Είπα να βάλω χτες το συγκεκριμένο παιχνίδι να το θυμηθώ μετά από 3 χρόνια και... all hell broke loose.
Μου κάνει κανονικότα install, κάνει και το first time setup (you know, dxsetup και τα σχετικά), πάω να το τρέξω και τσουπ, μου βγάζει σφάλμα: physxloader.dll is missing. Βλέπω πως το nvidia physx είναι εγκατατεστημένο, το απεγκαθιστώ όμως και re-install. Αυτή τη φορά μου βγάζει το εξής σφάλμα κρασαρίσματος του executable του παιχνιδιού:
"Υπογραφή προβλήματος:
Όνομα συμβάντος προβλήματος: APPCRASH
Όνομα εφαρμογής: metro2033.exe
Έκδοση εφαρμογής: 1.0.0.1
Χρονική σήμανση εφαρμογής: 4c7775b7
Όνομα ελαττωματικής λειτουργικής μονάδας: metro2033.exe
Έκδοση ελαττωματικής λειτουργικής μονάδας: 1.0.0.1
Χρονική σήμανση ελαττωματικής λειτουργικής μονάδας: 4c7775b7
Κωδικός εξαίρεσης: c0000005
Μετατόπιση εξαίρεσης: 004aede0 "
WTF λέω, θα το ψάξω παραπάνω στα forum του steam (και γενικά στο google) και όλο και κάτι θα βρω. Ε, από χτες η οδύσσεια μου συνεχίζεται...
Long story short, δοκίμασα τα εξής χωρίς επιτυχία:
- Unistall/re-install του παιχνιδιού
- Restart του υπολογιστή
- Restart του steam
- Unistall/ re-install του physx ( επανεγκατάσταση τόσο από το directory του παιχνιδιού όσο και από το site της nvidia απευθείας, δοκίμασα συνολικά 5 διαφορετικές εκδόσεις του physx)
- Επανεγκατάσταση του vcredist_x86_sp1 και του D3D11 που βρίσκονται στο φάκελο steam/steamapps/common/Metro2033/install (στον ίδιο φάκελο είναι και το phyx που έρχεται με το παιχνίδι)
- Copy-paste όλων των dll αρχείων που βρίσκονται στο Program Files (x86)/ Nvidia corporation/Physx/Common στο directory του παιχνιδιού, όμοια paste στο C:/Windows/System (ήταν κενός ο φάκελος) και στο C:/WIndows/SysWOW64
- Άνοιγμα του user.cfg αρχείου που βρίσκεται στο directory του παιχνιδιού και αλλαγή των γραμμών r_fullscreen on σε r_fullscreen off και r_quality 2 σε r_quality 0
- Εκτέλεση των .exe του steam και του παιχνιδιού με δικαιώματα διαχειριστή
- Πολλές δοκιμές στο verify integrity of game cache μέσω steam, προκύπτει ότι "2 files failed to validate and will be reaquired", μόνο που δε βλέπω καμία φορά το steam να τα κατεβάζει
- Συνδυασμός αρκετών εκ των άνω και σε διαφορετική σειρά
Προς όσους το έχουν εγκατεστημένο αυτόν τον καιρό στο δίσκο τους θα ήθελα αν τους είναι εύκολο να μου απαντήσουν στα εξής:
1) Υπάρχει φάκελος 4AGames/Metro 2033 στο %AppData%/Local? Αν ναι, τι περιέχει?
2) Πόσή χωρητικότητα πιάνει ο φάκελος Metro 2033 (steamapps/common)?
3) Τι αρχεία υπάρχουν στο φάκελο αυτό? Εμένα έχει το φάκελο install που ανέφερα πιο πάνω και από αρχεία έχει τα εξής:
43110_install.vdf
frontline.mbcfg
metro2033 (exe)
metro2033benchmark (exe, επίσης κρασάρει)
oaremote_plugin
sounds.vfs0
steam_api
steam_appid
textures.vfs0
textures.vfs1
user (cfg)
videos.vfs0
EDIT: 1 από τα αρχεία που λείπουν πρέπει να είναι το content.vfs0 το οποιό είναι... 2GB.... :blink:
Χμμ, υποψιάζομαι ότι το steam δεν τα κατεβάζει κατά το installation και πολύ λένε ότι συμβαίνει μετά το update του Ranger Mode. Αίσχος!
Μου κάνει κανονικότα install, κάνει και το first time setup (you know, dxsetup και τα σχετικά), πάω να το τρέξω και τσουπ, μου βγάζει σφάλμα: physxloader.dll is missing. Βλέπω πως το nvidia physx είναι εγκατατεστημένο, το απεγκαθιστώ όμως και re-install. Αυτή τη φορά μου βγάζει το εξής σφάλμα κρασαρίσματος του executable του παιχνιδιού:
"Υπογραφή προβλήματος:
Όνομα συμβάντος προβλήματος: APPCRASH
Όνομα εφαρμογής: metro2033.exe
Έκδοση εφαρμογής: 1.0.0.1
Χρονική σήμανση εφαρμογής: 4c7775b7
Όνομα ελαττωματικής λειτουργικής μονάδας: metro2033.exe
Έκδοση ελαττωματικής λειτουργικής μονάδας: 1.0.0.1
Χρονική σήμανση ελαττωματικής λειτουργικής μονάδας: 4c7775b7
Κωδικός εξαίρεσης: c0000005
Μετατόπιση εξαίρεσης: 004aede0 "
WTF λέω, θα το ψάξω παραπάνω στα forum του steam (και γενικά στο google) και όλο και κάτι θα βρω. Ε, από χτες η οδύσσεια μου συνεχίζεται...
Long story short, δοκίμασα τα εξής χωρίς επιτυχία:
- Unistall/re-install του παιχνιδιού
- Restart του υπολογιστή
- Restart του steam
- Unistall/ re-install του physx ( επανεγκατάσταση τόσο από το directory του παιχνιδιού όσο και από το site της nvidia απευθείας, δοκίμασα συνολικά 5 διαφορετικές εκδόσεις του physx)
- Επανεγκατάσταση του vcredist_x86_sp1 και του D3D11 που βρίσκονται στο φάκελο steam/steamapps/common/Metro2033/install (στον ίδιο φάκελο είναι και το phyx που έρχεται με το παιχνίδι)
- Copy-paste όλων των dll αρχείων που βρίσκονται στο Program Files (x86)/ Nvidia corporation/Physx/Common στο directory του παιχνιδιού, όμοια paste στο C:/Windows/System (ήταν κενός ο φάκελος) και στο C:/WIndows/SysWOW64
- Άνοιγμα του user.cfg αρχείου που βρίσκεται στο directory του παιχνιδιού και αλλαγή των γραμμών r_fullscreen on σε r_fullscreen off και r_quality 2 σε r_quality 0
- Εκτέλεση των .exe του steam και του παιχνιδιού με δικαιώματα διαχειριστή
- Πολλές δοκιμές στο verify integrity of game cache μέσω steam, προκύπτει ότι "2 files failed to validate and will be reaquired", μόνο που δε βλέπω καμία φορά το steam να τα κατεβάζει
- Συνδυασμός αρκετών εκ των άνω και σε διαφορετική σειρά
Προς όσους το έχουν εγκατεστημένο αυτόν τον καιρό στο δίσκο τους θα ήθελα αν τους είναι εύκολο να μου απαντήσουν στα εξής:
1) Υπάρχει φάκελος 4AGames/Metro 2033 στο %AppData%/Local? Αν ναι, τι περιέχει?
2) Πόσή χωρητικότητα πιάνει ο φάκελος Metro 2033 (steamapps/common)?
3) Τι αρχεία υπάρχουν στο φάκελο αυτό? Εμένα έχει το φάκελο install που ανέφερα πιο πάνω και από αρχεία έχει τα εξής:
43110_install.vdf
frontline.mbcfg
metro2033 (exe)
metro2033benchmark (exe, επίσης κρασάρει)
oaremote_plugin
sounds.vfs0
steam_api
steam_appid
textures.vfs0
textures.vfs1
user (cfg)
videos.vfs0
EDIT: 1 από τα αρχεία που λείπουν πρέπει να είναι το content.vfs0 το οποιό είναι... 2GB.... :blink:
Χμμ, υποψιάζομαι ότι το steam δεν τα κατεβάζει κατά το installation και πολύ λένε ότι συμβαίνει μετά το update του Ranger Mode. Αίσχος!