουρα θα βάλω τα 8.
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,565
Ασφαλώς όλα είναι θέμα συνήθειας σε επίπεδο UI, ωστόσο το κύριο ζήτημα με τα Windows 8 δε συνηθίζεται. Αναφέρομαι στον "κλειστό" χαρακτήρα του Windows Store και των Metro Apps ο οποίος απειλεί ευθώς την ανοικτή φύση των PCs. Αν αυτό δεν αλλάξει, με τη microsoft να επιτρέπει την ελεύθερη ανάπτυξη εφαρμογών για το Metro χωρίς περιορισμούς και όρους, τότε η όποια αλλαγή στο UI έχει δευτερεύουσα σημασία.
 

fotis_kfor

Gelatinous Cube
Joined
Dec 1, 2012
Messages
138
Σίγουρα είναι μια θετική κίνηση, αφού μάλλον αρχίζουν σιγά - σιγά να ακούνε τα παράπονα του κόσμου, αλλά βλέπουν και τις πωλήσεις τους που δεν πήγαν καλά.
Πάντως ακόμα και με αυτό, παραμένω για την ώρα στα Windows 7 αφού τα έχω και αυθεντικά.
 

Dark Archon

Mind-flayer
Joined
Dec 21, 2012
Messages
1,699
http://www.dailytech.com/Amid+WorstEver+Drop+in+PC+Market+Microsoft+Hits+100M+Win8+License+Sales/article31494.htm" class="bbcode_url">Link

Επισημαίνω το:
The new OS is expected to restore some semblance of a "Start" button, as well as allowing users to opt to boot to the desktop.
Και φυσικά οι όποιες ''βελτιώσεις '' θα έρθουν με το αζημίωτο.........
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,679
εγω λεω να παμε σε οσα καταστηματα τα πουλανε, να βγαλουμε εξω τους πωλητες που τα προτεινουν και αφου τους δεσουμε, να τους αναγκασουμε να τα φανε.
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,565
Τώρα που έφυγε ο Sinofsky που δεν άκουγε κανέναν και τίποτα, ίσως σοβαρευτούν και διορθώσουν τις κολοσσιαίες βλακείες που έκαναν με τα Windows 8. Άντε να δούμε!
 

Dark Archon

Mind-flayer
Joined
Dec 21, 2012
Messages
1,699
Ανακοινώθηκε οτι το 8.1 θα είναι free, θα λέγεται Blue και θα έχει ''κατι που μοιάζει'' με το start button.
Τους έτσουξε που πάτωσαν γι' αυτό το δίνουν τζάμπα, ενώ όσοι περιμένατε να δείτε το κλασικό start button μάλλον θα απογοητευτείτε.
Βαψτο μπλε και πεταξτο στην θάλασσα :lol: :lol: .
http://www.guru3d.com/news_story/windows_8_1_will_be_a_free_upgrade.html" class="bbcode_url">Link 1
http://www.dailytech.com/Windows+81+Will+Be+Free+Microsoft+Holds+Onto+Struggling+ARM+Variant/article31549.htm" class="bbcode_url">Link 2
http://www.xbitlabs.com/news/other/display/20130516204006_Microsoft_Officially_Announces_Windows_8_1_Blue_Updates_for_Windows_8_RT.html" class="bbcode_url">Link 3
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,679
μπορουν να δεσουν το start button στον λαιμο τους με ενα σκοινι.
την αλλη ακρη να την δεσουν στον λαιμο τους.
 

difunto

Hobgoblin Captain
Joined
Dec 13, 2012
Messages
200
Λογικό το πρώτο update να είναι δωρεάν.Ίσως βελτιώσουν λίγο την εικόνα που έχει το κοινό για τα win 8.

Απ΄οτι είδα έχουν πουλήσει 100 εκ άδειες αλλά δεν ξέρω πόσα είναι σε νέα pc,αναβαθμίσεις,σε επειχιρήσεις κ.λ.π οπότε δεν μπορώ να κρίνω αν είναι ικανοποιητικός αριθμός ή όχι.

http://arstechnica.com/information-technology/2013/05/windows-8-six-months-in-100-million-licenses-sold-250-million-app-downloads/" class="bbcode_url">Ars Technica
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,565
'Εκαναν κάποιες αρχικές πωλήσεις γιατί τα πρόσφεραν σε πολύ χαμηλή τιμή. Τα στοιχεία από εταιρίες που παρακολουθούν την πραγματική χρήση (μέσω των internet browsers) δείχνουν πολύ διαφορετική εικόνα. Η Microsoft μπορεί να πούλησε κλειδιά στους OEMs, αλλά ο κόσμος δεν αγοράζει υπολογιστές με Win8.
 

Dark Archon

Mind-flayer
Joined
Dec 21, 2012
Messages
1,699
Ετσι. Ιδίως οι φορητοι με Free Dos και linux έχουν γίνει ανάρπαστοι.
 

fevgatos

Commoner
Joined
May 16, 2013
Messages
9


Admiral wrote:
Τώρα που έφυγε ο Sinofsky που δεν άκουγε κανέναν και τίποτα, ίσως σοβαρευτούν και διορθώσουν τις κολοσσιαίες βλακείες που έκαναν με τα Windows 8. Άντε να δούμε!</blockquote> Αν δεν απατωμαι, ο Sinofsky ηταν υπευθυνος και για τα windows 7. Απο κει και περα, ειμαι ακρως αντιθετος με το "κολοσσιαιες βλακειες". Τα windows 8 θα το εθετα ως minor upgrade των 7 σε μεσες ακρες (ιδιως μετα την εγκασταση start is back και λοιπον windows 7 καλουδιων).

Περαν αυτου θεωρω το καινουργιο start menu πιο ευχρηστο , βολικο και ομορφο. Λιγη προσπαθεια θελει

 

headless

Hobgoblin Captain
PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester Klika Member
Joined
Nov 30, 2012
Messages
336
Θα συμφωνήσω. Βρίσκω ορισμένες αντιδράσεις αρκετά υπερβολικές.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,679
ωραια, (χωρις να αφηνω αιχμες για τα προηγουμενα σχολια)
ομως εγω δεν θελω να προσπαθησω.
προσπαθω στο linux, οχι επειδη ειμαι σκληροπυρηνικος, αλλα γιατι προσπαθω για να μαθω και οχι γιατι πρεπει να προσπαθησω για να μου αρεσει.

τα κανανε μουσκεμα και τωρα σφουγγαριζουν.
τωρα και με start menu!!! αφου ολο το συστημα ειναι χτισμενο για πραγματα που δεν εχουν σχεση pc.

αυτο που χτιζοταν τοσα χρονια και χρονια σαν προσωπικος υπολογιστης, θελεις να το αλλαξεις με την κυκλοφορια ενος λειτουργικου συστηματος;

εγω θελω να χρησιμοποιω pc, οχι κινητο γιγα.

αγαπητε hadless, πιστευω οτι η υπερβολη ειναι δικια τους και αυτο φαινεται επειδη τωρα το πληρωνουν.
 

headless

Hobgoblin Captain
PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester Klika Member
Joined
Nov 30, 2012
Messages
336
Θα ήταν μάλλον άδικο να εκφέρω γνώμη για τα windows 8 καθώς δεν τα έχω χρησιμοποιήσει.
Ωστόσο εφόσον υπάρχει ή τελοσπάντων θα υπάρχει επιλογή boot to desktop και επαναφοράς κάθε άλλης μορφής functionality των 7 μέσω 3rd party εφαρμογών. τότε πρός τί όλος ο ντόρος.
Αυτό εννοώ βασικά.
 
Top Bottom