What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Χειμερινό project: Αρνάκι άσπρο ....

solaufein

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,682
Μετά από σοβαρή σκέψη (ντάλα ήλιος, μπύρες και ζαλάδα) απόφάσισα να πάω για υδρόψυξη στο ΠιΣι. Στην αρχή είπα να κάνω αναβάθμιση ξανα στα 3 χρόνια, αλλά μιά που είμαι και AMD fanboy και δεν ήθελα να παω ακόμη σε intel (πολύ φοβάμαι πως είναι το τελευταίο PC με AMD που θα έχω) θα το κάνω "σαλονάτο". Χλιδή! Θα αφήσω απ'εξω τις κάρτες γραφικών (έχω 2x6950 CF) και θα υδραυλικιάσω όλο το υπόλοιπο (CPU,mosfet,NB και μνήμη). Αμα γουστάρετε ποστάρω και τη διαδικασία μετακόμισης (φώτο κλπ ) καθώς και τη δεδομένη "γκάφα" ( :malakas: )λόγω ποσότητας ψυκτρών (its in the rulebook).

Εκανα τη μελέτη μου και κατέληξα στο ψυγείο, με σκοπό να βγάζω μια 350αρα watt από το σύστημα με χρήση shrould (που προμηθευτηκα) και 2 ανεμιστήρων που ήδη έχω (αγόρασα και 1 corsair AP HP) klp.
Και το κολοψυγείο έχει thread για τις βίδες 6-32 λέει UNC. Και κανείς σε ακτίνα 50 χιλιομέτρων ειδικός ή όχι , σιδεράδικο κλπ δεν ξέρει που θα τις βρώ! Το φελέκι μου δεν κοίταξα τι βίδες πέρνει.
Edit.....
Τις παραγγειλα απο χομπιστικο μαγαζι στο uk με μινιμουμ παραγγελια 6 ευρα και 5 μεταφορικα (σε φακελο δηλ). Αντε μη πω τιποτα ...

ΕΔΙΤ: αποδείξεις
www.youtube.com/embed/ANCYsKvXYpU

Εδιτ2...
<img src="http://img585.imageshack.us/img585/328/16j5.jpg" alt="16j5.jpg" class="bbcode_img" />

ΥΓ:
<blockquote><b><u>Σκόρπιες σκέψεις και συμβουλές</u></b>,<span style="font-size:2"> τις έβαλα στο πρώτο ποστ, νομίζω είναι καλύτερα</span>:
<u><i>1.</i></u> Μελέτη. Οχι δεν είμαι φαν της τιβι περσονας, κανονική μελέτη και σχεδιασμός. Αν δεν γίνει αυτό και δεν ξέρεις ακριβώς τι θές και θα πληρώσεις παραπάνω και δε θα κάνεις τη δουλειά σου. Επίσης δε θα μείνεις με ένα ματσο σαβούρες που θα αποκαλείς κατ'ευφημισμό "spare parts" για να μη καρφώνεσαι.
Π.χ. Αγοράζεις πολύ καλό ψυγείο (αλλά με μεγάλη "αντίσταση ροής" και ένα πολύ καλό μπλόκ (επίσης με μεγάλη αντίσταση" και ανακαλύπτεις πως το πακετο αντλία-δοχείο (που πήρες φτηνότερο γιατί τελείωσε το badget) δεν έχει την απαραίτητη παροχή για να τρέξει και η ροή είναι μικρή με συνεπακόλουθο μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας. Με την κατάληλη μελέτη η ίδια αντλία με ένα ποιό μέτριο μπλόκ (αλλά με μικρή αντίσταση) και επίσης ένα high flow ψυγείο θα αποδίδει μικρότερες διαφορές θερμοκρασίας. Και αυτό γιατί η διαφορά θερμοκρασίας νερού από την δωματίου είναι άμεσα εξαρτώμενο από τη ροή. (μέχρι ένα σημείο, μετά τα δεν έχει σημασία)
Επίσης ένα καλό ρακόρ μπορεί να κάνει 3-4 € ενώ ένα χρωμιωμένo Υ-adapter και 10€. Δε θα έπρεπε να μιλήσω καν για quick connect-disconnect γιατί το ζευγαρι μπορεί να πάει πάνω από 20€. Συχνά συμφέρει να πάρεις "barbed" αντί για "compression" fittings ή να τα μπλέξεις καθώς ενίοτε είναι ποιό εύκολο να περάσεις σφιγκτίρα από το να σφίξεις το compression. Αυτά για αρχή θα επανέλθω.
<u><i>2.</i></u> Και μια που εφτασα στο νερο στο προτζεκτ. Ενα απο τα προβληματα της υδροψυξης ειναι η γαλβανικη διαβρωση. Λογω υγρου/μεταλλων/ηλ.φορτιου το συστημα μιαζει με μια μπαταρια. Ιοντα απο το ποιο μη-ευγενες μεταλλο θα μετακινηθουν στο ευγενες. Αυτο σημαινει πρακτικα πως οταν εχεις διαφορετικα μεταλλα εχεις πιθανοτητες να συμβει. Υπο κανονικες συνθηκες τωρα το ολοκαθαρο νερο δεν ειναι αγωγιμο. Αλλα το νερο εχει ιοντα, οχι απαραιτητα δικα του, ετσι στην πραγματικοτητα ειναι αγωγιμο. Για το λογο αυτο χρησιμοποιουμε απιονισμενο η απεσταγμενο νερο. Δυστηχως το νερο που γυρναει για καιρο κλεισμενοσε ενα συστημα "παιρνει" ιοντα απο τα μπλοκ, ρακορ, ψυγεια κλπ και χαανει την ουδετεροτητα του. Αν περασει παρα πολυς καιρος δημιουργουνται μεχρι κι αλγη/μυκητες (η γνωστη πρασινιλα σε στασιμα νερα). Υπαρχουν και αντιμικροβιακα και αντιδιαβρωτικα υγρα για να προσθεσουμε στο συστημα μας ενω συχνα χρησιμοποιειται ασημι (τα ιοντα ασημιου ειναι τοξικα για τα βακτηρια κλπ) σε μορφη σπειρας καπου ενω προσφατα ειδα fittings της bitspower με επιστρωση ασημιου. Θα διαβασετε πολλα. Γνωμη μου ειναι καλυτερα να αλλαζεις το νερο συχνα και να αφηνεις το νερο οσο ποιο καθαρο γινεται.</blockquote>
 
Joined
Dec 1, 2012
Messages
758
Δωσε πονο στο λαο και φωτογραφιες για να δουμε το κτηνος που γεννιεται..............
 

solaufein

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,682
Το radiator ετοιμο και καθαρο. Ο πυρηνας του ηταν αβαφτος, σκετος χαλκος. Ζορικο, αλλα εφτασε σε εμενα με αρκετη οξειδωση, ηδη. Γιαυτο του εριξα κατι τι την ικανοτητα βαφοντας τον λευκο. Δεν τοπαρακανα μη φραξω τα fins. Ευτυχως το XSPC AX360 που πηρα ειναι καπως modular και επισης τα fin ειναι σχετικα αραια.<img src="http://img687.imageshack.us/img687/552/ysza.jpg" alt="ysza.jpg" class="bbcode_img" />
ΕΔΙΤ:
Πριν το ξεβιδωμα:
[video width=425 height=344 type=youtube]/lgLkcBxgjhE[/video]
Και μετά:
[video width=425 height=344 type=youtube]/jYamzUJwZ04[/video]
 
Joined
Dec 1, 2012
Messages
758
Στην πρωτη φωτο βλεπω κατι που μου αρεσε πολυ.Μπυρα ΑΛΦΑ ο εχων την μπυρα γνωριζει.Φυσα καλα τις κυφελες για τυχον υπολειματα.

EDIT Παιδια μιας και αρχισε ο solaufein λεω να ακολουθησω και να μην ανοιγω θεμα ξεχωριστο για αυτο το γραψω εδω.Σκεφτομαι να παρω αυτο το full tower

http://s100.photobucket.com/user/MEMOS1/media/Diafora/oldfulltower.jpg.html" class="bbcode_url"><img src="http://i100.photobucket.com/albums/m15/MEMOS1/Diafora/oldfulltower.jpg" alt="oldfulltower.jpg" class="bbcode_img" />

η φωτο ειναι ενδεικτικη αλλα η τιμη που το βρηκα ειναι καπως τσιμπιμενη(20 ευρω).Επειδη η μοντα θα παει συννεφο θελω χωρο σε χαμηλη τιμη,αλλα εαν δεν κατσει αυτο ενα σερβεροκουτο ειναι η επομενη λυση αλλα και παλι η τιμη ειναι το θεο (60 ευρω).Τι να κανω για κουτι?
BTW solaufein τι κουτι εχεις?Βγαλε και απο εκεινο μια φωτο να δουμε.
 

solaufein

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,682
Α, μα εσύ πάς για harcore modding ... θα πιάσεις τροχό δηλαδή. Τώρα τι έχεις? full tower?

Το κουτί θα αλλάξει. Τώρα έχω το παλιό akasa eclipse 62.
Βρήκα μια φωτο από το 2007 νομίζω ...
<img src="http://img856.imageshack.us/img856/1955/38fy.jpg" alt="38fy.jpg" class="bbcode_img" />
Καλό κουτί, αλουμίνιο, αλλά παλιό. Με θέση για 2 μόνο 120αρηδες ανεμιστήρες ... ψήνεται κυριολεκτικά. Βάλε και το, κουρασμένο, 750άρι τροφοδοτικό που δουλευει στα τερματα στους >50βαθμούς. Πάμε για νέο κουτί-τροφοδοτικό. Δεν θα αργήσει να εμφανιστεί σε φώτο μαζί με το τροφοδοτικό. Επρεπε να δω το radiator πρώτα για να χωράει στην οροφή.
Θα ήθελα πολύ κανα corsair 900/800 ή κανα άλλο τεραστιο κουτί αλλά με το να μείνει στο τέλος, μετά το τροφοδοτικό, το budget έχει κάνει φτερά. Και πάλι 143,90€ παρακαλώ θα δώσω. Full Tower. Το τροφοδοτικό θα είναι ένα evga g2 supernova 1000W :mosh:
 

steel_havoc

Death Knight
Joined
Dec 3, 2012
Messages
4,161
Aν έβλεπα τις φωτογραφίες χωρίς να διαβάζω το κείμενο θα νόμιζα οτι φτιάχνεις αυτοσχέδια μπόμπα :oops:
Μπράβο για το ταλέντο και την υπομονή που έχετε οσοι κάνετε βαρύ modding :salute:
 

infamousjohn

Death Knight
Joined
Dec 7, 2012
Messages
2,516


Steel_Havoc wrote:
Aν έβλεπα τις φωτογραφίες χωρίς να διαβάζω το κείμενο <span style="font-size:6">θα νόμιζα οτι φτιάχνεις αυτοσχέδια μπόμπα</span> :oops:
................</blockquote>

:lol: :lol:

 

kuivamaa

Death Knight
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
3,207
Τις φουκαριάρες τις 6950 γιατί δεν τις βάζεις κι αυτές στο νερό; (πλάκα κάνω, ξέρω ότι τα μπλοκ δεν είναι δωρεάν). Κράτα μας ενήμερους για όλα τα στάδια. Άσχετο- τους 13.8 drivers τους έβαλες;
 

solaufein

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,682
Τους έχω κατεβάσει, αλλά δεν έκανα ούτε μετρήσεις ούτε τίποτα. Απλά τους πέταξα απάνω. Το ΠιΣι φλέγεται κυριολεκτικά, έχω 35 βαθμούς στο δωμάτιο, το απογευμα που γυρίζει ο ηλιος.

Για τις GPU καλά λές βασικά, αλλά θα ξέφευγα τελείως, γιατί δεν θα έφτανε το rad. Να σου πώ κιόλας το motherboard block (watercool Heatkiller SW-X νομίζω) το είχα από παλιότερα που νόμιζα πως θα έκανα υδρόψυξη αλλά δεν το προχώρησα τελικά (και μερικά άλλα σκόρπια fittings ρακορ T lines κλπ). Το θέμα είναι πως ήταν πανάκριβο (δε θυμάμαι αλλά σίγουρα 100€ από αμερική) οπότε θα το έβαζα ούτως ή άλλως. Τις μνήμες δεν έπρεπε να τις περιλάβω, αλλά κόλλησα με την "αισθητική" και το πλήρωσα μάλλον ακριβά, γιατί πήρα της Koolance.

εδιτ:
Για να μη μιλάμε με γρίφους να τα μπλόκ:
[video width=425 height=344 type=youtube]/-FJK7pfHus0[/video]
 

ccwr

Mind-flayer
The Ultimate Sacrifice Never tell me the odds Hug the Snek PCMaster Veteran
Joined
Dec 19, 2012
Messages
2,227
Επειδή ψάχνομαι κι εγώ για να "υδραγωγήσω" το pcaki, ξέρετε κανα μαγαζί (εκτός του Eworld) που να έχει τζιβιλίκια για υδρόψυξη;;

'Οσα έχω δει έχουν πενιχρή ποικιλία <img src="/frown.gif" width="" height="" alt=":(" title=":(" class="bbcode_smiley" />

btw solaufein ηδοΝιή το μηχάνημα :worship:
 

solaufein

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,682
Δυστυχώς εντός μόνο το eworld υπάρχει. Από την άλλη έχει ανταγωνιστικές τιμές και δεν είναι φαρμακείο (όπως π.χ. το eshop που έχει κατάλογο (αμα τα καταφέρεις να πλοηγηθείς) αλλά πολύ ακρίβεια). Οπότε θα βρείς σίγουρα πράγματα να αξίζουν.

Το νορμάλ είναι να κάνεις καλή μελέτη και να ψαχτείς και με το eworld να σου φέρει πράγματα που δεν έχει μια και καλή. Η να κάνεις το ίδιο με το aquatuning.de/ ΕΚWB Shop/ Specialtech.co.uk/ XSPC Shop στο εξωτερικό (ολα τα προηγούμενα τα έχω χρησιμοποιήσει στο παρελθόν), αλλά τα μεταφορικά είναι πολλά και τα μπλοκ/ρακορ/ψυγεία/αντλια/δοχείο σχετικά βαριά, όλα μαζί σε μια κούτα.

ΕΔΙΤ:
Επίσης όλες οι εταιρίες έχουν κάποιο all-in-one σταρτερ κιτ, πακετάκι με όλα τα απαραίτητα να στήσεις την πρώτη υδρόψυξη. Π.χ. http://www.ekwb.com/shop/kits-cases/kits/ek-kit-l240.html" class="bbcode_url">πακετάκι EK WB ... ...http://shop.xs-pc.com/xsp/XSPC-RayStorm-750-AX360-V4-Pump-WaterCooling-Kit_39375.html" class="bbcode_url"> πακετάκι XSPC
 
Joined
Dec 1, 2012
Messages
758


solaufein wrote:
Α, μα εσύ πάς για harcore modding ... θα πιάσεις τροχό δηλαδή. Τώρα τι έχεις? full tower?</blockquote>

Εχω δυο συστηματα και εχουν βρει καταφυγιο σε ενα Thermaltake Xaser VI MX (τα χρονια και το τραγικο airflow αρχιζουν να φαινονται),ενα Cosmos S (ειναι κτηνος και μου αρεσει εχει χωρους για τα παντα) οποιος το βρει μεταχειρισμενο αξιζει να του ριξει μια ματια,ενα κουτι αντιγραφη του Thermaltake xaser που το ειχα παρει απο το στοκ house του πλαισιου το 2004 αλλα τωρα δεν στεγαζει τιποτα και τωρα θελω να παρω ενα τετοιο στην φωτο για του αλλαξω τα φωτα,με προδιαγραφες αθορυβης λειτουργιας(αρα τα παντα στο νερο εκτος δισκων) για να ειναι 24/7 ανοικτο.Φυσικα θα sleevαρω και το καλωδια αλλα θελω σαν βαση ενα full tower φθηνο γιατι η αντιγραφη του Thermaltake xaser ειναι θεοβαρη και απο μετρησεις που εκανα το σασι χερουλια δεν μπορουν να μπουν ευκολα μονο κατι χειρουλια κουζινας που εκανα πειραματα αλλα αισθητικα δεν ειναι ωραια.
Yπαρχουν πολλα universal block για καρτες γραφικων φθηνα μεχρι 30,00 ευρω αλλα δεν ψυχουν μνημες(vrm και ram).Eνω τα μπολκ της ΕΚ κοστιζουν 60,00 ευρω.Ασε που για 6870 οι λυσεις ειναι λιγες και ακριβες.

 

ccwr

Mind-flayer
The Ultimate Sacrifice Never tell me the odds Hug the Snek PCMaster Veteran
Joined
Dec 19, 2012
Messages
2,227
Thanks ρε, επειδή θέλω συγκεκρημένα πρ´αγματα με βλεπω να μπλεκω με το amazon...

Φυσικα δεν ψαχνω για starter kit, τι μας περασες <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 

solaufein

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,682
To specialtech.co.uk έχει σίγουρα πράγματα στο amazon.co.uk, αν χρησιμοποιείς το τελευταίο θα κάνεις δουλειά από εκεί.
Νταξ' βρε. Καταλαβαίνω θέλεις και την ασχολία και το "μπρεινστορμιν" της όλης ιστορίας.
Δε το είπα για κακό το all-in-one, και ας μην είναι για σένα. Πιστευω είναι καλή φάση γιατι δεν ψάχνεις τριγύρω και όλα είναι στο κουτί. Για εμένα είναι καλύτερο από τα "κλειστά" τύπου corsair H100 π.χ. και ας κοστίζουν παραπάνω. Εχεις τη δυνατότητα για μια γερή βάση και άμα το τραβάει ο οργανισμός σου το προχωράς και για GPU ή τσιπσετ κλπ.

Hannibal, νομίζω κατάλαβα τι θές να κάνεις. Καλό ακούγεται αν και πρέπει να ψαχτείς αρκετά και να βρωμίσεις τα χέρια σου ακόμα περισότερο. Πριν παραγγείλω το κουτί έριξα μια ματιά σε ένα stacker 810 νομίζω ήταν. Το παλιό. Κάτι τέτοιο σίγουρα θα σου κάνει. Αυτό που έβαλες τι κουτί είναι? Είναι αρκετά πλατύ να χώσεις ενα radiator κάπου? Η πρέπει να το κόψεις?

ΥΓ: Εμπλεξα. Είδε η γυναίκα τα κουτιά και τη μυρίστηκε (κυριολεκτικά, το ψυγείο βρωμάει από τη μπογιά). Πρέπει να κάνω και ξεκαθάρισμα στην αποθήκη και στη ντουλάπα ... αρρρρ. Βαριέμαι και έχουν και σκόνη.
ευτυχώς όλο και κάτι ενδιαφέρον βρίσκεται μέσα στις σκουπιδοσακούλες:[video width=425 height=344 type=youtube]/VM5vxPTH5e0[/video] <img src="/cool.gif" width="" height="" alt="B)" title="B)" class="bbcode_smiley" />
Edit... ... παλιοτερα μπλοκ, το thermaltake φαινεται διαβρωμενο του σκοτομου, το swiftech απο την αλλη ειναι καθαρισμενο γιατι πιθανον να ξαναχρησιμοποιηθει
<img src="http://imageshack.us/scaled/landing/542/qirb.jpg" alt="qirb.jpg" class="bbcode_img" />
<img src="http://imageshack.us/scaled/landing/401/7yy8.jpg" alt="7yy8.jpg" class="bbcode_img" />
 
Joined
Dec 1, 2012
Messages
758
solaufein εαν το εχεις για πεταμα το thermaltake κανε το εξης πειραμα ριχτω μεσα σε ενα ποτηρι coca cola η λεμοναδα η χυμο λεμονιου(παρε την φθηνη απο τα lidl και αφησε το μεσα για ωρες).Μετα με μια οδοντοβουρτσα τριβεις .Μετα με απιονισμενο νερο το καθαριζεις και στεγνωμεις.Αυτα απο εμενα.

http://www.youtube.com/watch?v=gj2kpfIRPDQ
 

Dark Archon

Mind-flayer
Joined
Dec 21, 2012
Messages
1,655
Για χαλκινα και μπρούτζινα αντικείμενα κάθε είδους, μπορείς να το βουτήξεις στο ξύδι. Το αφήνεις για λίγες ώρες και το τρίβεις με ένα πανάκι. Το ξεπλένεις με νερό και αν θέλεις το πλένεις με σαπουναδα (οχι υγρο σαπούνι, ειναι καλύτερο το κλασικό ''τουβλο'').
 
Joined
Dec 1, 2012
Messages
758
Το ξυδι ειναι πολυ καλο και οταν τον βαζεις στο κυκλωμα και διασπαει τα αλατα.Ετσι εχω σωσει δυο αντλιες,τα καινουργια ψυκτικα υγρα δεν δημιουργουν αλατα αλλα τα παλαιοτερα ναι.Και μιλαμε για υδροψυξης τεσσερα και πεντε χρονια πισω που το αθλημα ηταν ανακριβο αλλα τα κτηνοι που κατασκευαζαμε τοτε μας γεμιζαν υπερηφανια.Καλα τοτε ξεχναγες και να μετακινησεις το pc για οποιοδηποτε λογο.
 

Dark Archon

Mind-flayer
Joined
Dec 21, 2012
Messages
1,655
offtopic / on
To ξύδι κάνει και για να βγάζεις τα άλατα απο τις καφετιέρες γαλικού καφέ. Γεμίζεις την δεξαμενή ξύδι και το αφήνεις να περάσει απο την μηχανή. Αφού κρώσει το ξαναπερνάς. Επαναλαμβάνεις 3 φορές. Δεν μπορείς να φανταστείς τι σαβούρα βγάζει. Στο τέλος γεμίζεις την δεξαμενή με καθαρό νερό και το περνάς απο την μηχανή για να φύγει η ξυδίλα. Το κάνεις 2 φορές με καθαρό πάντα νερό.
offtopic / off
 
Joined
Dec 1, 2012
Messages
758
Μιας και αρχισαμε για τα ξυδια και οχι αυτα που ξερετε π.χ σαμπουκες,βοτκες οριστε και το αυθεντικο ΞΥΔΙ

http://www.youtube.com/watch?v=2tOouHIGLBc
 
Top Bottom