What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Χαμηλό Gpu load μετά από καιρό (nvidia RTX 2070 super)

Kostantispapak

Awakened Shrub
Joined
Nov 4, 2020
Messages
3
Καλησπέρα σε όλους! Λοιπόν έχω προβληματιστεί αρκετά γιατί ενώ όλα πήγαιναν καλά στον υπολογιστή κάποια στιγμή άρχισε να έχει η GPU πολύ χαμηλό load όταν έπαιζα παιχνίδια. Απο 0% ως 45% σε κάποια. Το πήγα σε ένα μαγαζί για τέστ και δεν βρήκαν τίποτα. Είναι καθαρός, θερμοκρασίες καλές όλα δουλεύουν καλά απ ότι μου είπαν. Τον έχω πάρει μεταχειρισμένο και του έβγαλα το overclock που είχε στο CPU. Στο Gpu δεν ξέρω αν έχει κάνει, τα libraries των παιχνιδιών μου είναι σε εξωτερικό SSD με usb 3 οπότε δεν ξέρω αν παζει κάποιο ρόλο αυτο αλλά και πάλι όπως σας είπα έπαιζε καλά.
Σας βάζω κάτω τα χαρακτηριστικά του υπολογιστή , κάποιες ΄φωτος απο benchmark που έκανα στο wolfenstein youngblood καθώς και μετρήσεις για την cpu και την gpu την ώρα που το έτρεχα. Όταν παίζω το παιχνίδι δεν αλλάζει και πολύ. Και σε άλλα παιχνίδια που το δοκίμασα κάπως έτσι ειναι η εικόνα. Όποιος μπορεί ας με βοηθήσει γιατί δεν ξέρω τι άλλο να κάνω. ευχαριστώ!

τα χαρακτηριστικά του είναι
- Cpu Intel Core i7 8700K
- Motherboard Asrock Z370 Taichi
- Υδρόψυξη Coolermaster Masterliquid
- SSD 240GB + Windows 10 Pro
- 16GB Ram Ripjaws V 3000Mhz
- PSU Thermaltake RGB 650W 80Plus Gold Full Modular
- GPU απλά RTX 2070 Super Msi Gaming Trio

Αυτό είναι απ όταν δοκίμασα το COD MW. Μου το έπαιζε σε χαμηλή ανάλυση και όταν δοκίμασα να την ανεβάσω με πέταξε έξω τκαι τα loadings κρατάνε πολύ. πριν απο κάποιο καιρό το έπαιξα κανονικά σε φουλ ανάλυση και έπαιζε άψογα.
https://drive.google.com/file/d/1mVJWiyJIvY9QjCyfJnZgO25zS3QINzqf/view?usp=sharing

Wolfenstein Youngblood
https://drive.google.com/file/d/1hKNr6HVYbMUQ8NNN68M1G7KKVrhT0ZAW/view?usp=sharing

Wolfenstein Youngblood Benchmark
https://drive.google.com/file/d/1SnaB1dXY_ltnFhlh57aQNNlonT4o_4oe/view?usp=sharing

Benchmark 2
https://drive.google.com/file/d/10skNfpvkt0SAFaLawyfhpBY-8niNM1pu/view?usp=sharing
 

tinapeis

Mind-flayer
Joined
Nov 29, 2015
Messages
2,000
Ας προσδιορίσουμε το "κάποια στιγμή" που λες μαν. Ποτε παρατηρησες αυτη την αλλαγη; Αλλαξες drivers? Εβαλες καποιο αλλο software, εκανες αλλαγη μηπως καποιου Hardware?


Η προταση μου θα ηταν να απεγκατεστησεις πληρως τους GPU drivers (πχ με το DDU) και ξαναβαλε τους τελευταιους..ξεκινα απο κει.
 

Dim Gian Bot

Death Knight
Sign me up! Approval of the Admiral Born Leader PCMaster Veteran
Joined
Apr 2, 2016
Messages
4,000
@Kostantispapak : Καταρχήν, καλώς όρισες στο φόρουμ. Βάλε και ένα avatar για να είσαι "σωστός" (και να μην φωνάζει ο @Admiral :Ρ).

Πρώτο φάουλ (κατά τη γνώμη μου) ο εξωτερικός SSD USB 3. Μπορεί πριν να μην είχες θέμα, αλλά όσο τον "γεμίζεις" τόσο θα "γονατίζει".

Όπως λέει και ο @tinapeis , αν μπορείς να θυμηθείς τι αλλαγές έκανες τελευταία (κυρίως από τότε που άρχισε να σου παρουσιάζει το πρόβλημα), ίσως βγάλουμε μια άκρη.

EDIT: Δεν έχω δουλέψει ποτέ το NZXT CAM. Οι εικόνες που παραθέτεις είναι in-game; Επίσης, γιατί παραθέτεις τα 2 benchmark του Wolfenstein; Σε ανησυχεί η διαφορά των λιγοστών fps μεταξύ των δύο μετρήσεων;
 
Last edited:

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214
Δεν έχω δουλέψει ποτέ το NZXT CAM
Και να μην το δουλέψεις ποτέ.

Φίλε μου, κάνε μια δοκιμή και σβήσε το nzxt cam και ξαναδοκίμασε. Έχει 2-3 χρόνια βέβαια, αλλά είχα παρόμοιο πρόβλημα εξαιτίας του. Μόλις το απεγκατέστησα επανήλθαν όλα όπως ήταν πριν.
 

Kostantispapak

Awakened Shrub
Joined
Nov 4, 2020
Messages
3
Γεια σας παιδιά και σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον. Λοιπόν απαντάω σε όσα μου είπατε παραπάνω. Δεν έκανα τίποτα διαφορετικό απ' όσο μπορώ να σκεφτώ απλά άρχισε να συμβαίνει. Εγώ το παρατήρησα πριν κανα δύο εβδομάδες. Τα benchmarks τα έβαλα απλά και μόνο μήπως σας βοηθήσουν να καταλάβετε μιας και δεν γνωρίζω και πολλά απ' αυτά. Θα κάνω εγκατάσταση ένα παιχνίδι στον εσωτερικό δίσκο να δω πως τρέχει. Θα σβήσω και το nzxt για να το σιγουρέψω. Τέλος θα δοκιμάσω και αυτό που λέει ο φίλος παραπάνω να ξανα κάνω εγκατάσταση τους drivers της GPU (αν και έχω τους τελευταίους). Θα σας πω πως πήγαν όλα αυτά
 

Kostantispapak

Awakened Shrub
Joined
Nov 4, 2020
Messages
3
Παιδιά έκανα το COD MW σε εσωτερικό ssd και το GPU load πήγε στο 95 - 99% άρα μάλλον ήταν ο εξωτερικός ssd. Θα δοκιμάσω κανένα ακόμη και αν έχω πρόβλημα θα σας πω αλλά νομίζω ότι είμαι οκ τώρα. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και για τις προτάσεις
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,401
Παιδιά έκανα το COD MW σε εσωτερικό ssd και το GPU load πήγε στο 95 - 99% άρα μάλλον ήταν ο εξωτερικός ssd. Θα δοκιμάσω κανένα ακόμη και αν έχω πρόβλημα θα σας πω αλλά νομίζω ότι είμαι οκ τώρα. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και για τις προτάσεις

Ενδιαφέρον, γιατί όμως να άλλαξε η συμπεριφορά του δίσκου;
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,438
Ίσως υπέφερε παραπάνω ο ελεγκτής του δίσκου, ή της θύρας USB.
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,527
πολύ παράξενο, καθώς το USB 3 μπορεί να αποδώσει καλύτερα από το SATA3 στην πράξη άσχετα αν στην θεωρία το Sata3 έχει μεγαλύτερα θεωρητικά μέγιστα.

Μην τα παίζει το chip από το enclosure του εξωτερικού;
 
Top Bottom