What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Breaking Bad (Spoilers!!!!)

kingslayer

Half-Ogre
Joined
Nov 30, 2012
Messages
569
Προσφατα τελειωσα αυτην την καταπληκτικη σειρα και εγινε κατι πραγματικα φοβερο στο τελος
Μεχρι το τελευταιο λεπτο απλα αγαπας heisenberg, ειναι ο θεος, ο πιο κουλ ο απιστευτος, ο genius, ο badass
Και ομως μετα το τελος της σειρας οσο περισσοτερο τον σκεφτομαι, τοσο τον βλεπω ως εναν twisted, sociopath, σκωτεινο παλιανθρωπο
Οσο πιο πολυ το σκεφτομαι, οτι και αν εκανε μονο πονο και καταστροφη εφερε στους γυρω του, κανεναν δεν βοηθησε, ΚΑΝΕΝΑΝ. Ενα εγωιστικο πλασμα που για οποιο σκοπο και αν ξεκινησε, το εχασε και απο πολυ νωρις

Αν αυτο ειναι δεν ειναι μαγεια και μεγαλειο ηθοποιου και σκηνοθετη δεν ξερω τι ειναι. ΜΙα σειρα που οσο πιο πολυ την σκεφτεσαι τοσο μεταμορφωνεται
 

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,098

<div class="bbcode_center" style="text-align:center">
http://www.youtube.com/watch?v=uG1S7HJQL_4

 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,678
Δεν μπαίνω στον κόπο να βάλω spoilers μιας και το γράφει ο τίτλος του thread. Δεν υπάρχει ίχνος πρόθεσης τρολιάς.

Ok, μετά από πάρα πολλή υπομονή το τελειώσα. Overhyped όσο δεν πάει. Δεν ξέρω αν φταίει ο τρελός fanboyισμός (τουλάχιστον σε αυτό το forum μερικοί έκαναν σαν τις κορασίδες που έβλεπαν τους Beatles) αλλά περίμενα πολλά περισσότερα.

Μην παρεξηγήσει κανείς τα γραφόμενά μου. Η σειρά είναι σφιχτοδεμένη και δεν άφησε (σχεδόν) κανένα κενό (παρελθόν Gus Fring στον Κολομβία?), πράγμα που είναι στα θετικά της. Η σκηνοθεσία της ήταν σε αρκετά υψηλά επίπεδα (χρησιμοποιώντας ως μέσο κάποιες εικόνες για να εκφράσει συναισθήματα - χαρακτηριστικό παράδειγμα στο τελευταίο επεισόδιο όπου η κολόνα στο κάδρο χωρίζει Skyler-Walt). Παρόλα αυτά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όλοι θρηνούσαν με το τέλος επειδή "δε θα δούμε ποτέ ξανά κάτι τέτοιο στην τηλεόραση, ever. Ούτε τα παιδιά μας. Ο Bryan Κράξτον είναι μία ιδιοφυία, κλαψ, λυγμ, σνιφ". Ο W.W. κοίταξε στην άβυσσο και έγινε το τέρας αλλά στο τέλος έκανε αυτό που ήθελε από την αρχή. Οι πιο ενδιαφέρουσες στιγμές της σειρές θεωρώ ότι ήταν αυτές με το παρελθόν του Gus.

Πλάκα έσπασα κατά τη διάρκεια της σειράς με την κιμαδομούρη του Aaron Paul. Όποτε τον ξαναδώ σε οθόνη θα περιμένω να το δω τουλάχιστον μία φορά τουλουμιασμένο στο ξύλο. Ηθικό δίδαγμα της σειράς για μένα: "μόνο περιοδικά στο δωμάτιο-αναγνωστήριο του άντρα".

In all seriousness, η σειρά ήταν αξιοπρεπέστατη, υψηλότατου επιπέδου. Το σενάριο είχε την έννοια του cascade effect, δηλαδή αίτιο - αιτιατό με αυτή τη σειρά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρξει η κοιλιά, που ορθώς γράφτηκε, όπως σε αλλες σειρές που προσπαθούν να δικαιολογήσουν σκηνές για αυτό βάζουν επιπλέον περιττά πράγματα, ώστε να τις δικαιολογήσουν. Παρόλα αυτά σε καμμία περίπτωση η σειρά για μένα δεν φτάνει το ρεαλισμό/awesomeness του The Wire, τον εθισμό που σου προκαλούσε το Battlestar Galactica καθώς και το υπέρτατο πρόσφατο True Detective. Είναι ψηλά αλλά όχι στο top μου. Περί ορέξεως......

Αυτά από εμένα, let the flame begin. Ελπίζω να μη δεχθώ απειλές για τη ζωή μου.
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,538
/Απειλές για τη Ζωή Σου

Στην πυρά άμπαλε Γεράνιο. Το Breaking Bad σίγουρα δεν είναι η θεραπεία του καρκίνου (χοχο, τριπλό ιντζόουκ) που κάποιοι φανμπόηδες διατυμπάνισαν, αλλά στέκει ως ένα από τα καλύτερα αστυνομικά σενάρια των τελευταίων ετών.

Όλσο, δεν τίθεται θέμα σύγκρισης με το True Detective, καθώς εκεί πλέον μιλάμε για Αρχαία Ελληνική Τραγωδία, ένα έργο με βαθιά καθαρτικό χαρακτήρα και εντελώς εκτός συναγωνισμού με ο,τιδήποτε εφήμερο ή εμπορικό.

Για το Μπάτλσταρ Σκαρλάτικα δεν έχω άποψη γιατί με το που ακούω Σάι-Φάι πετάω μπιμπίκια ενστικτωδώς κι ας είναι και καλό μετά.

/Απειλές Για Τη Ζωή Σου
 

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,098
Νορθ αδχαν καρα

ΜΠΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΚΥΝΗΓΗΣΩ.
 

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
Εγώ συμφωνώ με τα όσα είπε για το Battlestar Galactica ήμουν αναγκασμένη να δώσω thank you <img src="/cool.gif" width="" height="" alt="B)" title="B)" class="bbcode_smiley" />
Για το BB δεν έχω ιδέα, μου είπαν ότι είναι αισθητικής Tarantino οπότε θα συνεχίσω να το αγνοώ :S
 

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,098
Για το γκαλάκτικα κι εγώ συμφωνώ. :silly: Είναι καμιά 10αριά ουρανοξύστες πιο πάνω απ' το BrBa.

Δεν έχει αισθητική Ταραντίνο, καμία σχέση. Και δεν σου αρέσει και ο Κουέντιν ε; Κι άλλο φάουλ ε! <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 

rasko

Hobgoblin Captain
Joined
Dec 1, 2012
Messages
306
καλα δεν ειναι οτι δεν του αρεσε του νορθ, απλα ειχε ανεβασμενο τον πηχη και μαλλον περιμενε περισσοτερα πραματα.
κατα την γνωμη μου βεβαια το να λες αν ειναι η καλυτερη κλπ δεν εχει νοημα (γενικοτερα εννοω οχι μονο σε σειρες), σημασια εχει πως μιλαμε για κορυφαια σειρα.

το battlestar απ την αλλη ειδα την μιση πρωτη σεζον και δεν με τραβηξε, θα "ανεβει" μετα η να μην μπω στον κοπο αφου μεχρι στιγμης δεν μου εχει κανει "κλικ"?

και μια και μιλαμε για καλες σειρες δειτε Fargo παση θυσια
 

Raz

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,523
<blockquote>και μια και μιλαμε για καλες σειρες δειτε Fargo παση θυσια</blockquote>

Όπου διαβάζω για Fargo νοιώθω υποχρεωμένος να δώσω thank you.

Για το Breaking Bad είχα πολύ χειρότερη άποψη από το North,αλλά αναθεώρησα κάπως.Πάντως ούτε εμένα με ξετρέλανε.Όσο για το παρελθόν του Fring στη Χιλή (και όχι στην Κολομβία),στη σειρά αφήνονται υπόνοιες ότι υπήρξε υψηλόβαθμος αξιωματούχος στο καθεστώς του Πινοσέτ.
 

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,098
Πέρα απ' την πλάκα, ας πω κι εγώ δύο πράγματα.

H λέξη overhyped αδικεί την σειρά. Οverhyped ήταν το λοστ, είναι το GOT και το watch dogs ( <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> ) Σίγουρα underhyped (ψψψ) δεν είναι, όπως είναι το Wire, αλλά δεν το έβλεπε και η κουτσή μαρία όπως βλέπει και το GOT ξέρω 'γω.

Σε επεισόδια σαν το Ozymandias έκανα σαν κορασίδα, ισχύει. Ποτέ δεν είπα όμως ότι η σειρά ανακάλυψε τον τροχό ή κάτι τέτοιο. Για 'μένα είναι μια καταπληκτική σειρά, ανήκει στο τοπ 10 μου, ποτέ δεν είπα ότι με το τέλος του BrBa τελειώνει και η τηλεόραση, και σίγουρα έχω άλλες πάνω από αυτό.




Northlander wrote:
Παρόλα αυτά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όλοι θρηνούσαν με το τέλος επειδή "δε θα δούμε ποτέ ξανά κάτι τέτοιο στην τηλεόραση, ever. Ούτε τα παιδιά μας. Ο Bryan Κράξτον είναι μία ιδιοφυία, κλαψ, λυγμ, σνιφ".</blockquote>

To παραπάνω ούτε εγώ το καταλαβαίνω. Φαντάζομαι ότι όσοι λέγαν κάτι τέτοιο ήταν αυτοί που το πρώτο που είδαν ήταν αυτό, ή ήταν οι τύποι που είχαν δει μόνο friendslostprisonbreak και νόμιζαν ότι με το BrBa ανακάλυψαν την τηλεόραση.

Το τελευταίο που θέλω να πω δεν μπορώ να το εξηγήσω καλά, αλλά ας κάνω μια προσπάθεια.
Ας αρχίσω με το ότι συμφωνώ με Μποράτσο: "Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης με το True Detective, καθώς εκεί πλέον μιλάμε για Αρχαία Ελληνική Τραγωδία, ένα έργο με βαθιά καθαρτικό χαρακτήρα και εντελώς εκτός συναγωνισμού με ο,τιδήποτε εφήμερο ή εμπορικό".
Σειρές σαν το BSG και το True Detective κάνουν κάτι τελείως διαφορετικό απ' το BrBa, οπότε είναι άτοπο να το συγκρίνεις με αυτές. Πιάνονται με πολλά θέματα, και το κάνουν με τόσο ιδαίτερο και πετυχημένο τρόπο, που η μπάλα που παίζουν ανήκει σε άλλη σφαίρα απ' αυτή που ανήκει το BrBa.

Ελπίζω να γίνομαι κατανοητός.

 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,678
Έλατε όλοι στην αγκαλιά μου. ΣΩΠΟΔΗΠΟΤΕ!

Δε θεωρώ ότι είναι Tarantino το Breaking Bad, ούτε καν ότι είναι αστυνομική σειρά. Τουναντίον καθαρά crime movie στα πλαίσια που προσπαθεί και το Boardwalk Empire να είναι. Δεν είναι όπως πχ. το The Wire (έγκλημα να μην το έχει δει κάποιος), όπου σου παραθέτει και τις δύο μεριές και ταλανίζεσαι στο <i>"ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΣΚΑΤΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ"</i>.

Συμφωνώ γενικώς. Όπως είπα η σειρά ήταν στιβαρή, το τέλος ήταν legit και γενικά δεν είπα σε κανένα διάστημα "oh, shit, χάνω χρόνο μόνο και μόνο για να δω τι σκατά γίνεται στο τέλος". Κατά τα άλλα έτσι όπως το "διαφήμιζαν" οι περισσότεροι ήταν σαν να έγινε σεισμός στην τηλεόραση. Πάλι καλά που ο Bryan είναι θεούλης με αυτοσαρκασμό.




Lost δεν έχω μπει καν στη διαδικασία να δω. Γενικώς μετά την πρώτη σαιζόν του Prison Break τέτοιου είδους ποζεροσειρές σταμάτησα να βλέπω γιατί κατάλαβα ότι απλώς κινούνται στα ακρονήματα του εντυπωσιασμού χωρίς να πουν τίποτα ιδιαίτερο.

Στέφανε το Battlestar Galactica όσο και αν έχει ένα υπόβαθρο <b>ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ SCI-FI</b>. Φίλος Άγγλος που ακούει "Star..." και βγάζει σπυριά γιατί δε θέλει να βλέπει οτιδήποτε έχει σχέση με διαστημόπλοια, παραμιλούσε. Καταπιάνεται με τόσα πολλά θέματα (θρησκεία, πολιτική, ηθική, ψυχολογία του επιζήσαντα - παρόμοια με του Walking Dead) που δεν καταλαβαίνεις ότι διαδραματίζεται στο διάστημα. Άνετα στο top 3.

Για το True Detective δεν έχω τίποτα να πω. Μίλησε ο Μακ σε όλη τη σειρά.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,820
Πες τα ρε Νορθ, πλάκωσαν τα γατάκια που αποθέωναν (και αποθεώνουν) το Mass Effect να κράξουν το BsG... <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 

Elric

Blackguard
Joined
Dec 16, 2012
Messages
1,142


Northlander wrote:
let the flame begin. Ελπίζω να μη δεχθώ απειλές για τη ζωή μου.</blockquote>
<img src="http://i60.tinypic.com/1zxv86g.gif" alt="1zxv86g.gif" class="bbcode_img" />



Northlander wrote:
Αυτά από εμένα,</blockquote>

<img src="http://i60.tinypic.com/10zr579.gif" alt="10zr579.gif" class="bbcode_img" />



Northlander wrote:
(τουλάχιστον σε αυτό το forum μερικοί έκαναν σαν τις κορασίδες που έβλεπαν τους Beatles) αλλά περίμενα πολλά περισσότερα. </blockquote>

<img src="http://i57.tinypic.com/3462p1i.gif" alt="3462p1i.gif" class="bbcode_img" />


Northlander wrote:
Πλάκα έσπασα κατά τη διάρκεια της σειράς με την κιμαδομούρη του Aaron Paul. Όποτε τον ξαναδώ σε οθόνη θα περιμένω να το δω τουλάχιστον μία φορά τουλουμιασμένο στο ξύλο. </blockquote>

<img src="http://i57.tinypic.com/mhdo3p.gif" alt="mhdo3p.gif" class="bbcode_img" />



kara wrote:
Για το BB δεν έχω ιδέα, μου είπαν ότι είναι αισθητικής Tarantino οπότε θα συνεχίσω να το αγνοώ :S</blockquote>

<img src="http://i58.tinypic.com/sls9jc.gif" alt="sls9jc.gif" class="bbcode_img" />



Borracho wrote:
Στην πυρά άμπαλε Γεράνιο. Το Breaking Bad (...)στέκει ως ένα από τα καλύτερα αστυνομικά σενάρια των τελευταίων ετών.
</blockquote>

<img src="http://i60.tinypic.com/4rahlj.gif" alt="4rahlj.gif" class="bbcode_img" />











 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,678


elric wrote:
<span class="bbcode_spoiler"></span>

Northlander wrote:
let the flame begin. Ελπίζω να μη δεχθώ απειλές για τη ζωή μου.</blockquote>
<img src="http://i60.tinypic.com/1zxv86g.gif" alt="1zxv86g.gif" class="bbcode_img" />



Northlander wrote:
Αυτά από εμένα,</blockquote>

<img src="http://i60.tinypic.com/10zr579.gif" alt="10zr579.gif" class="bbcode_img" />



Northlander wrote:
(τουλάχιστον σε αυτό το forum μερικοί έκαναν σαν τις κορασίδες που έβλεπαν τους Beatles) αλλά περίμενα πολλά περισσότερα. </blockquote>

<img src="http://i57.tinypic.com/3462p1i.gif" alt="3462p1i.gif" class="bbcode_img" />


Northlander wrote:
Πλάκα έσπασα κατά τη διάρκεια της σειράς με την κιμαδομούρη του Aaron Paul. Όποτε τον ξαναδώ σε οθόνη θα περιμένω να το δω τουλάχιστον μία φορά τουλουμιασμένο στο ξύλο. </blockquote>

<img src="http://i57.tinypic.com/mhdo3p.gif" alt="mhdo3p.gif" class="bbcode_img" />



kara wrote:
Για το BB δεν έχω ιδέα, μου είπαν ότι είναι αισθητικής Tarantino οπότε θα συνεχίσω να το αγνοώ :S</blockquote>

<img src="http://i58.tinypic.com/sls9jc.gif" alt="sls9jc.gif" class="bbcode_img" />



Borracho wrote:
Στην πυρά άμπαλε Γεράνιο. Το Breaking Bad (...)στέκει ως ένα από τα καλύτερα αστυνομικά σενάρια των τελευταίων ετών.
</blockquote>

<img src="http://i60.tinypic.com/4rahlj.gif" alt="4rahlj.gif" class="bbcode_img" /></blockquote>

tl;dr













 

grmadness

Death Knight
Approval of the Admiral
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,952
Κρίμα η πίτσα στο προτελευταίο gif...
Βόρειε, μην μασάς, μαζί σου.
 

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,098
χαχαχα ωραίος ο Έλρικ.
 

Elric

Blackguard
Joined
Dec 16, 2012
Messages
1,142


Northlander wrote:
tl;dr</blockquote>

<img src="http://i57.tinypic.com/i2uflx.gif" alt="i2uflx.gif" class="bbcode_img" />

 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,678
Αγαπάω elric που έχει λιώσει στα gifάκια. :lol:
 

Tony Corvus

Ancient Red Dragon
Φασαίος Larianός Τσοβόλα δώστα όλα Sign me up! Approval of the Admiral
Joined
Dec 1, 2012
Messages
11,315
bryan cranston και πρασινα τουφεκια.
Βob thornton ρε !!!!!!!
https://www.youtube.com/watch?v=GTmdU-x8pCo
<span class="bbcode_spoiler"> :trollface: </span>
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,689
Πάντως ότι και να λέμε, το BB παίζει να είναι η μόνη σειρά στα χρονικά που δεν είχε ούτε ένα filler επεισόδιο. Όλα ήταν ένα κι ένα και εξυπηρετούσαν τον σεναριακό σκοπό τους, χωρίς φρουφρου κι αρώματα απλά για να γεμίσει η σεζόν.

Και πριν χυμήξει κάποιος να γράψει για το επεισόδιο με τη μύγα, ΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ ΣΕΝΑΡΙΑΚΟ ΣΚΟΠΟ με βάση τους διαλόγους ανάμεσα στους πρωταγωνιστές.

ΥΓ. Οι πρώτες 3 σεζόν του Lost είναι απλά τηλεοπτική μαγεία και όποιος δεν τις έχει δει μόνο και μόνο επειδή "είναι ποζεροσειρά που την βλέπουν όλοι" είναι τόσο κομπλεξικός όσο εμένα που δεν έχω παίξει κανένα Final Fantasy επειδή μου την σπάει που όλοι εκθειάζουν την Τζαπανίλα τους. Θέλετε πραγματικά να είστε σαν εμένα?
 
Top Bottom