What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Χάνω gigabytes.

Niris

Hobgoblin Captain
Joined
Nov 27, 2013
Messages
277
Έχω Windows 10 σε έναν ssd 120gb.Όπως καταλαβαίνεται δεν χωράει και πολλά οπότε του έχω μόνο τα windows και προγράμματα όπως chrome μέσα.
Για κάποιο λόγο μου έχει φάει 35gb στο πουθενά.Άλλη μέρα μου λέει ότι έχω 3 γίγα ακόμα και άλλες φορές ότι έχω 100mb ακόμα ελεύθερα.Μια μέρα το είδα να λέει και 0 bytes ελεύθερα.

Σκέφτομαι πώς μπορώ να βρω που πάνε τα χαμένα μπάιτ αλλά δεν θέλω να κατεβάσω όποιο πρόγραμμα νάνε να μου σκανάρει τον σκληρό..Είχε κανείς ποτέ παρόμοιο πρόβλημα?

Πράγματα που θυμάμαι να έκανα λίγο πριν παρουσιαστεί το πρόβλημα: Εγκατέστησα μέσω windows store και έλιωσα Sea of Thieves Metro Exodus σε άλλον σκληρό όμως.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,564
Διάφορα προγράμματα όπως το GeForce Experience, κάθε φορά που κατεβάζουν κάποιο νέο update έχουν την τάση να αποθηκεύουν για πάντα τα προσωρινά αρχεία στους φακέλους /Nvidia και να θέλουν να τα σβήσεις manually.

Αν ψάχνεις κάποιο πρόγραμμα πάντως τσέκαρε το WinDirStat, είναι μικρό ελαφρύ και δωρεάν. Ουσιαστικά ελέγχει τον σκληρό δίσκο που θες και εμφανίζει ποιοι είναι οι φάκελοι και τα αρχεία που πιάνουν τον περισσότερο χώρο.
 

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214
Δεξί κλικ στο mycomputer και επιλέγεις properties. Επιλέγεις system protection. Στα protection settings επιλέγεις το σκληρό που έχεις τα windows και πατάς configure. Δες τι λέει στο current usage. Πάτα delete και θα γλυτώσεις το χώρο που έβλεπες στο current usage.
 

Dark Archon

Mind-flayer
Joined
Dec 21, 2012
Messages
1,655
Μήπως κάνεις πολλές εγγραφές και σβησίματα στο δίσκο και το TRIM του δίσκου αργεί να καθαρίσει τον δίσκο;
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,418
1. Αυτή η αυξομείωση μπορεί απλά να οφείλεται σε καθημερινά browser downloads, από default στον c: τα κατεβάζει.

2. Από το program search, τρέξε disk cleanup, drive c:, cleanup system files, πάλι drive c:, και δες πόσα GB σου τρώει τα previous window version files. Άμα δεν το έχεις κάνει ποτέ, μπορεί να δεις και κάνα παλαβό νούμερο όπως 20GB, που μπορούν και πρέπει να σβηστούν.
 

Hank

Mind-flayer
Sign me up! Approval of the Admiral The Ultimate Sacrifice Fighting stocism with stoicism
Joined
Jan 22, 2020
Messages
1,889
@Great0ldOne τον περισσότερο χώρο τον πιάνουν τα Delivery Optimization Files & Windows Update Cleanup. Τα πειράζουμε αυτά ή τα αφήνουμε στην ησυχία τους;
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
Δοκίμασε και με ένα CCleaner να δεις τι γίνεται.

Μόλις προχθές κοίταξα λίγο το θέμα με τη χωρητικότητα στο σκληρό δίσκο που είναι εγκατεστημένο το λειτουργικό, συνειδητοποίησα ότι η AMD κρατούσε αρχείο όλους τους installers των drivers (κάπου στα 26 GB) για κανέναν απολύτως λόγο...

Edit: Δες επίσης και τι pagefile έχουν τα windows. Συνήθως είναι καθορισμένο ως [GB pagefile = RAM x 2], το οποίο είναι ανεξήγητα πολύ.
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,418
@Hank Chinnaski σβήστα όπως είναι, τα delivery files είναι και καλά για να κατεβάζει λιγότερα data ΑΝ έχεις home network με πολλούς υπολογιστές, και το Windows update κρατά ένα σκασμό data για rollback σε παλιότερη έκδοση.
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,265
με τα κλείσε άνοιξε προσοχή μην κλείσεις και την επαναφορά δίσκων όμως. Έχει σώσει σπίτια.
 
Top Bottom